Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz narumon #13011 üzenetére

    Amik most vannak:

    Canon 35 F2: Speedboosteren használva sosem lesz igazán éles (f11en sem!), videóra okés, hiszen van fényerő és szép bokeh. CA kultúrált, videóra még az élesség is. Normál adapterrel használva sokkal jobb az élesség, AF viszont szinte semilyen adapterrel nincs (vagy tán metabonesal lehet van, de olyat ma senki sem használ) Próbáltam Canon 6D-n, ott fantasztikus minden tekintetben. Összegezve nem szeretem, kötelező rosszként használom mint fényerős nagylátót kevés fénynél

    SMC Takumar 50 F1.4: Hát ilyet vegyetek... Anno még teszteltem a Canon 50 1.4 USM-el szemben és szinte mindenben ütötte a Canont, csak ez 35 ezer... Éles, parádés bokeh, jól használható manual fókusz. A kedvenc objektívem, csak ajánlani tudom

    Helios 44m-4 (58mm F2): swirling bokeh, nagyon szép mosás, de éles vagy kontrasztos sosem lesz. Nyitva nagyon soft, F2.8-tól alakul, F4-től jó. Képszélen F11en sem éles. 6000 HUFért amibe kerül abszolút bestbuy.

    Sony E 50mm F1.8 OSS (ezüst színű): pazar AF és stabilizálás, kompakt méret. F2.8-tól borotva éles, de nyitva sem kell panaszkodnia. 60 pénzért bestbuy. Hátránya hogy könnyen karcolódik a külseje

    Sony E 18-105 F4: tökéletes átfogás, korrekt fényerő, a legtöbb szituációban tán a tényleg sötétet kivéve szuperül megállja a helyét. Jó a stabi, nincs CA. Hátránya hogy az élesség fotóra nem az igazi, főleg a 70mm+ tartományban. Videóra pazar. 135k, és nem tudnék más alternatívát. A Zeiss 16-70 F4 nem jobb.

    Sony E PZ 16-50 F3.5-5.6: Sokkal többet használom mint vártam. Tökéletes gimbal obi, elegendően nagy látószög, de 50mmen már van kis háttérmosás is. Fotóra az élessége halovány, illetve a stabija sem világbajnok, de 30 ezer forintért szuperül használható kit objektív.

    Canon 10-18 4.5-5.6 IS STM: parádés látószög, kellemes átfogás, penge élesség, jó stabi. 60 pénzért csak ajánlani tudom

    Nekem 90%-ban a Takumar van fent a gépen speedboosterrel, az ekv 50mm a kedvenc fókusztávom. Általában F2 vagy F2.4-en használom mert ott már beretva és könnyebb is vele fókuszálni

    Térjünk át azokra az obikra amiket volt szerencsém komolyabban használni viszont nem az enyémek:

    Canon 50 1.8 STM: Megdöbbentően jó obi, van AF a speedboosterrel, szuper az élesség, kultúrált a CA, F2.2től éles. 30-33pénzért lehet még be is szerzek egyet!

    Tamron 24-70 F2.8 VC: Nagy, nehéz, feszes a zoomgyűrű, rövid a manual gyűrű futása. A stabilizátora élessége, kontrasztja kitűnő, a használhatósága kevésbé. Nagyon szerettem volna ha beválik, de a mérete és súlya nameg a problémás használat miatt ki kellett hagynom.

    Canon 17-40 F4 L : parádés obi szuper átfogással jó árral. A fókusz és zoom gyűrű finoman jár, könnyű használni. 110k körül fullframere, vagy boosterre csak ajánlani tudom.

    Canon 70-200 F4 L: fantasztikus színek, kontraszt és élesség. Pazar átfogás és minőség érzet. És szinte használhatatlan videóra kézből. A fókuszgyűrű nagyon rövid úton jár, 6-8 méter távolságból már nagyon nehéz vele precízen manualozni. Stabi nélkül ez már nem kitartható kézből, vagyis állványos móka. Talán a köv. szenzorstabis gépemmel már lesz értelme ránézni, de akkor már inkább a 70-210 F4 harmad ennyiért..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák