Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    Felvetnék egy új témát amit szerintem megint jól ki lehetne vesézni.
    Objektívek.
    Ki miket használ, van-e olyan ami a szent Grál nála, melyiket szereti és miért, mivel volt nagyon rossz tapasztalat és mivel nagyon jó.

    Kezdem is akkor;
    Sajnos obiból én nagyon rosszul állok amikre ácsingózok azok mind nagyon drágák és eddig soha nem volt olyan hardverem (az elmúlt 1-2-3 évet leszámítva) ami miatt megérte volna ráfordítani ezekre nagy összegeket. Most ott tartok, hogy kell majd, de ugyebár videózásnál elég sajátságos szempontok érvényesülnek. Ennek megfelelően van egy jó csomó vintage lencsém amiket tök olcsón levadásztam. Ebből képileg kiemelkedik a Helios 44-2 - imádom a képét, átalakítóval felmegy a panára, krémes, lágy de mégis elég részletgazdag. Egyetlen bajom van vele, hogy nagyon szorul a fokuszgyűrűje, nem tudom, hogy az összes ilyen-e van csak az enyém de ez miatt kapaszkodni kell a vázba rendesen amikor tekerem. (Otthon lehet ezen lazítani vagy csak szaki tud?)
    Mivel annó Canonnal indultam (mint majdnem mindenki aki a DSLR videózás hajnalán csöppent bele) így Canon üvegből van a legtöbb. Ezekből az idők alatt levadászott EF és FD lencsék is nagyon jók, nálam a Canon obik olyanok, hogy azzal nagyon mellényúlni nem lehet, abszolút minőségiek. A tök modern objektívjeikből viszont nincs 1db sem - szintén az ár miatt. Természetesen videózásra nem jött be ettől mindegyik, az egyik amit rendszeresen használok az a klasszik olcsó kötelező vétel 50mm 1.8 II EF - ez van alapból a viltroxra tekerve. FD-ből viszont a 24/2.8 az ami legtöbbször felkerül videóra ez is jobb mint a modernek nagyon szépen rajzol.
    Natív m43 objektívekkel szintén szarul állok de pl a pancake 20/1.7 szintén rendszeres vendég, ez sokszor a GH2-re van feltéve a nagy fényerő miatt kimondottan jól jön esküvőkön. (Most licitálok éppen egy másodikra), de itt mindig lenyűgözve nézem és nagy álmom lenne egy Voigtlander 0.95-ös obi.
    Valamint most várom majd a 18-35 Sigma ART-ot, ez remélem lesz annyira jó ahogy istenítik.

    Nektek mik vannak és miket visztek mindenképpen magatokkal és milyen célra?

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák