- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncos
tag
Értem, köszi az infót. Nekem inkább a lakásban matatás, mosogatás közbeni telefonálás a use case (a nem monoton zaj talán még keményebb dió is), az X3-assal ment, de a finnyásak szóltak, hogy ne csörögjek. Csodát nem várok, esetleg kis előrelépést, de ha van is, valszeg nem sok (az X3-on szerintem csak egy mikrofon van, az X5-ön kettő, ebben bíztam kicsit).
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
Gondolokozom vez. nélküli fülhallgatón, max 25-ig. Legfontosabb szempont a hangminőség, mikrofonja nem nagyon érdekel.[link] Edifier TWS1 Pro-t néztem. Elvileg a mély nem nagyon sok benne és tisztán szól. Én pont ilyen fülest szeretnék, amiben nem a mély brummog, hanem szépek a magas hangok.
Lentebb linkelték, az ali oldalukról 13500 körül van, vagy itthon 20 ezer 1 év garanciával, csak most nincs raktáron. Szerintetek van jobb 20-25 ezres árkategóriában?
-
Toncos
tag
No, még csak kikérem ebben a tanácsotok...
Edifier X3-ról váltva, ha mellétesszük a zajszűrős mikrofon (tehát gyakorlatilag ANC...) igényét, akkor mi a továbblépési lehetőség? Nem feltétlenül lépem meg, de jó lenne látni. Jabra típusokat szoktatok írni telefonálásra, de a 30e körüli ár már fájna nekem, nem tudom, van-e köztes megoldás, én már elvesztem az opciók között.Szempontjaim:
- X3 hangja nekem elég (alapvetően vegyes zene, nagyrészt hangszeres, leginkább rock)
- Zenehallgatás utcán, villamoson, edzés közben
- Híváskor ne legyen idegesítő a másik félnek, ha közben teszek-veszek, mosogatok (utcán ritkán telefonálok). Nem tudom, ezek a zajok eleve mennyire szűrhetők.Előre is (még 1x) köszi a tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
andronymus
tag
Köszönöm és mennyire bírja az izzadságot mennyire marad meg a fülben pl kocogás vagy akár dinamikusabb mozgás közben?
Zene oldalon mennyire erős? (jabra nem éppen zenei oldalról híres)
Vízállóság terén pór és csepp állót olvasok a doksiban már IP55 van ami már egy erős eső vagy izzadástól is véd.Tapsztalatok ezen a téren?
-
válasz andronymus #7104 üzenetére
Nekem nem volt baj a stabilitásával a fülemben (de ez lehet egyedi, mert mindenkinek más a fülformája), a zene minőségével sem, de ez is lehet telefonfüggő, mert az AAC-t sok telefon túltömöríti (Apple és Samsung telefonokkal jó).
Viszont van sportolásra készült változata is, az IP57-es: Elite Active 75tPénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
bombibmw
veterán
Szia!
Nekem most Soundpears Sonic van és az elég sok méllyel van megáldva.
Most érkezik egy Sabbat E12 Ultra, ami szintén mélyhangsúlyos és érkezik egy Tws1 Pro is.
Ha vársz pár napot, tudok róla írni.
Mivel eléggé új és itt sincs sok vélemény róla én is review-k alapján veszem, amikben eléggé dícsérték.
Kevesebb mély van benne, mint az említettekben, viszont a közép, de főleg a magas hangok hangsúlyosabbak.
A hangerő is nagyon jó.
Ha azonnal kell, akkor is berendelheted szerintem simán.
Most Alin is drágább lesz és a mostani árát biztosan megéri.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
TWS fülhallgató ajánlást szeretnék kérni. Banggood-ról kellene választanom holnap, ezek közül: [link]
Amit jó volna ha tudna:
- minimális késleltetés (pl. aptx LL), hogy Tv-hez, Youtube-hoz is tudjam használni,
- hangerő állítás (App)
- EQ állítás (mint az Anker Motion+ hangszórónál)
Melyek tudják ezeket?
60 és 100$ között kellene pár ajánlat. (valós árra, nem a kiírtra gondolok)
Eddig ezeket néztem:
Anker Soundcore Liberty Air 2
EDIFIER NeoBuds Pro[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz interstate76 #7059 üzenetére
Erre valaki? Röviden: half in-ear füles kellene, de olyan, ami vagy egyszerre több eszközhöz tud csatlakozni, vagy - ez még jobb lenne - egyszerre csak egyhez, de tud váltani a párosítottak között. Köszi!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
válasz interstate76 #7108 üzenetére
Jabrán kívül csak Samsung Budsok, de utóbbiak csak Samsung eszközökhöz csatlakoznak (mármint egyszerre kettőhöz).
Jabra is csak kettőhöz tud egyszerre (Jabra Elite 65t, 75t, 85t és a most megjelenőek: Elite 7 Pro/Active, Elite 3).
Ezen kívül a legtöbb füles párosítható egyszerre több eszközzel, de nem tudsz egyszerűen váltani, mert előtte le kell választani az éppen kapcsolódóról.
A Jabra (meg a Samsung, Galaxy Buds sorozat) tud 2 eszköz esetén olyat, hogy dinamikusan váltanak köztük attól függően, hogy honnan jön a hang.
Próbáltam neked találni más gyártóktól is, de úgy néz ki nincsenek (csak headsetek, de azok szép számmal): [link]
Szóval ha nem 2 Samsung androidos eszközről van szó (telefon, ill. tablet), akkor csak a Jabra budsok maradtak lehetőségként.
Ha csak egy oldali füles kell (amire utal a half?), akkor van még Jabra Talk 35, 45 és 55, de ezek sem olcsók.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Van megoldas arra hogy 2 bluetooth fulest csatlakoztassunk egy android telefonhoz es filmet nezzunk egyszerre? Utazas kozben hasznos lett volna de nem jott ossze :(
-
belashx
senior tag
válasz maestro87 #7107 üzenetére
Részemről egy nagy + a NeoBuds Pronak!
Jól szól, bár a basszus egy picit sok. Szép, de sok. Az EQ-viszont nagyon jó. 4 sávos, de sávonként be lehet állítani, hogy milyen frekin "hasson", ill. az adott tartomány szélességét is.
A hangja is szuper, részleteķ is szépen előjönnek.
7 pár illeszték jár hozzá, így biztosan akad számodra megfelelő méret."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Gondolkozom egy Sony WF-1000XM4 fülesen, de pár helyen olyat olvastam, hogy nem minden lejátszó/füles kombónál müködik az EQ.Létezhet ilyen?
Napi használatban egy Sony NWZ-A15-tel használnám. -
maestro87
őstag
válasz belashx #7113 üzenetére
Filmhez az még nem is lenne baj, de EQ-val gondolom lejjebb lehet venni. A füles tárolja az EQ beállítást, tehát ha nem telefonnal használom, akkor is megmarad?
Késleltetéssel hogy áll? Aptx LL-et támogatja?Olcsóbb alternatívát tud esetleg valaki? Csere termék lenne és lehet ez már drága nekik, mert ők egy Oneplus Buds-ot ajánlottak ami inkább 60$ körül mozog.
ollie: És tényleg. De úgyis csak értékre szűrtem, 60 és 140$ közötti fülesekre.
-
belashx
senior tag
válasz maestro87 #7117 üzenetére
Arra tippelek a jelekből, hogy tárolja a beállításokat, de külön nem csekkoltam, mivel csak a telefonommal használom. Ha nem fut az app, akkor is aktív lehet az EQ, mert a basszuson észrevenném. Nálam -3 dB-re van visszahúzva a legalsó tartomány, így príma, de lehetne még faragni, ha szükségesnek ítélném.
aptX-et nem támogatja. SBC, AAC, LHDC, és valamikor év elejére ígérték az LDAC támogatást.(az appban benne van az erre vonatkozó beállítás, de rányomva csak közli, hogy majd lesz)
Késleltetésről csak annyit tudok, ami az anyagaikban van. Game módban 80 ms.
Telefonon használva nem vetem észre késést YT appban, még alap módban sem. Gondolom okosan ki van ez találva, és valahogy szinkronizálja a YT app/teló a dolgokat. Tévés felhasználásról pedig nem tudok nyilatkozni.Ja, és az izgés mozgás nem került még szóba, de azzal (nálam) egyáltalán nincs gond. Stabil, mint a fori.. Mint állat.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Cxgrav
senior tag
Rendeltem egy Tronsmart Spunky Beat-et, ami meg is érkezett Aliról, erre a legnagyobb gumiharang egyik párja hiányzik a csomagból. A Tronsmart chat-es kínai meg nem érti meg, hogy úgy kaptam, hogy hiányzik az egyik gumiharang
Szerintem a Edifier X3 jobb minőségű hangot produkál.
A fülesek picik és kényelmesek, összeségében igényes kis cucc.
A tokon több töltöttséget jelző led van, illetve a füles karimája is pirosan/kéken világít. Jól néz ki.[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
Rayyy
senior tag
Sziasztok! Javaslatot szeretnék vásárlás előtt, az alábbi három dolog lényeges:
1. nagyon kicsi méret (zajvédő fültok alá be kell, hogy férjen, anélkül, hogy nyomna)
2. izzadságtűrő
3. olcsó
Az sem baj, ha amúgy zenére szar hangja van, mert 90%-ban metronóm fog rajta jönni.Minden a legnagyobb render!
-
dabgergo
őstag
Xiaomi Mi True Wireless 2 Basic fülhallgatóm egyike mintha meghalt volna, nem szól hiába töltöm vagy próbálkozom bármivel
Lurdy házba lehet bevinni szervizbe vagy tudja valaki mi a szervizelés menete? -
bajzal
őstag
válasz bombibmw #7106 üzenetére
Szia!
Köszi, de szerintem megrendelem aliról az Edifier hivatalos storejából, mert itthon sajna az az 1 bolt aki árulja nem tudják mikor érkezik be. Alin kb. 14 ezer már csak 1 napig, garancia nyilván nincsen, hát remélem sokáig bírja majd [link]
Aliexpress-en ha lengyel raktárból rendelem akkor nem lesz semmilyen járulékos költség, csak 45,71 + 4,01 dolcsi?
-
PixAlan
aktív tag
Sziasztok,
40 ezer forint környékén keresek fülhallgatót, lánynak lesz szóval szempont a kinézet/méret valamennyire, utazás közbeni zenehallgatás a use case szóval aktív/passzív zajszűrés fontos, hangzásra lehet inkább fun. A jabra 75t-t néztem, ez jó van vagy jobb?
Illetve pár éve vettem egy mpow flame 2-t, hangzása ugye messze van a minőségitől de kurva sok a basszus és ez nekem pont elég arra amire használom, viszont nagyon idegesít a madzag a két oldala között, van esetleg 10 ezer környékén hasonló tudású(sok basszus, nem szakadozik, nincs sok delay) tws füles?
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek Edifier TWS1 Pro 45.71 dollárért vagy
Xiaomi RedmiAirdots 3 pro 57.99 dollárért?Szívem szerint "száras" jobban tetszene, de nem találok jót/tetszetőst ebben az ársávban.
Xiaomi telóm van, ha van bármi jelentősége. -
atti29
tag
Sziasztok!
Eddig nem akartam vezeték-nélküli fülest,de olvasgattam a teszteket és a fórumot/fórumokat,plusz kipróbáltam egy Jbl-t,igaz a hangjával nem voltam megelégedve és a kialakítás miatt nekem kényelmetlen is volt.
De a vezeték hiánya,plusz nem kell külön a lejátszót is magammal cipelni eléggé szimpatikussá vált.
Eddig egy Ak300 és Af 1120 mk1 hurcolok magammal és ezt szeretném kiváltani,tisztában vagyok vele,hogy hangban a közelében sem leszek.
De mivel magasan van a képzeletbeli léc ,ezért a Sennheiser Momentum 2 és a Sony Wf 1000xm4 között fog eldőlni melyik lesz.
Nem vagyok egy basshead típus,nekem csak a hang számít,plusz a zaj szűrés,hogy ne hallatszódjon be semmi,ha a Momentum 2 lesz,ahhoz azonnal veszek egy comply dugót,a Sony szerencsére ad hozzá.
Iphone lenne a forrás.
Esetleg aki próbálta mindkettőt valami támpontot írhatna,mert sajnos kipróbálni nem lehet sehol.Előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
BennyRay
tag
Szvsz isteni csoda lenne, ha valaki próbálta volna mindkettőt, pont azért, mert nem lehet próbálgatni.
Ma vettem át a Momentum 2-t, nyilván tapasztalatom nincs még, de az biztos, hogy határozottan kellemesebb a hangja, mint az előzőleg próbált Soundcore Life P3-nak, mert nem fulladok a mélyekbe. Vezetékes utcai szettem egy iBasso DX50 volt Shure se535-tel, annak meg közelében sincs, de nálam is a kényelem győzött
Comply-t épp most rendelem
-
Rayyy
senior tag
Nem értem ezt a mélyezést egyfolytában... hát be kell ekúzni és kész. Nincs olyan fülhallgató, ami egyből jó. Szerintem.
Minden a legnagyobb render!
-
tomp
félisten
OnePlus Buds Pro-nál nagyon hallható az AAC gyengesége. Nem értem miért adták ki úgy a fülest, hogy a saját csúcs telefonjuknál nincs még LHDC. Csak android 12-vel érkezik ami oké elvileg e hónapban jön de akkor is.
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #7131 üzenetére
Esetleg van valakinek mindkettővel tapasztalata, hasonlóak, melyiket érdemes választani?
Gondolom száras verzió hasonló árban és tudással nem igen van.
Hálás köszönet -
atti29
tag
Igen,sajnos én is így gondolom,de hátha megtörtént valakivel ez az isteni csoda.
Gratulálok hozzá,akkor Neked most jó hétvégéd lesz.
Mondjuk ennyi pénzért adhatnának mellé,ha nem is Comply-t.
Mondjuk most akciós is a Senn,viszont a Sony-t nagyon magasztalják hang terén és,a zaj szűrésére pedig azt írják,hogy a legjobb.
Milyen egyszerű is lenne ha csak besétálnánk mondjuk a Médiába és ki lehetne próbálni őket.
Én mondjuk megtartom az AK+Af kombót,ha a kiváltom alatt esetleg azt értetted,hogy azt eladom.[ Szerkesztve ]
-
-
onkelz
aktív tag
Tegnap vettem meg az XM4et.
Kicsit tartottam tőle, mert ezelőtt még soha nem volt vezetéknélküli fülesem, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem bántam meg.
A NC tényleg nagyon jó.A hangerő és minőség is rendben van, nyilván nem tudja azt, mint egy 2000EUR+ drótos, de teljesen rendben van.A letölthető androidos szoftveren mindent belehet állítani, amire szükség lehet.
Ebből az appból frissiti a füles a firmwarejét.Annyi negatívumot találtam egyelőre, hogy a 6-7 meglévő Sony lejátszóból eddig konkrétan 1 ismerte fel, és sem a HiBy sem az iBasso lejátszóival nem sikerült életet lehelni bele.
Ez valószinűleg az én bénázásom, később még nekiugrom mégegyszer. -
atti29
tag
Gratulálok,sok örömet hozzál!
Holnap megyek megvenni valamelyiket,rég voltam ekkora pozitív dilemmában.
Lehet hülye kérdés, de a Sony inkább android kompatibilis,mert én almás vagyok,akkor viszont marad a Senn ha bármi hátránya van az almás ökoszisztémának?![ Szerkesztve ]
-
onkelz
aktív tag
atti29
úgy olvastam, hogy működik vele minden gond nélkülvicze1
pairingre kattintok bármelyik lejátszónál, és csak keres keres, kis idő múlva pedig kiírja, hogy nem talált új eszközt.Gyanús, hogy nem találja 6-7 lejátszó, ezért is gondolom, hogy én vagyok a béna. -
onkelz
aktív tag
Valóban, túl rövid ideig érintettem meg a füleseket, most már minden oké
Viszont az nem tudom, hogy wireless füleseknél mennyire szokványos vagy csak beállítás kérdése lehet: elég sűrűn szakadozik a hang, van hogy csak fél másodpercre de van, hogy 2-3ra is.A lejátszó a nadrágzsebemben van, minden más eszközön, ami nálam van a BT ki van kapcsolva.
-
A körülményektől is függ, hogy szakadozik e a kapcsolat. Amennyiben egyszerre csak az egyik füles csatlakozik a lejátszóhoz/telefonhoz, kommunikálniuk kell egymással, így pl kültéren gyakran szakadozhat. Na most a fejeden keresztül nem látják egymást, mert az emberi test blokkolja a BT-t (pontosabban a víz az emberi testben), így a kommunikáció abból áll, hogy a környezetben levő tárgyakról, falakról visszaverődő BT hullámokon keresztül teszik. Bizonyos anyagok is blokkolhatják a BT jelet, én pl ezt vettem észre, ha az egyik vízálló dzsekimet hordom, előfordulnak szakadások (a telefon a zsebemben van olyankor). Továbbá, némely modellek érzékenyek az áruházban levő lopásgátló kapukra, és ha átmész rajtuk, megszakad a jel. De ha a lakásban is folyamatosan szakadozik, akkor ott bizony valami gond van.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest