Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz zone #20199 üzenetére

    Azt hiszem az a természetes kíváncsiság része, ha valaki bizonyítékot szeretne olyan képtelen állításokra, amiket te teszel. Az, hogy nem is akarsz ezzel szolgálni csak megerősíti azt a benyomást, hogy tévképzeted van. Megismételném az erre vonatkozó analógiát: tudsz repülni, de nem akarod megmutatni. Akkor viszont ne lepődj meg, ha senki sem hisz neked.

    Nem az én dolgom, hogy bizonyítékot szolgáltassak, és nem lepődök meg azon, ha te vagy mások nem hisznek nekem. Sőt, még jó is, ha nem nekem hisztek, mert mások hitén keresztül nem lehet Istenben hinni.
    Én nem azért írok ide, hogy higgyetek nekem. Annyira nem vagyok idióta, hogy a hozzászólásaim másoknak Istenben való hitet adnak. De azt vallom, hogy ahhoz, hogy megismerjétek a kereszténységet, ahhoz, ne sztereotípiákból építkezzetek, beszélgetnünk kell egymással. Az a remény él bennem, hogy a beszélgetés nem hiábavaló. Ahol hiábavalóságot érzek, ott le is zárom, ha van hozzá önuralmam... :)

    Istentől távol áll a lefejezés, közelebb áll hozzá a pihenőnapon való dolgozásért a halálbüntetés, gyerekek medvékkel való széttépetése, a halottlátók, jósok, melegek halálra kövezése, terhes nők hasának felvágása és csecsemők kőhöz verése.
    És persze "megengedi" a terroristának, hogy jóravaló embereket fejezzen le. Bármi terve volt azzal az emberrel, ha minden az akarata szerint történik, az volt az akarata, hogy az ember élete azzal a lefejezéssel érjen véget.

    Rengeteg képet hoztam már fel ezekre, lehet hogy ismétlem magam, mint ahogy most te is, de nem tudok annál többet mondani, hogy bennem bizalom van az orvos iránt, mikor kimondja, hogy kemoterápiával kell mérgezni a testem azért, hogy éljek. Bizalom van bennem, még ha nem is tudom felfogni a kemoterápia méreganyagainak képletét, a szer hatásmechanizmusát, ha nem látom, hogy a sejtjeim és a rákos sejtek hogyan reagálnak... megbízom az orvos szavában, mert ezt én nem tudom teljességgel felfogni.
    Ki fog hullani a hajam, öklendezve fogok hányni, le fogok fogyni, a testem ezerféleképpen fog tiltakozni a beavatkozás ellen, és ez szembe megy a józan ésszel, a testem kívánságával, de mégis vállalom az életért.
    A bűnnek következménye van. Ha megsértesz egy bírót, megbüntetnek érte, ha megütsz egy intézkedő rendőrt, évekre lecsuknak. A büntetés következményét a környezeted is elszenvedi. Nem a fiad hibája, hogy te nem tudtál uralkodni magadon, de mégis neki kell elhagyni a házatokat, mert a feleséged nem tudja a törlesztést fizetni...
    A bűn miatt sok minden könnyen összemosódik, büntetés vagy következmény? Nehéz szétválasztani...
    Ember legyen a talpán, aki ebben rendet tud teremteni.
    Az általad hozott példákat nem részletezve elmondhatom, hogy nem értek mindent az ószövetség eseményei között. Nem is akarom lezárni a vitát féligazságokkal. Nem tudok mindenre válaszolni. De több, mint 20 év alatt olyan Istent ismertem meg, akitől távol áll a valódi ok nélküli pusztítás. Hogy azok, amiket kiszemeztél, azokat a következményeket Jézus elhordozta a kereszten. Ma következmények nélkül káromolhatod Istent, ma következmények nélkül alázhatod meg Isten népét, és az nem a mai jogrend miatt van feltétlenül, mert Isten hatalmasabb a földi jogrend alkotóinál, hanem Jézus miatt lehet ezt tenni. Jézus miatt lehetett büntetlenül megölni a keresztényeket anno és most is. Mert Jézus elhordozta az ő bűnük büntetését is. Nem csap le rájuk Isten haragja, mert Jézusra csapott le,, és ha megfordulnak és megtérnek, lehet örök életük... mint ahogy Pálnak is így lett.....
    Más kérdés, hogy Isten ezeket számon fogja kérni rajtuk, ha nem kérnek a kegyelemből...

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák