Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elemental

    addikt

    válasz zone #19873 üzenetére

    Attól, hogy a tudomány a jelenben nem tudja a választ valamire, téves azt a következtetést levonni, hogy Isten a válasz.
    Igazad van. Viszont az sem jó, ha minden jelenlegi álláspontot vakon elhiszünk. Nem azt állítottam, hogy a válasz minden kérdésre Isten, hanem hogy az evolúciós elméletben is vannak számomra kérdőjelek.
    Annak ellenére lehet, hogy én közelítem meg rossz irányból a dolgot. De nem fogok elfogadni minden dolgot, amit a tudomány állít, majd 1 év múlva rájön, hogy tévedett. Mint ahogyan a vallásokban hirdetett dogmákat sem fogadom el vakon, csak mert le van írva egy könyvben.
    Úgy gondolom, hogy akik vakon elhisznek minden tudományos állítást, és még hangoztatják is, anélkül, hogy belemélyednének a témában (nem rád értem), azok az elvakult, dogmakövető vallásos emberek ateista megfelelői. Mert kell a hit, és nehogy már Istenben higgyek, hát hiszek a tudományban. Mellesleg szerintem sem ellentétes a két dolog, vagyis a vallás és a tudomány.

    Ismerem a Hubble-t, több órát eltöltöttem a honlapon, 2 gépen van háttérkép onnan. Az egyiket épp a 3 éves lányom választotta ki. Fizika mindig is a kedvenc tárgyam volt a matek mellett, nem is voltam rossz belőlük. Megnéztem kétszer is Stephen Hawking filmjét, nagyon jó, viszont rengeteg itt is a kérdőjel, több mondatát ő is így kezdi: úgy vélem...

Új hozzászólás Aktív témák