Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jablocskov

    tag

    válasz daneel_hu #5063 üzenetére

    Amit te zárásnak nevezel, az mintapéldája az elhibázott intézkedéseknek. Későn érkezett, arra nem elegendő, hogy megfékezze a járványt, arra viszont bőven, hogy az amúgy sem acélos gazdaság még jobban megrogyjon tőle. Szinte minden országban ahol sikerült megfogni a harmadik hullámot sokkal hamarabb vezeték be a korlátozásokat és szigorúbbakat, mint nálunk.
    Az ami jelenleg itt van az a vírus szempontjából nem zárás, a jobbára csak papíron létező szabályok betartását a kutya sem ellenőrzi, a város tele emberekkel, a boltok közül csak az nincs nyitva, amelyiknek a tulajdonosa annyira balfék volt, hogy képtelen volt találni valami kiskaput a sebtében tákolt szabályokon.
    Még egyszer mondom, nem kellett ennek feltétlenül így történnie. Most viszont ott tartunk, hogy nincs más megoldás mint a teljes zárás vagy még tovább romlik a helyzet.
    A 3 hónapot nem tudom honnan vetted, két hét időben meghozott szigorú korlátozás (amit be is tartottak) a legtöbb országban elegendő volt a harmadik hullám letöréséhez.
    Az a legszomorúbb az egészben, hogy az emberek többsége (a politikusok is) még most is pontosan ugyanolyan értetlenül és szűklátókörűen viszonyul a járványhoz, mint egy évvel ezelőtt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák