Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányos topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forumpista
tag
válasz
Sir Pocok #15982 üzenetére
Kicsit megdolgoztam ezt excelben:
A teljes korosztályra:
sino: 440/661 = 66%
astra: 122/146 = 84%
sputnyik: 86/89 = 97%
pfizer: 128/131 = 98%
moderna: 21/21 = 100%60 éven alul:
astra: 103/122 = 84%
sino: 86/101 = 85%
A többit nem számoltam, értelemszerüen ~100%.Sokat persze nem szabad ebből kiolvasni, mert nem tudjuk kik küldték és a számosság is borzasztóan eltér.
Mindenesetre az talán látszik hogy a kínai 60 év alatt jó (kíváncsiságból még rászűrtem 50 év alatt már ~90%), felette kevésbé.
Az is érdekes hogy az astra 60 év alatt nem jobb mint a kínai, ha mellérakjuk a vérrögképződési kockázatot+ hogy fiatalabbaknál amúgy is kevésbé veszélyes a covid, simán indokolható hogy több országban elkezdték beszüntetni vele az oltást. -
Vesa
veterán
A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
-
az elsőnél én is, a másodiknál leléptem 15 perc után (van egyáltalán olyan, hogy valaki a második után kap ilyen durva allergiás reakciót?
)
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
forumpista #16001 üzenetére
igazából egy ideje már jónak tűnik innen a fotelből, hogy 50-60 alatt sino, 50-60 fölött astra és kész, probléma megoldva. idáig nem jutottunk el, sajnos.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
én is erre spekuláltam...
-
Dr.NX
addikt
Nem hit kérdése.
I-es típusú allergiás reakciónál, mint ami az anafilaxiához is vezet, a második találkozás az antigénnel az ami kiváltja a túlzott reakciót.
https://en.wikipedia.org/wiki/Type_I_hypersensitivityElfogadom a sütiket.
-
Dr.NX
addikt
Így van, még annyit hozzá, hogy az első találkozás lehet akár nyomnyi mennyiségű is, pl. penicillin gomba belélegzésével is. Ott ha antibiotikumot kap a beteg, már lehet, hogy érzékenyítve lett rá és az első adagtól reakciója lesz.
Adenovírussal viszont már mindenki találkozott élete során, annál kevésbé kell félni, mert ott sem az első oltás az első találkozás valószínűleg. Bár a majom adenovírussal nem tudom mi a helyzet...Elfogadom a sütiket.
-
de nem is az adenovírusra adnál allergiás reakciót, hanem valamelyik vivőanyagra
-
Ringman
nagyúr
Két országban is bejelentették, hogy elkezdik beadni a Sinopharm 3. oltását
Egyszerre jelentette be az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein, hogy harmadik körös oltást ajánlanak fel a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak számára. Az emlékeztető oltást azok kaphatják meg, akiket legalább fél éve oltottak a második körben.
bőven lenne szabad vakcina nálunk is erre a célra.[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
Ringman #16012 üzenetére
Ennek sok értelmét nem látom. Inkább másik vakcinával kellene szerintem ráoltani, ha már két oltással sem alakult ki megfelelő antitest szám. A 444 táblázatából is látszik, hogy a sinompharm igencsak problémás eset. Pfizer például brutál számokat is produkál.
[ Szerkesztve ]
-
Ne higgyünk az oltásellenes baloldalnak!
Végre megnyugtatóan rendeződhet a bizonytalanok/oltásellenesek dolga, ugyanis 2 órája hívtak telefonon, egy kedves női hang, én marha még köszöntem is neki barátságosan.....de aztán gyanús lett, hogy talán csak felvétel. Természetesen kb erről szólt: a GYF vezette baloldali koalíció oltások betiltását kezdeményezte a parlamentben, pedig az oltás életeket menthet és ne higgyünk a baloldalnak! A 30 sec hosszú hívás végén be is mondta egy férfihang, hogy a fityx megbízásából hangzott el a meggyőző üzenet!
Nem poltopikozni akarok itt, csakhát kifejezetten a covid elleni oltásokról szólt a hívás.
Kaptatok ti is ilyet? Amúgy összefésülhették volna a listáikat és engem ki is hagyhattak volna, ugyanis egy ideje már Пётр I.-ként írok alá.....
(ezt akár írhattam volna a Laca covid-ba is....) ?
[ Szerkesztve ]
HUAWEI Nova 9 SE 8/128 GB Midnight Black, új, 2 év garancia + bonus mobiltok
-
OK, de létezik olyan, hogy valaki egy ilyen hívás után az asztalra csap és aszongya,
...noasszony, hónap megyünk ótásra!
El nem tudom képzelni, inkább azt, amit viszont már tényleg poltopikos téma lenne..... Amúgy épp ma hallottam a pékségben, hogy 7 verzió van alapból a covidban és még csak a 4.-nél tartunk.....mármint szeptembertől fogunk ott tartani. A többi 3 rendezi az állandó rendkívűli állapot sorsát, vagyis az lesz a normál állapot*. - utóbbi off rész már az én kiegészítésem
*ViKing, avagy hogyan nyer új értelmezést egy kifejezés.....(csirkefej lesz a minielnök)
[ Szerkesztve ]
HUAWEI Nova 9 SE 8/128 GB Midnight Black, új, 2 év garancia + bonus mobiltok
-
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #16015 üzenetére
Nekem ez azért "tetszik" különösen, mert 2020 februárjában még a komplett konzi oldal, Trump-al az élen, baloldali hoaxnak minősítette a vírust, ami szerintük nem létezett.
-
attiati
veterán
"Inkább másik vakcinával kellene szerintem ráoltani"
Mintha pont ma olvastam volna valamelyik okos virológusnak állt politikustól, hogy nem támogatják a vakcinák keverését, mert csak a mellékhatásokat erősíti, de a védelmet nem....
No comment.
Nem tudom mi értelme van belevágni a harmadik sinot egy 60+os emberbe, akinél az első kettő sem indította el az antitest termelődést.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
attiati #16020 üzenetére
van/lehet értelme, de még több értelme van rábökni egy pfájszert
-
-
válasz
attiati #16025 üzenetére
elvileg van olyan, hogy eleve 3-4 körösre terveznek egy oltást, a sinopharm is 3 körös lett volna. ezért gondolom, hogy nem törvényszerű, hogy ha az első kettő nem volt elég, a harmadik is tuti hatástalan.
-
Depression
veterán
Már több, mint 3 hete túl vagyok a 2. ruszki oltáson, és magamon veszem észre, hogy néha tojok a maszkra, hiába lenne kötelező, akár kiscéges környezetben, akár a boltunk körül, amikor sehol senki rajtam kívűl, de mégis városon belül.
Igen, felelőtlen lettem az oltás által!De a szomszéd dohányboltos "teraszán" aka. közterületre kihelyezett asztalok és padokon alkoholt fogyasztó emberekre nem kell maszk, de ha én tőlük 10m-re magányosan szedem az ő szemetüket, akkor nekem kötelező lenne.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Vesa
veterán
válasz
Depression #16028 üzenetére
Túl sok logika eddig sem volt a rendeletekben, akár maxviselésről, akár különféle rendezvények vagy egységek nyitvatartásáról volt szó. Ez van. Elsősorban önmagunk hozzáállása alapján tudunk működni. A szabályok nem egyértelműek és logikátlanok.
-
válasz
Depression #16028 üzenetére
oltás után nem illogikus kevésbé védekezni. fixa ideám, hogy utána találkozni kell időről-időre a virnyákkal (vagy emlékeztető oltással), mert szinten kell tartani belőle az immunrendszered, meg mindig frissíteni a szoftverét az új variánsokra.
-
Vesa
veterán
-
Sped
aktív tag
Ma 5 előtt 10 perccel megkaptam én is az első adag Pfizert, az égvilágon semmi reakcióm nincs rá, a tűszúrás nyoma piros de amugy semmi. Remélem így is marad.
Legközelebbi időpont 06.23. Most megnézem az appot mi újság, van-e már "plasztikom".IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Négy lehetséges verzió van a WHO szerint, a negyedik a laboratóriumi esemény.
POSSIBLE PATHWAYS OF EMERGENCE
The joint international team examined and discussed four main scenarios for introduction (see Fig. 1 and below):- direct zoonotic transmission (also termed: spillover)
- introduction through an intermediate host followed by zoonotic transmission
- introduction through the cold/food chain
- and introduction through a laboratory incident.WHO-convened Global Study of Origins of SARS-CoV-2:
China Part
Joint WHO-China Study
14January-10 February 2021
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
gyerekek, baszkikáim, most kértem, hogy ne a másik topik legyen már itt a téma!
tartsunk célra, legyen értelme egy-egy kommentnek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI internet
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- AMD kártyát mindenkinek!
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs