Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz dvd_R+ #95110 üzenetére

    Nem rossz az a modem, de nem arra való, amire használni szeretnéd.

    A probléma, hogy egyszer át kell mennie a wifin a 4K filmednek a tévé és a router között, meg lehet, hogy a géped is wifin van, és akkor már duplán foglalod a sávszélességet. 2,4GHz-en 70-80 mbit/s a normálisan elérhető sebesség, amit kb. máris lekötöttél, nem maradt tartalék a rendszerben (vagy túl is terheltél, ha nagyobb a filmed sávszélessége).

    Emellett ha nem nézted meg, hogy melyik wifi sávok szabadok, akkor esélyes, hogy a szomszédokkal is osztozol a sávszélességen.

    Szóval amit tenni tudsz:

    - madzag - ez lenne a legértelmesebb megoldás egy fixen elhelyezett készülék esetében (igen, 2018-ban is), a wifi a mozgó célpontnak való, mert sokkal kisebb a kapacitása, és a különböző készülékek versengenek is rajta
    - wifi ki a szekrényből egy minden készülék számára jól látható helyre
    - megnézni pl. a wifi analyzer alkalmazással, hogy melyik a javasolt wifi sáv, és arra átállítani a cisco-t - ha van elég szabad hely, akkor 40 MHz-es sávszélességgel
    - ha a madzag nem lehet, a fentiek nem segítenek, akkor 5GHz-es wifi kell, kérdés, a tévéd tud-e olyat. Ha átváltasz 250-es netre, akkor a telekomtól is AC-s routert kapsz, egyébként meg tudsz ilyet venni magadnak is.

Új hozzászólás Aktív témák