- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trémobil
tag
"Azt gondoltam,optikára is adnak egy minden igényt kielégitő eszközt, mint a VDSL-re."
Én is ezért váltottam ilyen nehezen a sima adsl-ről(eddig ugye HGW-m volt ami modem és router egyben), most meg elviszik és lesz helyette ONT-m ami csak "modem"...
[ Szerkesztve ]
1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D
-
ssolitude
őstag
válasz trémobil #8649 üzenetére
A settopbox mekkora felbontást ad? 720x576?
A TV-n beállítható, hogy oldalt maradjon két szürke sáv, és adja az 5:4-es arányt?
Illetőleg a settopbox menüjében a képarány állítása nem segít? Ha az adás 5:4, akkor nem tudok belőle torzulás nélkül 16:9-et csinálni?''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
ForRedGlory
félisten
-
ForRedGlory
félisten
válasz ssolitude #8654 üzenetére
Beállítható hogy ne torzuljon a kép TV-n, hanem maradjon két sáv a két szélén, de úgy nagyon ronda. Akkor TV és csak a közepén megy valami adás
Nincs az a fizikai törvény, amivel Torzulás nélkül 5:4-et 16:9-be kitegyél a képernyőre...
A Tv-n kell megnézned, hogy lehet-e mondjuk "zoom"-olni és akkor nem torzul a kép, viszont le lesz vágva a tetejéből és az aljából. Az én tévémen (aláírásomban a fajtája) lehet ilyet állítani -
Jégkokó
veterán
Na most sikerült megnéznem közvetlenül a gépre kötve a modemet, a vonalam paramétereit [link]
[ Szerkesztve ]
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Def26
félisten
Srácok Sat TV -nél az miért van, hogy bizonyos időközönként elmegy a kép, pirosan világit a kijelzőn egy háromszögben a felkiáltójel, és szakadozik a hang. Tehát kép abszolúte nincs csak a T-home -os "menü".
Csak akkor jön helyre, ha kihúzom a tápot, vagy gyári beállításokat lövök vissza. Ugyanezt csinálja, ha HDMI -n és ha AV -n használom. 2 napja kötötték be.[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
ssolitude
őstag
válasz ForRedGlory #8656 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ mindenkinek.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
trémobil
tag
A SAT TV-s STB-oknál gyakori hiba, hogy kicsúszkál a SCART kábel, és az általad leírt hibajelenség sem ritka. Ha áramtalanítod és ujraindítod az általában megoldja a hibát. Várj vele pár napot/hetet és ha még mindíg csinálja hívd a 1412-t(kumva sokáig kell tartani a vonalat, mire felveszik, de ingyenes!) és panaszkodj a boxra, valószínű kicserélik/javítják. Amúgy ha jól tévedek pár ujraindítás után stabilizálódik a rendszer, mivel frissül a szoftver.
mod: Illetve mégegyszer elolvasva a hsz-edet, lehet, hogy csak a jel gyenge!
[ Szerkesztve ]
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz Padló K.O #8639 üzenetére
És akkor hol van a szabad szolgáltató választás elve ?
(#8640) mobbo
Jó lesz szvsz nagy jelentőséghe nincs, mert feltöthető mind.
Nekem asszem wpa 2 van.(#8658) Def26
Vételi gond ?
Amúgy a kollegám is ki van akadva, neki muholdas van talán a hello hd ja van, és nála is ugyanez van napi szinten akár többször is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Def26
félisten
válasz Core2duo6600 #8664 üzenetére
Előtte UPC volt, és azzal nem volt ilyen gondunk.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Core2duo6600
veterán
Akinek 80 megas kábelnetje van , mennyire stabil mennyire tartja a tempot az esti csúcsban ?
Használ valaki a 18 kerület Csévéző, Álmos, Felsőcsatári Gyömrői által határolt területen ?
?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
trémobil
tag
A Té egy új műholdas szolgáltató a kezdeti gyerekbetegségekkel küzd. A boxokkal van a gond, de idővel stabil lesz! Nagyszüleimnél is eltartott 1-1,5 hónapig mire egyik STB, a háromból rendbe jött, azóta tökéletesen működik! Régebben a júpíszínél is voltak gondok kezdetben, én is előfizetőjük voltam még a műhódaselőfizus kor "hajnalán"
-
trémobil
tag
válasz Core2duo6600 #8666 üzenetére
A kábelnet elég stabil szokott lenni, bár a 80mega szerintem kicsit tulzás ezen a rendszeren! Sztem örülj ha stabilan 50-et megy!
-
trémobil
tag
Hol lenne ez a falu? Először költséghatékonysági szempontból biztosan csak a sűrűn lakott területekre megy a cég(panelsorok, társasházak stb.) Utána a nagyobb városkák, és csak aztán a falu(ha egyáltalán mennek oda)...
-
Core2duo6600
veterán
válasz trémobil #8668 üzenetére
Értem.
Akkor ha nem hozza a 80 at legfejebb vissza kapcsoltatok egy sebességet.
Meg ha nem tetszik a próba honap alatt lemondom.
ÉS akkor marad az adsl remélem az birni fogja a 16 ost vagy 15 ost nem tudom mi a leggyorsabb, elég közel vagyunk a dslam hoz, és relaatibgve fiatal a telohálozat a környéken kb 15 éves lehet.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
hun005a
tag
Most rendeltem 15mbit-es ADSL2+ csomagot eddig 8mbit-es adsl volt.
A modemem DSL360T már most is Adsl2+ multi módba van állítva így használom.
6-7 mbit általában tisztán megy.
Ilyen paraméterekkel rendelkezem.
SNR margin Down:11 Up:30
Attenuationown:7 Up:4Milyenek az esélyeim a nagyobb sebességre?
köszi
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Jelenleg analóg telefonunk + ADSL van. Az egész házat ennek megfelelően kábeleztük be, mert kb minden szobában van egy gép.
Ha váltok ilyen kombinált csomagra (Optonet+digitális telefon), akkor lesz valami változás vagy ugyanúgy ez az elrendezés marad:
fali csatlakozó -> szűrő
szűrő -> telefon
-> modem
modem -> router
router -> gép1
-> gép2 ....stb
Ügyfélszolgálaton úgy mondták, hogy a szűrő megszűnik és egy elosztóból megy majd a telefonba és a gépekbe is a kábel.
Eszerint viszont nem. Most kinek higyjek? Az első ábra az én álláspontom, a többi ábra az ügyfélszolgálatosé.
Össze vagyok zavarodva, pedig nem érzem magam a témában analfabétának.
Köszi előre is.Impossible is nothing
-
KicsiUbul
őstag
Ha optikára váltasz, akkor, célszerű az analóg telefontól is megválni, és IP telefonra váltani. A felállás ekkor a következő:
optikai kábel a lakásig -> optikai végberendezés ->
- telefon
- IPTV STB (ha van)
- saját routeredEgyedül csak a telefonkészülékek vezetékelésénél kell némi módosulásra számítani.
Értem én...
-
meroly
veterán
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Papíron 8 mbit-es netem lenne a t-online jóvoltából, azonban valamiért ma pl nagyon lagzik... De ilyen előfordult már korábban is. Alig jönnek be az oldalak, speedtesterekkel nem sikerült 5 mbit fölé menni a letöltési sebnek. Lehet valami gond lokálisan? Előfordult már ilyen másokkal is?
(olyan a kapcsolat, mint max sávszéllel töltenék le, azonban router-en figyelve forgalom minimális... Mégis marha nehezen jönnek be oldalak).
-
petij
tag
Sziasztok,
ma délután váltottam át a régi 2-ről 15 mbit-re. Nagy meglepetésemre 1 órán belül már át is kapcsoltak!!
Viszont a vonali sebességem sajnos csak 10 mbit lett.(360t modem)
A korábban, 2 mbit-nél mért 26-os SNR is lecsökkent 9-10-re.
Várható, hogy feljebb kapcsolnak, vagy nincs tartalék a vonalban és elégedjek meg a mostani helyzettel? -
simos
tag
válasz hun005a #8678 üzenetére
Szevasz hun005a
Nem csomagot váltottam, hanem új előfizető vagyok és azt kértem egyből____-mámint a 15 megát. Bementem aláírni és rá az ötödik napon hívtak telefonon hogy jönnének!!
Amúgy elvileg 30 napon belül, de ez mindig hamarabb.
A tv-re is csak egy hetet vártam.
A meglévő csomag váltása, elvileg még hamarabb megtörténik. (elvileg) Csak kérdezz rá hogy tudják e adni neked, mert nem biztos....de a lakcímed alapján megmondják! -
simos
tag
Petij !!
Elképzelhető, hogy csak ennyi megy át a vonaladon !! DSL-nél 5 Mega a garantált letöltés.
Bár nincs kizárva hogy jobb lesz. Nem tudod véletlenül, hogy az erősítőhöz milyen távolságra laksz? Nekem azt mondta a szerelő, hogy jó dolog, ha 2 km-en belül vagyok.
KicsiUbulnak igaza van..mármint a 360R jobb modem...(na persze ez nem tapasztalat, hanem ezt is a szerelő mondta) -
törölt tag
Visszaolvasgattam a topikban, sokszor felmerült, hogy van-e maximális letöltési korlát a korlátlan csomagban. Sok multimédiás anyagot töltöttem ebben a hónapban, ezért kíváncsiságból felhívtam a 1412-t. Egy hölggyel sikerült beszélnem, aki arról tájékoztatott, hogy (DSL Alap csomag) 200GB letöltés után, a hónap hátralevő részében korlátozzák a sávszélességet. Sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy ez mekkora sebességcsökkentést jelent, a topikban erre utaló hozzászólást nem találtam. A topikból annyi derült ki számomra, hogy nincs már semmiféle korlátozás. Nos, mi az igazság? Vajon honnan találta ki a hölgy a 200GB-ot, ÁSZF semmi ilyet nem tartalmaz.
-
simos
tag
válasz #75912448 #8691 üzenetére
Szevasz Regger !
Két hete köttettem be a T-Home-os netet és én is megkérdeztem. (nekem egy ismerős t-home-os adott választ erre a kérdésre)
Van korlát !!--->> minden szolgáltatónál van korlát magyarországon !!
Az ÁSZF pedig tartalmaz ilyet ! Hisz csak ők jogosultak rá !
Nekem azt mondták, hogy 350 GB/hó....ezt eddig én is így tudtam....és van egy másik szolgáltató, ahol szintén ennyi! De létezik olyan is, aki nem az ÁSZF-re hivatkozik, mert már hamarabb lekorlátoz mint 350 GB. Pontosan nem tudom hogy milyen korlátozásrlól van szó, de azt tudom hogy elég nagy mértékű !!
A lényeg : A T-Home-nál 350. -
Gyuree91
tag
Szia!
Igen 350GB, de a kutyát nem érdekli a T-nél. Nem korlátoznak le stb. Mondhatni csak a kötelességből vetették papírra ezt a korlátot.
Esetleg arra már felfigyelnek, ha terrákat halmozol fel. Bár ekkor nem korlátoznak, hanem felbontják a szerződést. Bár ehhez über geeknek kell lenni.
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
-
simos
tag
A másfél km. az még tűrhető. Tényleg többet kellene tudnia.....és persze igazat adok neked, mert engem is bántana a dolog !!! Én 800 m-re lakok, és közel 16-al jön!!!
De amúgy tőlük is kérhetsz segítséget, mert én úgy vettenm észre hogy ilyen dolgokban elég korrektek....na persze ezt úgy értem, hogy jobb az ilyet személyesen elintézni mint telefonon! Pl.: az előző szolgáltatómnál 6megám volt, 1,5 garantálttal.....és azt kell hogy mondjam, hogy 1,5 felett lesza...tak magasról!!!!
Szerintem a T-Home nem ilyen!!! Sőt : ha nem tudná a vonalad ezt a sebességet, azt is megmondják őszintén!!! -
simos
tag
válasz Gyuree91 #8694 üzenetére
Szeva Gyuree91
Ebben igazad van hogy nem szólnak.......de: nem akkor fognak kötekedni, ha több terrát halmozol fel, hanem ha több hónapig átléped a 350-et !! Az első1-2 hónapban tényleg nem érdekli őket.....
És az a jobbik eset ha szerződést bontanak, mert általában nem ezt mutatja a gyakorlat !!!!
Hallottam már olyanról, hogy hivatalból tovább léptek !!!! Úgy értem hogy egy bácsi kopogtatott az ajtón az adott szolgáltatótól....a baj csak az volt hogy nem maga volt hanem két gazdasági rendőr bácsival -
tukko1
aktív tag
Szerintetek lesz a sat tv-nél is hd akció?
Hogy lehetek platina szintű ügyfél? -
jani00
tag
Üdv
Igen van korlát nekem is 350Gb adatforgalom utána papíron 128kb/s re korlátozzák a sebességet.Én havi 300at azért nem szoktam átlépni már közel 10 éve így a határon vagyok és hála az égnek semmi baj nem volt (az a sok játékdemó meg a filmelőzetes meg a youtube.. borzalmas)
skacok szerintetek az mennyire reális ,hogy már Szeptember 30 óta nem csinálták még meg az új netet? Gondolok arra ,hogy volt 8 megás és 30. bementem ,hogy 15ös kellene eddig a medium csomagban voltunk most váltottunk családira ,de már majdnem ,hogy 2 hete semmi. A csaj pedig ígérte ,hogy 5-7 nap hát ez már 1nap híján 2 hét:S
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest