- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz chester99 #65703 üzenetére
Kérdezz rá, hogy látnak-e bármilyen hibát a vonalban, ha megpróbál lerázni, akkor hozd szóba az SNR lock-ot. Ugye nem szoktad kihúzni/kikapcsolni a HGW-t? Vagy, ha gyakori áramingadozás, áramszünet miatt bont a HGW kapcsolatot, akkor ugyanúgy visszakerül a lock, mint eddig.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #65702 üzenetére
Nem egészen. Az attainable rate pusztán egy becslés, amit a modem az adott vonali minőség alapján 3dB-s (!) SNR margin környékére és az adott adásteljesítményhez rendel. Ezért soha nem önmagában, hanem a többi paraméterrel együtt kell értelmezni.
Ebben az esetben látható, hogy a modem már maximális adásteljesítményt kap, nincs tartalék. Jön még hozzá a sok nem javítható hiba is. Ez a vonal a jelenlegi formájában nem lesz gyorsabb. A lkaás/ház telefonhálózatát kell átnézni, és leegyszerűsíteni, ezen túl nincs mit tenni.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
titán
-
dchard
veterán
válasz chester99 #65707 üzenetére
Röviden összefoglalva a cél, hogy a házba bejövő telefonkábel minél rövidebb kábelhosszal, és toldás, elosztás nélkül kerüljön a HGW DSL feliratú portjára. Onnan aztán te viheted a telefont, vagy az UTP-t ahogyan és ahová akarod, de magának a kapcsolatnak a minőségét ez a szakasz befolyásolja. Minden osztás, toldás, fölösleges szűrő stb. rontja a vonal minőségét.
Gézengúz:
Valóban így volt. Jó két megát nyertem ennek a 10 méternek a megspórolásával akkor, amikor még csak ADSL2+ volt.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
pucek01
csendes tag
én véleményem nem lesz itt soha 100Mmb/s sok helyen marad régi réz internet
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz pucek01 #65715 üzenetére
Te ilyet nem fogsz tudni csinálni, mivel nem ilyen eszközöd van. 5x legalább le lett írva, hogy kell csinálni, de te értetlenkedsz, meg eleged van, meg szeretném kérni, hogy most fejezd be, elég, ha a T fórumot rombolod ezzel!
btz
Biztos publikus, az a 75 Mb-es sebesség?Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
btz
addikt
-
dchard
veterán
Pedig borzalmasan egyszerű: így differenciálnak. A többség kizárólag a nagyobb feltöltés miatt vált drágább csomagra. Ha az 50megához kiadnának 50megát feltöltésben, el nem adnák a gyorsabb csomagokat sehogyan sem.
A másik a technológiai limit (rézen). MInd DOCSIS-nál mind VDSL2-nél látni kell, hogy az ügyfélkör nagy részén a kiajánlott csomagoknak és a bennük lévő sebességnek működnie kell. Nem hirdethetnek 50/50-es csomagot ami csak az előfizetők harmadánál fog ennyivel működni.
MOD: még egy apró pontosítás. A kép csalóka, mert 100mega feletti sebességet a VDSL2 nem tud, ugyanis profile 17a mellett képtelenség több bitet pakolni a konstellációba. Laborban tudok mutatni képet, ahol a modem 140-150megát becsül, de annak ellenére sem lépi át a line rate a 100megát, hogy a profil el van eresztve. A profile 30a meg egyelőre nem terjed sehol, mert csak irreálisan rövid hurkon lehet adni.
Mindenesetre VDSL2+vectoring+bonding egy igen jó megoldás vidékre ahol nem éri meg optikázni.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
fényelőkész
csendes tag
Üdv mindenkinek.Kérnék szépen egy kis segítséget.Internet problémával küszködünk most már napok óta.Normálisan működik,majd egyszer gondol egyet,és lekapcsolódik.T-home ADSL internetről van szó.Cseréltünk a napokban routert,de a probléma ugyanaz.A mai napon cseréltek modemet is, hogy ez majd megoldja a problémát, semmi.Az érdekelne,hogy lehet -e bármi a gépemmel esetleg ami okozhatja a problémát vagy bár mennyire állítják,hogy nem, mégis csak a szolgáltató a hunyó.Nem értek igazán hozzá de pl.operációs rendszer, vagy hálókártya stb stb ilyen problémája lehet??
-
Dɨngodilɇ
csendes tag
válasz Nasuto #65585 üzenetére
Ezek szerint igen. Kb. december elején kaptuk ezt a dobozt, abban nem vagyok biztos, hogy ezzel a verzióval érkezett volna...
Van rá lehetőség, hogy downgradeljem a Speedportot, esetleg másnak van ezzel a verzióval: 09021602.00.650 Speedport Speedport W 724V eszköze és tapasztal rajta anomáliákat?
-
btz
addikt
válasz Nooeca #65731 üzenetére
Ha ott is igaz az ügyfelekre, hogy csak a feltöltés ad nekik motivációt a nagyobb csomagra, akkor lehet hogy nem jól találták ki a csomagjaikat. De ott az árak is picivel alacsonyabb kategóriában vannak, ami eredményezhet akár teljesen másfajta szemlélet módot is a csomag preferenciák terén.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Airedhyal
aktív tag
Üdv mindeninek.
Ha a jelenlegi Netmánia M -ről váltok XL -re, akkor az új élőfizetésnek számít?
-
fényelőkész
csendes tag
Üdv mindenkinek.Kérnék szépen egy kis segítséget.Internet problémával küszködünk most már napok óta.Normálisan működik,majd egyszer gondol egyet,és lekapcsolódik.T-home ADSL internetről van szó.Cseréltünk a napokban routert,de a probléma ugyanaz.A mai napon cseréltek modemet is, hogy ez majd megoldja a problémát, semmi.Az érdekelne,hogy lehet -e bármi a gépemmel esetleg ami okozhatja a problémát vagy bár mennyire állítják,hogy nem, mégis csak a szolgáltató a hunyó.Nem értek igazán hozzá de pl.operációs rendszer, vagy hálókártya stb stb ilyen problémája lehet??
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy a kisebb Magenta 1 csomagról a nagyobbra váltsak? 1-2 hónapja írtam alá a szerződést.
-
törölt tag
Szemét T, kiveszik a kódolatlan dtv kínalataból a Natgeo-t. (meg az AXN-t de az kinek fog hianyozni) Sunyik adnak helyette egy duna word-öt (eddig is volt!) meg valami slagertv f?*t. Mit lehet tenni? A szerződés felmondható egyoldalúan kötbér mentesen?
-
Tesztelo.hu
senior tag
DVB-C szolgáltatás esetén több fórumban, több helyen is olvastam, hogy valakinek működik az, ha a tévében levő Conax olvasóba átteszi a Telekom kártyát, valakinek pedig nem. Én is vettem egy ilyet, és a Philips tévém No access hibaüzenetet ad kódolt (de előfizetett) csatornákra váltáskor.
Mitől függhet az, hogy valakinek mégis nem csak a set top boxban, hanem a tévében is működik a kártya? -
titán
-
Teko001
őstag
válasz Tesztelo.hu #65739 üzenetére
Habár elvileg szabvány, de nem minden tv/modul/kártya hajlandó együtt működni egymással. Ha biztos, hogy minden beállítás jó a tv-ben (és a modul típusa is jó), akkor meg kell próbálni másik gyártó moduljával.
-
törölt tag
Ha nincs műszaki akadálya akkor, igen lehet felfele váltani.
-
seger
addikt
Tudnátok segíteni?
Adott egy ftp szerver. Digis voltam eddig tökéletesen működött.
Amióta thome-net lett nem tudom kivülről elérni. Port átirányítást természetesen megcsináltam de kapcsolathívási hiba van!!
Port scan progival néztem és azt kaptam 21-es portra hogy zárva.... thome-ot hivtam de nem tudtak segíteni!!Munkámhoz mostmár nagyon kellene!
Valakinek ötlete?
Köszi előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs