Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz adam3 #47073 üzenetére

    "Én inkább 65°-ot mondanék, 120° használata ma már ritka."

    Az állomások nagy része három szektoros, ezeken mind 120-as antennák vannak. Kizárólag ott használnak szűkített nyílásszögű antennákat, ahol valamilyen speciális igény merül fel, például autópálya melletti torony, ahol a cél az út hosszában történő fedése, mivel mellette semmi nincs. Ide akár 35 fokos nagy nyereségű antenna is elhelyezhető (szakszóval: "nagy disznó"). Városban pedig az antennák döntésével limitálják a cellák méretét, nem vesznek vissza az adásteljesítményből, mert egyrészt ott vannak a falak, másrészt meg csak a kisugárzott teljesítmény fele elmegy BCCH-ra, a maradék meg forgalom függvényében megy ki. Speciális kiépítéseken kívül (lásd: irodák, hotelek, plázák beltéri antenna rendszere) sehol nem láttam még olyat, hogy visszahúzták volna az adásteljesítményt, hülyék lennének: csökken a deep indoor meg a kapacitás.

    "igen, de belvárosi környezetben egy cella sugara ritkán nagyobb 500m-nél, így egyszerűen felesleges 200W körüli teljesítmény. Én továbbra is állítom, ennek harmadával dolgoznak."

    Lásd: előző rész. Plusz még annyit, hogy itt a teljes antenna rendszeren az összes technológia együtt értendő. Ne feledd: van 2g, 3G, LTE, 900, 1800, 2100MHz-en. De egyébként a képen is 6db RRU látszik, ezek vagy 60wattosak (egyenként), vagy az újabbak 80wattosak, utóbbit jellemzően megosztva használják (például 40watt GSM, 40watt LTE, vagy 40watt GSM 40watt UMTS900). Ha csak a darabra 60 wattal számolok, az 300 watt kimenő rádió teljesítmény, aminek a fele (BCCH) éjjel nappal kijön belőle, a többi meg forgalom függő.

    "Igaz, de a videó elején a fehér inges mérnöktől elhangzik, ez megtörtént, és a magyar és nemzetközi hatáértékeken is belül van."

    Próbált volna meg mást mondani, másnapra nincs munkahelye.

    djculture:

    Hidd el, ez az állapot a szolgáltatónak sem jó. Milliószor macerásabb, drágább, és kevéssé hatékony megoldás beltérbe rakni az állomást. Itt arról van szó, hogy a régi minisztériumi épület tetején voltak, amit ugye most elbontanak, nem lesz a helyén épület, és most költözniük kell. Az önkormányzat a hunyó ebben a sztoriban, aki baszakodik a kültéri elhelyezéssel, mindenki más (lakók, szolgáltató, előfizetők) szenvedő alanya ennek a történetnek. Egyébként a II. és XII. kerület mindig is ezt csinálták, vannak is problémás területeke ezeken a helyeken lefedettség szempontjából, mert egyszerűen nem lehet állomást építeni, de persze netezni meg telefonálni azt azért szeretne mindenki. Hát ez állomások nélkül nem megy. Ezt kéne belátni.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák