Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Krystal_s #45147 üzenetére

    Mielőtt technológiát váltottam, én is átmentem egy masszív sebesség csökkentésen az ADSL2-nél. Fura, de annak ellenére, hogy hetekig szívtam vele, pont így jártam jól, különben még mindig azt használnám, és még anyagi előnyöm is származott belőle, mert miután áttértem VDSL2-re a D-Link 321B tökéletesen feleslegessé vált, így azt értékesíteni tudtam.

    Ameddig 15-ös családi csomagban voltam, rendes sebességgel jött az ADSL2+-os modemen a net, csak ugye azt a csomagot kivezették, nekem meg a hűségidőm akkoriban járt le, így újítani kellett 20-asra. Semmi más változás nem volt, itthon a hálózatban sem, csupán a szolgáltató részéről egy csomagváltás, ami nemhogy többletet nem hozott ADSL2-n, hanem masszív sebesség csökkenést detektáltam.

    Ment a hibajelentés, kivizsgálták, nem értették, hogy ez mégis hogyan lehet. Bár a garantált sebesség az megvolt mindig, de csupán 1,4-3.3 Mbps-mal haladván azt meg. Az első szerelő mondta, hogy át kellene kábelezni. Megcsináltuk (sajna nem UTP-t tett le, hanem PVC-t), racionalizálva lett a kábel hossz is (jó pár méter felesleges telefonkábellel lett rövidebb az új hálózat), de a sebesség csak nem akart javulni lényegesen.

    Másik szerelő kijött, mondta van VDSL2 az a megoldás. Elment, megrendeltem, és azóta ezt használom.

    A kettő állapot közötti különbség.

Új hozzászólás Aktív témák