Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tlala

    addikt

    Sziasztok,

    Eddig családi csomagom volt, kb. 12 megával jött a 15-nek hirdetett szolgáltatás. Lejárt a hűségidőm, és felhívtak a szolgáltatótól.
    Végigvettük a "hogyan olcsóbb/hogyan gyorsabb" kérdéseket, és én elmondtam, hogy engem sokkal inkább a gyorsabb verzió érdekel. Mondta a hölgy, akkor váltsak át digitálisra, azon "sokkal jobb minden". Mire oda értünk, a weboldalon a címemen még még szereplő Netmania M szerinte nem elérhető nálam. Mondtam, hogy akkor minek van a weboldalon? De frissítésre már eltűnt...
    Én hülye hagytam magam rábeszélni a Voip telefonra, és abban maradtunk, hogy akkor marad a 10 mega az S csomagban, de a 10 Mbps-t garantálja, hogy biztosan menni fog.
    Megjött a ZTE csoda a futárral, azóta 6,5-7,5 Mbps sebességgel tudok letölteni, és kb. 0,3-0,4 Mbps körül alakul a feltöltési sebesség, kb. a korábbi fele.
    Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol kedvesen elmagyarázták, hogy a digitális ip telefonom is foglal a sávszélességből (erről szó sem volt szerződéskötéskor, sőt...), és sajnos fejlesztésről sem tudnak felénk.
    Mondtam, hogy boldogan kifizetem a drágább M-es csomagot, legfeljebb nem jön 20 megával, de visszakapom a régi 12 megámat.
    Mondták, hogy azt sajnos nem lehet, de kiküldenek egy embert.
    Ember ki is jött, nagyon segítőkész volt (sajnos nem voltam otthon csak a család engedte be), így telefonban abban maradtunk, hogy majd szedjem rendbe a lakásban található kusza, százfelé osztott, üres fali csatlakozóban végződő telefonvezeték dzsungelt (már így vettük a lakást), aztán visszajön.
    Elhatároztam, hogy egy szál UTP kábelre cserélek mindent ameddig lehet, remélhetőleg a folyosón lévő zöld lemez szekrényig (ha ő is hajlandó ebben közreműködni).
    Vagy inkább SFTP kábel lenne a jobb?
    Azt is mondta, hogy döntsem el, hogy, akarom-e, hogy VDSL-re átállítson (de akkor felejtsem el a mostani ZTE mögé kötött jó kis Netgear routert az erős wifijével (zegzugos a lakás), meg a router USB csatijára kötött nyomtatót...)
    Elmondása szerint sokkal nem lesz gyorsabb, de úgy gondolja, hogy a 10 mega kihozható, és stabilabb lesz.

    Szerintetek milyen kábelt használjak?
    És érdemes igent mondanom a VDSL átállásra?
    :F

    Előre is köszi minden tanácsot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák