Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zst

    tag

    Na, hát továbbra sem pörög úgy ez az optika ahogy kellene. Előzmény, hogy kicseréltem a Telekom gyári DNS címeket a Google féle DNS címekre a 2235-ben.

    Tény hogy gyorsabb lett. De nem annyira mint ahogy 1000/1000 sebességgel kellene. Melóhelyen 60/20 net van, toronyig rádió, onnan optika. És fényévekkel gyorsabb, mint az otthoni sokkal nagyobb.

    Az a fura, hogy ha el akarok érni egy oldalt (prohardver, portfólio, vagy külföldi) akkor nagyon lassan csatlakozik hozzá, néha time out. Aztán egyszer csak betölt. A betöltött oldalon belül a navigálás már gyors, de pl itt ha betöltöm a prohardver oldalt, és azon kattintok a hardverapró linkre, akkor megint lassan csatlakozik fel annak a fő oldalára.

    De az az érdekes továbbá, hogy hálózaton belül, ha IP címmel csatlakozok fel pl a webmin webes felületére, akkor az is lassan történik meg, mintha nem találná az IP címet csak nehezen.

    És mindegy hogy wifi, vagy kábel. Ugyanaz.

    A hálózathoz nem lett hozzányúlva, vagy módosítva. A UPC/Voda időkben építettem ki, CAT5/5e kábelek. Ilyen problémám nem volt hogy a belső hálózathoz is nehezen férek hozzá. Kb 18-20 eszköz van felcsatlakozva a hálózatra. (tv, gépek, telefonok, stb). Nem hiszem, hogy ennyi eszköz le tudja terhelni a telekom routerét.

    Kérdés:

    Saját komolyabb routerrel ez esetleg javulni fog, vagy ez valami optikai hiba (kötés, eszköz).

    Gondolkodom a saját router beépítésén, de ha nem ez a probléma, akkor felesleges pénz kidobás. Van egy Tplink AX90 routerem AP-ként a földszinten, lehet azt berakom fő routernek, egy AX72/3/5/80 meg annak a helyére menne.

    Van valami építő tippetek mik lehetnek a hibák? Technicolor gyári visszaállítás opció lehet?

    Üdv,

    ZsT

Új hozzászólás Aktív témák