Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz snyper990 #145570 üzenetére

    Telekomos szerelő azt mondta - amikor nem sokkal azután, hogy megkaptam a box-okat, valamint, elkezdtem saját routert is használni és a Sagem 5670-es remekmű előbb random elvesztette az androidos TV box elé tett switch-el a kapcsolatot (és a box-al is), majd a switch-et kihagyva a hálózatból is meg-megállt a TV adás - hogy "ha új fajta IPTV-m van" (és az van) akkor nem fog menni a két PPPOE egyszerre. Ennek sajnos bizonyítása lett, hogy miután beállítottam a PPPOE kapcsolatot a saját routeren is, egy idő után a Sagem 5670-es elvesztette a kapcsolatot és emiatt leállt a TV szolgáltatás.

    Egyébként kísértetiesen hasonlóról számol be stfreddy is fentebb. Innentől the radish fórumtárs a "nekem nem tűnt bizonyítottnak" hozzászólását talán majd átgondolja, mert immár nem egy fórumtárs jelez ugyanolyan problémát a dupla PPPOE kapcsán.

    Jelenleg a saját routerem hoz létre csak PPPOE kapcsolatot, a Sagem pedig passthrough-ban van.
    Helyi sajátosságok miatt így az android-os box-ok wifin csatlakoznak a saját routeremhez, amin keresztül érik el az IPTV adatokat. (erre írta valaki, hogy nem hajtaná át a TV adást a saját routerén, de sajnos, jelenleg nem látok másik üzembiztos lehetőséget.)

    Így alapvetően üzemel a TV szolgáltatás az androidos boxokkal, bár vannak néha pillanatnyi akadozások a képben(vélem, hogy direkt kábeles összekötéssel jobb lehetne, de a TV-hez a kábelezés nálunk nehézkes lenne jelenleg).

    Én azt nem értem, hogy ha ennél az új IPTV-nél a TV szolgáltatásnak kötelezően kell egy IP és emiatt a Sagemnek kell egy PPPOE kapcsolat, akkor, ha van TV és van internet szolgáltatás is, akkor miért nem lehet egy másodlagos felhasználót generálni ahhoz, hogy mindkét szolgáltatás normálisan használható lehessen? :(((

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák