Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz FlashLed #111202 üzenetére

    Nem neked céloztam a párhuzamos részt, hanem DJ. Ru$y-nak és társainak, akik még mindig nem tudják elképzelni.
    Én pont azoknak céloztam a hozzászólásom, akik nem értik minek ekkora sávszél, erre mondtam burkoltan, hogy kicsit 21. századi módra kellene gondolkodni, ellenkező esetben nem kell csodálkozni, hogy az ország is itt tart, meg sok helyen még ADSL/VDSL van.
    Egyetértek, hogy sok nagyvárosban nincs normális net, mint írtam nálam sincs és 16 ezres településről beszélünk, csak most jutottak el odáig, hogy elkezdjenek optikázni, ráadásul önerőből, mert itt nem ők nyertek egy csomó pénzt hálózatfejlesztésre, hanem a PR-Telecom, csak ők itt nem csináltak semmi mást, mint az elöregedett, leharcolt instabil ED 3.0 kábelhálózatukra felhúztak még pár letöltési csatornát és ezzel olcsón megoldották a "fejlesztést", szóval én is abban a táborban vagyok, aki sajnos muszájból és jó drágán használok szart, mert nincs más, szerencsére most már lesz.

    Ezt a részét OFF-olnám, kicsit a közepébe vágok, akit az előző hsz-om is érintett, inkább ne olvassa el.

    Sajnos azt se értik a maradiak, akiknek céloztam a hozzászólásom, hogy hiába optika és örülni kellene hogy van, nincsenek tisztában az osztásokkal, a garantált sávszélesség fogalmával és így tovább, főleg ha már felhozták.
    Ugyanis szóba került, hogy ugye a GPON jobb esetben 2,5/1,25 Gbit/s-t tud egy 32/64-es osztáson.
    Na már itt jön a garantált sávszélesség fogalma, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatónak a legrosszabb esetben is biztosítania kell a garantált sávszélesség értékét, vagyis ez az a minimális sebesség, amit minden esetben garantálnia kell, ez kb. minden szolgáltató ÁSZF-ében így van benne.
    Na már most ha a DIGI is egy 32/64-es osztáson mindenkinek 1000-es netet ad, ahogy a Telekom is, akkor elárulná nekem valaki, hogy ennél a felállásnál a legrosszabb esetben hogy tudják biztosítani a 250/300 Mbit/s garantált letöltési sebességet?
    Mert 32-es osztásnál ha egyenlő részekre osztjuk a sebességet, mert mindenki elkezdi terhelni, akkor akárhogy is számolom, a legjobb esetben is maximum 78 Mbit/s jut egy előfizetőre, 64-es osztásnál ez a szám 39 Mbit/s lesz, szóval nem tudják garantálni.
    Na most én értem, hogy optika meg minden, meg ugye van az a feltételezés, hogy ilyen sosem fog előfordulni, na de legrosszabb esetben ezt is feltételezni kell, főleg ott ahol így osztogatják a sávszélt, sőt egy előfizetőnek adnak 2 Gbit/s-t, szóval akárhogy is nézem, ezt valahogy egyik szolgáltató sem tudja teljesíteni, pedig a hálózatot úgy kellene kiépíteni, hogy a legrosszabb esetben is tudják ezeket az értékeket teljesíteni, szóval optika vagy ADSL/VDSL ide vagy oda, a szolgáltatónak meg kell felelnie a saját vállalásainak minden technológián és most ne jöjjön senki azzal a hülyeséggel amit most mondtam, hogy hát de optika, meg örülni kell mert régen csak ADSL/VDSL volt, meg ha ilyen igényeid vannak (mármint hogy garantáltat minden esetben el kellene érni), akkor köttess bérelt vonalat stb.. Ha egy jogászt megkérdezne valaki ezzel kapcsolatban, mármint hogy értelmezze az ÁSZF-et és a legrosszabb körülményt, akkorr ugyan ezt mondaná, mint én, szóval felesleges az olyan hülyeségekkel takarózni, hogy optika és örülni kellene, mert régen csak ADSL/VDSL volt, meg most is az van egy csomó helyen és így tovább, kicsit tovább kellene lépni ezen a témán, főleg hogy ahogy elnézem, akár hányszor beír valaki, hogy nem tudja a gigabitet az internet, állandóan az van, hogy "ennek is örülni kellene", "régen ennek a százada se vót, mit ugrálsz" stb.. Kicsit a maradiságot, az irigységet és a rosszindulatot vissza kellene venni, mindenki elvárhatja a pénzért azt, hogy a szolgáltatás megfelelően teljesítsen függetlenül attól, hogy az most optika, vagy koax, vagy ADSL/VDSL stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák