- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genji
őstag
Közbe olvastam és rájöttem h a tuner a megoldás. Köszi!
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
nfire
csendes tag
üdv!
kb egy hete van adsl-em, 5mbit. 3 éve 8mbit adsl volt itt, és éjjel-nappal stabilan ment 6.5mbiten, így gondoltam az 5mbittel se lesz gond, de mégis...
ingadozik a sebesség, egyfolytában packetloss (1%-5%), pedig a ping jó.
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 3016, Received = 2822, Lost = 194 (6% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 8ms, Maximum = 30ms, Average = 10msbe is jelentettem ma hibára.
Gondoltam azért ránézek én is a vonalra; hát szerintem nincs vele semmi gond. Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
kozlo
tag
Szeretnék belépni a T online oldalon,kilenc számjegyű / MT / ügyfél azonosítóval,első belépésnél azt olvastam,hogy az alapjelszó az utolsó 5 számjegy , így nem tudtam belépni.
Csak akkor tudok belépni ha az alapjelszót megváltoztatom a 06 80 639 200-as telefonszámon?[ Szerkesztve ]
-
BluRay
csendes tag
Üdv!
Egy barátom internete házon belüli kábelproblémák miatt nem ment, szóval kiment hozzá a szerelő kicserélni őket, a művelet közben beszélgettek, nem tudom hogy jött szóba, de a szerelő azt mondta neki hogy Budaörsre már ki van építve az optikai kábel, csak valamilyen önkormányzati döntés miatt nem kezdheti meg szolgáltatni a t-home az optinetet. Tud erről valaki valamit bővebben?
Nem remélem annyira, de azért megpróbáltamSzép estét
-
Gyick
őstag
Sziasztok!Azt akarom kérdezni hogy a t-online adsl alap netet szét lehet osztani úgy 2 gép között hogy nem kell hozzá az egyiket bekapcsolni?Mert ha jól tudom ez ugy van hogy be kell egy progival jelentkezni vagy a routerben belehet ezt állitani?
-
Kommy
veterán
Szerintem valamilyen szinten változik helyenként, nekem Sopronban ez az egyetlen csomag amit lehet köttetni és itt a ping 20-as, és mindig maxom tudok tölteni ha kell valami.
Én valahogy enm vagyok oda az ilyen "wifi" szerű megoldásokért, ráadásul drágább is mint az adsl. -
ufocsalad
tag
-
Gordiann
őstag
sziasztok
T-home Sat -ot rendeltem meg, teljesen biztos, hogy Sagem beltérit kapok, vagy van esély Intek-re?
Vagy jó a Sagem?! ne féljek tőle? Miben rosszabb ha rosszabb? -
kerlas
tag
Üdv!
Kérdésem az, hogy a T-Home SAT TV szolgáltatáshoz kapott boxban (sagem) lévő kártyát lehet használni nagyobb tudású boxban, vagy esetleg érdemes-e DVB-S tuneres tv-t venni (épp tv vásárlás előtt állok), vagy teljesen esélytelen a dolog, mert csak a T-s boxal együtt használható a kártya?
-
ufocsalad
tag
Sikerült közben beállítani a speedportot, d-link routerrel már megy
-
Brutális eb
addikt
válasz Gordiann #10917 üzenetére
99% ,hogy szutyok sagemet kapsz.
Jött már hozzá frissités de még nem az igazi.
Problémák nálam:Hangcsúszás,kifagyás,epg hol van hol nincs,nincs saját lista,hang néha csak akkor érkezik az adott csatira ha oda-vissza kapcsolsz.kerlas!:cam modulokkal van akinek működig de nem támogatott.
Kizárólag a saját box használható a kártyához mivel tudomásom szerint össze van párosítva.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Gordiann
őstag
válasz Brutális eb #10921 üzenetére
nem jó hír.... de mondjuk ezek a problémák talán idővel megoldódnak...
Hangcsúszás az 1-1 csatorna, vagy úgy kompletten az összes?
Csak mert nálam egyik TV-n csak DVI bemenet van, 3,5-ös jack-el a hangnak. Tehát ha pl. a hangkimenet szívózik, akkor elég gáz, hogyha minden hang késik...Most a DVD-lejátszó megy DVI-HDMI átalakítóval tökéletesen, tehát képpel talán nem lesz gondja.
-
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
Ha önálló szolgáltatásként szeretném megrendelni a satv tv-t, akkor milyen árban kaphatom meg most a csomagokat? Beszerelési, vagy belépési díj van-e?
Köszönöm előre is!
-
KicsiUbul
őstag
-
-
Gordiann
őstag
válasz Brutális eb #10925 üzenetére
huh, köszi
-
Pubszon
veterán
Hali.
A modem túlmelegedése mit szokott produkálni (D-Link DLS-360R)?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz KicsiUbul #10928 üzenetére
Tegnap este a net gyengélkedett, nem szakadt, a ping is jó volt csak a sebesség ingadozott 2-7Mbps között, én pedig a modem melegedésére gondoltam, mert más mindent kizártam.
Lehetséges, hogy központilag volt valami gond.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
joecontra
addikt
válasz Pubszon #10927 üzenetére
Pl. jel/zaj arány gyengülést.
Lehet, hogy a "kánikulától" ami a modemben van felpúposodtak a kondik, és olyankor csökken a jel/zaj arány ami vezethet sebességcsökkenéshez.
Ha durván leesik a jel/zaj arány decibel értéke, az okozhat némi lassulást.Ha nem jó az eszmefuttatásom, valaki nyugodtan javítson ki.
[ Szerkesztve ]
-
Kisponyi
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem, problémám lenne ami kezd nagyon idgesíteni és érdekelne más is találkozott-e már vele. A lényeg, hogy 5 hónapja váltottam T-offline netcsomagot 25/5-ösre, jópár hónapig tökéletesen müködött, de az utóbbi 2 hónapban, ha az időjárás nem kedvez napi szinten 8-10 órát használhatatlan a net. Mit is értek ez alatt. A legcsekélyebb levegőmozgás(enyhe fuvalatt vagy tornádó tökmind1,kis eső vagy hó) esetén a net azonnal szakadozni kezd. Ez a jelenség mindaddig fennál amig az időjárás le nem csendesül. A szakadások 10-30mp-enként követik egymást órákig, de volt, hogy fél napig ez ment. Netmeter.eu-n ezt produkálja ilyenkor a net.
Idő Cím Kbit/s le Kbit/s F Ping Stability
13.03 10:53 -.catv.pool.telekom.hu 14658 2756 9,0 57,8
13.03 10:39 -.catv.pool.telekom.hu 11801 2563 9,0 86,2
13.03 10:37 -.catv.pool.telekom.hu 11117 2543 10,0 71,0
13.03 10:32 -.catv.pool.telekom.hu 16327 2525 9,0 70,9Esetleg ötletek? vagy tapasztalatok?
-
forrest85
senior tag
válasz Kisponyi #10931 üzenetére
Erre nem lehet mást mondani mint hogy ÜFSZ. Hivasd ki őket. Lehet az oszlopon történik olyankor valami beázás vagy rövidzár. Ha eddig jól ment ezután is mennie kéne. Nyaggasd őket, majd ha van valami dobj rám PM-et, meg ide is.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
hclo3
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap bekötötték az optinet supert. Van egy wifi router (netgear wgr614), amit az ONT-hez kötöttek.
A gondom az, hogy a wifit használó gépek (egy asztali PC és egy laptop) ritka esetben mutatnak 13 Mbit/s sebességet az 50 Mbit/s helyett.
Amikor telepítették és még kábelen kapcsolódtak a wifihez a laptopról, akkor volt 25 Mbit/s, de hát az is fele annak, ami kellene.
Lehet ez a wifi router hibája vagy egyszerűen elronottak vmit? -
Brutális eb
addikt
Szia a router g-s 50megát nem nagyon fog vinni.(A g szabvány gyakorlati max sebessége olyan 15-17 mega körűl van)[link]
N-es router és hálókari/wifi usb stick kell neked.N-es cuccal simán szaladni fog az 50 mega ha nincs nagy táv és nagyon brutál fal.
Vagy veszel hálókártyát ha nem akarsz usb-s cuccot bár nem rossz az viheted magaddal bárhová.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Brutális eb
addikt
Lejárt a szerk bocs.
Ha lecserélted a cuccokat és azután is csak 25 mega megy 1412 hibabejelentés.
A fentebb jelzett cuccok csak irányadóak vehetsz más márkát is pénztárcádnak megfelelően.
Bár ezek nem drágák viszont komolyabb gond sincs velük.
1 éve használom a fent linkelt párost és nincs velük semmi gondom.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz Brutális eb #10936 üzenetére
Nekem ilyen routerem van és egy 3 éves Asus notebook, de a 16Mbsp-ot netről simán fogja, mondjuk 3 méterre vagyok a routertől.
Kíváncsiságból megmérem majd, hogy LAN-ba mit tud a router és a noti páros.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
hclo3
csendes tag
válasz Pubszon #10938 üzenetére
Én is mértem és a notebook 15 Mbit/s-ot tud. Megmértem úgy is, hogy kábellel kapcsoltam a wifi routerhez és akkor 35 Mbit/s.
Mondjuk ez sem 50.De akkor be kell ruháznom új eszközökre, hogy az asztali gép az új routerrel és új USB stickkel érje el legalább ezt a 35-öt. A laptop a beépített kártáyja miatt ezt a 15-öt fogja tudni, de az elég oda.
Ha jó értem.
Köszi a segítséget!
-
Brutális eb
addikt
válasz polonic #10941 üzenetére
Pontossan így van ezek csak elméleti sebességek amik max laborban teljesültek anno amikor tesztelték.
Ugyhogy N-es cuccok vásárlás és ha azután sem megy maxon telefon és hibabejelentő.[ Szerkesztve ]
-
KicsiUbul
őstag
És ha az ONTra kötöd a gépet, és az csinálja a PPPoE kapcsolatot? Akkor mekkora a sebesség?
Álláspontom szerint ennél a sebességnél, ha ki is akarja az ember használni, akkor javasolt a kábel, vagy a mélyebben történő zsebbenyúlás, nem alsó kategóriás eszközök választása.
Értem én...
-
Brutális eb
addikt
válasz KicsiUbul #10943 üzenetére
"Álláspontom szerint ennél a sebességnél, ha ki is akarja az ember használni, akkor javasolt a kábel, vagy a mélyebben történő zsebbenyúlás, nem alsó kategóriás eszközök választása."
Hehehe én 80 megás optinetet is használok "alsókategóriás" fent linkelt tp link cuccokkal és tőkéletessen megy.....
Persze be lehet ruházni 3040 ezres "linkszisz" cuccokra kérdés otthonra mennyire éri meg
[ Szerkesztve ]
-
KicsiUbul
őstag
válasz Brutális eb #10944 üzenetére
1-2 gépre lehet, hogy felesleges, de afelett, pláne ha sok egyidejű kapcsolatot kell kezelnie, egyszerűen lerohadtak ezek az alsó kategóriás cuccok, kevés a proci, kevés a memória.
Kizárt, hogy a saját belső hálómat egy ilyenre bízzamÉrtem én...
-
Brutális eb
addikt
válasz KicsiUbul #10945 üzenetére
4 gépet osztok vele soha ne rohadt még le.
A srácnak is 2 gépre kell ,otthoni felhasználásra tökéletes.
Én nem tudom,hogy milyen és miből áll a te belső hálód de otthoni felhasználásra 2-4 gépre nem sok értelmét látom 30-40- ezres cuccok vásárlásának.Neki bőven jó ez a kategoria ráadásul sokkal stabilabban megy nálam mint a drágább d-lin,linksys,stb termékek.Ipari használat az más de nem hinném hogyha két gépet használ amiből egyik noti és oda elég a 15 mega ahogyan írta akkor minek dobjon ki egy csomó pénzt az ablakon. Amúgy meg pl a tp link cuccaira olvasgatva a fórumokat jóval kevesebb panasz van mint drágább társaira és ezt megerősiti,hogy a boltban ahol melózni szoktam még egy darab sem került vissza gariba max nem értett a wifis dolgokhoz a user és kimentem beállítani neki de ez megtörtént volna más márkával is.Összegezve nem védem a tp dolgait de ár érték arányban megbízhatóságban igen jó helyen állnak.Persze mindez személyes tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
ufocsalad
tag
Az még tiszta, hogy meg legyen a szolgáltató által beígért sebesség, de
mi tudja azt kiszolgálni?
Éjjel-nappal egész hónapban, ezek a teljesítmények ki vannak tartalommal használva? -
hclo3
csendes tag
válasz Brutális eb #10946 üzenetére
Gondoltam, beszámolok a szituról.
Ma megvettem egy TL-WR841ND routert és egy TL-WN721N usb adaptert.A router hol ment, hol nem, illetve a dhcp nem jött össze szinte soha. Visszavittem és kicserélték. A másik már dhcp szempontból jó, de kb. 5 percig megy, leszakad, aztán megint megy. Itt tartok.
Vezetékkel összekötve a laptoppal 60 Mbps a sebesség. Vagyis nem az optinettel van gond.
A wifi, amikor megy, 35 a laptopon és 15 a pécén.
Értem, hogy kábelen jobb volna, de nem szeretném teledrótozni a lakást.A lényeg viszont az, hogy ez a leszakadás nagy gond. Most már értem, hogy miért volt akcióban egy mobilnet is. Így legalább tudok fórumokat nézni, hogy mi a bánat van :-(
-
KicsiUbul
őstag
válasz Brutális eb #10946 üzenetére
Nem tom, én mindig félve néztem a netgear edimax tp-link cuccaira, nekem egy WL-500Gp Asusom van, de az kiszolgál szükség esetén 8-10 gépet is. Ráadásul korrektül be lehet állítgatni. Nálam a személyes tapasztalat az, hogy az esetek 80%-ában az ismerősöka fenti 3 típusú eszközzel kapcsolatban hívnak, hogy nem az igazi. (bár lehet hogy a nagy számok törvénye alapján megy... olcsó, és sokat vesznek belőle, tehát a láma egy D-linkel, linksyssel asusal is hívna.)
Értem én...
-
Brutális eb
addikt
Szia sajnos nem azt vetted amit linkeltem.Pl a router nem gigabites az usb pedig asszem csak a kisebb hatótávú.(Bár az 50 megát simán vinni kellene.Ha átnézel pl a digi toytikba láthatod rengetegen használják 80-as nethez.
Itt nekem is megáll a tudomány ugyanis mint fentebb írtam én 80 megás optit nyomatok wifin gond nélkűl wl 821 n-es usb és 1024 nd routerral.Én a helyedben áthívnék havert aki jobban ért a hálózatokhoz és átnézné a router illetve géped hálózati beállitásait.KicsibulMeddő ez a része a dolgoknak mert nekem és itt a telepen jópár haveromnak gond nélkűl megy engem meg sokszor pont az asus miatt hívnak pláne firmware frissités után Engem soha nem érdekelt,hogy ki mit használ nemkem bvált soha semmi gonndom ráadásúl itt szó sem volt 10 gépről az már ipari felhasználás mivel nem hinném,hogy az átlag emberek otthon 10 gépet használnának
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest