- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #82248 üzenetére
Kérd hozzám, 9-19 közt mindig van a munkahelyemen, aki átvegye és ekkor te is érte tudsz jönni.
Ez egy darab vas, nemigen tud sérülni még egy trehány szállításnál sem, ha összerakva érkezik, akkor még csak kiszóródni sem tud semmi belőle.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
Nálunk is van portaszolgálat 0-24, a csomagok ott sorakoznak a pulton. Ha nem megoldható máshogy, én is fel tudom ajánlani, hogy jöhet hozzám a nevemre. Az igazat megvallva szüleimnek különféle gyártmányú leginkább lengyel piacos stb 8-as darálója volt, semmi panasz nem volt rájuk. Szerintem ilyen terméket Szegeden is találni, talán az Auchanban vagy Praktikerben láttam is..Esetleg nézd meg az Anna kútnál lévő vasedény boltban, ott szinte minden van
-
DeFranco
nagyúr
(#82249) vizslakutya: rossz darálónk már volt, ezeknél a kínai vackoknál az a baj, hogy a nagy gyártási tűrés miatt rengeteg a káló, plusz hajlamosan a rohadásra erősebben mint egy márkás. a daráló nem egy atomfizika de egyszer kell megvenni. ha tudnák azt a minőséget mint a régi "lengyelpiacos" szovjet őseik akkor nem keresnék újat. olyan meg csak katasztrofális állapotban van lófogáson is.
(#82250) tisn: nincs olyan hogy valaki vegye át, sem a futár nem adja oda ha egy csepp esze van sem nem fognak mást hivogatni.
(#82251) macilaci78: köszönöm a lehetőséget, lehet élni fogok vele, majd még átbeszéljük itthon. legalább tudunk beszélni a kilincses ügyemről ami miatt írtam privátot nem sokkal ezelőtt
(#82252) martonx: nincs olyan hogy valaki vegye át, sem a futár nem adja oda ha egy csepp esze van sem nem fognak mást hivogatni.
köszönöm mindenkinek.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz DeFranco #82255 üzenetére
Bizonyára van rossz tapasztalatod a futárokkal kapcsolatban. Nálunk egy 8 fős munkahelyen amikor kihozzák címre, ha nem kell fizetni a csomagért, bárkinek oda adják, hiába szól névre, ha meg fizetni kell érte, akkor bárkinek aki pénzt ad érte és aláírja, odaadják a csomagot. Csak legyen egy átvevői név. GLS/ExperessOne/ DPD/Fedex/MPL egyformán.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ted_Beneky #82256 üzenetére
ismerőst kérdeztem aki rendelt többször futárral, kérdezte sprinter? akkor how about no...
mindegy, húsba nem vág (pun intended ) megoldom, csak gondoltam ha valakinek zéró effort és megtartaná a futár díját akkor legyen. de úgy néz ki így meg is oldódik, privátban is jelentkeztek, maci is felajánlotta a segítségét.
-
Rimuru
veterán
válasz macilaci78 #82245 üzenetére
Egyedi megrendeles, de ugy hogy minden rajuk volt bizva (tehat ok mertek, szallitottak, raktak ossze, stb).
Sima hazhozszallitasban lehet, hogy jobbak.
DeFranco: Ha raer es addig nincs jelentkezo par het mulva el tudom vinni.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Orionk
senior tag
válasz macilaci78 #82239 üzenetére
Megnyugtató, hogy a fenti Facebook linken is észrevették, hogy nincs szintben a járda és út. Nem értem, pedig nem tartott volna sokáig oda "húzni" még egy kis aszfaltot, hogy emelkedő legyen és ne szintkülönbség. A fenti linken több kép van és mindegyik képhez korrekt véleményt is fűztek.
-
ShadowX
őstag
válasz Orionk #82261 üzenetére
Ma használtam azt a részt aminél a szintkülönbséges komment van. Egyáltalán nem éreztem semmit, mikor ráhajtottam (mondjuk összteleszkópos a bicaj).
Viszont nem akarom elhinni, hogy volt olyan büdös paraszt biciklis, aki forgalommal szemben hajtott....
Az emberek amúgy elég kétfélék és sajnos egyik sem a jó értelemben. Az egyik az olyan autós, aki továbbra is azt hiszi, hogy ott nincs körforgalom és 60-al hajt át rajta, mindegy ki és honnan jön. Rettenetes. A másik pedig a túl óvatos. Ma épp nekem kellett elsőbbséget adni (a szegélyes résznél biciklivel) amit meg is tettem, de a Fecske utcára hajtó autós megállt és integetett, hogy menjek. Ezzel viszont feltartottunk egy trolit, meg a gyalogosokat is jól összezavartuk (nem tudta a gyalogos, hogy most akkor induljon vagy se)...
Szóval a kresz ismerete sem árt, legalább alapszinten.Az ötlet amúgy jó, meg kellően széles is lett a troliknak (tartottam tőle hogy nem lesz az és majd szétverik).
-
martonx
veterán
válasz DeFranco #82255 üzenetére
Pedig de. Nálunk a kollégák folyamatosan mindent az irodába rendelnek (az egyik már elment kolléganő volt ennek a koronázatlan királynője, nem múlt el nap, hogy ne jött volna 1-4 futár csak az ő cuccaival, még a zöldséget a piacról is az irodába rendelte), pont ezért, mert ha nem is vagy ott, valaki úgyis átveszi. Sőt többnyire még a fizetős csomagokat is átadják (nyilván kifizetjük egymásét).
Mondjuk lehet, hogy ez a munkahely jellegén is múlik.Én kérek elnézést!
-
-
lorcsi
veterán
-
vizslakutya
senior tag
" Okoslámpa" dolgában járatos valaki?
Szeretnék 1 menyezeti lámpát ,amin lehet különböző színhőmérsékleteket variálni,ha a fali kapcsolóval használom,akkor elveszik minden addig beállított érték?
Vagy csak a távirányítóval lehet ki-be kapcsolgatni?
Vagy van ezekben elem ,akksi,stb,ami tárolja??
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
tisn
addikt
válasz vizslakutya #82268 üzenetére
most rendeltem egyet, sajna nem igazan mukodott, csak egyszer az asztalon, felszerelve + utana az asztalon sem
nekem a taviranyitoval nem ment, nem sikerult osszeparoztatni, viszont okosteloval igen, azzal eleg jol lehetett vezerelni
asszem mindig max fenyerovel indult, nekem az amugy szimpibb, mert a bejarat/eloszoba/ebedlo egybefuggo reszbe kerult volna, es ha hazajovok jo ha nem az elozo este hangulatvilagitasavla indul
-
macilaci78
nagyúr
Termékenként változó.
Van, ami egy gyári alapbeállítással indul, van, ami a legutóbbi használatnál folytatja, van, ahol testre tudod szabni az alapbeállítást. Mivel a fillérbaszó magyaroknak az itthon kínálat drága, a kínai változatok meg lutri, nincs mit javasolni.tisn: van, aki meg a gyenge induló fényt keresi, mert éjszaka WC-re botorkálni kellemetlen a max fényerő, folyamatosan világító irányfényt meg nem akar.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cantus
tag
Sziasztok!
Autószerelőt keresek, egy egyszerű kérésem volna:
Skoda Fabia 2006-os Kombiban kellene a hűtőfolyadékot lecserélni.Köszönöm, hogyha ajánlotok olyat, aki megbízható és egy héten belül el is vállalja ezt a rutinfeladatot.
-
SirRasor
addikt
Ilyesmim volt.
Semmi gond nem volt vele: tudtam vezérelni telefonról bluetoothhal. Kikapcsolás után megtartotta a beállításokat: az időzítést is! Merthogy még időzíteni is lehet. Amit viszont nem reklámoznak, hogy az az X lumen az csak az eredeti színre (sárgás fehér) vonatkozik. A színváltást egy másik csoport RGB-led végzi, ami kb. fele olyan erős!Make Love not war!
-
ShadowX
őstag
Na most csapott el majdnem egy nő az új szilléri körforgalomban úgy hogy elsőbbségem volt és szemmel láthatólag észre sem vett (olyan sebesség mellett ahogy kivágódott mondjuk nem is csodálom). Szóval üzenném a rendőröknek, hogy lehetne kicsit a buszmegállókban pihenni és ezekre figyelni.
-
tisn
addikt
válasz ShadowX #82276 üzenetére
amikor puhatestu / falusi terminator vagyok, mindig vigyazok a verdakkal
holtter, nem figyel vagy hibazik az autos, barmi lehet, ovatosnak kell lenniha 1000x nem kanyarodtam balra a kossuth lajarol a terezre, akkor egyszer sem
de a multkor a baratnommel siman balra kanyarodtam, mikor az egyenesen menoknek zoldre valtott
meg jo hogy nem jott vili -
vizslakutya
senior tag
válasz macilaci78 #82270 üzenetére
Köszi a választ a többieknek is.
[link]Ezt néztem ki,nem tudom jó választás lenne e 1 kb 15 négyzetméteres fiúszobába?>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
DarkByte
addikt
MiLight RGBW égőm van otthon, amihez hub van. Csak próba gyanánt vettem, egy nagyobb akcióban. Sima LED-es égőként használom mostanra, mert nem bízom annyira benne, hogy non-stop áram alatt legyen. Ki tudja milyen tápja van, eléggé noname. De amúgy a legutolsó szín + fényerő beállítással kapcsol be mindig. A szoftverje amúgy katasztrófa, 3rd party Android app-al használtam, de nem túl kényelmes mobilt tapicskolva variálgatni, így emiatt is leszoktam róla.
Viszont a Xiaomi Yeelight-ot igen csak nézegetem (meg úgy alapvetően az egész Xiaomi Smart home kütyüket, mert jó áron vannak és a szoftverről is jókat hallani, pl. a xiaomify YouTube csatorna bemutatója alapján elég meggyőző) Hang parancsokkal és összekapcsolt szabályokkal adnék neki egy újabb esélyt. A Smart Home starter kit egy alap riasztónak sem rossz éppenséggel.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz vizslakutya #82279 üzenetére
pont ugy nez ki, mint a
jeejayyeelight amit rendeltem kinabol, es nem is draga
faszom, inkabb neztem volna korul itthon[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz vizslakutya #82279 üzenetére
Nálunk 4×4 méteren egy darab függesztett e27 van, 15 W, emlékeim szerint 1300-1350 lumennel, 4000 K-nel, untig elég.
Itt 17 W-hoz csak 1000 lument ír, amit keveslek, de a fényerő érzete függ a színhőmérséklettől is, ami itt állítható, plusz ugye a fényerő is. Alacsonyra állított fényerő esetén hajlamosabb a vibrálásra.Helyi megvilágítással készüljetek: íróasztalra és az ágy mellé egy-egy lámpa olvasáshoz. 2-5 W elég erre ledből.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tisn
addikt
faszom, wd red 99%, wd green 89%, kezdjek el ujat rendelni?
-
vizslakutya
senior tag
De kár volt ebbe a projektebe belevágni,egyre jobban belemerülök és még hol a vége.
Újjabb kiszemelt versenyzőm ez,ráadásul helyben Szegeden van.
Vagy ez. Az Osram sajnos készlethiányos,az idén már nincs remény az érkezésre.
Vélemények?[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
-
vizslakutya
senior tag
válasz SirRasor #82289 üzenetére
Köszi,most zsinóros halogén világítás van,de egyre sűrűbben mennek tönkre az égők,ráadásul a trafó is nagyon búg.(na meg előbb-utóbb már égő sem lesz bele)
Teljes lámpatest kellene ezt lecserélni,az asztal meg az ágy világítása már megvan oldva LED fénnyel,csak a központi lámpa kérdéses.
Lehet,hogy maradok az egyszerűbb Rábaluxnál,a színkeverés egyáltalán nem szükséges.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
macilaci78
nagyúr
válasz vizslakutya #82288 üzenetére
Az olcsóbbat vedd. Ezek jellemzően ilyen mindent egybe stílusú lámpák, azaz ha tönkremegy, az egész kuka.
Jelen esetben az olcsóbbnak a fénye is nagyobb. Mindkettő dimmelhető, állítható színhőmérséklettel, a BT nekem nem érné meg a felárat.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tisn
addikt
válasz vizslakutya #82288 üzenetére
tetszik a rabalux
nekem megjott az uj csajnai, egyelore mukodokepesnek tunik, mindjart felrakom -
vizslakutya
senior tag
válasz macilaci78 #82291 üzenetére
+tisn
Köszi a segítséget ,megrendeltem a Rábaluxot,ráadásul kiszállítási akció van,holnapra itt a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki...
Adott egy pár éves Galaxy tab 3, 8"-os tablet.
Töltési anomáliák vannak.
Töltő fel,jelzi is.Pár %-ot tölt,utána "kiakad". Most 29%-nál.
Töltést továbbra is mutatja,de nem változik a %
Több töltővel is ilyen.Újraindítás után nem esik nagyobb %-ot.
Ha sikerül feltölteni,több óra kijelzőidőt tud. (gyereknek mese)
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
félisten
-
Doggy dog
senior tag
válasz FoxiestFox #82296 üzenetére
Annyira azért nem kicsi 3,5 éves
[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
csoszogi
tag
válasz Doggy dog #82295 üzenetére
Hali, nekem ilyesmi volt, idemásolom az androidos topikból amit oda írtam. :
Probléma:
Átnéztem a topikot, nemigazán láttam megoldást a problémámra. A fiamnak van egy Smasung sm-t700-as tabletje. Pár hónapja fogja magát és random újraindul. valakinek valami ötlet?Megoldás:
kiderült akksi érintkezési probléma volt, mindig újraindult, melgedett stb. Hasonló gond lehet nálad is.egy próbát megér:
Igaz én kicsit máshogy fixáltam, csak összenyomkodtam a csatikat kicsit jobban, meg ragasztószalaggal is fixáltam az akksi csatlakozóját az alaplaphoz. A neten biztos van videó róla, hogy kell megbontani a te tableted. Nem vagyok szakember, de sikerült megoldanom, és azóta semmi gond a Samsung tablettel.
Sokszor azt mondja a szervíz, hogy akkucsere, fizetsz és örülsz hogy működik, közbe meg csak kontakthiba az egész.....A fixálást 2018-07-16-án csináltam meg, a tabletnek azóta semmi baja nincs tökéletesen működik. Nem vagyok szakember, de valami nagyon amatőr módon megoldottnak tűnik nekem ahogy meg volt csinálva a csatlakozás. Még annyit: a hiba kb 1-2 év után jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tixem
addikt
válasz csoszogi #82298 üzenetére
nálam asus tabletnél volt hasonlóan gagyin megoldva gyárilag a kijelző kábele, szervizbe elküldtem mert akkor még nem tudtam mi baja. Cserélték benne a kábelt a már javítottra (gyárilag valami csavart vacak volt az összes ilyen tabban) és azóta semmi.
Utólag láttam, hogy házilag is megoldható lett volna. Ezek ilyen filléres hülyeségek, amik percek alatt javíthatóak. Persze ha még van gari a cuccra akkor jó eséllyel ugrik ha szétszedi az ember.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Microsoft Excel topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest