Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Lopós autó kéne, ami 20 percen belül elviszi és greengo-hoz hasonlóan percalapú számlázás az elszállítási díjon felül.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #82597 üzenetére
A vegtáriánus testépítők kiló szám tömik magukba a fehérjeport. Hiszen az nem állati eredetű (talán többnyire tojás, ami a vegtáriánusok többségének simán belefér).
Nekem több vegetáriánus ismerősöm is van, akiknek ha épp húsos lenne az ebéd, inkább isznak fél liter fehérjeport, és le is tudták az ebédet.Én kérek elnézést!
-
-Tsaba-
tag
válasz csoszogi #82598 üzenetére
A kreatinin és karbamid szint volt megemelkedve. Mondjuk abban az időben a kreatin monohindrátot is valószínűleg túltoltam, és viszonylag keveset ittam.
Én is azt gondolom hogy a vegák is ha izmot szeretnének, akkor azért kell hogy több fehérjét vigyenek be (ezt pl már a tápkieg. gyártós is felismerték, lást pl rizs fehérje por).
De konzultáltam orvosokkal is. Van aki abszolút hülyeségnek tartja és ellenzi, és van aki azt mondja hogy edzés után érdemes meginni egy turmixot (máskor viszont nem).
Mondjuk a régi csirke-rizs-zöldség kombó azért mindig működött... -
tixem
addikt
Hi
Van itt valaki akinek mostanában kötötttek be Digi-nél ftth netet FiberHome AN5506-02-F ont-vel? Lenne pár kérdésem, elős körben, hogy működött e "out of box" úgy ahogy kell? Sebességre gondolok elsősorban, nálunk 1000-es net lett rendelve, vezetéken 145 le, 200 fel. Kissé gyászos, még a garantált sincs meg. Wifin is olyan 70-80 körül megy a letöltés. Nem tudom itt mennyine kéne lenni. Akinek ilyen nete van megírná, hogy wifin és kábelen mit hoz nekik?
Felmerült, hogy esetleg az ont gyári kábele cat5, nem cat5e vagy magasabb, emiatt lassú. Ugyanakkor a wifi ettől független és mégis 100 alatt marad. Nem értem.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
DarkByte
addikt
válasz vizslakutya #82560 üzenetére
Csak bátorítani tudlak, én 2018 elején kezdtem, ~100kg-ról lementem apránként araszolva 90kg-ra, és folytatom tovább, remélem idén is le sikerült dobni még egy 10kg-t, és azzal már körülbelül elégedett is lennék indulásnak a 172cm-hez.
Észveszejtő módon nem szálltam el se a heti edzés mennyiséggel, sem a kaját nem alakítottam át annyira drasztikusan, csak odafigyelek a mennyiségekre (két majdnem teljes étkezés ebédre-vacsorára helyett inkább egy adag kettéfelezve), és hogy mit eszem (nincs kenyér és péksütemény, no sültkrumpli és hasonló szénhidrát nehéz köretek, több zöldség és gyümölcs, nasi csak nagy ritkán, de inkább semennyire). Azért havi egyszer belefér egy pizza vagy hamburger. Annak sem látom értelmét, hogy mindent megvon magától az ember. Persze ha ennél gyorsabb eredményt akarsz akkor amúgy kellene.
Már ez a 10kg rengeteget jelent, nem beszélve az állóképesség javulását. 2-3 emelet megmászásától nem zihálok őrült módjára például.Én mondjuk Izometriába járok, de ennek praktikussági okai vannak, mert egy szinttel a melóhely alatt van és így ebéd előtt le tudok ugrani egy órára.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz csoszogi #82598 üzenetére
De ez univerzális. Ha sok izmod van, akkor elveszted a sok nagy részét, ha nem használod. Ha kevés van és nem használod, akkor a kevésből is vész, és kevesebb marad, szóval no point...
Azaz ha picit is valahogy ki szeretne nézni az ember (a célom közel se testépítés), akkor azt folyamatosan kell csinálni. Ezért találok ki olyan edzést, amit még 20 év múlva is tudok folytatni, vagy max visszábbveszek, ha már nem megy, de semmiképpen se állok le. Lehet, hogy 90 évesen már csak a kertészkedés meg séta fog menni, de akkor meg azt fogom csinálni és nem hagyom abba.
EDIT: itt viszont már bejön a képletbe a gyakoriság és időtartam. Időpazarlásnak tartom az edzést. Ennél csak értelmesebben tudom eltölteni egy napomat. Olvasnék, tanulnék, játszanék a gyerekekkel ez idő alatt. Viszont ha az egészség részét nézem, akkor meg muszáj mozogni, tehát akkor hiába tűnik fölöslegesnek, a hosszú távú cél miatt muszáj...
Ha már semmi se megy, akkor meg jöhet a halál, akkor már úgyis csak teher lennék.
Vega: tényleg, a tojás és a hüvelyesek. Én kérek elnézést
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
DarkByte
addikt
WiFi-n, maximum ha 5G-s ac WiFi-s eszközeid vannak akkor tudsz többet mérni. A 2.4G-s sávon, főleg amilyen telített egyáltalán nem ritka amit tapasztalsz.
LAN-on már meg kellene lennie a gigabit-nek. Azt látva hogy 100MBit felett van amit mérsz, első blikkre a kábeleket és a klienseket kizárnám. Habár nem árthat végig nézni az egyes kapcsolati státuszokat, hogy tényleg mindenütt gigabit a link a hálózatban az ONT-ig.
Esetleg próbálj meg egy gépet legalább Cat5e kábellel összedugni az ONT-al és úgy mérni egyet közvetlenül (feltéve ha nem használsz külön router-t és nincs bridge módban az ONT). Ha úgy is ilyen gyenge, akkor szerintem ott valami az optikável nem százas és szólj Digi-nek. Sajna több gyenge telepítésről olvastam már a Digi topikban itt Szegeden.
Én bár vártam hogy mikor jönnek az UTP-s Digi-t átkötni, most már annyira nem siettetem a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Köszi mindenkinek!
Este csináltam egy Ubuntu pendrive-ot, azzal rámértem és 950 meglett úgyhogy a Windows-ban a hiba.
Teljesen újraraktam a gépet, amint kész lett a Windows telepítő azonnal megnéztem és 800 meglett. Érdekes, hogy szűz win10-zel amin semmi nincs, még Chrome se máris 750-800 lesz az eredmény.
Azóta került fel smart security stb, így olyan 700 körül produkál. Belenyugodtam, hogy Win-nel ettől több nem lesz ha fejen állok akkor sem.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen iPhone külső tárhelye egy napra? Megmentene
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
G.Freeman
csendes tag
https://hardverapro.hu/apro/halk_keveset_fogyaszto_netezos_gep/hsz_1-50.html
Szegedieknek 10% árengedmény -
SirRasor
addikt
Ilyenen gondolkoztam:
https://hardverapro.hu/apro/igazi_gamer_pc_fullhd-ben_mindent_maxon_visz/friss.htmlLehetséges, hogy komponensek is eladók belőle downgrade jelleggel. Mondjuk az i7 helyett egy i5, vagy a 1060-as helyett egy 1050...na ezt a részét még kigondolom.
Make Love not war!
-
lorcsi
veterán
Ti miylen autós töltőt használtok?
a hw apróról vettem egy baseus bsc-c2 tipust, ami elvileg tudja a gyors töltést..de a telefon mégis azt írja, h lassan töltődik vele
ugyanazzal a kábellel, de egy xiaomi pb-vel viszont normálisan töltődik
ezt a két kisebb és újabb töltőt néztem, ami árban is ok
ugreenszerintetek melyik a jobb?
vagy mi az ami ajánlott?
és hozzá miylen micro usb kábel ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
csoszogi
tag
válasz lorcsi #82615 üzenetére
Nekem egy ilyen van, régebbi kiadás de ez a típus kb 10-13 éves:
előny: három telcsit/tabletet lehet egyszerre tölteni,3-as euro elosztóval a telefon saját töltőjével, laptop is ment róla simán, egy hosszú úton (2-13 óra) áldás ha családod van.
hátrány: van benne egy ventilátor, aminek van valamekkora hangja, de nem vészes, a menetzaj hangosabb
no meg kissé bumfordi, de tuti tölt A 12V-os töltővel se nekünk se pár ismerősömnek nem volt jó tapasztalata, bármit is mondtak róla, lutri volt.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Eladó dolgaim:
Van egy hatalmas, SokXL-es 41-es ÚJ farmer:
https://www.jofogas.hu/csongrad/Xxxl_es_41_es_hatalmas_uj_nadrag_elado__88258512.htm2db Jysk-es 100% 1300g gyapjú takaró paplan - 2 éves
Használt vasalóállvány szép állapotban
Á macerás linkelgetni.
Itt az összes lomom.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna kölcsön adni egy autó akkumulátor töltőt. Nem tudjuk eldönteni, hogy az aksim rossz, hiányzik belőle 100 egység, vagy a töltőm (kínai), de eddig tette a dolgát. A generátorom jó, teljes terhelés mellett 14,25 V.
-
lorcsi
veterán
válasz csoszogi #82616 üzenetére
ezt egy kissé túlzásnak érzem
csak telót szoktunk tölteni..semmi laptoptixem:
köszi!
transzmittert nem nagyon használok
van jó rádió+ pendrájvról is játszikHócsúszkát, popsi-sít más boltban láttatok?
vagy csak itt kapható Szegeden ?[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
Szegeden van oylan hely ahol hóláncot lehet bérelni ?
-
csoszogi
tag
válasz lorcsi #82620 üzenetére
oké, csak arra írtam, hogy azt is vitte simán, illetve hogy hosszú távon megéri beruházni, gyakorlatilag egy fali 220V-os csatlakozó. Régebben meg ahány teló annyi féle szivargyújtós töltő kellett volna.... Ilyen csúszkát meg láttam a Tescoban is, de ott már a tavaszi vetőmagok vannak, kicsi az esély rá. ( talán még OBI, meg játékbolt is, felső Tisza part de homályos, nem biztos....)
-
macilaci78
nagyúr
válasz lorcsi #82623 üzenetére
Kérdezd meg a Hertz Autókölcsönzőt. Nemzetközi, van arra lehetőség, hogy akár másik országban add le az autót és elvileg minden kocsihoz adják az országspecifikus tartozékokat.
Arra számíts, hogy egy vastag kauciót kérnek és a bérleti díj is olyan lesz, hogy pár alkalom után kifizeted az új árát.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Láttatok-e Szegeden valahol ilyen kiszerelésű Kotányi sültcsirke fűszert? köszi -
tixem
addikt
válasz Orionk #82627 üzenetére
Ugyan nem láttam, de jó eséllyel találsz hasonló kiszerelést a konzervgyári diszkontban
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
lorcsi
veterán
eladó emeletes csoki szökőkút készlet, iylen tipusú
sosem használt, vadiúj[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Szeretnek venni egy reszlapot, kb 15-20cm x 10cm x par millimeter vastag meretben, merre induljak el?
Vigyázat, csalok!
-
pulutodurumo
őstag
válasz Rimuru #82631 üzenetére
Rézlapot tetszik keresni? Egy kérdést megér, hátha van náluk. Itt meg biztosan van, kérdés a méret.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
_Petya_
őstag
válasz pulutodurumo #82632 üzenetére
+1 a Sin-Us-ra, jó fejek, méretre is vágják neked, pontosan akkorára amekkorát szeretnél.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Nyáron szeretnék bérelni 2 jófajta túrabiciklit 1-2 hónapra, van olyan biciklis hely ahol ennyi időre emberi áron van? Mert ha 2 hónapra a bicaj bérlése a teljes ár 80%-a akkor nem sok értelme van
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
-
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Szegeden hétvégente melyik menzát, konyhát szoktátok választani, ha éppen úgy adódik, hogy elmentek kajálni? Hol érdemes napi menüt, vagy azt közelítő áron ebédelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest