Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
Igen leírtam. És leírom most is, mert már megváltozott a line up. SMR = > RED, CMR => RED Plus és ezeken felül a RED Pro (CMR). Tényleg javaslom ismét felkeresned a WDC oldalát.
Hogy korábban mi volt és kinek van még elfekvőben az számára nem érdekes, mert újat az új kondíciókkal vehet/érdemes venni.
Nem, az enyém ez: -
Sordoran
addikt
Nem nagyon jöhet szóba máshol elhelyezés. Én saját cuccaim kábelesem kötöm routerre, család többi tagja pedig elvan wifi-n. Emiatt nincs is sehova elvezetve UTP kábel a házban.
Memória akkor lesz +4 GB. Ebből mekkora MHz-et érdemes? Nem találok adatot arra, hogy a DS220+ alap memóriája milyen.AiRLAC: Egybe veszem egész pakkot, a NAS és a HDD mellett már apró tétel a memória. Igaz a DS218j-ben kevesebb RAM van, így nem meglepő, hogy hamar megtelik. Viszont az új gép jobban is lesz kínozva, még ha nem is sokkal. RAM-ból sose elég.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
dkess
őstag
Akkor leírom én is még egyszer. Amit írtál az nyilvánvalóan nem felel meg a valóságnak és a WD által állítottaknak sem. Minden a "line up" része amit gyártanak illetve lehet még kapni is (illetve a specifikációkban is szerepel). Az árkereső oldalakon pedig ahogy rá is mutattam vannak nyilvánvaló marhaságok (pl. a 10 TB és feletti Red -eknél is, hogy SMR -esek meg akár hogy 5400 RPM -esek ...)
@Sordoran, #69252
Topikon belül a konkrét memóriatípusok sokszor szóbakerültek - érdemes ezek alapján választani akár konkrét típust is.
Nekem gyári Synology memóriamodulok vannak NAS -ban. A DS218+ -t még annak idején gyárilag 6 GB RAM -al (2+4 GB) vettem.
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
válasz AiRLAC #69253 üzenetére
Ha egyszer felteszi a Roon-t, akkor 100% "feletti" lesz. A múlt héten már 2GB felett fogyasztott nálam, a tegnapi frissítés után visszaesett 800MB-ra. De egy hét múlva megint 1,5GB lesz. Szóval kifoghat memóriazabáló programot. +4GB-től nem lesz baja.
Sordoran: 2666Mhz-es. A gyári modul kódja: D4NESO-2666-4G.
-
Ablakos
őstag
Lecseréltem a minőségi (piros WD) hdd-ket ssd-re, mert zavaró volt a kerepelés. Ezután ugyanúgy kerepel vagy hogyis mondjam olyan "hdd" hangja van. Vagyis nem a lemezeknek van ilyen hangja. Egyébként kifogástalanul működik a doboz tíz éve(DS211+).
Az a kérdésem, hogy újabb Syno 2 lemezes doboznak is van valamilyen "alaphangja"? Lakószobában ez így elfogadhatatlan. -
addikt
Ha pedig nem tesz fel akkor nem. Nem tudjuk mit fog használni, az általános dolgokhoz pedig elég a 2GB RAM (és ez nem Apple hogy utólag ne tudd bővíteni).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
-
nagyúr
Ha a NAS csupán NAS-ként funkcionál, tehát nem ő ad DHCP-t, vagy VPN-t, akkor a router cseréje nem nagyon érinti a NAS-t, praktikusan az új routeren is lefoglalod neki az eddigi IP-t és ennyi. Hálózat beállítással kapcsolatban inkább ez a topic lesz megfelelő.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gatesz
tag
Sziasztok, kedd óta boldog tulajdonosa vagyok egy Synology DS220+-nak. Mindenkinek köszönöm aki segített a választásban.
Egy dolgot így első körben kérdeznék. Szeretetném minél hamarabb belakni a winyót, és feltölteni a merevlemezre a videóimat, képeket stb.
A kérdés, hogy mi a leggyorsabb módja? A Totalcommander-ben mint hálózati meghajtóra ha elkezdek másolni az iszonyat lassú. Ez miért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz gatesz #69266 üzenetére
Kezdjük az elején. A NAS-on gigabit port van az tuti. Na most gondolom a gépedben is gigabites a hálókártya, mert manapság mindegyik gépben az van, de jó pár évvel ezelőtti generációkba is azok kerültek már. Viszont milyen routeren keresztül megy a dolog? Az is gigabites porttal rendelkezik? Ha nem akkor meg is van a szűk keresztmetszet.
Szerk: Mekkora az a sebesség amivel másol?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
gatesz
tag
válasz Marci112233 #69267 üzenetére
Szia,
Sajnos a PR Telecom saját routere, ami nem gigabites port, szerintem csak 100 megás de akkor is kevésnek találom. 2-3 Mbyte/mp.
2 gép között másoltam már és sokkal gyorsabban ment a dolog hálózaton.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz gatesz #69268 üzenetére
Pedig ott a szolgáltató router lesz a ludas. Javasolt egy gigabites router és azon keresztüli összekötés a NAS-al. Nekem ilyen gondom nincs eleve mert már korábban vettem egy TP-Link 1043ND V4 routert mint a NAS-t. Így megvan a 70-110MB/s másolási sebesség.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
addikt
válasz gatesz #69268 üzenetére
Ugye nem wifi-n másolsz? Egy öt portos gigabites switch megoldás lehet, a NAS-t és a gépet (+esetleg a médialejátszót) rákötve máris meglesz a sebesség.
Ja igen, kábelhiba is lehet.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Marci112233
addikt
válasz AiRLAC #69271 üzenetére
A fenébe! A switch ki is ment a fejemből, hogy az is megoldás lehet, és még valószínű olcsóbb is mint egy router.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz gatesz #69273 üzenetére
Egyszerűen utánakötöd a szolgáltató router után az új routert. Nekem is úgy megy és nincs probléma vele. Telekomos vagyok és annak a modeme adja kábelen a netet a TP-Linknek, és az utóbbiból kapja a gépem is a netet, de wifi is megy mindkettőn, igaz más csatornán vannak, hogy ne ütközzenek egymással.
De switch olcsóbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Marci112233 #69274 üzenetére
De minek vegyen még egy routert? Egy switch tuti olcsóbb és nem bonyolítja feleslegesen a hálózatot.
Szerk.: ok (milyen szolgáltató az amelyik 2021-ben még 100megás routert ad? )
[ Szerkesztve ]
-
-
gatesz
tag
válasz Marci112233 #69276 üzenetére
Köszönöm a tippet,
Van valami ajánlott típus? Bár lehet meggondolom, mert sajnos a wifi-vel is vannak gondok. Nézek valami jobb routert-t, vagy switch-et, de ha tudtok valami ár/érték bajnokot, akkor megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz gatesz #69278 üzenetére
Nekem a Telekomos net előtt Invitel volt ahhoz meg nem wifis eszközt adtak, így vennem kellett utána egy routert hogy a laptop+telefon wifin kapjon netet. Viszont most sem bánom, hogy van, mert a TP-Link a konyhában is fogható, de a Telekom saját eszköze már nem.
-
gatesz
tag
válasz Marci112233 #69280 üzenetére
Igen, már régóta tervezem én is, csak nem tudtam, hogy férnek meg egymás mellett.
-
gatesz
tag
Sziasztok,
Ha szeretnék a feleségemnek létrehozni egy felhasználói fiókot, akkor miért nem tudom beállítani, hogy hozzáférjen a fotóimhoz (photo mappa)?
Nem akarok admin jogokat adni neki, csak sima olvasást. De user felhasználóként a photo mappa neki nem engedélyezett.
Plusz még egy kérdés. Tart még az indexelés, de idő közben letöröltem egy pár könyvtárat. A moments alkalmazásból miért nem tűnik el a törölt könyvtár? Szürkén ott marad.
-
ugyes
senior tag
A valóság kérdésében nem fogunk megegyezni, már látom. Attól függetlenül, hogy mi aktuálisan (2021) a gyártó álláspontja, amelyet ideírtam, azaz megfelel a valóságnak.
Nálam fordított a sorrend: először a gyártói oldal, majd a mások véleménye. Az ok - okozat szempontból jobb a megértés.
-
Magnat
veterán
Ha vkit érdekel (nincs semmi közöm a hirdetéshez, de elég jó vétel) van fent egy 220+ 100k-ért.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
JoHnni
senior tag
Sziasztok!
Van egy Synology Ds118 NAS-om. Teljesen jól működött egészen mai napig amikor is szerettem volna belépni a kezelőfelületére azonban a kezdeti telepítést akarja elvégezni? Mit lehet ilyenkor tenni? Vissza lehet állítani a korábbi állapotra? Mi történhetett?
Köszi a választ....:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest