- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maci25
aktív tag
8.0 droidra már fel lehet rakni. [link]
5.1. droidra viszont nem jelenik meg az áruházban Lehet, hogy csak 7.0 támogatott?
8.0 droidra mint írtam már felrakható de nekem valamiért csak admin vagy admin csoport tagu felhasználóval tud csatlakozni. Nem tudom, hogy ez most miért van így. Próbáltam, hogy létrehozok egy új csoportot amiben mindent engedek de akkor se jó neki-csak az eredeti admin csoport jó neki.
Akinek van egy kicsi ideje az kipróbálná, hogy nála miként működik? -
-
akela91
addikt
Így hogy lett 500-as netem, ki tudom jelenteni, hogy a DS218j 24-26MB/s (~200Mbit) maximális letöltési sebességet tud nyújtani DS-el. Ezt akár 50db+ torrentel is(50db seedelődik, 1db letöltés) a Download Stationben hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
istvan170
aktív tag
Keresgéltem, de nem jutottam egyről kettőre. Érdemes Btrfs-re váltani otthoni körülmények között? Photo-, video-, audio-, download station, Time machine mentés, Drive, ezeket használom. Nem is tervezek mást. SHR-ben vannak a hdd-k.
-
aktív tag
Sziasztok, van egy Synology DS218play-em. Milyen UPS-t ajánlotok ami kommunikál is vele, lehetőleg APC márka és hagyományos konnektorok legyenek rajta, kb 25000 szánnák rá.
-
WaterWave
veterán
-
WaterWave
veterán
válasz -Maujuri- #45910 üzenetére
De van csak kábel nincs hozzá, de azt bárhol kapsz. usb-n kommunikál vele, azért vettem ezt, mert felismeri és jó minőség. Dolphin-nak a 950-es van, meg van vele elégedve
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz -Maujuri- #45914 üzenetére
Ezzel nem lősz mellé... Ha beválik majd még veszek egyet a nagyszobába is. Kenyeret nem kér
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Synology DS118 és benne egy WD 8TB RED HDD.
Most a HDD-enk engedélyezve van a hibernáció, ugyanis van, hogy napokig nincs rá szükség.
Elsősorban a Video Station / Media Server szolgáltatást használom film nézésre, aztán ha megnéztem egy filmet, akkor amíg nem akarok megint filmet nézni, nincs rá szükségem.Kérdések:
- Sokkal többet fogyaszt a NAS, ha nem engedem se a HDD-nek, se a NAS-nak a hibernálást?
- Lehet, hogy rosszul tudom, de a NAS-t is lehet hibrnálni?
- A HDD (lehetőleg konkrétan ennek a típusnak) élettartamának mi a jobb: ha engedem a hibernálást, vagy sem? -
laszlo3333
csendes tag
Többen írtátok a sebességet. Személy szerint az épített NAS-ra esküszöm, de gyakorlatilag bármely PC-ből lehet varázsolni az XP enology bootloader segítségével. Alaposan összr lehet válogatni a tápot, cpu-t, ventiket, stb. Fogyasztás, zajszint, megfelelő teljesítmény.
Másolásnál a határt a Gb-ethernet jelenti, 80-100 MB/s. Emellett a vas nem ordít, nem forró, és a Plex sem fojtja meg.Foxpost only! Utánvéttel nem postázok és nem is várom el! Az adásvétel során törekszem arra, hogy a másik üzletfél (is) elégedett legyen.
-
akela91
addikt
válasz laszlo3333 #45919 üzenetére
Másolás esetén a 218j is tudja a 110MB/s - ot, ergo a gigabit a szűk keresztmetszet ott is, a torrent ami proci limites(25MB/s).
Az meg hogy az épített jobb, nyilván, de aki out of box akar egy működő kompakt, jó szoftverrel megaldott vasat venni, annak tökéletes egy Synology nas.
A nas nálam sosem forró, hangját nem hallom, plexre nincs szükségem, mert van médialejatszom ami gigabiten eléri NFS protokollon a nas-t, és a 140mbites extrém bitratas 4k HDR-t is vajsimán játsza. (218j)
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Új plex jött ki:
1.13.9.5456 verzióval
-
Tannhauser
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 216j NAS-om, benne egy 2TB és egy 1.5 TB HDD-vel. A NAS szerint az előbbi tönkrement. Szerencsére a rajta levő fájlokat (filmeket) látom, és a nagy részüket (a fontosabbakat, amiknek találtam helyet) le tudtam menteni.
Nem értem, mit nevez "tönkremenetelnek", amikor a HDD láthatólag működőképes és minden rajta levő fájlt el tudok érni. Mit lehet ezzel csinálni? Van valamilyen helyreállító mód (chkdsk megfelelője), ami végignézi a HDD-t és megpróbálja megjavítani?
Csak az Eltávolítás gomb érhető el. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Tannhauser #45922 üzenetére
Előszór nézd meg a smart lapon, hogy miért hisztizik. Ilyenkor elméletileg read-only állapotban van a lemez. Van hogy egyetlen problémás blokk miatt csinálja.
-
Tannhauser
csendes tag
válasz Mezga Aladár #45923 üzenetére
Ez a gyorsteszt eredménye. 22 hibás szektor nekem nem tűnik soknak (de nem vagyok szakértő), és fura, hogy "a lemez állapota normális" miközben máshol meg azt írja, hogy tönkrement.
A teljes teszt vagy 5 óráig futna, azt inkább éjszakára indítom el. -
Tannhauser
csendes tag
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Tannhauser #45925 üzenetére
Van 15 bizonytalan szektorod. Ha megint ráfut hisztizni fog. Figyeld a lenez állapotát.
-
Tannhauser
csendes tag
válasz Mezga Aladár #45927 üzenetére
OK
És most mit csináljak, hogy ne read-only legyen a lemez? -
törölt tag
válasz Tannhauser #45922 üzenetére
Ilyen nekem is volt. (A diszk(ek) nem hibás(ak), de a kötet mégis összeomlott.)
Ilyenkor Read Only-ba kerülnek a rajta lévő fájlok. Sajnos ilyenkor javíthatatlan a kötet, mert a javítási lehetőség meg sem jelenik. Amennyiben eléred a struktúrát (mappa, fájlok) csinálj egy mentést, aztán hozd létre újra a kötetet és másolj vissza rá mindent. (... vagy ha van backupod/mentésed akkor tedd vissza azt.)
Amennyiben a fájlokat vagy egy részüket nem/sem éred el - nálam sajnos ez volt a helyzet - akkor csak a Synology Support tudja visszaállítani azokat. (Nekem megcsinálták az ideiglenes visszaállítást és megmentettünk mindent.)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Tannhauser #45928 üzenetére
Indítsd újra a nas-t.
-
Patice
Topikgazda
válasz Tannhauser #45924 üzenetére
Ha már úgyis lementettél mindent a lemezről, akkor én kivenném a NAS-ból és asztali gépen ráküldenék egy Hard Disk Sentinel-t teljes felület teszttel. Ez akár egy teljes napot is igénybe vehet, de ha a jelenleg gyenge szektorok hibásnak bizonyulnak, akkor ezeket kizárja és tartalék területre helyezi át.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz Patice #45931 üzenetére
Szerintem nem annyira a hibás szektorok száma (22) a gond hanem, hogy a lemez újracsatlakozások száma brutálisan sok (598). Ez az álmoskönyv szerint haldokló diszket jelent és inkább diszket cserélnék.
Amúgy a kötet összeomlásban nagy szerepe van annak, hogy 99%-ig teli a diszk/kötet. (Nálam 98%-al omlott össze.)
Azóta már nem megyek 95% fölé. (Ezt tanácsolta a support.) -
Mezga Aladár
veterán
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #45933 üzenetére
Nem törvényszerű csak besegít(het), mert valamilyen ok miatt - nálam egy telepítés anomáliája okozta - elfogy(hat) a kapacitás és akkor már lehet gond hogy nincs hova írni a lemezen/köteten.
-
T0MEEE
tag
Sziasztok!
Mi lehet erre a megoldás?
Videostationon keresztül ha rámegyek egy filmre akkor "Művelet sikertelen" hibaüzenetet kapom, mobil alkalmazásnál (DS Video) "Ismeretlen hiba"... ugyanakkor ha DS File- al nyitom meg mobilon keresztül, akkor szó nélkül lejátsza a tartalmat. Ezek után úgy gondolom a Video Stationnál lehet valami bibi, de mi? Próbáltam újraindexelni a fájlokat, de nem segített rajta. -
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Egy Synology DS 115J nas-sal rendelkezem. Webdav segítségével csatlakozom általában, főleg film és zenei tartalom elérése/streamelésének céljából. IOS eszközökön ezt NPlayer segítségével teszem, de mac-en finder-rel a napokban szerettem volna elérni a fájljaimat. Meglepődve tapasztaltam, hogy hosszú percekbe telt, hogy kilistázza a könyvtárakat, fájlokat. Az Apple notebook, vagy talán ebben a topikban javasolták a forklift-et. Nos, előre lépés, hogy gyors, szinte azonnal listáz, de letöltés és feltöltés érhető el, közvetlen lejátszás nem.
Mit tudok tenni, hogy a finder is valamivel gördülékenyebben működjön? Esetleg meg is tudjam tekinteni az anyagaim? A beállításoknál elvileg minden a legnagyobb rendben.....
Köszönöm!http://soundcloud.com/wolfimusic
-
bb.bocs
őstag
válasz WaterWave #45909 üzenetére
(és ebbe mennyibe kerül utólag egy akksi? mert pár év és ugye lehet cserélni.)
am mennyire ajánlott a szünetmentesbe beledugni egy apc túlfeszvédős elosztót és arra rá a cuccokat? vagy egy dugó egy eszköz? igazából a nas, modem,egy ap féleség, és késöbb egy router lenne rádugva. legtöbbet a nas fogyaszthat, az ap semmi, usb5v 1a ről megy, a többi sem zabálja az áramot.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz bb.bocs #45937 üzenetére
2 év gari van rá... utána meg majd csere, gondolom többe kerül a leves mint a hús, szoval kuka... ha 27 ezer ft egy ilyen, akkor nekem megér annyit, hogy 1125ft -ot fizetek érte havonta, és kenyeret nem kér
-
WaterWave
veterán
válasz bb.bocs #45939 üzenetére
Nem tudom mi a menete, de valszeg igen vagy vesz bele egy ujat, ami a táp fele lehet..
-
Varszegig
veterán
válasz bb.bocs #45937 üzenetére
Nálunk 6 szünetmentes üzemel a lakásban (gyakran van rövid áramszünet, így simán megszolgálják az árukat), apc, meg eaton, mostanában inkább csak apc. A lényeg, hogy az akksik azért általában többet bírnak, mint 2 év, és a csere kb. 6-8e, szóval ne dobjátok ki az ups-t, ha meghalt az akksija. Kicserélni meg a hülye is ki tudja, aki tud bánni egy csavarhúzóval
Viszont, ha már téma: nem tud valaki értelmes árú 19"-es rack (1U mondjuk) UPS-t, ami syno kompatibilis?
-
WaterWave
veterán
válasz #29810560 #45942 üzenetére
akkor a táp 1/3 az aksi... tehát még meg is érheti a csere... de 3-4 évig sztem ki kell huznia
-
weeweew
csendes tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy pc-ről néha nem elérhetők a hálózati meghajtóként a NAS kötetei? A win 7 kiírja, hogy nem sikerült csatlakozni a hálózati meghajtókhoz. De olyan is előfordul, hogy pc-ről elérhető, de pl. wifis notebook-ról meg nem. UPC connect boxot használok, mint router.
-
fulton
addikt
Sziasztok.
Van egy IP kamerám ami a nas-hoz csatlakozik.
Úgy van beállítva hogy mozgásra vegyen. Tehát nem folyamatos felvétel rögzítés van.
Mikor az idővonalra megyek, és visszanézem majd le szeretnék tölteni pl 12h-19h ig egy videót azt írja ki hiba, ami azért van mert sajnos csak azt engedi kiválasztani amíg az az adott videó tart.
Nincs valami olyan lehetőség ami automatikusan összefűzi a videó részleteket egészen az általam megadott időintervallumig, majd azt tölti le?Surveillance station alkalmazásról lenne szó. Jó lenne ha így is össze tudnám hozni. Előre is köszönöm.
-
Chrys_
addikt
Elég régi a hozzászólás, amire válaszolok, de nálam most lett aktuális új NAS beszerzése és természetesen ez az Intel C2000 hiba téma foglalkoztat.
A DS1817+ is érintett volt sajnos, lásd jhmorri2 válaszát.
Pedig éppen ezt választottam volna most DS1815+ helyett. Mindkettőben ugyanaz az Intel Atom processzor van szerelve, de sokan úgy hiszik, hogy a 1817+-ban van egy alaplapi javítás a CPU-hiba hatásának kikerülésére. Ezekszerint ha van is, akkor sem tökéletes. Vagy esetleg van a CPU-nak újabb stepping-s változata, ami még nem minden 1817+-ba került?
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom a DS118 megvételén, mert ár-érték arányban nekem ez tűnik a legjobbnak. Most Zyxel NAS326-om van (egy lemezzel), de egyáltalán nem működik jól.
Az lenne a kérdésem, ha a Zyxelből átrakom a lemezt, szükséges formáznom? Szóval előtte le kéne mentenem az adatokat róla?
Illetve ez a NAS elvan néhány torrenttel, 4K film lejátsszással média szerveren keresztül?
-
Borisz76
veterán
válasz Yushchenko #45949 üzenetére
Szia.
Készíts biztonsági mentést , mert első dolga a NAS-nak, hogy formázza a lemezt.
Néhány torrent és 4K film stream nem gond neki.
Fontos :
- Ha stabil és gyors működést akarsz, akkor mindenképpen kábeles összeköttetést használj.
- Cat5E esetleg Cat6-os ( kicsit drágább ) UTP kábelt használj.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest