Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetroAnalóg

    kezdő

    válasz driv4r #262066 üzenetére

    " Köszönöm, ez egy nagyon világos és egyenes érvelés volt, ilyen családi hátterű motivációval pedig egyszerűen nem is merülhet fel több kérdés. Elnézésedet szeretném kérni, ha esetleg úgy tűnt, megkérdőjelezem az indíttatásod vagy meg akarlak ingatni az elkötelezettségedben. "

    Egyrészt egyáltalán nem tűnt úgy, hogy megkérdőjeleznéd az identitásomat. Másrészt én köszönöm neked, hogy foglalkoztál a kérdésemmel.
    Utána néztem ennek az Albert Riele-nek magam is.
    Az Apart nevű lengyel ékszergyártócég 2016-ban vásárolta meg ezt az Albert Riele-t. Ez a Riele egy létező órás cég volt, csak... elfeledték. A védjegyadatbázisok szerint az Albert Riele tulajdonosa az Inwest AP Sp. Zoo (Apart), amely valódi és hatékony ipari vagy kereskedelmi telephellyel rendelkezik Lengyelország területén. A kérdés most az: mennyi Albert Riele karórát gyártanak Lengyelországban, és mennyit Svájcban? Ugye a Swiss Made miatt. Ez egy lengyelesített svájci vagy egy svájciasított lengyel óra. :D No de legalább, nem divatóra. Nem bóvli, van belőle acéltokos, zafírüveges...stb. Na de ennyit az Albert Riele-ről.

    Annak kimondottan örülök, hogy ezen a fórumon nem nézik ki azokat, akik szeretik a kvarcórákat. Más órás fórumokon a kvarcokat halál f***ába elküldik, és kegyetlenül szétfikázzák. Mert szerintük a kvarcóra az nem is óra. Ez viszont nem igaz, már csak technikai-műszaki szempontból sem. Más mint a mechanikus, de a kvarcóra is, ugyanúgy része az óragyártás történelmének, ugyanúgy egy mérföldkő. Ez pedig nem lehet letagadni.
    Kicsit feljebb görgetve, belinkeltem egy képet az óráimról. Egy Casio, két Seiko. A Casio Pro-Trek órám volt a legdrágább (160ezer) az összes közül. A Seiko-im olcsóbbak voltak, pedig a kék számlapos, fémszíjas és acéltokos, az zafírüveges. Nekem nem kell drága óra. Van túra/trekking analóg-digitális strapabíróbb órám, van egy hétköznapi mindenes, van egy kicsit elegánsabb fémszíjas. Ideje egy öltönyórát is beszerezni.
    Öltönyórának viszont szögletes formájú óratok + római számlapbeosztás + bőrszíj + nem divatmárka + kvarc szerkezet, ez az 5 dolog az, amiből semmiképpen nem engedek. A dátumjelzés, a heti nap kijelzés, másodpercmutató megléte .. ezekből tudok engedni, ha nagyon muszáj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák