- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Eugene Roe #235450 üzenetére
Engem sem zavar, mert teljes áron nem venném meg. Bár múltkor féláron sem volt kedvem hozzá... lehet annyit nézegettem az óráikat, hogy meguntam. Ha nem cserélték volna le a mutatószettet, lecsaptam volna egy jóárasított búvárra.
#235449 TechN7ne:
Ha lenne gari, nem dupla, hanem legalább tripla áron mennének, mert akkor már a qc-t is meg kellene fizetni. Olcsóbban jönnek ki, ha küldenek egy zsír új komplett órát... már amíg lehet reklamálni, vagyis ha egyből kiderül a hiba... ha meg nem derül ki egyből, akkor a vevőnek is jobban megéri kifizetni még egyet, mert még akkor is csak dupla áron van. Dehát erről szól a kínai piac."amit csinálnak amennyiért ,az nagyon jó"
Ha tudja az ember, hogy mit vesz, mit várhat tőle, és nem örök életre tervez vele, akkor igen, ennyiért jó. Csak nem kell Orientekhez hasonlítani, mert hiába a zafír, a kerámia és a tömör szemes szíj, maga az óra összességében nem jobb.
-
Sir Pocok
őstag
válasz TechN7ne #235443 üzenetére
Előadod, hogy így a svájci órák, úgy a svájci órák, erre veszel egy PD-t, ami órás berkekben a svájci márkák megkérdőjelezhető minőségű utánzatairól ismert. Ennyi erővel egy hamis Rolexet is vehettél volna, kb. ugyanaz a kategória.
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #235457 üzenetére
Senki sem volt még itt leszólva azért, mert Tissot-t vett, a tieddel sincs baj, főleg nem olyan áron, amennyiért hozzájutottál. És ha eddig is olyan hangnemben beszéltél volna, mint ahogy ezt a hsz-t írtad (meg ahogy eredetileg idejöttél), akkor veled sem vitázott volna senki, és nem lett volna nevetség tárgya a Tissot. Vannak nekik jó óráik, csak a javíthatatlan/műanyag alkatrészes szerkezetek miatt egyre kevesebbet lehet ajánlani.
-
momcrew
tag
válasz dzsi23 #235447 üzenetére
"A siker kulcsa: lopott dizájn, zafír, kerámia, a szokásos kínai áron, amennyiért az sem kár, ha szétesik."
Ez egy nagyon jó észrevétel és "veszélyes" kijelentés. Mert a luxus márkák alatti órák nagy részére igaz. Csak a kínait olcsóbbra kell cserélni és sok márkára igaz lesz.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
dzsi23
addikt
válasz csabiks #235462 üzenetére
A 149k talán egy optimális bolti ár lenne (már ha valakinek Powermatic 80-ra fáj a foga), de másodkézből ennyiért szerintem sokáig rajta marad. Szeretem, amikor odaírják a bolti árat, mintha egy 10 másodperces google-kereséssel nem találná meg bárki. Jah, ne fáradjon a kedves vevő, még a végén olcsóbban is megtalálja.
-
luckyboi82
tag
Születésnapom alkalmából rendeltem egy link ilyet, nagyon örülök, mert sikerült mindösszesen 42eFt-ért. Viszont a Solar movementtel nem vagyok tisztában, miben különbözik a 7t92-től vagy hasonló kaliberű kvarcoktól?
-
fagyalllo
őstag
válasz luckyboi82 #235465 üzenetére
A szerkezet sima kvarc, viszont nem gombelemből kapja az áramot, hanem egy ugyanúgy kinéző, de Li-ion akkuból. Amit a számlap alatt lévő napelem tölt. Teljesen feltöltve ennek a szerkezetnek 10 hónap a járástartaléka. Ha nem sötétben tartod, hanem rendszeresen hordod, akkor nem fog lemerülni.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz luckyboi82 #235465 üzenetére
"miben különbözik a 7t92-től"
Nincs rajta stopper, de gondolom, ez nem ér meglepetésként. -
Sir Pocok
őstag
-
Fall-N
veterán
válasz TechN7ne #235446 üzenetére
Nekem 3 db Casio órán van és egyik sem esik szét. Van egy Collection MTD-1053 búvár (22ezer Ft), egy Beside BEM-111D (zafír, tömör szemes szíj, egész SS (316L acél)) (25ezer Ft) és egy MTP-1200A (SS, zafír, hajtogatott szemes szíj) (17ezer Ft). Egyik sem volt drágább 30ezer Forintnál, de a kidolgozásuk jó. A Beside eredetileg drágább volt, csak kifutó modell volt, így olcsóbban vettem. Rakott indexek, szép textúrált számlap. Egyedül a búvár, ami kristály üveges, de ennél nagyobb baj ne legyen. A Standard meg ennyi pénzért ajándék, főleg a zafír miatt, a minősége van olyan jó simán, mint a Seiko 5-ösömnek, pedig az 3x annyiba került.
Mindegyik Myota szerkezeted, így azzal sincs gond. -
hallador
addikt
válasz TechN7ne #235487 üzenetére
Szerintem meg az a szégyen, hogy egy 5* annyiba kerülő Svájci, sok esetben nem hozza a Casio szintjét sem. Arról nem beszélve, hogy a Casio nem egy esetben tovább működik mint egy Svájci.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Tissot Powermatic 80.111 szerkezet mennyire számít megbízhatónak, érdemes-e ilyet venni használtan, mire kell figyelni?
Egy garanciális óra egyértelműen beazonosítható, kell szerepelni valaminek a garanciajegyen? Pl, mint mobiloknál az IMEI.
Köszi és bocsi a basic kérdésért!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Eugene Roe
őstag
válasz korpicschess #235489 üzenetére
Gonzi lesz a hivatalos forrás, de amennyire én utána olvastam, úgy az jött le, hogy a tissot alap powermaticja a "rettegett" műanyag powermatic. A cosc minősítésű tissot már rendes fém powermatic. A hamilton túlnyomórészt (kizárólag?) fém alaktrészes powermaticot használ.
Nekem nem volt műanyag powermatic, de egyrészt egyik powermatic sem szabályozható, ezért míg a 10 ezer ft-os seiko szerkezetet 99% be lehet szabályozni +-10 sec (inkább +-7 sec) alá, addig ha a powermaticot +15 secen kapod meg, akkor ÍJ (talán 15 sec a toleranciája, de nem vagyok benne biztos).
Emellett a műanyag gyorsabban kopik mint a fém, és pótalkatrész is nehezebben beszerezhető, drágább hozzá (+ a gyári szabályozás problémája), így ha elkopik, akkor kuka (vagy gyári lehúzós(abb) szervíz), és újat kell venni, tehát ebből a szempontból quartzként viselkedik, nem automata óraként, ha fontos neked ez a szentimentalizmust tekintve.
Aztán valaki majd kijavít, ha sok hülyeséget írtam
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fagyalllo
őstag
válasz Eugene Roe #235493 üzenetére
Jelen!
A Powematic szabályozható, csak bonyolultabb a hagyományos megoldásoknál, a gátkeréken lévő csavarokat kell tekergetni. Létezik is hozzá célszerszám: [link]
Tissot, Certina felett már nem raknak műanyag horgonyt, gátkereket, tehát a Mido, Hamiltonba már csak fém jut.[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz Eugene Roe #235493 üzenetére
Köszi szépen, neked is fagyallo! Akkor ez felejtős.
Órák.hu alapján:
"C07.1XX: HIGH-TECH szintetikus anyagból készült gátszerkezettel
C07.6XX: hagyományos anyagból készült gátszerkezette
C07.8XX: sziliciumból készült hajszálrugóval, hagyományos anyagból készült gátszerkezettel"Eladtam a Kamasum, és gondolkozok valamin helyette, akár feljebb lépni, akár árban.
Seiko SRPE53K1 tetszik, vagy azokból valami, csak le kell nyelni, hogy a Seiko felirat drága (tudáshoz mértem).Egyébként a pontosság annyira nem számít, bár az Orient óráim szerintem nagyon jók ebből a szempontból, de gyakran állnak, meg ritkán van egy sokáig rajtam, így nem szoktam nézegetni.
Esetleg tipp, hogy milyen óra lehet még designban hasonló az említett Seikohoz?
Hétköznapibb viseletet keresek, a teljes elegáns az pipa, a hétköznapi elegáns és a nagyon sportos is. Ez jó kozeputnak tűnik.
Nézegetem még az Orient Star búvárokat is.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
fagyalllo
őstag
válasz korpicschess #235496 üzenetére
Tudor Black Bay 41 hasonló
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Fall-N #235494 üzenetére
Inkább a szerkezet ami tartós ,de maga a tok és a szíj anyaga-felépítése borzasztó ,és ha az ember felveszi az órát a kezére rögtön az az első amit megérez.
Vagy nektek nem fontos az ,ha felvesztek egy órát érezzétek rajta a minőséget és öröm legyen hozzáérni is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest