- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Találtam egy régebbi Tissot órát, ami amikor legelőször órát néztem, de nyolcad annyi volt a keret, nagyon megfogott. Mai viszonylatban a használt ára szerintem elég olcsó, bár nincsenek kiegészítők, doboz, a szíj sem gyári, de ez engem nem zavar, nem eladásra menne, ha működne 10+ évig, mert eléggé megdobogtatta a szívem.
Mennyire lehet gond egy ETA 2836-2 szerkezettel, illetve milyen szervizköltséggel lehet számolni, ha amúgy nincs (komoly) baja?Mivel ez az egyik legelterjedtebb ETA, csak nap kijelzéssel, gondolom megbízható. Engem nyugtat a tudat, hogy a 20k-s Orientem is 8 év után olyan pontos, mint új korában, de tele a net 20-30 éves automata Seiko/Orient órával, mind mennek. Pontosság nem annyira kritikus nekem. Csak itt a topikban jó sok rosszat írtok. Nyilván mindenből van gyártási probléma, de használt esetén azért kiderül, célzott elhasználódást ilyen névnél meg nem hinném.
Dzsana fórumtárs által a sírból visszahozott ~50 éves Longines Admiralom is szépen ketyeg ha néha öltönyhöz felveszem, és iszonyú csöndes, Orientek rotorja elég hangos, ha fogalmazhatok meg kritikát, nyilván nem minden modell, de szerintem a legtöbb ami hátul is üveg.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #235603 üzenetére
Annyi még, hogy Seiko 4R36 is érdekel, mert ahogy írtam nagyon tetszik az SRPE53K1 modell. Pl a gyári adat pontosságra elég brutál (rossz). Milyen ez megbízhatóságban?
Orientjeim simán szerintem 5-10s körül lehetnek, de már rég nem nézem, csak az a szempont (a használt ETA werkre), hogy mondjuk 3 napnyi hordáson ne jöjjenek be percek...[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Sir Pocok
őstag
válasz rozsgyi #235595 üzenetére
"a Roamerről, hogy nincsenek crisp élei, olyan lekerekítettek, elmosódottak a vonalai"
Same here. Én úgy vagyok vele, hogy az az óragyártó aki minden modelljén lekerekítéseket alkalmaz az meg akarja úszni a pontosságot. Márpedig ahhoz kell pontosság és technikai, hogy az élek találkozásai szépen legyenek megcsinálva azaz "vágjanak", arról nem is beszélve, hogy éles élek mentén polírozni és fényesíteni, hogy az él megmaradjon az megkövetel egy szintet..... Ezért tartom nagyon nagyra a GS-t. Hihetetlen az a tokminőség amit produkálni tudnak.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Eugene Roe
őstag
válasz korpicschess #235604 üzenetére
Seiko 4R kb a legmegbízhatóbb, ami létezik, plusz ha tönkre menne is olcsó.
7000Ft-ért beszabályozzák neked Budapesten +-10 sec alá (99%), nekem +3 sec lett szabályozás után, igaz gyárilag is csak +7 sec volt.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fagyalllo
őstag
válasz Eugene Roe #235609 üzenetére
Na, ez a kb. legmegbízhatóbb azért erős, de tényleg nem szokott vele gond lenni, ha a gyárban rendesen összerakják. Illetve a 7000 is húzós, a Bacsyn ingyen megcsinálják.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
bV40
újonc
válasz korpicschess #235603 üzenetére
ETA2836-2 a 2824-es szerkezet day/date változata. Örök igásló, tényleg sokat kibír (nekem a Fortis Official Cosmonauts-ban dolgozik immár 1995 óta). Amit sokan el szoktak szúrni a day-date szerkezeteknél, az a dátumváltás, arra figyelj oda. Egy "elabore" 2836 sokkal jobban szabályozható, mint egy 4r (illetve van akit zavarhat még, hogy a 4r-nek szemmel nagyon jól láthatóan darabosan mozog a másodperc mutatója a jóval alacsonyabb lengésszám miatt)
Empsepo: nem kell drámázni, minek? Ha valaki menni akar, akkor menjen. Én is így tettem pár éve úgy viselkedek, ahogyan ennyi marhasághoz illik ez csak egy netes fórum, semmi több
-
Fall-N
veterán
válasz Kbali #235565 üzenetére
Ez így van. Én mint óra szerető az összes náció óráit szeretem, de vannak márkák amiket kevésbé. A Tissottal sincs gondom, mert nem mondható az, hogy az összes órájuk egy vacak. Ott a PRX, az például tetszik. Az ára már kevésbé. Meg az, hogy az olcsó kvarc óránál a swiss made csak drágító tényező és valódi értéket nem ad. De azért ne magasztaljuk az egekbe, a svájci márkák közül alsó polcos, ez tény. Így a márka semleges. A divatórákat azokat már nem szeretem.
Ezért is vicces is a Casioval való összehasonlítás. Főleg azonos árban elég komoly órákat gyártanak ők is. Persze helyén kell kezelni a dolgokat, én sem képzeltem sosem többet az olcsó Casio óráimról, mert nyilván több pénzért jobb minőséget kapni. De azért kukába sem valók és azért a minőség sem hullámzó, mint a feltörekvő kínai márkák esetén.
Persze a kínaiak is tudnak már jó minőségben gyártani (lásd OEM gyártás a nagy márkáknak), de ott is már akkor az ár több lesz és nem is lesz feltétlenül olcsóbb a japán óráknál.
Na de a vásárlás az megint más dolog. Hiába tetszik a Rolex, Omega ha nincs rá cash, így maradnak az elérhető árú márkák így a Casio, Orient, Seiko stb. Nem a márka fanatizmus miatt.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Eugene Roe #235609 üzenetére
Sajnos az alsópolcos Seiko szerkezetek között iszonyú nagy a a szórás.
Van köztük hajszálpontos, de van olyan is, amelyik összevissza jár.
Ebből a szempontból az ETA sokkal stabilabb, egyenletesebb minőséget produkál.
Legalábbis én így tapasztaltam.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fahrii
őstag
Vásároltam egy ilyen órát. Az időzóna beállítását követően szerettem volna szinkronizálni manuálisan az időt, de sajnos nincs rádió jel.
Az óra már 5 napos, sajnos éjszaka sem szinkronizál, 2 percet siet jelenleg.
Van esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalat? Kihagytam volna valamit?
A XI. kerületben lakom egy társasházban, ennyire nehezen fogna nálam jelet? -
Putyin90
senior tag
Sziasztok újra.
Max. 35.000 Ft-ig tudnátok ajánlani kronográf órát, 41-43 mm átmérő között?
Jelenleg egy Orient Sporty FKU00006W van számításba véve, ezt 23 ezerért tudnám megvenni.Valamint ajánlanátok webshopot, ahol 22 mm-es shark mesh vagy milánói szíjat tudnék venni?
[ Szerkesztve ]
-
Sakic19
csendes tag
válasz Putyin90 #235616 üzenetére
Casio Edifice vonal esetleg? (timestoreban HUSEG kuponnal lejön még 5%)
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-Edifice-51240
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-Edifice-3400 (elvileg panda is van belőle)https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-Edifice-66947
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-78649 (sportosabb vonal)
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Casio-Edifice-72847
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-Edifice-3402[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Putyin90 #235620 üzenetére
Ha tetszik, vedd meg az Orientet. Egy végtelenül egyszerű kis óra Seiko kvarc szerkezettel, sokat ne várj tőle, de megbízhatóan fog járni.
Az pedig, hogy egy kvarcóra indexre üt-e, csak a szerencsén múlik, azonos típuson belül is találhatsz mindenfélét. Létezik persze erre megoldás, de csak jóval drágább szerkezetekben alkalmazzák.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz Putyin90 #235624 üzenetére
Te is azt írtad róla fentebb, hogy gagyinak tűnik, nem is értem, miért van még számításban nálad. Mintha kötelező lenne azonnal elkölteni azt a pénzt. Nézelődj még szerintem, keress olyat, ami tényleg tetszik, esetleg gyűjts még hozzá, nem sürgős az.
[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
válasz rozsgyi #235629 üzenetére
Én nem szeretem a bevonatos órákat, az ha megkopik akkor nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Az a zöld bejön, csak ugye Boutique Edition, személyesen átvenni nem tudod, csak ha egy Longines Boutique-ba beszaladsz, ami itthon nincs.
Úgy tudom az enyém is megkapta már azt a szerkezetet, amit a Boutique Edition kapott. Vagyis nem tudom hogy azt az L888.5 vagy csak az L888.4-et amit a Spirit is használ.
Az L888.5 az hivatalosan is COSC minősítést kapott.A sima zöld meg a matt számlap miatt nem jön be. Ha az is sunburst lenne akkor azt vettem volna.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
TechN7ne
nagyúr
Minden órát bal kézen szokták hordani ,természetesen én is...
Viszont vannak órák ,amik külalakra jobban néznek ki a jobb kézen...Én azt vettem észre ,hogy a búvár órák jobban mutatnak a jobb kezemen ,pedig megvannak az ősi érvek az ajánlott bal kézre:
- a ház jobb oldalán található a korona, így akkor is könnyedén be tudjuk állítani az időt, ha éppen viseljük az órát.
- a jobb kezeseket munka közben zavarhatja a csuklóra erősített karóra.
- a jobb kezesek a legtöbb dolgot jobb kézzel csinálnak, ezért sérülékenyebb is lenne az ezen a kézen hordott karóra.
- ugyanakkor egyes tevékenységek közben éppen a gyakran használt kezünk sérülhetne meg az órától.Van köztetek olyan aki jobb kezén hordja az órát ,vagy típuson belül cserélgetitek?
-
dzsi23
addikt
válasz Eugene Roe #235633 üzenetére
Én sw200ra sem láttam sok panaszt az a legelső széria után.
-
TechN7ne
nagyúr
Az adott Orient koronáról húzható ,viszont ha óraforgató dobozban tartom akkor a felhúzásra nincs szükségem?
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #235645 üzenetére
Nyilván nincs közöm ahhoz, nem mondhatom meg hogy mit csinálj, de jó lenne, ha ignorálnátok a kollégát. Már más is felvetette korábban. Mert, így sose fog leszokni a topikba írásról. Nem tudom észrevették-e, de játssza a húzd meg-ereszd meget. Most épp jópofizik, próbálja az értelmes arcát mutatni, de nem sokára, mikor kicsit lecsillapodtak az indulatok vele szemben, újra elkezd majd trollkodni. Én biztos nem válaszolok, írok neki semmit, nálam leszerepelt.
Bocs, a hosszú offért.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz SOAD19 #235648 üzenetére
Nagyon kedves vagy ,úgy látom nem tud a topik témája folytatódni normálisan (órákról) ,inkább menjen a csesztetés a másikkal szemben?
Igaza volt koxx fórumtársnak ,hiába figyelmeztetett mindenkit ,hogy maradjatok a témánál ,továbbra is csak az óvoda folytatódik.Gratulálok ,
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #235648 üzenetére
Az erőszak csak erőszakot szül, láthatóan nem vált be, moderátorra meg hiába várunk, talán a
kedvességnormális viselkedés sikeresebb lesz. Szerintem lapozzunk, szegény Tissot sem annyira rossz, mint amennyire itt aláztuk a gazdája miatt. ~3.5 éve vagyok itt, és kevés aktív tag van, akivel nem volt komoly nézeteltérésem, mégis itt vagyunk (nagyrészt).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest