- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Ezek milyen pofásak:
[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz moordavid #206940 üzenetére
Én kb. fél éve bevállaltam egy G.Gerlach karórát, jó szívvel tudom ajánlani, jó minőségű órák. Picit drágábbak, mint a hasonló tudású miceobrandek, de a dizájn az ami baromi különleges és lehtöbb esetben egyedi! Bár nem ugyanaz a típus, kis kedvcsinálóként pár kép és élménybeszámoló:
Nevemre rákeresve akadnak még rövidebb hozzászólások az órával kapcsolatban, ha érdekel. Egyszóval ajánlottak a lengyel órák, már a másodikat tervezem (az egy Balticus)...
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
moordavid
aktív tag
válasz KelemenUhr #206955 üzenetére
Köszönöm! Részletes és jó írások, én a számlapba szerettem bele, most a honlapjukon próbálok ki igazodni, na ehhez kell kitartas :-)
"Like tears in rain."
-
Csari93
aktív tag
Használt már valaki watchsteward szíjat? Nekem a linkelt példány tetszene. Ahogy látom, hasonló a metódus mint a pl az aliexpresses parachute szíjnál. Tudtok valami földrajzilag közelebbi, esetleg olcsóbb (bár ez sem drága) de még minőségi alternatívát ajánlani?
És ha próbáltatok ilyesmit, milyen? Pokoli kényelmes és tartós, mint amilyennek tűnik és ígérik?[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
moordavid
aktív tag
válasz KelemenUhr #206958 üzenetére
Odáig azért eljutottam az elején :-) Csak elkényelmesedtem az olyan oldalaktól mint a roger's, chrono24.
"Like tears in rain."
-
dzsi23
addikt
Bizonyára volt már ilyen kérdés, de mitől divatóra egy divatóra? Vagy mitől nem divatóra egy óra?
-
törölt tag
válasz dzsi23 #206960 üzenetére
Divatoranak azoknak a markaknak az orait szokas nevezni akik zoknitol a taskan at mindent gyartanak es az orat is kinaba outsourceolva bergyartjak, csak ranyomjak a sajat logojukat. A "nem-divatora" ennek az ellenkezoje, olyan gyarto altal gyartott ora, akinek a fo profilja az oragyartas.
-
Csari93
aktív tag
válasz dzsi23 #206960 üzenetére
Én az olyan kis márkákat is idesorolnám, akiknek bár fő profilja az órák, de annak selling pointja a kinézete, a műszaki tartalom másodlagos (legolcsóbb japán kvarc szerkezet gyári fél indexnyi lógással, szar lume, ásványi üveg, cseppálló tok). Tehát nem áll ellen semminek, nem magasztos a beltartalma, de úgy néz ki mint ami nagyon valami.
www.flickr.com/csari
-
csabulaxi
senior tag
Pár éve már várok erre a levélre, de ma jött.
Talán karácsonyra kijön az Aevig Huldra új kiadása.Még a színen gondolkodom, eddig a fekete -narancs volt a nagy álmom, de a sima acél lünettát kedvelem és a narancso szín is nagy kedvenc, így lehet az lesz.
Lesz zöld is.
Pedig , de nem akarok még egy automatát!"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz #79563158 #206962 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz. Van sok olyan márka, ami csak órát gyárt.
Divatórát gyártanak az olyan tokozó cégek, amelyek minden évben kiadnak egy kollekciót. Ha elfogyott a széria, akkor megszűnik a gyártása és jönnek az újabb modellek. Általában csak kvarc órákat gyártanak, abból is Seiko a népszerű. Ezeket csak egy-két évre tervezik, így nem használnak tartós anyagokat, sok a felület-kezelt óra (azaz biztos hogy nem acél a tok anyaga). Ha megkopik a festés, akkor sem baj, lehet venni az "újabb és szebb" új kollekcióból. Tipikus példa rá a Daniel Klein "márka". Szarják ki tucatjával az új órákat, de a tok nem tartós.
Persze vannak a drágább ársávban már tartósabb acél tokos órák is szintén japán kvarccal. Ilyenek a Michael Kors és társai. Persze erősen túlárazott a legtöbb ilyen óra, de a nőkre tudnak hatni, hogy a racionális döntés helyett inkább vegyenek MK-t, mint egy Citizent, Seikot vagy Casiot akár olcsóbban és jobb minőségben.
Idén például a vékony mesh szíjas arany színű női órák a divatosak, jövőre meg ki tudja mi lesz. De elég megnézni mi megy a Joy, Cosmopolitan vagy Glamour újságban.
[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
Rendeltem egy citizen eco drive órát, ami rádió frekvencián keresztül állítja be az időt. A kérdésem az lenne, hogy ezt a rádiós idő beállítást magától végzi vagy kell hozzá nyomnom az órán valamit illetve az a rádiós dolog a napot is beállítja?
-
@mriya@
őstag
válasz NemMo #206974 üzenetére
"A németországi Braunschweigben található atomóra jeleit a Frankfurt melletti Mainflingenből sugározzák. Európában ezt az atompontos jelet veszi az óra és automatikusan hozzá pontosítja magát. Ha a Észak-Amerikában ( Kanada, USA, Mexikó ), Japánban vagy Kínában tartozkodik akkor az ottani jeleket figyeli az óra. A pontosító jelvétel automatikusan éjszaka történik, de Ön szükség szerint bármikor kérhet pontosító jelvételt."
A hivatalos magyarországi forgalmazó oldaláról másoltam ide.
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
válasz NemMo #206974 üzenetére
Be kell állítanod az itteni időzónát, húzd ki a koronát egy kattanásig és a korona forgatásával állítsd Párizsra (PAR). 22. oldal
A téli-nyári időszámítást kapcsold be és állítsd automatára. Kihúzva a koronát egy kattanásig a 12 óránál lévő segédszámlapon a felső gombbal SMT ON, az alsó gomb megnyomásával a 6 óránál lévő segédszámlapon a mutató 12 óránál legyen (automatikus váltás a téli-nyári között) 26. oldalHa ezekkel meg vagy, már csak várni kell a pontosító jelre, az óra automatikusan éjjel szinkronizál, majd ki kell tapasztalnod, hogy a lakás melyik pontján sikerül jelet fogni, az ablakpárkányokon a legnagyobb az esély.
Szinkronizálást bármikor kezdeményezhetsz az alsó gomb hosszú lenyomásával.Nem kell naponta pontosítani az időt, két vétel között normális kvarcóraként működik.
Angol leírás: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
NemMo
őstag
válasz @mriya@ #206976 üzenetére
Köszönöm szépen. Próbáltam én is manualt keresni hozzá, mert ahonnan rendeltem a timestore szlovák nyelvűt küldött el. Gondolom a dobozában lesz angol nyelvű. Elvileg holnap érkezik, már nagyon várom.
Fagyallo!
Neked is köszönöm, mire ezt megírtam utána láttam, hogy te is válaszoltál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mult heten rendeltem egy Tisell Vintage Sub-ot a koreai webshopjukbol, amit ugy nez ki ma ki is szallitana a posta. Vamugyintezesrol nem kuldtek semmit, a csomagkovetes is csak azt mutatja, hogy vam ele kerult aztan kijott. Jol sejtem, hogy megusztam a vamot? Kollegam mondta, hogy o nem szokott semmilyen ertesitot se kapni ha van szamla a dobozban, csak egy papirt, hogy faradjon be xy postara es fizessen ennyit meg annyit.
-
g0n21
senior tag
válasz Gempas 70 #206983 üzenetére
Hamis (mondják szép szóval egyedi, vagy custom) számlap, egy egyszerű tok ebay-ről, az egész 100ezer forintot nem ér, anyagárban pedig valahol 50-70-nél van, munkadíjjal. Nem 1,6 millió. A világ lehúzása lenne.
Ilyenkor szerintem tök jó lenne, ha be lenne dobva egy link, vagy valami az eladóról...
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
L4mie
veterán
válasz schawo #206981 üzenetére
Nem azzal van baj, hanem, hogy DW és MVMT órát megkapod 100% ban aliexpressen 15-20 de alibabán akár 6$ ért.
Ugyanabból a gyárból némileg magasabb meo-val, és ha eleget rendelsz saját márkát alapíthatsz, még a koronára is ráöntik a jeled 1000 darab felett.(nem akarunk prohardveres óra márkát gyártatni? )Itt meg el van adva magas minőségű prémium cuccért 30-40k-ért. MVMT még a márkajelet is a Hamiltonról koppintotta. Na ez ami nálam is kiakasztotta, azért néztem utána mert párom mindenképpen MVMT órát szeretett volna nekem venni, le is tiltottam róla.*komoly márkát nem találsz meg 100% ban megegyezően kínából OEM-ként 20-ad áron. Ezek meg próbálják magukat komolynak beállítani többek között ilyen videókkal és influencer tömkelegével.
[link]
Egy ideje keresgélem a leendő fő órákat, nézem a komolynak tűnő órákkal foglalkozó youtube csatornákat, mind elmondja, hogy messziről kerülendő a fenti két márka. És ezek a márkák szaporodnak.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem - pontosabban ajánlásra.
11 éves keresztlányomnak vettem tavaly a születésnapjára egy G36 okos-órát (nyilván nem egy Gear S3), de sajnos szegényke egy percet sem tudta használni, mert nem lehetett aktiválni. Visszaküldtem a boltnak és Ők sem boldogultak vele, visszaküldték az árát.
Abban kérném a segítségeteket, hogy javasoljatok, ajánljatok olyan okos-órát, ami egy tinédzser éveinek elején járó lánynak megfelel, van benne GPS - hogy a szülei tudják nyomon követni, merre jár -, tud segélyhívást kezdeményezni róla, ha esetleg ne adj Isten megtámadná vki vagy molesztálná és ami a legfontosabb MŰKÖDIK, bevált, jól használható ketyere.Ár: 15K környéke
Köszönöm előre is
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
titán
válasz L4mie #206991 üzenetére
Nem azt kapod meg, hanem annak az utánzatát. És bárminek az utánzatát megkapd kínából 6 dollárért. Még nem hallottam erről az mvmt-ről, de megnéztem webshopban. Az 50ezer forintos PVD arany bevonatú acéltokos órát nem kapod meg kínából fillérekért, azért ott is pénzt kérnek el. Nem lesz ennyi, de ha leveszem az áfát és a kiskereskedés költségeit, egyből sokkal közelebb lesz a márkajelzés nélküli (vagy random feliratos) hasonló jellemzőkkel bíró, és a helyi, félnoname "márkás". Szerintem semmi gond nincs vele.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
L4mie
veterán
válasz schawo #206995 üzenetére
Lehet ez is, én abból indulok ki amit ott láttam, egyik tartalomgyártó srác összehasonlította a plázában vett DW órát a 6 dollárossal ( másolat ) meg a 20 dollárossal (utolsó utáni csavarig megegyezett) Engem meggyőztek így messziről kerülöm ezeket az influencer márkákat, szerintem ár/érték arányban mérföldekkel alulmúlják egy-egy már régóta futó ismertebb márka teljesítményét. Amúgy hajtott a kíváncsiság azért kipróbáltam a másolatok rendelését is szintén vegyes eredménnyel. Ez az én személyes véleményem és tapasztalatom, csak gondoltam megosztom, nem szeretnék téríteni / eltéríteni, így részemről a téma eddig tartott. Peace.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
titán
válasz L4mie #206997 üzenetére
Daniel Wellingtonról hallottam már, de az óráit nem ismerem. De szintén ránézve, azok is PVD bevonatos acéltokosak. A 6 dolláros acél pvd kínai órát belinkelhetné végre valaki Valószínűleg a videó ordas kamu.
6 dolláros kínai órákban Sunon szerkezet szokott lenni, sárgított spiáter tokban, lemezacél hátlappal. 20 dollárért is ilyenek vannak még, ott esetleg elő szokott fordulni már kínai gyártású Ronda vagy Miyota szerkezet. Tudom, van pár, amit viccből vettem. Értelmes kínai órák (acél tok) 50 dollárnál kezdődnek, pvd-sek meg 80-100 körül. Csak egy nagyságrend a különbség.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest