- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz SOAD19 #206594 üzenetére
Az én kvarcórámnak is van lelke.
Legalább annyi, mint egy mechanikusnak.
Ha nem kap elég fényt, nem hajlandó rendesen működni.
Maximum a tárolási pozíciókra érzéketlen.
De ha rossz napja van, "ő" is el tud romlani.
Csak ritkán teszi (eddig még sosem).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
titán
válasz @mriya@ #206652 üzenetére
Hja, az elején én is bedőltem ennek a lelke van dolognak. Aztán használat közben jöttem rá, hogy csak a nyűg van vele. Nehezebb, hol így jár hol úgy. Ha leteszem hétvégére hétfőn reggel szarakodhatok az állítgatással. Ja vegyek óraforgatót is, persze. Aztán ott a szerviz, szétkopik előbb-utóbb, nem úszod meg. Az sem öt forint+az utazás vagy postaköltség, ha nincs helyben aki megcsinálja. Lehet belebeszélni ezt a lélek dolgot, de nincs annak semmilyen lelke. Egy fém szerkezet, amivel neked csak gondod lesz, járatni, szervizeltetni, állítgatni. Rádiós eco drive (márkának megfelelően) és kész. Hordod, élvezed. Ha úgy vesszük annak is van lelke, a napenergia ápolja a kis lelkét.
[ Szerkesztve ]
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz yodamastah #206653 üzenetére
És ez a villanyóra-szerkezet még a szebbek közül való.
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
squir
aktív tag
válasz Bling95 #206651 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm..
Szóval korrekt minőség, lünetta szépen feszes, nem lötyög. A Lume nem egy reaktor, kicsit lassan töltődik fel és egy éjszakát mondjuk nem bír végig, de szépen látható viszonylag hosszan. Az élek szépek a tokon, jól látható az átmenet a szálhúzott-polírozott részek között, Számlap kidolgozás jó, ha nagyon figyeled akkor látható a két réteg összeillesztése egy-két helyen (pl dátumablak). Piros pont a fekete dátumtárcsáért!!!
Koronazár rendben, sokat kell ügyetlenkedni, hogy félretekerd.Összességében simán hozza pl egy Seiko Teki minőségét, több extrával, a sima 5-ös szériát pedig bőven átugorja (viszonyítási alapként)
-
m3tr0
őstag
válasz Deskdiver #206640 üzenetére
Ránéztem a Deep Blue-ra megint és szomorúan láttam,hogy szinte alig van már náluk kvarc szerkezetes óra.
Pedig egy jó Protac-ot vagy egy Sun ill. Sea Divert kvarcban nagyon elfogadnék.Microbrandek közül van olyan akinek van ilyen paraméterű órája:
- kvarc
- lehetőleg kék számlap
- kör indexek
- erős lume (lehetőleg kék)
- fém szíj
- zafír üveg
- 300 eurós ár
- jah és búvár ofc?
-
squir
aktív tag
Kvarc-mechanikus
Mindkettőnek megvan a maga szépsége és varázsa.
Elterjedt tévhit, hogy a kvarcórában tökmindegy mennyibe kerül, csak egy 20 usd-s műanyag szerkezet dolgozik.
Ez nem igaz. Ugyan úgy, ahogyan mechanikus között is van alsópolcos (pl miyota 8xxx, szajkó 7s26, vagy a kínai SeaGull elterjedtebb cuccai), ugyan úgy a kvarcok között is ez a helyzet.
De ott vannak a hőkompenzált, és/vagy többköves werkek, és mechanikusok között is a közép-felső kategóriás szerkezetek.Nagy csodát kicsi pénzért egyikből sem kell várni, a gyártók nem jótékonysági intézmények
-
Deskdiver
senior tag
válasz Lauda #206655 üzenetére
Azért ne zárjuk le ennyivel. Vizsgáljuk meg a dolgot és foglaljuk össze. Lehet, hogy mégis van benne ,csak eddig nem volt rendesen kitárgyalva.
Amit eddig tudunk: Ha léleketlen gépek pakolnak össze mechanikus óraszerkezetet abba valahogy a gyártás során lélek kerül.
Ha nagy gonddal ,kézzel készül egy Patek vagy 9f kvarc abba nem. Valószínűleg nem a fogaskerekek tárolják a lelket tekintve ,hogy az előfordul kvarc szerkezetben is.
Ebből kifolyólag valószínűleg valamilyen rugalmas potenciál energián keresztül tárolódik. Pl. Rugó
Ha mégis van valamilyen rugó egy kvarc szerkezetben aminek lehetne lélektároló kapacitása akkor az a kvarckristály, gombelem/akkumulátor, elektronika jelenléte miatt kioltódik.
Valószínűleg hiányos még az elmélet, de szabadon kiegészíthető, korrigálható. Járjunk ennek a végére. -
nagyúr
válasz m3tr0 #206661 üzenetére
Esetleg ezek tetszhetnek, bár tudom nem kör alakú az index:
Mariner
Seasport Diver Chronograph
Seasport ChronographMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
fagyalllo
őstag
válasz Deskdiver #206663 üzenetére
Kikezdhetetlen a logikád, teljesen egyetértek vele. Ez nagyjából a mérnöki csodára is igaz, a több száv éve ismert, otthon is bárki által előállítható mikroelektronika ugyanúgy képes a mikrózhatő ételes doboz szintű használati tárggyá degradálni a legtökéletesebben kivizelezett óraművet is.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
titán
Továbbra is tartom, hogy az óra egy ékszer, nem használati tárgy. Akkor nem kell megmagyarázni, hogy miért kvarc, vagy miért mechanikus, kihúzza az egyenletből az összes fölöslegesen beletett bullshitet. Innen nézve nincs lelke, és nincs extra felsőbbrendűsége a mechanikusnak, ahogy nincs semmi csúcstechnológia a kvarcban sem. Tetszik, vedd meg, nem tetszik, hagyd ott a polcon.
Ha pucér használati tárgynak tekintem, akkor az összes turbi Patek, vagy Spring Drive (vagy akár csúcskvarc) egy hitvány darab, mert a legbutább, filléres kínai okostelefon is sokkal több mindenre képes időmérés területén.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz squir #206584 üzenetére
Csak egy ilyen olcsóság, de baromira bejön, majd idővel írok rendes élménybeszámolót rendes képekkel. Voltak már korrekt kínai óráim, ez viszont tényleg zavarbaejtően szépen kidolgozott.Illetve egy ilyen van még tervben a nyár folyamán, ugyanarról az oldalról, ahonnan a tied is érkezett, annyira funky:
De egyre inkább az az érzésem, hogy végül két rendelés fogok leadni......De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Empsepo
senior tag
válasz schawo #206670 üzenetére
Továbbra is tartom hogy az óra használati tárgy.
Én mindig a karomon akarom megnézni az időt, egyszerűen azért mert az a legpraktikusabb és a legkényelmesebb.
Ha nincs a karomon óra, jöhetek-mehetek mire találok egy órát vagy megtalálom a telefont.
Na ilyenkor veszem fel azonnal a karórámat.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz schawo #206553 üzenetére
Igen, valószínűleg a dg2813 egyszerűbb választás. Kérdés, hogy van-e értelme: amit nyernék vele az a mp stopp, de amennyire tudom, a "stutter" jelenséget ez a szerkezet is produkálja, ami engem zavar.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
SOAD19
addikt
válasz @mriya@ #206652 üzenetére
Jól van na, látom túltoltam, túlmisztifikáltam egy kicsit! Igazából, leginkább a kúszó másodperc mutató miatt vonzanak a mechanikus órák. De, semmi bajom sincs a kvarcokkal, sőt nagyon szeretem a kis g-shockomat. Pár alkalommal volt, hogy elejtettem az órát, és olyan jó volt, hogy nem kellett aggódnom amiatt, hogy megsérült-e. Valószínűleg a g-shock marad majd hétköznapi használatra, és a jövőbeni analóg kijelzésű órám inkább, csak alkalmi viseletre. Jelenleg a Veron által mutatott Geckota E-01-es a befutó, mert jól néz ki, és ráadásul a mérete is jó lehet a vékony csuklómhoz. A minap láttam egy koncepció képet az óráról, aminél már narancssárgára cserélték a másodperc mutatót, szerintem jól áll neki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz Lauda #206679 üzenetére
Sőt. Az embereknek sincs lelke. Akkor egy tárgynak hogyan lehetne?
Mi a lélek? Talán azt lehetne mondani, hogy egy tárgy, vagy élőlény olyan tulajdonságainak összessége, amit nem tudunk, vagy akarunk megmagyarázni. Vagy megmagyarázható, csak nem szigorúan véve logikus.
Ezért nics lelkük a kiszámítható dolgoknak. Ha a PC-mnek lelke van, az már régen rossz.
Vagy amikor a gazda azt mondja a kocsira, "ennek lelke van". Van egy francokat, csak simán szar, és folyton kalapálni kell."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Deskdiver
senior tag
válasz pulutodurumo #206680 üzenetére
+1
-
vzsryl
nagyúr
válasz yodamastah #206653 üzenetére
Én a másik oldalán szoktam megnézni, hogy mennyi az idő, és 99.9999%-ban mindenki csak azt az oldalát látja.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz gipsztigris #206693 üzenetére
Persze, de azért ez szubjektív
Van olyan, ami tetszik, de baromi nagy, másik meg olyan semmilyen.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
titán
válasz dzsi23 #206690 üzenetére
Nekem is van Precim, kettő is. Ha a világ összes óráját lehetne kapni Preci szerkezettel IS, és még ennek ellenére is olcsón (mert azért tegyük hozzá, hogy a Bulova nem áraz barátságosan), minden órám ilyen volna.
(#206695) dzsi23
Várj, az automata, a kígyó a farkába harapott.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok