Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz xmad #7710 üzenetére

    Miért én tavaly decemberben 92.000km-el vettem és 1995-ös autó :) Csak mi ismertük az előéletét, meg a tulajt. Ezért is sajnálnám ha meg kéne válnom tőle, mert tip-top. És lehet, hogy kifogok egy hulladékot.
    Meg meg kéne tanulni rajta alap dolgokat szerelni... Pl. most már tudom a futómű felőli sípolást hogy kell megszűntetni, ehhez hétvégén leszedtem az eslő két kereket és állítottam a féktárcsa védő lemezen. Most vettem le magamtól életemben először autó kerekét pl. Richtig, hogy először rosszul csináltam:

    1. felemeltem az autó bal elejét, persze okosan behúztam a kéziféket, hogy ne guruljon el (a szabály azt kívánna, hogy valami éket is tegyek a hátsó gumik elé-mögé)
    2. elkezdtem kilazítani a kerékcsavarokat, de nem ment mert forgott a kerék.
    3. beraktam 1-esbe. Így se volt jó, mert légkulccsal jól meghúzták és mozgott az egész autó
    4. rájöttem, hogy ha leeresztem a földre és ott lazítom ki a csavarokat, úgy könnyebb. Találtam egy méteres vascsövet erőkar hosszabbításnak és megtaláltam vele a helyes irányt (megnéztem, szerencsére nem nyírtam el a csavart és a menetet azzal a fél fordulattal amit még ráhúztam elsőre.
    5. bal első kerék le, védőlemez megnéz, hát ez elég távol van biztos nem ez a hibás. Na jól jönne még egy emelő, hogy megnézzem a másik oldalt is. Nem volt.
    6. bal első kerék fel, csavarokat kézzel rá, leereszt.
    7. jobb első kilazít, eleje felemel, kerék levesz, itt már kicsit kellett igazítani a védőlemezen.
    8. kerék vissza, leereszt
    9. mind a 2 kerék készre csavarozása, erőkar nélkül, mert nekem egy nálam sokkal okosabb ember azt mondta azért ilyen hosszú a karja ezeknek a kerékkulcsoknak, hogy ne lehessen túlerőltetni, túlhúzni. Pl. kamionnál ki van kötve, hogy 1m-es erőkar és 50kg nyomóerő.

    De pl. olajat már cseréltem, olajszűrőt is. De kereket most először. De tényleg igaz a mondás, a legjobban akkor tanuljuk meg a dolgokat, ha saját kútfőből jövünk rá a hogyanra és tapasztaljuk meg.

    Ha én a közelébe kerülnék a hengerfejnek :D
    De következő autónak valami erősebbet akarok, fürgébbet, nem is feltétlen papírkasztnis száguldó koporsót.

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák