Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
válasz
Brogyi #52043 üzenetére
220ról megy hosszabbítón belső keringtetés járó motor.
Simán tudja azt amit itthon árulnak 40-50-100 K ért.
Utána kell erősen olvasni de ajánlott elvégezni 3-4 havonta. De azt is tudni kell hogy egykét műszer fal műanyagot ki tud kezdeni egy idő után. Szóvla nem szabad túlzásba vinni. -
PeterPH
senior tag
válasz
2ozzmexy #52040 üzenetére
Ne lepődj meg, de az intercooler nem csak a dízel, hanem a legtöbb turbós motor tartozéka, így a benzineseké is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy #52040 üzenetére
Butaság lenne aláfeküdni mert akkor a hűtővíz hőmérséklet csökkentő furmányos szerkentyűt látnánk csak. Első körben felröhögtem, mert a bétaverziós megállapításom az volt, hogy mindkettőnknek igaza van, úgy, hogy ellentéteset állítunk. Azt gondoltam, hogy akkor jövök és dokumentálom ezt a nem mindennapi eseményt.
De helyreállt a világ rendje mert megnéztem újra és ellentmondást nem tűröen kijelentem, hogy már megint nekem van igazam. De hozzá kell tenni, hogy 2017 scross glx allgrip 6mt esetén. Hogy a vitarába hol van a töltőlevegő előhűtő szerkentyű azt nem firtatom tovább mert nem tudom.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
laca891 #52039 üzenetére
Jónak jó, csak szerintem pető'bá helyzetén ez sem segítene. Én a fentebb linkelt fertőtlenítővel szoktam fújkodni a lakásét is meg az autó hőcserélőjét. (az E11 facelift Corolla-ban hozzá lehetett férni rendesen, a Vitarában még lusta voltam megkeresni, de a G Astra a legnagyobb szivattyú, abban műanyag burkolatokat kell kidobálnom a kocsi alól
)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször #52038 üzenetére
Neeem, feküdj alá és nézd meg jobban... Interkúler? Töltőlevegőhűtő, nem dízel ez.
Amúgy nem tudom az S-Cross-nál hogyan van, de a K14C motoros Vitaránál kettő van elől (nem túl védetten), sajnos jó képem nincsen róla, de majd lefotózom.
Semmi sem tart örökké, de félek ez nem lesz hosszúéletű...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
AMD Power #52030 üzenetére
Fizika visszavág: pT görbe
Várj, neked még lehet elsőkézi élményed: Szódás szifon? Beletekered a patront és igen gyorsan lehül a patron, tehát a levegő páratartalma elkezd rajta kicsapódni, ebből adódik a "lötyi" alatta. Haverom egy üres fagyis/vajkrémes dobozba szokta beleállítani és úgy teszi a bőrülésre, amikor végzett akkor a dobozzal együtt kiemeli és bedobja a kukába (szelektíven, flakon megy a fémhulladékba, doboz a műanyagosba)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször #52031 üzenetére
Azt csak szétszedéssel lehet kivakarni belőle, ha otthoni lakás klímát takarítottál már ki rendesen (nem tessék-lássék módon, ahogyan a mágusok csinálják), akkor tudod hogy minimum egy csavarhúzó kell ahhoz is és robbantani kell az egészet. Amúgy ha szemből benézel, akkor van ott két hűtő, az egyik a motorhűtő a másik a klímahűtő. Szerencsére a klímahűtőt tették előre, így az összes borda pár év alatt az enyészeté lesz és lehet cserélni igen nagy jóhangulatban... (gázt lefejteni, hűtő csere, újra feltölt gáz+olaj keverékével és imádkozik hogy a mester ne bacca el, mert akkor ez a potom 120ezer forintos móka indul újra...)
Amúgy ha hőcserélőt szeretnél gombátlanítani: [link] vagy [link] -
2ozzmexy
senior tag
válasz
#40993792 #52029 üzenetére
Én mondtam hogy gyorsan csukd az ajtót... Mostmár tudod miért.
Legközelebb már tudod hogyan kell használni, én ezért szoktam az anyós ülés mögé a gumiszőnyegre tenni, vagy a gumiszőnyeget a jobb hátsó ülésre és ott bekötöm a biztonsági övvel.
A habbal összemaszatoltál volna mindent és csak az első 25-30cm-t takarítja ki... az akkor jó, ha szétszeded a rendszert. -
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy #52022 üzenetére
Egyszer körbekukkeroltam a szuzkóban a pollenszűrőt kivéve, vajon hol lehet a hőcserélő, de 10 másodpercet nem töltöttem a kereséssel, nem is lett meg :-)
Van itthon egy páramentesítőnk, ott egyszerűbb volt a szitu első ránézésre, azt telenyomtam sprével, lett olyan citrom illata, hogy 2 napig meg se mertük közleíteni az udvaron se :-))) olyan 3adik nap egyfolytában ventillátorozás letörte a mérgét, most 1 hónap után azt mondom, hogy jó kellemes citrom illatot lök ki magából, mikor beindítom. :-))Ha ettől nem tisztult meg akkor semmitől :-)))
-
TommyY2
tag
válasz
pető bá' #52021 üzenetére
Korábban én is ezt az olajat néztem ki az S-Cross-ba, de az olajos fórumban szóra se méltatták. Abban igazuk volt, hogy ez Dexos2 szabvány, ami inkább a diesel autókba való, ugyanakkor sokak által jobbnak tartott, mint a gyári EcStar.
Ugyancsak az olajos fórumban ajánlották, hogy Dexos1 Gen2 olajakat érdemes használni a benzines autókba.
TommyY
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
pető bá' #52021 üzenetére
Én használtam olyan habot, nem ér semmit, mert pont oda nem tudod befújni, ahova nagyon kellene, a hőcserélőre. Bontanod kell, arra jó hogy a légjáratokat tele fújd vele és azt kitisztítja úgy szó-szó. A bomba azért jobb, mert átjárja az egészet. Ha ezek együtt sem hatásosak, akkor el kell kezdeni nyomozni a szag és teljesítménycsökkenés forrását...
-
-
AMD Power
titán
A vagány városi kisautó – Suzuki Swift (x) [link]
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok, 15"-os Suzuki dísztárcsa beszerzése honnan javasolt? Ma délután böngésztem, de a felhozatal elég gyenge vagy ha nagyobb is egy oldalon maga a cég nem megbízható.
-
AMD Power
titán
-
flegga92
senior tag
válasz
AMD Power #52006 üzenetére
Ma voltunk Kecskeméten, megnéztük a kocsit, tetszett, hozta magától a P rendszámot és mentünk is. Ő maga mondta az esztétikai hibákat, mit csinálnak meg rajta, csak addig míg meg nem veszi valaki nem akarják, hogy lásd mi a baja és nem azért volt fújva mert kiflibe volt hajtva.
Kérdeztük van e D Corsája, mondta hogy van de ajánlja, mi nem azt keressük, eléggé leharcolt. Teljesen korrekt fószer volt. -
AMD Power
titán
válasz
flegga92 #52005 üzenetére
Most vettem elősszőr autót kereskedésben. Azt vittem akit akartam. Az autóval szó szerint azt csináltuk amit akartunk. Én vittem profi bevizsgálós szakit. Annyit mondtak csak ,hogy a kereskedésből nem mehetünk ki a kocsival. De ott azon belűl annyit mehetünk próba kört amennyit akartunk. Amit találtunk hibát , ők megcsináltatták, elintéztek mindent, biztosítás, atírás stb....
-
flegga92
senior tag
válasz
galaxys80 #51998 üzenetére
Ott is hagytuk, neppertől csak úgy, veszek, ha elvihetjük bevizsgálni. (Suzuki márkaszerviz kb 1 km-re volt). Vagy BP-n kicsit jobb a helyzet, ott van helyszíni állapotfelmérés.
Eddig mindig magánszemélytől vettem autót, szerencsére mindig jó választás volt. Tudott mindent, elmondta mit kell cserélni, miért volt fényezve + képet mutatott.
Beszámított autó volt, gondolom az eredeti tulaj által félig kitöltött adásvételi előkerült volna a fiókból, így semmi jogorvoslattal nem élhettem volna a nepper felé. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest