Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Haja

    tag

    válasz Haja #22245 üzenetére

    Sziasztok!

    Beszéltem a Mediamarkt-tal a pixel hiba és bevilágítás miatt, korrektek voltak, cserélik a készüléket. Bár nem kapkodják el dolgot, eltelt már azóta egy kis idő. Azért remélem lesz készülék (50w755c), mert lassan kifutnak a piacról. Addig is írok egy rövid tapasztalat összefoglalót, eltekintve persze a dead pixel és a bevilágítás problémájától.
    Ami tetszik vagy kellemes meglepetés:
    - ha minden adott (ld. lenn) akkor a képminőség rendben van nagyon. Még SD adásnál is teljesen elmegy, bár SD és SD között is óriási különbség van (UPC box). FHD meg tényleg gyönyörű. Egy régi, elég alap Pana plasmával van összehasonlítási alapom, annál jobban tetszik. Illetve egy IPS monitorral néztem össze, jobb a kontraszt és szebben jeleníti meg a sötét részeket, de nem éreztem óriásinak a különbséget. Igaz a monitor csak 24-es, szóval lehet, hogy 50-ben más lenne a helyzet.

    - maga a készülék kifejezetten szép, ahogy néztem az idei darabok kevésbé mutatósak

    - a rendszer egy-két kivételtől eltekintve szerintem elég gyors, sokkal rosszabbra számítottam. És meglepően stabil, összeomlást nem nagyon csinált még. A felépítése lehetne azért logikusabb kicsit, de megszokható.

    - a médialejátszási képességei is jobbak a vártnál

    - a hang se annyira borzasztó szerintem. Ok, nem zenehallgatásra való, mélyeket nem kell várni, de TV-t nézni, illetve (nem a látványra, hangzásra kihegyezett) filmet nézni bőven elég. Persze filmnézéshez jól fog majd jönni egy hangrendszer, de TV-hez nem érzem szükségét.

    - és nincs pattogó hang :)

    Ami nem tetszik:
    - betekintési szög. Szemből gyönyörű a kép, viszont nagyon kicsi mozgást enged. Sötétben, ha már a káva szélével ülök szemben, csökken a kontraszt, bár ez még nem vészes A kanapé szélén (a középvonaltól kicsit több mint egy méterre, ez kb. 16-17 fokot jelent) már komolyabban veszít a minőségéből. Az egy dolog, hogy a kontraszt csökken, ez még valahol elviselhető lenne, de a színek is torzulnak, és az emberi bőrszín (ami egyébként is határeset) elég hamar kezd nagyon rosszul kinézni, szép kis hullaszínű szereplőket generálva. 20 fok fölött nagyon rossz a kép. Alapvetően nagyon gyalázatosnak tartom, hogy itt tart ma a TV piac. Vagy IPS, ami rossz kontrasztban, vagy VA, ami meg ilyen. Nem is értem. Nappal a betekintési szög kevésbé okoz gondot, de egy újabb dolog, ami nem igazán lehet boltban rendesen megnézni.Tán ez az egyetlen komolyabb csalódás, de ez nagy. Ezért kár volt kukázni a TN film panelokat, szemből azok is jók voltak. És most szívesen belekezdenék a miért kellett a plazmát kinyírni mantrába. :((( Persze jön majd az OLED, de nem tudom, hogy az valaha leereszkedik-e az 50-es méretkategóriába.

    - bár a sebességgel nincs gond alapvetően, de néha megakad az egész. Megáll egy menüpontnál és akkor egy darabig se előre se hátra. Kis idő után életre kel, de zavaró.

    - a mozgásmegjelenítéssel nem vagyok teljesen kibékülve, de valószínű, hogy ezt be lehet lőni jobban is. A BFI-s megoldás viszont alig használható, az egyes állásban még elmegy, de a fölött már nagyon nagy a fényerő veszteség, már este is túl sötét.

    - fényerő nappal nem fogja kiégetni az ember szemét, az biztos. Estére elegendő, de nappalra nagyon neccesen elég. Néha jól jönne, ha feljebb tudnám tolni.

    - Ez mondjuk nem csak a Sony-ra igaz, de miért nem képesek a gyártók matt kijelzőket készíteni? Ebből a szempontból a Sony még nem is olyan rossz, de összevetve egy nagyon sok éves Dell monitorral elég siralmas a helyzet.

    - nincsen olyan képarány, hogy eredeti? Fura.

    - a beépített óra használhatatlan, rengeteget késik. Nem a TV-t használjuk műsor felvételhez, de nem tudom, hogy mennyire lenne használható ez így egyáltalán. Van erre valami megoldás?

    - nincs kézikönyv. A fenének van kedve a netről töltögetni a szükséges oldalakat.

    - csatlakozók elhelyezése nem túl felhasználóbarát. Mindössze egy USB és egy HDMI van oldalt, de azok is majdnem a TV közepén, nehezen hozzáférhető helyen. Lényegében minden más gyártó jobban oldja ezt meg. Ehhez kapcsolódó furcsaság. Hogyha használom az USB-t a TV-n, majd visszateszem a PC-be, akkor az mindig kiírja, hogy valami nem stimmel a stick-kel, futtassak ellenőrzést/javítást. Nem tudom, hogy mit csinál vele a TV, de nem tetszik.

    Persze az "ami zavar" lista kicsit hosszabb, de azért összességében ennyire nem rossz a helyzet :) alapvetően jó TV, és gondolom a többi VA panel se jobb.

    Üdv!
    Haja

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák