Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz hjtz4t3wrseg #127282 üzenetére

    Pedig addig jó, amíg semmit nem tudsz a témáról. Megveszed, használod, élvezed.

    Én is elkezdtem utánanézni dolgoknak.
    32"-es TV-t keresek. Nincs nagyobbnak hely.
    Vettem egy LG-t. Mindent tud, 5 GHz-es wifi, DTS, DLNA, Bluetooth benne.
    Nem volt jó a feketéje még az ócska Samsunghoz képest sem. IPS panel, téli szünetben kínlódtam vele minden este, de nem lett jó semmilyen beállítással.
    Visszaadtam, elálltam a vásárlástól.

    Most nem tudom, mihez kezdjek.

    Samsungból 32"-es smart csak a tavaly előtti M5522 van. Se 5 GHz-es wifi, se Bluetooth, de legalább a DTS még benne van. Állítólag nem vesz fel USB-s eszközre tv adást.
    Direkt a TV miatt vettem 5 GHz-es routert, a 2,4 GHz-es sáv tele van, használhatatlan, nem stabil.
    Bluetooth-os verzió csak az emag-tól (M5502), de oda nehézkes visszaküldeni és ha javítani kell, hetekre elviszik, ha szerencsém van, út közben össze is törik.

    Kínomban már arra is gondoltam, hogy veszek egy 32"-es smart Sony-t, aminek a smart funkciói csapnivalóak, de legalább a képe szép. De az már baromi drága.

    Arra is gondoltam, hogy cipőkanállal, de beférhet egy 40"-es TV, de akkor már 4K. Na hát abból meg Samsung NU7122 van csak, amiben megint se Bluetooth, se 5 GHz-es Wifi, de legalább már DTS-t sem tud kikódolni mert 2018-as modell, nekem meg házimozi erősítőre végképp nincs helyem (erősítőm van, évek óta használatlanul). Állítólag az sem vesz fel USB-re tv adást és a képe sem valami jó.

    Na akkor gondoltam egy mégnagyobbat:
    43"-as 4K-s TV és akkor úgy át kell rendezni a szobát, hogy bejönni is alig lehet.
    Samsung? NU74xx lenne amire kiadnám a pénzt, abban van már ac-s Wifi, de Bluetooth nincs és így is 160e körül van. Egy kis szobába.

    43"-as LG? Ugyan olyan okos lenne, mint a 32"-es amit visszavittem. Az IPS panel is szebb mint a 32"-esé volt. De nincs meg a 4K-s felbontás a színek tekintetében. RGBW tehát minden negyedik képpont csak fehéren tud világítani. OK hogy olcsóbb, de a tudat engem zavarna még ha nem látnám, akkor is, de túl nagy kompromisszum egy járhatatlan szoba ha a TV nem tökéletes.
    Minden LG ilyen RGBW paneles, kivéve az 50" és 70" méretűeket, amelyek VA panelesek így nem RGBW.

    Sakk-matt.

    [ Szerkesztve ]

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák