Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Lásd, amit belinkeltem forrást a pixel elrendezésekről. [link]
Egy monitor vagy IPS panel tipikusan RGB elrendezésű, ami azt is magával vonja, hogy minden pixel tartalmaz mindhárom színű alpixelből egyet-egyet, így minden pixel "teljes értékű". Monitornál (ami tipikusan valamilyen RGB paneles) így egyből elfelezed a felbontásod, és mivel a monitornál a méret is adott, látványos lesz a különbség. Itt valójában amúgy negyedeled a képet alkotó képpontokat, így adja ki magát a csökkentett natív felbontás, azaz amihez nem kell interpolálni.A pentile mátrixos AMOLED kijelző más. Ha natívan hajtod, az kb. a "Diagonal PenTile GRGB" részen látható módon megy, látható, hogy egyik pixelből így a kék, a másikból a piros alpixel fog hiányozni, így a vonalélesség nem olyan lesz, mint egy RGB panelnél. Amikor a WQHD-t lecsökkented FHD-ra, gyakorlatilag egy RGGB panelt kapsz, azaz visszakapod a "teljes" alpixeled, és csak annyi a kompromisszum, hogy néhány plusz zöld alpixelt nem vezérelsz külön. Tehát itt nem elfelezed a felbontást (negyedeled a képpontokat), hanem gyakorlatilag egy kevésbé csökkentett "natív" felbontásra váltasz, fele képpont papíron, de valójában csak zöld alpixelből fele, mert piros/kék sosem volt elég, itt a trükk.
Persze, lehet(ne) érvelni, hogy az emberi szem a zöld színre a legérzékenyebb, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez itt valamiért mégsem érvényesül túlzottan.[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
Pár napja kilövi az óra appot és így nem ébreszt. Másnál jelentkezett ez a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
taletale
tag
Kijött EU-ra a 11_F.72 verzió
Remélem NFC már jobb lesz.
OnePlus 5T 8/128GB -> OnePlus 9Pro 12/256GB
-
Macika66
őstag
Na, ezért írtam, hogy nincs értelme a WQHD-nek az OP9-nél (meg az összes Pentile mátrixos AMOLEDnél), igen nagy százalékban csak extra fogyasztást eredményez, jobb képfelbontást nem.
A Nokia próbálkozott (ha jól emlékszem az N85 (N86?)) modelleknél stripe RGB AMOLED-del, de több okból sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az AMOLED panelnél a kék szubpixel mindig a legnagyobb, nagyobb, mint a másik kettő.
Ennek oka abban keresendő, hogy a szerves fenykibocsátó diódák közül a kék színt kiadó a leginstabilabb, a többi kettőnél hamarabb csökken a fényereje, azonos módon kihajtva.
Ezert próbálják különböző módon csökkenteni a meghajtást, növelve a méretet a színegyensúlynak és a kijelző tartósságának megtartása érdekében.
A képen jól látható, mennyivel másabb, kisebb a fizikai felbontása a Pentile AMOLEDnek, mint a stripe RGB-nek. -
qltsar
veterán
válasz darkmann #3262 üzenetére
Ahogy hedgehog is említi ez az Assistant Routines. Ébresztő appban lehet hozzárendelni dolgokat, én minden reggel így ébredek, egyből mondja a calendart, időjárást, hangerőt beállítja, DND-t kikapcsolja (elég sok mindent testre lehet szabni, hogy mit csináljon bizonyos eventeknél), majd több online rádióból lejátsza a híreket.
-
xcsabo
senior tag
Nfc nem romlott el a frissítéssel. De nem lett emelkedő ébresztés, stb.
-
xcsabo
senior tag
Lehet azzal kezdeni valamit, hogy a ne zavarjanak értesítés ne jelenjen meg duplán? Az a kék második tök fölösleges.
-
xcsabo
senior tag
Ne csak a hangjára
-
ghiottone
nagyúr
Google óra? Azon megy az emelkedő hangerő, de ébresztés előtt ajánlott egy próba, mivel valami plusz engedély is kell neki + nekem ez hiába volt beállítva, hogy gombokkal elnémítsam, akkor is csak a kijelzőn engedte a lekapcsolást.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
qltsar
veterán
válasz ghiottone #3275 üzenetére
Most nézegettem, és rájöttem, hogy nálam már több telefon óta ez az alapértelmezett.
Ezért nem is értettem, amikor többen írták, hogy nem megy az emelkedő hangerő, nálam pedig mindig az volt...most találtam meg a gyárit.
Az előző hsz-mhez akkor még azt hozzáadnám, hogy csak Google Clock-kal működik...
Azthittem, ez a rendszer alapértelmezett már több verzió / model óta, 7T-n sem vettem észre, hogy lett volna gyári ...
-
xcsabo
senior tag
Ez esetben bukta a szép piros 1-es?
-
qltsar
veterán
válasz ghiottone #3281 üzenetére
Feltételezem az a problémája, hogy a widgetre történő érintésre a gyári ébresztő jön be.
Én nem használom a widgetet, az enyémnél állítható, hogy melyik program induljon alapértelmezetten szerencsére...vagyis pár éve, talán még Honor 9-en beállítottam.
[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
Ti kaptatok ilyet?
"Azért kapta ezt az e-mailt, mert észleltük, hogy nemrég problémát tapasztalt Mastercard-kártyájának érintkezésmentes fizetéshez való használatakor.Tájékoztatni szeretnénk, hogy a problémát megoldottuk. Mostantól ismét használhatja kártyáját .
A képernyő jobb felső részén látható profilképére koppintva ellenőrizheti, hogy fiókja be van-e állítva érintkezésmentes fizetésekhez. Ezután kattintson az „Érintkezés nélküli fizetés beállítása” lehetőségre, és erősítse meg, hogy megfelel az összes felsorolt követelménynek .
Köszönjük, hogy Ön is használja a Google Wallet szolgáltatást. Ha esetleg további kérdései lennének, látogasson el a Súgóba ."
[ Szerkesztve ]
-
hrvathg
csendes tag
Hello, a felolvasó ott volt a képernyő oldalán már a 12-ben is, és maradt a 13-ban is. Kikapcsolnám, eltüntetném, de eddig nem jártam sikerrel. Van valami ötlet?
Köszönöm előre is. -
vikkboy
tag
Sziasztok!
A local updater alapból próbáltam frissíteni a telefont f16 ról f72re, és mindig azt írja hogy installation failed. Full verzióval próbálkozom, rootolva van telefon, próbáltam a boot image restoral de sajnos ugyan ez az üzenet fogadott.
Köszönöm
V -
Atish19
őstag
Feldobtam én is az F72-t. Nagyon fluid lett a rendszer. Így kellet volna ezt kiadni az elején Remélem NFC fizetés működik. Csak holnap tudom kipróbálni. FR-t most nem csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
Ami viszont eltűnt az a zárképernyőre kiírt egyedi szöveg. Ide ki szoktam írni a címem és egy telefonszámot amin elérnek ha egy jó szándékú embertárs találná meg. 13 alatt erre már nincs lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest