Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmann
őstag
Nekem 1080p 60fps-nél. Szóval még csak nem is 4K vagy 8K, ráadásul volt olyan júniusban, amikor zárt térben, nem is olyan őrült melegben kb. 6 percnyi videózás után egyszerűen kilépett a kameraalkalmazásból, miután elkezdett szaggatni.
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
-
McLaca
őstag
Az AOD-ot használja valaki? Vagy mindenkinél tökéletes, csak nekem defektes a telefon?
Nagyon sokáig halogattam a frissítést, 2 hete engedtem rá a 11-esre a 13-ast, majd a 13.1-est, de elég vegyesek az érzések. Azóta az AOD használhatatlan (ahogy a 12-esben is az volt, arról még visszamentem pánikszerűen a 11-re), mert csak kétféle fényerőn működik, de a világosabb sem látszik kültérben. A 11-esen ezzel nem volt probléma. Az alkalmazásértesítések szintén rapszodikusak AOD-n, hol van ikonjuk, hol nincs, mindenféle színben, de semmi összefüggés, mi mit jelent és mikor jelenik meg úgy (és hogyan), hogy tényleg van értesítés is.
Egyébként pörgős a rendszer, de UHD felbontással képernyőnyitás után vannak mikro lagok, bőven több, mint 11-esen (volt teljes gyári reset frissítés előtt és utána is). Bizonyos funkciók jobbak, de néhány érthetetlen ökörséget "belefejlesztettek", pl. az egyéni jelzőhangokat csak 5mp-ig játssza le. Gondolom, hetekig ment a brainstorming a hatalmas fejlesztő csapattal, hogy ezt a projectet lefejlesszék...
A privát alkalmazások kezelése nehézkes lett, a shelfnek már semmi értelme, még a jegyzetek sem működnek normálisan benne, nem tud többet egyszerre megjeleníteni, a műveleti jelekkel írt számokat sem összegzi automatikusan, mint régen, a parkolás funkció is eltűnt, másra meg nem használható.
Az ikonok mérete, elrendezése fura lett, a csoportos alkalmazásoknál a csoport kinyílva fentre-középre rendez (korábban lentre tette), az egykezes használatot nehezítve, azzal is, hogy nem fel, hanem oldalra kell lapozni.
De a legnagyobb pofára esés az a dolby atmos. Tényleg nem értem. A 11-esben működött normálisan, épp csak annyit színezett a hangon, amitől még "élőbb" lett. Most a 13-asban gagyi óvodás ábrák segítségével választhatunk a különböző sokol-rádiós hangzások közt, a hang "testét" elveszi, és egekbe tolja a közép, közép-magas, és magastartományt, konkrétan tényleg mint egy sokol rádió. Kiherélték a menüben gyorskeresést is, igazából egy rakás hasznos és jól működő funkciót nem vettek át, cserébe van néhány más újdonság, de kétes a hasznossága. A lebegő ablakokat meg már az LG G3-asom is tudta 2015-ben, igaz, az azt is, hogy addig ne zárja a kijelzőt, amíg nézem.
Az ujjlenyomat olvasás lassabb lett, és egyáltalán, az érintések, a billentyűzet valahogy bizonytalanabb, mint a 11-esben volt.
Messenger chatfejek alkalmazásadatok törlése után 1 napig vannak, utána visszaáll a buborékokra, de azok is lassabbak és kisebb az ablak, mint a 11-esen voltak.
Viszont pozitív az akkuidő (bár ehhez lehet, hogy elég lett volna a 11-est resetelni), és hogy van Yettellel is 5G, meg úgy általában 5G-n semmivel sem merül jobban, mint 4G-n, de ez elég karcsú, nem lett szerethető a telefon a 13-as droiddal. A wifi is jobb lett, mind sebességben, mind csatlakozási gyorsaságban. Talán az egyetlen igazi "öröm", hogy a gmail végre folyamatosan jelez (igaz, zárolva is van).
Kicsit az jut eszembe az egészről, mint anno egy ügyfél megjegyzése: "fiam, ami nem romlott el, azt ne szereld meg".A kamera egyébként elkezd akadozni melegedéskor, de ezt csak 4k60-ban próbáltam, 1080p30-ban még nem (amiben viszont vettem már fel egy teljes órát 11-es droiddal, és ott nem volt akadozás).
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
anti1966
tag
Sziasztok!
Ha számla nincs egy telefonról, mert ajándékba lett, akkor gyári szám alapján van esetleg garancia a készülékre, vagy ilyen esetben felejtős?
Köszönöm -
mesesajt1967
csendes újonc
Nem pörgünk nagyon.
*
https://youtu.be/osz01eiaYZk
*
Valencia madárház rövid videó 4K 60fps.
-
xcsabo
senior tag
válasz mesesajt1967 #3858 üzenetére
Az a jó. Mert senkinek nincs semmi problémája
-
dl650
tag
Majd a következő frissítésnél megint beírunk páran, hogy megjött az OTA... aztán ennyi. Kíváncsi vagyok vajon hányan használunk kis hazánkban OnePlus 9 Pro-t?
-
taletale
tag
Relatív sokan használnak, csak hála égnek nagyobb verzióváltások közt vannak nagyobb problémák Android 11-12-re ugrás vagy hasonlóan 12-13ra fellépés.
Azonban azt tudom mondani ezzel a ColorOS-sel mellé lőtt OnePlus. 5T óta használom a termékeiket és ez a 9Pro számomra szoftveresen nagy csalódás, főleg üzemidőre. Nagyon oda kell figyelni mert AOD esetén sűrűn beakad 120Hz-re aztán volt akkumlátor %-k nincs akkumlátor %... :/OnePlus 5T 8/128GB -> OnePlus 9Pro 12/256GB
-
dl650
tag
Amúgy én is figyelgetem, de eddig még senkinél sem láttam 9 Pro-t, de még csak One Plus-t sem. Kivéve a feleségem 6T-jét, de azt meg tőlem örökölte.
-
McLaca
őstag
válasz hedgehog #3862 üzenetére
Kollégámnak 8T van, ill. valamilyen Nordot szúrtam ki a vonaton tavasszal.
xcsabo #3859: nekem azért van, ventilláltam is egyet fentebb , de lehet, ezek csak engem érdekelnek. A kültérben a halványsága miatt használhatatlan AOD fájó pont, utoljára a 11-ben működött jól.
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
vasii
senior tag
Sziasztok,
szeretett S20+ telóm megfulladt a Balatonban így most új telót keresek.
Tudom relatív, de vennétek most még ilyet telót hosszú távra?
dualsim, 5g, vízállóság, nfc, vezetéknélküli töltés, hasonló kijelzőméret, legalább olyan jó képek (főleg gyenge fény mellett) lennének az elvárásaim.
A listából ár/érték arányban ez tűnik a legjobbnak, viszont már nem mai darab.
Itt is elég vegyes kommenteket látok.
Szóval pro/kontra? -
ricshard444
veterán
-
sixtybi
tag
Sziasztok, mit gondoltok, érdemes 12-es C.66-ot 13-as F.72-re uprgade-elni? Sajnos nincs TWRP-m, hogy lementsem egyben az egészet előtte.
És nem szeretném magamat szivatni, inkább várom ha kell. A C.66-ot is nem olyan régen raktam fel, valami sokkal régebbi volt rajta eddig. -
lorgab
csendes tag
Sziasztok!
Új felhasználó vagyok. Érdeklődnék, hogy a warp charge-ot töltésnél kijelzi valahogy a telefon? Nekem a gyári és más töltőkkel is ugyanaz a fehér villám van. -
vasii
senior tag
válasz ricshard444 #3869 üzenetére
&x csabo
Köszi a válaszokat. S23 lett végül így -
hedgehog
senior tag
Írja, több módon: ha kikapcsolt képernyővel dugod be a töltőt, feléled és kék körben ott lesz hogy warp charging. Utána (ha nincs AOD bekapcsolva) a lock screenen a dátum alatt "Ultra-fast charging" felirat van. Az aksi ikon a státuszsorban pedig kék. (sima gyorstöltésnél zöld, nemgyorsnál pedig fehér).
A Settings Battery-nél pedig SUPERVOOC | Charging felirat van ha warpol.
OxygenOS 13.1-- aka p3d3str1an
-
lorgab
csendes tag
Köszi mindenkinek a választ.
Azóta frissítettem. OOS 13.1 / _13.1.0.590(EX01) (mint hedgehog-nál), de továbbra is monochrome a villám. Nem zöld, nem kék. Csak a kikapcsolt képernyőnél a kék kör. Macika66 decemberi képernyőfotóján is kék a villám.
Ez akkor valami beállítás lehet?[ Szerkesztve ]
-
lorgab
csendes tag
Basszus, megvan. Csak vízszintes akku ikonnál színes. Eddig függőleges volt.
-
sixtybi
tag
Akinek Android 12/13 van, és PDC-s trükközés nélkül megy a VoLTE, az melyik szolgáltatónál van?
-
sixtybi
tag
Felraktam az Android 13-at. Megy a Yettel VoLTE rajta mindenféle trükk nélkül.
Viszont a töltés lényegesen lassabb lett. Ez másnál is van?
Meg már megint nem szinkronizál a Gmail a háttérben. -
sixtybi
tag
Mai új android 13-as issue. pár perc alatt 25% akku esés. Teams-eztem, de ettől még nem kéne neki.
A BBS azt mondja, hogy RMNET_DFC wakelock állt a háttérben. Kicsit kutattam, ez LTE-n jön elő. Térerő problémákkal szokták magyarázni, de én yettel-es vagyok, és a yettel székházban tapasztaltam, ahol meg nyílván fullos a térerő.
Volt másnak hasonló probléma?
Láttam, hogy valami custom kernel megoldotta korábban másoknak, de OxygenOS-hez nem találtam, csak custom ROM-hoz. -
goncziht
csendes tag
Üdv mindenkinek. Lassan készül a 14-s Android. Ez még csak béta változat. [link].
-
dl650
tag
Globálra jött frissítés. Semmi extra, csak a szokásos biztonsági.
-
Boli77
tag
Nagyon nagy a csend . Talán mindenki a 14-es verziót várja csendben?? Amúgy mi meg kapjunk 🤷. Ha igen mikorra várható? Köszönöm.
-
sixtybi
tag
Én nagyon szenvedek az akksi miatt
Ez az rmnet_dfc wakelock mobilneten durván leszívja az akkut -
Macika66
őstag
Úgy tűnik elhagyom a csapatot, de nem lettem hűtlen a márkához, sőt, egyelőre még marad a 9Pro is tartaléknak, de az új vas okt. 30, hétfő óta az új Open, aminek - szerintem - az első magyarországi birtokosa voltam...
-
Macika66
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Early Birdként majdnem 100e-rel olcsóbban tudtam hozzájutni, de így is sokkoló az 1.899€-s ár, ami ráadásul csak Magyarországnak és néhány más EU-s országnak annyi, a többiek 100€-val olcsóbban kaphatják meg, 1.799-ért.
Mondjuk ezen nem akarok fennakadni, nyilván nem lesz egy széles körben elterjedt modell az ára miatt, hiszen 700e Ft-ért autót vesz az ember, nem telefont.
Nincs saját témája még, gondolom, a tesztékszülékek is mostanában mennek ki, azért nem foglalkozott még egy magyar oldal sem a modellel.
Ezért ide írom a tapasztalatokat.
------------------
Ma egy hete van meg, van pár dolog, amit szokni kell.
Az első, hogy be vagyok f.sva, hogy elejtem...
Gyakorlatilag védelem alig van rá, adnak hozzá egy kis semmi tokot, de a szétnyithatóság miatt igazán nem védhető ez a készülék. Csak a kínos figyelem marad és a kapkodás mellőzése.
A bal oldalon teljes hosszban lévő zsanér nagyon szép, de teljesen védhetetlen, az első lesz, ami gyűjteni fogja a karcokat sajnos...(érdekes módon nincs még rajta egy mikrokarc sem.)
A szétnyitása sokkal nehezebb, mint gondoltam, komoly ellenállással nyíílik, ami jó tulajdonképpen, remélem így is marad.
Szétnyitva, végigsimítva a kijelzőt ennél is érződik a hajtás miatti gyűrődés középen végig, de hát a fizika az fizika. Látszani a képen viszont SEMMI nem látszik!!!
Azt hiszem, ebben egyedülálló a piacon!
A becsukás még nagyon odafigyelős, nem szabad úgy becsukni, hogy közben a kijelző közepét megnyomod hüvelykujjal (pedig úgy lenne a legkézenfekvőbb). Ehelyett a keretet kell megnyomni, hogy ott induljon el az összecsukódás.
De hát valamit valamiért...
A készülék maga ugyanolyan, mint egy 11-es, a szoftvere ugyanaz, 13.2-es.
Ami hatalmas dolog, hogy nagyon jól van kihasználva a szétnyitott dupla kijelző adta lehetőség, levelek mellékletének megtekintése, weboldalak megtekintése, képek nézegetése, mind-mind zseniális!
Én arra nem izgulok rá, hogy 2 vagy akár 4 ablakban is lehet futtatni egyszerre több alkalmazást, dde biztosan lesz, akinek bepárásodik a szeme, hogy ezt is bírja a rendszer.
A kijelző BOE, nagyon komoly fejlesztések vannak a kínai gyártónál, teljesen felveszi a versenyt a Samsung OLED panelekkel, ha nem jobb náluk.
Tetszik a bekapcsológombba épített ujjlenyomatolvasó, ami azért lássuk be sok-sokszorosan gyorsabb, mint a kijelző alatti kamerás megoldás.
Nagyon jó, hogy van némító-csúszka, mindig is használtam. Szokni kell, hogy a hangerőszabályzó átkerült jobb oldalra (mint a P30Pro-nál volt), a zsanér miatt ott nem lehet semmilyen kezelőszerv.
Videonézésnél fantasztikusak a térhatású hangok, a hangszórók parányi mérete ellenére még némi mély hang is feltűnik...
Nagyon jó benne az eSIM-lehetőség, ha esetleg elhagyod vagy ellopják, nem lehet kidobni belőle a kártyát, ha bekapcsolják feljelentkezik a hálózatra, követhető. Rögtön első este szereztem is eSIM-et hozzá.
Az akkumulátorai nagyon jók (kettő van benne, mindkét felében 1-1, az egyik nagyobb, a másik kisebb), hihetetlenül nagyot dolgoztak az optimalizáláson, simán hozza a 48 órát, ráadásul MELLETTE 8 óra körüli képernyőidőt IS!!!
A gyorstöltés nem változott számottevően a 9 Pro-hoz képest, olyan 40 perc körül nyomja tele, wireless töltő nincs, van viszont drótos forított töltési lehetőség. Csak egy 30 centis Type-C - Type-C kábel kell hozzá (de jó a 9 Pro kicsiről kicsire kábele is) és lehet tölteni a telefonról pl. az órát, a saját töltőjébe dugva az OnePlus töltőkábelt.
Végére hagytam a kamerákat.
Oneplusban sosem volt még periszkopikus kamera, de a P30pro-mból, és a (nekem hatalmas bukás) Xiaomi Mi 11 Ultrából jól ismerem.
NAGYON szép képeket csinál, az élesség ultragyors és preciz, pedig nincs infralézeres rásegítés, mint a 9Pro-nál. A főkamera képe talán az eddigi legjobb minőségű képeket csinálja, a makró szenzációs, a 6x-os hibrid zoom is zseniális, igaz, az már 5 éve a P30pro-ban is az volt. Csak itt a képérzékelő jobb az abba berakottnál, 5 év alatt hatalmasat fejlődtek az érzékelőlapkák...
Két előlapi kamerát is kapunk, nagyjából azonos képességekkel, bár kinyitva még nem próbáltam videotelefonálni vele, azért biztosan működik az is...
------------------------------------
Hirtelen ennyi, ha valami érdekel még valakit, nagyon szívesen válaszolok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest