Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsabo
senior tag
Az új frissítés óta a fényképező végre nem full fényerőn indul el.
-
kazsolt
tag
Sziasztok, használja még valaki dualsimmel a telot? mennyire acélos így az aksi?
én így használom fél éve és sajnos baromi gyorsan merül még standbyban is.
Mik a tapasztalatok?
Zsolti -
qltsar
veterán
válasz Algotis #3654 üzenetére
Ez igy nem igazan relevans...
Mennyi a deep sleep mellette? Kikapcsolt kijelzovel zenelejatszas stb.
Nameg SOT-ben mi van benne? Email, social media, streaming?
Vagy CPU - GPU intenziv feladatok? Fenykepezes,, videozas, gaming, kep-zene szerkesztes?
Lehet 2-3 SOT-vel a vilagon a legjobb telefonod, ha mellette 48 ora alatt merul le :).
En dual SIM-mel hasznalom, erzesre annyit megy, mint a 7T-m.
-
Algotis
addikt
Kb. fél óra spotify streamelés per nap wireless fülessel, napközben alkalmanként whatsapp és messenger üzenetekre válaszolgatás (bár ott ráadásul wifin vagyok), na meg ha hívnak akkor felveszem.
Nem használom semmi komoly feladatra, arra ott a lapropom
Az olyan dolgokat, hogy párszor megnyitom az instát néhány perc erejéig és szétnézek, vagy lövök egy fotót az irodában valami aktuális dologról teljesen hétköznapi módon, nem részletezném, mert szerintem a normál felhasználásba beletartozik.
Reggel leveszem a töltőről, és a fent részletezett használat mellett 12 óra múlva 20% körül vagyok. Persze nálam van mindig a 65W-os töltő, ami zseniális, de attól még egy töltésről nálam ennyit tud ez a telefon.Androidos Outlookból küldve
-
qltsar
veterán
válasz Algotis #3657 üzenetére
Ez igy karcsunak tunik nekem. Milyen regi az akksi?
Accubatteryt hasznalsz?
Bar a teljes kapacitas szamitasa teljesen hulladek dual-battery eseten meg mindig, de a per app usagebol lehet kiderithetned, hogy mi szivja ennyire.
Nalam vadonatuj telefonnal, 2 het beallas utan (20-80% tolteseket tartva) kapasbol 4000 mAh-val kezdte a kapacitast.
Wireless chargerem Accubattery szerint neha 4800mAh-ra tolti, szoval en itt nem vennem komolyan.
OP 7T-m eseteben pontosabb szamokat mutatott.
-
tomp
félisten
Van amikor nem sikerül úgy az akksi ahogyan. Bár érdekes lenne ha csak 4000mAh-t tudna.
A gyári akksira rá van írva, hogy 1 cella minimum 2200mAh, Typ: 2250mAh. Azaz legalább 2200-ra van gyártva. Aztán sikerül vagy nem az már a kémián múlik.
2 egyforma akksi nem létezik. Egyik 4500 alatt van másik felette harmadik meg pont annyi.
Pl OP11-nél pár tíz mAh hiányzik a kerek 5ezerhez.
A Hiby 4500-as akksija dobozból kivéve 4600-ot tudott. 4 hónap elteltével ment be 4500-ra.OP11-en már a rendszer mutatja az állapotot ami szerint 100% mint ahogyan az AccuBattery szerint is.
-
qltsar
veterán
Igen, és nem értem...ennyire nem lehet rosszul kalibrálva, de mivel totál pontatlannak ítélem Accubatteryt, lehet, hogy resetelem a statokat, és újrakezdem a számoltatását...illetve párhuzamosan lehet, hogy felrakok egy másik mérő programot, hátha mégis Accubattery a ludas...
Nem refrubrished volt a készülék, mert akkor még esélyes lenne, bár ott is elvileg csak max 14 napot mehetett volna, egyszerűen nem értem, bár ettől függetlenül nem panaszkodom túlságosan az üzemidőre, a 7T-m szintjét majdnem hozza, talán ott egy picivel jobb volt, de marginális a különbség.
Tudtam, hogy nem acélos az akksi, de még az OK kategóriába sorolnám.
-
surgery
senior tag
Éppen arról olvasok hogy mi történik akkor ha a Trade in nél (Oneplus 11)mondjuk a beküldött telefonod értéke nulla? Ilyenkor mi van a bónusz 100 euróval? Olvasgattam a fórumokon ahol azt írták hogy ettől a 100 euró kedvezmény megmarad de a beszámitandó telefon becsült értékét kell kifizetni (esetemben 10 euró) ha úgy vetted a telefont. Egyébként lövésem sincs mit kezdenek a közel 6 éves vissza küldött telefonommal, mert hogy az még alkatrésznek sem jó már hiába működik. Szerintem ezek a több éves telefonok kapásból újra hasznosításra mennek kár is bohócokdni a bevizsgálásukkal..
-
tomp
félisten
válasz unicumnext #3667 üzenetére
Már nekem sincs meg a 9Pro de ha van itt friss hozzászólás akkor megnézem.
-
Pityu99
tag
válasz unicumnext #3667 üzenetére
Idővel úgysem nézek már vissza, nem szoktam követni. Pláne ha már meg sem lesz a telefon. Így volt ez a Mate 20 Pro-val is korábban.
-
ghiottone
nagyúr
Tegnap valahogy frissült (szerintem szerver odalról) nálam a Telefon app - nem tetszik a Google új dizájnja:
Bővebben: [link]
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
-
-
greenmeister
tag
Sokat panaszkodtok az akksira. Arra hogy egy ket eves teloban csereerett lett az akku. Mi8-am van a kezdetek ota. 75%-os a gyari akksija. Accubatteryt hasznalok evek ota. Ez segit az idealis tartomanyban tartani a toltottseget. Nem lehet hogy az osztott akku miatt ez ennel a telefonnal pl nem tudna hatekonyan mukodni? Hogy gyakorlatilag ennel a megoldasnal hamarabb hasznalodik el egy-egy cella? Kisebb egysegre osztott akksi = rovidebb eletciklus.??? Van aki muszakilag jartas ebben? Erositsen vagy cafoljon meg ebben? Miert bir egyik akksi ~5 evet, mig a masik ~2-t?
MSI B150A GAMING PRO - G4560 - Raijintek Aidos Passive 8GB DDR4 2133MHz - OCZ 60GB Agility 3 SSD - Sapphire RX 570 - THERMALTAKE V3 BE - EVGA 750GQ - Logitech MK320 - Grado SR60 - Microlab Solo 6c
-
greenmeister
tag
Tudjátok meddig van támogatva a készülék? Mely foverziot fogja még megkapni?
MSI B150A GAMING PRO - G4560 - Raijintek Aidos Passive 8GB DDR4 2133MHz - OCZ 60GB Agility 3 SSD - Sapphire RX 570 - THERMALTAKE V3 BE - EVGA 750GQ - Logitech MK320 - Grado SR60 - Microlab Solo 6c
-
ghiottone
nagyúr
válasz greenmeister #3678 üzenetére
3-at ígértek, 2-t már kapott, biztonsági frissítés pedig még 2 év van hátra.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
tomp
félisten
válasz greenmeister #3677 üzenetére
Nálam szimplán meg lett sütve az akksi.
Hiába volt a vezetéknélküli töltőnek hűtése de nyáron simán 42fok felett volt az akksi hőfok töltés közben.
Lehet jobb lett volna az akksi állapota ha hűvösebben töltöm.
A 11-nek már teljesen átdolgozták az akksi hőelvezetését és szerintem a kémiáján is változtattak mert 4évig garantálják, hogy nem esik 80% alá az állapota. -
greenmeister
tag
-
hedgehog
senior tag
Sajna én is megsütöttem az aksimat, bár nem a vezetéknélküli töltővel, hanem a sok játékkal
Sajna hiába veszem lejjebb a COD Mobile (most épp, de korábban Apex, vagy Genshin stb.) grafikai beállításait, még télen is simán megvan a 42 fok, nyáron meg 45 fölött.
De én elengedtem ezt a problémát, van nálam inkább powerbank-- aka p3d3str1an
-
greenmeister
tag
PIN kódot, hogyan lehet újat megadni, ha nem fogadja el a készülék? Illetve jelszót cserélni zárolt képernyőnél?
[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
válasz greenmeister #3684 üzenetére
A PIN kód a SIM-kártyán van. A telefonhoz semmi köze nincs.
A képernyőzás jeszavát nem tudod megváltoztatni, csak teljes rendszertörlést tudsz csinálni, minden adat odalesz, de még akkor is védi a telefont a FRP (FullResetProtection), tudnod kell egy gmail-cím/jelszó párosítást azok közül, amelyek korábban lettek beállítva a készüléken. Ha nem, van egy szép levélnehezéked....
---------------------
Pikirt ismerősöm ilyen kérdésekre azt szokta mondani, inkább add vissza a jogos tulajdonosának a készüléket.... -
Land
veterán
Laggolgat a telefon, már kezdem unni. Teljes gyaluval gyógyítanám meg. Elég a Telefon visszaállítása->Összes adat törlése részt megcsinálni? Vagy divat még wipeolgatni?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Fura anomália van nálam. Adott egy Vodás simkártya, egy külföldi simkártya, egy OP7TPro és egy OP9Pro.
A következő kombinációk vannak:
OP7TPro + Voda sim - VoLTE-t kiírja a telefon
OP9Pro + külföldi sim - VoLTE-t kiírja a telefon
OP9Pro + Voda sim - nincs VoLTE kiírva.Mi lehet ennek az oka? Próbálkoztam mindkét sim slotban, nem változtat a dolgon. Valami olyan is rémlik, mintha egy korábbi szoftververzióval ment volna, de akkoriban váltottam Telekomról Vodára, lehet akkor tűnt el. Nade akkor a 7TProval mért üzemel?
Szeretném a 9Pro-t is VoLTE-n (és esetleg Vo5G/VoNR-rel és VoWiFi-vel, ha ezeket is tudja) használni, de nem jövök rá, mért nem megy.
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Azt nem értem csak, hogy akkor a 7TPro mért írja ki itthoni szolgáltatónál, és mért írja ki a 9Pro is külföldinél?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
qltsar
veterán
válasz Mosqu!to #3690 üzenetére
Mert az valószínűleg Android 11 vagy 12-n van. Nézd meg a SIM kártya beállításainál, hogy elérhető e az opció 9 Pro-nál. Ha igen, akkor utána a híváslistánál nézd meg, illetve aktív hívásnál, hogy kiírja e, hogy "HD". VoWifi-t sikerült kierőszakolnom a statusbarra 13 alatt Telekomnál, de a VoLTE-t nem írja ki.
Aztán lehet, hogy rosszul tudom, és a HD mást jelent a hívásoknál.
-
tomp
félisten
válasz Mosqu!to #3687 üzenetére
Hali!
Az, hogy kiírja e a VoLTE-t vagy sem azt elsősorban a szolgáltató dönti el. Másodsorban pedig a telefon gyártója. Dönthet úgy a gyártó, hogy mégis megjeleníti ezzel elkerülve a panasz áradatot, hogy "miért nem megy? nem írja ki".
A vodánál konkrétan ügyfélpanaszok voltak a VoLTE kiírása miatt.
pl én ezért nem fogok ezért külön fizetni, ez pénzbe kerül? stb...Attól mert 9Pro-n nem írja ki a Voda VoLTE-t még megy ugyan úgy.
Sőt nem csak a kiírást lehet elrejteni hanem magát a VoLTE kapcsolót is, hogy ne tudd kikapcsolni. Default on és kész.
Az Állapot->SIM állapot menüpontban ha az IMS: Regisztrált akkor megy a VoLTE.Itthon VoWiFi csak a Telekommal megy. VoNR-ről pedig még terv sincs. Ahhoz először kellene 5G Core ami jelenleg még senkinél sincs itthon. Ezért van VoLTE miközben 5G-n vagy.
-
qltsar
veterán
Nálam Netfone-nál így van. Nincs kapcsoló, de nem dobja le a hívást 4G-ről, tehát ebből következtetve megy, illetve az általad említett IMS is regisztrált.
Az imént megpróbáltam iPhone-ról, ott fura mód kapcsolható a VoLTE, illetve pár hónapja Vodás kártyámról is tudtam kapcsolni a VoLTE-t, kijelzésről nem tudok nyilatkozni, mert ezeket alapból kikapcsoltam a status bar-on anno.
[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
Az F75 kint van. Teszem is fel 😬
-
dl650
tag
Frissítettem. Most újra van csúszka a RAM bővítésnél. Vagy már korábban visszahozták csak lemaradtam róla?
-
dl650
tag
Tudom, hogy volt korábban, de egyszer visszavették és utána ha jól emlékszem nem lehetett állítani. Vagy csak álmodtam...
[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest