- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz hódmaci #10100 üzenetére
kipróbálod mpeg2 és vc1 fájlokkal (már amelyikhez licenszet vettél). A ph-nak van is ilyen a tesztcsokorban: [link]
mpeg2: BDAV_1080p@8Mbps.m2ts
vc1: VC-1_1080p@8Mbps.wmv
Újraindítás kell persze először, hogy alkalmazza is az új codec-ek használatát. Össze tudod hasonlítani, hogy a licensz kód nélkül indítva hogyan (nem)tudja ezeket lejátszani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Megpróbáltam B+ Xbianra Youtube addont (5.0.1) telepíteni, de csak azt kaptam, hogy sikertelen.
Ismert probléma ez? Esetleg OpenElec, Raspbian?
Amúgy most hogyan áll ez a hitvita az OE, at Xbian és a Raspbian között? A napokban szabályosan leidiótáztak azért, mert x- és nem Raspbiant használok...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Kicsirics77
veterán
Openelec-en is rendben van.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
erikke17
őstag
Olyan létezik Openelec alatt, hogy pl ha PC-n ha játszok streamelni TV-re képet?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz lolka1980 #10108 üzenetére
Lehet fáradtság teszi
Ez valami más amit linkeltél.
Én olyasmire gondoltam az előbb, hogy pi-n Openelec van htpc-nek használom. Majd olyan jutott eszembe, hogy mi lenne ha például játszom PC-n pi-n keresztül tudnám TV-re küldeni a képet...
Hogy létezik e ilyen nem tudom azért kérdezem csak...
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz Honkydoo #10110 üzenetére
Arra gondoltam én is Csak mondom ha már hálózaton össze van kötve akkor hátha. Most azért nem veszek 5m HDMI kábelt Akkor marad így azért köszi
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Na viszont én pont ezt szeretném.
Vagyis pc-n nézek filmet azt ki tudjam rakni tv-re raspberry-n kersztül.
Windos-on megy is a dolog szépen a fentebb leírtak alapján viszont van itthon egy pc-m amin linux van na ezzel már gondba vagyok.
Vagyis linux alól hogyan tudnám kirakni a filmet a tv-re?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
moli.hu
őstag
rss feed hirfolyam a raspberry pi uj letolteseirol a downloads oldal alapjan: http://moli.hu/feedproxy/feedberry.atom
-
tvamos
nagyúr
Mivel jobb, vagy egyszeribb ez a noobs mint a raspbian?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
zzola
titán
válasz DrojDtroll #10117 üzenetére
Azért ez a mai világban nem egy nagy érvágás, valljuk be...
-
zzola
titán
válasz DrojDtroll #10119 üzenetére
Lehetséges, de azért nem minden a diákokról szól!
TRANSCEND MICRO SD MICRO SDHC CLASS 10 4GB 4G 4 G GB FLASH MEMORY CARD LIFE TIME
1,189.09 HUFTRANSCEND MICRO SD MICRO SDHC CLASS 10 8GB 8G 8 G GB FLASH MEMORY CARD LIFE TIME
1,295.02 HUFEz lenne az a nagy különbség? Csak egy példa, a sok közül...
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz DrojDtroll #10121 üzenetére
Az sax...
-
félisten
Valami alapfunkciókra alkalmas webböngészőt tudnátok ajánlani Raspbmc-re?
Továbbá: mi a fene ez az Aurora Web Browser? Eddig annyit tapasztaltam belőle, hogy minden rendszeren lefagy, van, hogy annyira, hogy újra kell telepíteni.Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Most telepítettem fel a málnára egy Raspbmc-t és egy Openlecet, a kérdésem az lenne hogy az egyik az teljesen felesleges volt? A kettő egymás nélkül is elfut?
-
Horvi
őstag
Hi,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki használ Openelecet és a tv távirányítójával vezérli? Mert én próbáltam a Raspbmct és ott néha csinált olyat, hogy nem ismerte fel a távirányítóját a tv-nek és így nem tudtam használni a menüben. Máskor meg semmi baja nem volt és egyből látta a távirányítót. Gondoltam kipróbálom az Openelecet is hátha csak gondoltam rákérdezek előtte a dologra. Köszi.
ÜdvHello darkness, my old friend...
-
rgaspar
csendes tag
Raspbmc - ben hogy tudom előhívni a parancssort? Milyen torrent klienst ajánlotok rá?
-
Horvi
őstag
válasz rgaspar #10134 üzenetére
Én RPi-s torrentezéshez a Deluge-t használom. Eddig nem volt vele semmi problémám. Viszonylag sok beállítási lehetősége van. Jó hozzá a webes interface is és ahogy néztem nem is eszik sokat.
De abban nem vagyok biztos, hogy rendesen fogja tudni vinni a kettőt egyszerre(Raspbmc + Deluge). Ezt ki kéne próbálni.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz bencsikgab #10137 üzenetére
DrojDtroll és RaptureZ
És az adatokat, hogy mentettétek le? Lecsatlakoztattátok a vinyót amire ment a torrent vagy valami samba megosztással egyszerűen átmásoltátok hálón a saját gépre? Ha a samba megosztás ment nálatok milyen sebességet produkált? Írási és olvasási tempó is érdekelne. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz DrojDtroll #10139 üzenetére
Igen alapvetően én is onnan nézem és azzal semmi gond nincsen mert arra elég az a sávszél amit tud, csak én szoktam másolgatni is ide oda és azt kicsit lassúnak érzem.
-
vzoltan
aktív tag
válasz bencsikgab #10142 üzenetére
mondjuk ide pihez kicsit off de odroid szerencsere birja samban fullon , pin nekem sem ment soha tobb mint 2-4 lanon
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Sziasztok, Banana Pi mennyire használható xbmc-re? Elég a hardver a full hd filmekhez is?
Hol lehet legolcsóbban beszerezni?
A rendszer futtatható pendrive-ről is, vagy csak SD-ről?Kösz a segítséget előre is.
-
azbest
félisten
válasz generic #10145 üzenetére
Az allwinner soc alapú boardokról érdemesebb az általános kártyapc topicban beszélgetni [link].
Egyébként kínai webshopból 12eft körül van + lehet rajta még áfa. Magyar webshopoknál 18 eft körül van + szállítás. Van hogy kifogni aprón olcsóbban.
Ja és ahogy más is írta, az allwinner alapú boardoknál az xbmc nem túl jól támogatott. Néhány kísérletről látni youtube videókat, de napi használatra valsz túl bugos. Esetleg androidos lejátszóként jobb lehet, de nem feltétlen xbmc-vel.
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Magyarul a Rpi jobb filmlejátszásra? Azon mennek szépen a filmek? Nem kevés a hardver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest