- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz spiritex #7750 üzenetére
Igen komoly.
Talán akad olyan emberke, aki most ebben a pillanatban is a "plazma vagy lcd" kédések sokasága között bolyong és éppen olvassa a hozzászólásomat. Én pedig abban bízom, már egy ideje megrögzött plazma - hívőként, hogy bárkinek tudok egy kicsit segíteni a jó döntéshozatalban.
A fórumra egyébként 2 napja regisztráltam, de nem gondoltam volna, hogy ennyire nem örülnek itt az új klubtársnak.Az utánad szólónak abban van igaza,hogy sohasem késő és ez igaz, mert én kb fél évig tököltem, hogy mit is vegyek a PV80 után, mivel az sem volt egy rossz darab. Nem is beszélve arról, hogy közben kb.100 e ft-tal lett olcsóbb a G30. Ez sem mindegy talán ebben a jól fizetett társadalomban.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #7753 üzenetére
Te ezt komolyan hittérítésként éled meg?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem semmi közöm ahhoz, hogy ki mire költi a pénzét.
De ha egy kicsit is tudok befolyást gyakorolni bárkire, akkor megpróbálom.
Egyébiránt sok egyéb dolgom is van, mint hogy itt osszam az észt és vitatkozzam.
Nem leszek nótórius írogató, de ha valaki segítséget kér és én éppen ráérek, lehet, hogy
írok kommentet.Lehet, hogy megkésve. Ha valaki nagyon siet vásárolni, az az ő dolga. Annak írom, akit érdekel. Akit nem az ugorja át a firkálmányomat."csak a zene van"
-
spiritex
veterán
Elnézést kérek, nem akartalak megbántani, egyáltalán nincs úgy, hogy itt ne örülnének az újonnan regisztráltaknak, csak gondoltam szólok, hogy ez itt nem szokás, hogy 7000 hozzászólás után reagál valaki egy kérdésre.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz spiritex #7756 üzenetére
Tökéletesen igazad van.
Én csak olvasgattam és magamból indultam ki, amikor azt gondoltam, hogy akár 3 -4 hónap után is lehet aktuális a válaszom. Mint mondtam nekem fél év kellett, hogy úgy érezzem, jól döntöttem. Biztos van, akinek ez 2 nap. én már a koromnál fogva is alaposabban
átgondolok minden műszaki cikk vásárlást. Ez így működik nalam kb 30 éve. Ennek ellenére néha melléfogok. Az egyik ilyen volt, amikor lcd-t vettem."csak a zene van"
-
MJordan
tag
Voltam ma érdeklődni a West Endben lévő Pana boltban, de csak a 42GT50-re mondtak egy árat: 350e! Szerintem ez nem annyira rossz. Ha jól emlékszem, akkor tavaly 450e volt a 42GT30 nyitóára! Remélem, hogy az 50ST50 nyitóára sem lesz több 350e-nél, és persze lesz majd idén is 5 év garanciával!
-
SR388 HUN
csendes tag
Hello, egy gyors kérdésem lenne, interneten keresgéltem, de nem találtam választ. Adott egy mkv fájl és van mellette egy ac3, vagy m4a hangsáv. Van lehetőség arra hogy A-210 lejátszóval lejátszam az mkv-t és hangsávként az előbb említett fájlokat?
Köszönöm előre is. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz SR388 HUN #7760 üzenetére
Nincs beleintegrálva az mkv melletti ac3 sáv az mkv-ba? Ha nincs, akkor arra nincs mód, hogy a kép az mkv-ból és ezzel egy időben a hang az ac3-ból szóljon. Bele kell pakolnod a konténerbe a hangsávot, utána nem lesz gond. Használd ezt.
Get Moded!
-
MJordan
tag
-
M_AND_Ms
veterán
Jól van na. Nem szándékoztunk bántani, csak furcsa volt! Ezen kicsit virultunk
Ennyi!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
foppa
tag
válasz MJordan #7758 üzenetére
Most már egyre inkább hajlok az ST50 felé! Az Avforums.com tesztjét olvasva lépminőségben nem lesz jelentős különbség a GT és az ST között! Ez tényleg lehetséges lenne?
A 2 magos proci számít egyébként a képminőségnél? Mert ha csak a multitasking és hasonló extrák miatt kell, akkor megleszek nélküle![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Majd hiszem, ha ténylegesen látom a különbséget saját szememmel. Tavaly azért eléggé látványos volt e két modell közötti különbség, szóval azért fenntartásokkal kezelném a dolgot egyelőre. Mint láthattuk, azért nem stimmelt minden az AVForums tesztjével, szóval várjuk meg a HDTVtest cikkét is! Korai lenne még most verdiktet mondani, ráadásul felhasználói tapasztalat is eléggé a nullához konvergál még mostanság.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
foppa
tag
Június előtt nem terveztem tévét venni, szóval a várakozással nem lesz túl nagy probléma! A VT ára nekem már egy kicsit nagy falat lenne, maximum GT lehet még esetleg belőle Bár eddig úgy tűnik, hogy az a plusz 100e nem a képminőségben fog kijönni. Persze az is igaz, hogy csak a tesztekre nem szabad hagyatkozni!
[ Szerkesztve ]
-
MJordan
tag
válasz Vittorio77 #7771 üzenetére
Már olvastam. Nekem kissé furcsa, hogy nem mondtak ma semmi árat, pedig volt nekik is 50ST50 raktáron és az eladó is telefonálgatott vagy 5 percig az árak miatt!
-
MJordan
tag
Ha lesz valami jó akció a Panasonicnál a Foci EB-Olimpia elôtt, akkor lehet, hogy még 50GT50-re esik majd a választásom!
-
mohus
csendes tag
Sziotok,
Felbontáshoz:
G30 televízióm van. Sok film nem ezen a natív felbontáson jelenik meg: 1920*1080. Jópár széllessávú filmet átkonvertáltam pontosan erre a felbontásra lemondva a széleken megjelenítendő tartalomról és tudva hogy a sorok száma is így buherálva van felfele.A TV jobban kezeli vagy a szememnek jobban tetszik. Ezzel csak azt akarom kérdezni képernyőt bambuló társaimtól, hogy más is így van ezzel és szívesebben nézi így a tartalmakat?Üdvöm
MohusFPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
szonti
aktív tag
Én úgy gondolom, h nem véletlenül szélesvásznú egy film, uh én nem konvertálnám át 16:9-re. Másrészt, ahogy utánaolvastam, ezeket a 2:35:1 arányú képeket az emberi szem jobban be tudja fogadni, kitölti az egész látóteret, már ha szemmagasságba van. Lehet neked azért nem jön be annyira, mert a tv-d nem szemmagasságban van?!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #7749 üzenetére
(#7757) dgyuri0123
Rosszul gondolod, én már 3 napos témába sem kotyogok bele.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mohus
csendes tag
Tökéletesen szemmagasságban van. Én azt vettem észre ,hogy a TV ha teljes képernyőben ki van töltve, akkor "némi" 3D-t kölcsönöz a megjelenítésnek, nekem lehet ez több "beleélést" visz a tartalomba.(lehet az egy fekete fehér háborús tv híradó (40 évvel ezelőtt) duna2 csatornán)
42 es a TV kb 2,5-3m-re van.FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
BBéci
legenda
A 42 colos tévék ideális full HD filmnézési távolsága 1,6 méter. Ha ezt betartanád, vagy legalább 55 colos TV-t vettél volna, nem kellene nagyítással, képtartalomvesztéssel tönkretenned a művészi alkotásokat. Ezt a témát többször kitárgyaltuk, szerintünk az egyik legnagyobb hiba (majdnem butaságot írtam) amit művelsz. Valójában nem full HD amit nézel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Soha nem zoom-olnék, crop-olnék bele egy mozifilmbe, úgy az már nem az, mint amit a rendező és az operatőr megálmodott, leforgatott. A filmet csakis eredeti képaránnyal nézzük, nemcsak azért, hogy ne vesszen el a széléből sem semmi, hanem azért is, mert ha megvágod, akkor eleve belenyúlsz a koncepcióba és adott esetben egy jól megtervezett jelenetet tönkreteszel. Széles látószögű kamerával eleve sokkal nehezebb forgatni, pont a bravúros operatőri megoldásoktól fosztod meg magad, ha belenagyítasz. Arról már nem is beszélnék, hogy részletvesztést, minőségromlást is okoz a dolog, mivel belenagyítasz, így az anyag már nem fullHD.
Ha kicsinek találod a hasznos képfelületet, inkább ülj közelebb. Elhiszem, hogy kellemes látvány, ha az anyag teljes egészében kitölti a panelt, de pont ezért kell kellően nagy TV-t venni, hogy a szélesvásznú filmek is elég jól mutassanak. Attól, hogy kitölti a film a teljes képernyőt, semmilyen "3D-t" nem fog kölcsönözni neki, ebben tévedsz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
-
Gabor970
addikt
nem véletlen mondom mindenkinek, aki TV vásárlás elött van, hogy inkább egy 50"-es TV egy kategóriával lejjebbről, mint egy 42"-es ugyanannyiért. Azért kell az 50"-es minimum, hogy ne kelljen buherálni a filmet. Én sosem tenném, igaz, beértem egy HD ready 50"-el.
Mondjuk ha ma venném a TV-t, már sokkal jobbat vehetnék, jelenleg egy 50U30-as panasonicot. Nagyon sok embert ismerek, aki megvette a 42"-es TV-t, hogy neki inkább kisebb, de magasabb minőségű, majd még annyira sem képes, hogy kirakjon egy mindig TV antennát, vagy előfizessen HD csomagokra. Van olyan kollegám, akinek 8000-es sorozatú samsungja van, de még MKV-t sem tölt, hanem csak 2giga körüli 720-as MP4-eket, mondván, abból rengeteget tud tárolni a winyón. NEM ÉRTEM!!!
Nemrég váltottam UPC digit kábeles TV szolgáltatásra HD csomaggal, ez is rengeteget javított a képminőségen az olcsó TV-men is. Hiába a szuper készülék, pl egy 50G30, amennyiben azt nem a megfelelő anyaggal etetjük, csak a pénzt dobtuk ki feleslegesen.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
flyers77
csendes tag
valaki !!!!!!
MP4 videót lejátsza szerveren keresztül a G30asom, de nincs hang
megoldás ???
-
-
flyers77
csendes tag
megoldásban kértem a segítséget.
Nem abban amit mindenki tud !!!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz flyers77 #7786 üzenetére
Formátumtámogatás hiányában nem sok mindent tudsz kezdeni. Vagy keresel az anyaghoz másik hangsávot és kicseréled a benne lévőt (egyszerűbb eleve másik anyagot keresni), vagy átkonvertálod olyanra, amit a TV is ismer.
Egyébként meg fogadd meg erdoke kolléga jó tanácsát, nem véletlenül írja: rengeteg szenvedéstől és bosszúságtól kíméled meg magad a külső lejátszóval, ráadásul a 24p anyagok nem is fognak máshogy folyamatosan menni.
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok az idei samsung plazmákról mit tudni?látta már valaki élőbe?
-
spiky03
veterán
Árkád MM 199 990 HUF 42GT30 ha leadtok valamilyen régi elektronikai eszközt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #7790 üzenetére
Csak akkor jó buli, ha 1,5-1,6 méterről nézed, viszont lemondhatsz a normális házimozi hangról. Olyan közel ülni a hangszórókhoz rémálom.
-
fxgladiatus
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy a Pana p42g30e képes-e usb-n keresztül külső hdd-ről filmeket lejátszani? Elsősorban blue-ray rippekre gondolok. Köszi, ha segitetek. -
erdoke
titán
válasz fxgladiatus #7793 üzenetére
Mit értesz rip alatt? MKV fájlokat korlátozottan lejátszik, de problémás a hangok-feliratok kezelése, illetve a leggyakoribb mozgókép frekvenciákkal se boldogul. Ha komplett BD anyagokra gondolsz, se BDMV könyvtárból, se ISO-ból nem tud velük mit kezdeni.
Pár hozzászólással korábban javasoltuk külső lejátszó beszerzését, már a 10-20e Ft-os kategória is megváltás a tévébe építetthez képest.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz fxgladiatus #7795 üzenetére
Kezdésnek egy ilyen lejátszó megfelelhet.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fxgladiatus #7798 üzenetére
Minden csak az igényeidtől függ. Ha igazán komoly házimozit szeretnél, akkor ne várd el, hogy egy 10 eFt körüli lejátszó kiszolgálja minden igényedet és azt ráadásul jó minőségben is tegye. Ahhoz, hogy kellően kevés kompromisszumot kelljen kötnöd, még az 50 eFt körüli lejátszók sem feltétlen elegendőek, egy igazán komoly lejátszó valahol a Popcorn C-200 vagy a Dune HD Duo szintjén mozog, azok meg inkább a 80-100 eFt közötti kategóriában találhatók.
Ami már szinte mindenre jó, csak bizonyos funkciókat tekintve kell megalkudnod, az kb. a Popcorn A-210 a maga 50 eFt körüli árával - csak már nem igazán lehet kapni. De jó választás lehet picit olcsóbban egy NetGear NeoTV-550, vagy a most debütáló Dune HD TV-301, szintén a 45-50 eFt körüli kategóriában. Ezek a lejátszók már szinte az összes formátummal, hangnormával elboldogulnak (BD-ISO-t is kezelnek), stabilak, fejlett hálózati funkciókkal is rendelkeznek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz fxgladiatus #7798 üzenetére
Az említett tévével szerintem hatalmas minőségbeli ugrást nem tapasztalnál a háromszorosába kerülő lejátszókkal sem (persze nézési távolságtól is függ), tehát én azt javaslom, elsősorban a szolgáltatások alapján döntsd el, hogy van-e szükség drágábbra. Ha hálózati támogatás kell, netán több csatlakozó, beépíthető merevlemez, akkor érdemes többet költeni. Persze először a koncepciót tedd magadévá, és ha 8-9 ezerért tovább is adsz a ketyerén pár hónap után, sokat nem bukhatsz rajta. Öcsém (másfél év PC-s xarakodás után) nemrég vett egy ilyet a 42G20-ához , és nagyon nem bánta meg. Talán később komolyabbra vált, de egy ideig simán megteszi.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest