- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
"Egyébként szerintem kényelmetlen és lassú megoldás. Ha nem akarod, hogy pár óra alatt lemerüljön a telefon állandóan zárni/oldani kell a képernyőzárat. Nem is tudnak összezsúfolni minden gombot egy lapra, így lapozgatni is kell állandóan."
Igen, ez mobilon valóban probléma, ezért is inkább ajánlott ezeket tableten alkalmazni, ott azért jóval kényelmesebb a dolog, nem kell mütyürkézni és áttekinthetőbb is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zsigus
őstag
-
erdoke
titán
Szvsz DM-Fan arra gondolt, hogy ha már van egy (vagy több) tableted otthon, és egyébként is elég sokat van a kezedben este, akkor az arra írt alkalmazással praktikusabban vezérelhetők az elektronikai eszközeid, így a plazma tévéd is.
Ha tablet és alkalmazás, akkor ma még erősen iPadről beszélünk, a többire vagy alig van valami, vagy ami van, az a telefonos app felnagyított verziója.A legjobb aláírás a héten
-
t-bali3
senior tag
válasz pkaresz #8545 üzenetére
Én úgy vettem észre legelőször, hogy teljesen sötét szobában fekete képernyő mellett véletlenül odamentem a panel közvetlen közelébe. Ezzel a módszerrel szoktam néha lecsekkolni, bár már nem igazán érdekel a dolog, majd ha a TV nézés rovására megy, akkor fogok pattogni
Előtte egyébként ugyan azt hittem, mint Te.
-
zsigus
őstag
Bővebben kifejtve: persze egy tablettel tökéletes lenne az eszközök vezérlése, de sztem a gyártók nem igazán fogják más gyártókat támogatni ezzel (csak maximum a saját eszközeiket), szóval egy tanítható távirányító még sokáig kelleni fog, ha sok eszköz van otthon.
Kíváncsi lennék rá, hogy a későbbiek folyamán ha az iPad visszaszorul (komoly "befektetések" zajlanak a háttérben ennek az elérésére) akkor mennyire fogják támogatni alkalmazásokkal azok a gyártók akik egyébként is a konkurenciái (Sony, Panasonic stb.) a tabletpiacon. De ebbe inkább ne menjünk bele.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Az iPad jelenleg azért is megszoríthatatlan, mert nemcsak hardveresen jár az élen (gondolok itt a kijelzőre és a GPU-ra is), hanem azért is, amit erdoke említett: jó nagyon az Android, nagyon flexibilis, csak a hátránya is pont ebben van: a gyártók egyszerűen nem szabják kellően testre a készülékeikhez, így hiába az erős vas, ha optimalizálatlan az oprendszer. Ezen felül tabletes alkalmazások terén nagyon le vannak maradva az Apple-hez képest, tényleg rengeteg a telefonra készült App, amik egyszerűen fel vannak nagyítva, illetve rengeteg App eleve kiforratlanul kerül fel, nem működik minden platformon, ergo sok a szívás. Ezzel szemben a iPad App-ok brutálisan jók, legtöbbjük tényleg HD-élmény és a működésük is kellően optimalizált - lásd a sok zene App-ot, játékot, stb. Szóval ha meg akarják szorítani, az nem fog menni egyszerű hardveres tuning-gal, mert nem csak ebből fakad az Apple előnye.
Jelen pillanatban tényleg igaz az, hogy ha tablet, akkor iPad, ráadásul árban is nagyon korrekt ahhoz viszonyítva, ha mondjuk megnézed a vele már pariba állítható csúcs Android-os tableteket (pl. Transformer Prime), amik árban másfélszeresébe is fájnak, mint akár egy iPad 2, vagy akár egy új iPad. De ez nagyon OFF, van erre topic.Get Moded!
-
zsigus
őstag
Én valami olyasmire gondoltam a tabletes/erintőkijelzős távirányítással kapcsolatos dolgokban, hogy pl. a digitális zeneterjesztés miatt az otthoni komolyabb hi-fi-ket kényelmesen tudnád vezérelni egy tabletről (vagy egy céleszközről, amit jelentősen olcsóbban adhatnának, ha akarnák), kijelző nélkül megoldható lenne a vezérlés, és böngészhetnéd akár a több ezer dalt tartalmazó zenetárat (extraként borítókkal, információkkal stb. a tablet kijelzőjén). Főleg akkor ha zeneszobát alakítasz ki, mert egy ekkora zenetárat egy közepes méretű kijelző nélkül nehéz kezelni.
De ehhez szabványosítani kellene ezt a megoldást, mert a high-end gyártók pl. nem költenek erre, és Wi-Fi-t sem tesznek a zenelejátszók többségébe (legyenek akár CD, akár háttértáras eszközök, kivéve ha a hálózatról való lejátszást is támogatja, de ahhoz kell egy bekapcsolt PC/NAS stb.), ezért mindent nem is lehet megoldani iPad-ről, és ha változik a tabletpiac részesedési aránya, akkor vissza is szorulhatnak az ilyen alkalmazások iPad-en, és újra a széthúzás lenne az úr (bár erre nem sok esély van, mert tényleg igaz, hogy ha tablet akkor iPad).
Tehát egy mindent vezérlő érintőkijelzős eszközre gondoltam, de a gyártók nem így gondolják (ha lesz is ilyen a CEC sorsára jut), és nem használják ki a rendelkezésre álló lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
"Én valami olyasmire gondoltam a tabletes/erintőkijelzős távirányítással kapcsolatos dolgokban, hogy pl. a digitális zeneterjesztés miatt az otthoni komolyabb hi-fi-ket kényelmesen tudnád vezérelni egy tabletről (vagy egy céleszközről, amit jelentősen olcsóbban adhatnának, ha akarnák), kijelző nélkül megoldható lenne a vezérlés, és böngészhetnéd akár a több ezer dalt tartalmazó zenetárat (extraként borítókkal, információkkal stb. a tablet kijelzőjén)."
Én meg pontosan erről beszélek, ez már jelenleg is megoldható tableten - de akár telefonon is (csak ott kicsit nehezebben áttekinthető a kisebb kijelző miatt). Van rá szabvány: DLNA-nak hívják. Csak annyi, hogy nincs rá gyártónként kialakult felület, tehát bele vagy kényszerítve az applikáció által diktált felületbe, de pl. a háttértáradon levő médiafájlokat tudod böngészni a tablet kijelzőjén és egy mozdulattal rá tudod húzni lejátszási célból a kiválasztott eszközre, TV-re/médialejátszóra, stb. A legalapabb ilyen, Androidra/iOS-re is elérhető App pl. az EyeconTroller.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zsigus
őstag
Ha a hangminőség nem számít akkor persze, megoldható (médialejátszó, BD lejátszó stb.). De én nem erről beszélek, hanem pl. a High-End CD lejátszókról, projektorokról stb.
Egységes felülettel (ami mindenhez jó, nem 5 féle gyártó, 5 programja) stb. És írtam is, hogy nincs mindenben Wi-FI, és nincs is egységes szabvány.Úgy képzeld el, mintha ez is egy alapfunkció lenne, mint pl. a GPS.
"tehát bele vagy kényszerítve az applikáció által diktált felületbe"
Ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ja, értem. De amúgy azon eszközök, amik hálózati protokollal rendelkeznek (legyen akár LAN, vagy WiFi), azoknál ez már megoldható, hiszen a hálózaton keresztüli vezérlés adott. Szerintem pár éven belül már nem is nagyon lesz olyan eszköz, aminél ne lenne erre lehetőség. A kezelőfelületnél meg megvan az a szabadságod, hogy nem kell a gyártó által diktált felületet elfogadnod, hiszen egy szabvány az alapja és tetszés szerint válogathatsz z applikációk között, mint ahogy PC-n is eldöntheted, hogy mivel játszod le az adott fájltípust. Most van ez felfutóban, hiszen a tabletek is jóformán csak 2 éve kezdték el a térhódítást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
Szerintem a tv-hez vagy bármilyen műszaki cikkhez alapból adjanak olyan kezelő szerveket amivel tökéletesen és kényelmesen, hatékonyan lehessen minden funkciót elérni. Ne keljen már külön távirányító vagy telefon/tablet az irányítás megkönnyítéséhez. De ha már tablet akkor majd csak Win8-al vagy ahogy hívni fogják.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #8563 üzenetére
Alapvetően ezzel ugye az a baj, hogy amit az adott készülékhez adnak, azzal többnyire csak az adott készüléket (max. ugyanazon gyártó más készülékeit) tudod vezérelni, a teljes rendszeredet sosem. Ezért van létjogosultsága pl. a Logitech Harmony szériájának is. Én amióta megvettem a Harmony-mat, nagyon élvezem a vezérlést, 5 darab másik távirányítót váltottam ki vele, azokat már el is pakoltam a szekrény mélyére. Nagyon jó irányvonal ez, minden eszközt konkrétan ismer a Harmony-széria, folyamatosan bővül a támogatott készülékek köre és ráadásul úgy programozod fel, ahogy akarod, konkrét szekvenciákat is programozhatsz.
A tabletes irányvonal meg úgy lehet még jobb lesz.Get Moded!
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Újra elgondolkoztam a tv vásárláson, és kicsit elbizonytalanodtam a feleségem tv-nézési szokásai miatt azon, hogy plazmát vagy lcd-t vegyek.
Több órán keresztül nézi ugyanazt a gyerekcsatornát a babával, és elbizonytalanodtam.Eddig a Pana P42S30 és a P42G30 plazmák a fő jelöltjeim.
Tudnátok olyan LCD tv-t ajánlani, ami SD tv adást nézve olyan képminőséget tud produkálni, mint a plazma?
Még a most kapható lcd-k feketéje is csak sötétszürke fekete helyett, vagy már van elfogadható már köztük?
80% SD tv adást néznék, 20% HD ami a jövőben lehet 50-50% arányú lesz, tehát fontos a hagyományos tv adás minősége számomra.Remélem nem túl off a hozzászólás. Ha az lenne, kérem helyezzétek át a neki megfelelő topikba.
Várom válaszaitaokat.
üdv, Péter -
erdoke
titán
válasz Mezga Aladár #8568 üzenetére
Ha valamiről pozitív véleménye van, akkor egyből értékesítő lett? Vagy csak neked fáj valamiért az igazság?
A legjobb aláírás a héten
-
zsigus
őstag
"De amúgy azon eszközök, amik hálózati protokollal rendelkeznek (legyen akár LAN, vagy WiFi), azoknál ez már megoldható, hiszen a hálózaton keresztüli vezérlés adott. "
Igen, lassan nem az IPv6 miatt kell aggódni, hanem azért mert a routerek sem tudnak majd elegendő IP-t kiosztani.
"A kezelőfelületnél meg megvan az a szabadságod, hogy nem kell a gyártó által diktált felületet elfogadnod"
Én inkább jobban örülnék egy - az előbb felvázolt - változatnak. Persze nem vagyunk egyformák. A céleszközöket pedig azért szorgalmaznám, mert én pl. nem ruháznék be emiatt egy tablet-be, de ha mondjuk sokkal olcsóbban (nem kell bele ultra nagy felbontású kijelző, erős CPU/GPU, sok RAM és háttértár, nagy akku stb.) lennének érintőképernyős mindent vezérlő eszközök arra mondjuk lehet, hogy vevő lennék.
Egyébként elnézést a korábbi "hadarásokért", készültem valahová, ezért siettem.
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz tpeter77 #8569 üzenetére
Szia!
Nem értem miért kell LCD-t venni azért, mert valaki sok gyerekműsort néz?
Ma végignéztem a F1-et semmi ghost.
Utána a Planet eart jeges részét, legyen világos rész látok é ghostot?
Semmi, közelebb is mentem, na este lefekvés előtt tök sötétben ránézek.
Csak annyit, és ez csak az én szv, ha nem látszik nincs szerepe a tv nézés közben, nem kell foglalkozni vele! (osztom t-bali3 véleményét)
Nekem volt LCD-m jó pár éve, nem volt meg egy napig. (szerencsére sípolt a tápja,s nem volt csere, kértem vissza a pénzt)
Akkor lett a Pana CRT, s nem bántam meg.
50"G30 van jelenleg, megvan a CRT is, s egy VIDEOTON is.
Az LCD az analóg s az SD igen fura.
Nézz körül több típust is nézz meg, a saját szemednek higyj!Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #8574 üzenetére
Akkor te még nem láttál kereskedői oldalt. Egyszerűen arról van szó, hogy véleményem szerint jelen pillanatban nem tudsz jobb tabletet venni (pláne annyiért, amennyibe egy alap iPad2 vagy alap új iPad kerül) és ennek hangot adtam. Nem buzdítottam senkit, hogy vegye meg, csupán szóba kerültek a TV-vel kapcsolatos alkalmazások, illetve hogy alkalmazásokat tekintve sokkal jobb helyzetben van ez a platform. Ennyi történt, nem több, de tudom, hogy nagyon sokan erre hitkérdésként tekintenek. Én nem, csak tényszerűen kezelem az általam tapasztaltakat.
zsigus: Tabletbe nem emiatt "kell" beruházni. Nagyon hasznos dolog, ha csak pár perced van, hogy elolvass egy cikket, megnézz egy időjárást, stb. és nem akarsz PC-t kapcsolni, illetve nem akarsz mobilon mütyürkézni, akkor nagyon kellemes. Kiváló időtöltést kínál, nagyon jók a játékai és többek között ha már megvan, akkor kellemes hozadéka, hogy ilyesmit is tudsz vele csinálni, hogy vezérled vele a házimozirendszered.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Akkor neked nyilván nem alternatíva. Nem olcsók, de ha azt nézed, hogy sokan milyen célra vesznek csak laptop-ot, netbook-ot (tipikusan böngészni, videót nézni, zenét hallgatni - kvázi semmi munka), arra tökéletesen elég és egy netbook árából meg is kapod. Nem nyomja az öledet, az üzemidő három-négyszerese a legtöbb laptop-énak, tartalomfogyasztásra tökéletes, és nagyobb élmény a kezelése is, mint egy tapipadot simogatni/püfölni. Azoknak alternatíva, akik ilyen célra keresnek 100-150 eFt közötti gépet. A kellemes hozadékaira pedig fokozatosan ráérez az ember, több dologra is használható, mint az ember hinné. Nagyon erősen látom a létjogosultságát, jó dolog, hogy beindult, idővel egyre korrektebb, erősebb gépeket fogunk kapni egyre alacsonyabb áron. Ugyanúgy, ahogy a telefonoknál is. Na de ne OFF-oljunk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
Internetes televízió vásárlás, azaz miért zöld az ég és kék a fű. Mit rejtenek a számok.[link]
-
salapp
addikt
válasz tpeter77 #8569 üzenetére
Mi 42x20-at nézünk már több mint egy éve. Ma ilyesmit már 100K-ból megkapsz. Minden forrásból jó a kép, nem elmosódott lcd-s, hanem valami olyasmi, mint régen a crt-n, csak persze sokkal nagyobb. Nagy felbontású forrásokból meg pazar. Van lcd-nk, az már xbox-monitor, van egy kis 55 centis ledes lcd-nk (Samsung), és a digitális adás se annyira nagy szám rajta 3 méterről, mint ugyanez a 106 centin nagyjából ugyanennyiről a plazmán.
Szóval ár/élmény arányban a plazma nyer, kivéve konyhába, sufniba, wc-be szánt készüléknél, ahol nyilván a sokkal kisebb képátlóban is elérhető lcd megfelelőbb lehet.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
dgyuri0123
nagyúr
Hali.Látom néhányan a gyári távval bajlódnak. Nekem is lenne ötletem.
A Philipsnek is vannak nagyon jó univerzális távjai. Nekem már vagy 5 éve van SRU 9400 és tökéletes. Még a WD-t is ezzel irányítom. A gyári távok a fiókban pihennek és új állapotban vannak.
Ez már egy régi típus, újabbak is léteznek, nem olyan vészes az áruk sem. pl. SRT8215 8in1. kb 20-e az ára.
Csak egy ötlet. Nem kötelező.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
pkaresz
őstag
válasz t-bali3 #8554 üzenetére
Megtörtént az esti vizit!
Semmi nyomát nem látom ghost nak!
Még az elötte nézet AXN HD majd talán két perc HBO reklám utáni kikapcs semmi nyomot nem hagyott.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet.
Úgy látszik megfelelő a tv nézési szokásunk!Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
t-bali3
senior tag
válasz pkaresz #8583 üzenetére
Ezek szerint megfelelő
Az én S30-am (nem túlzó beállítások mellett) 5 perc kontrasztos állókép után ghostol már, ezek szerint a te TV-d jobban bírja. (pl ha beépített lejátszóban böngészek a mappákban).Ettől függetlenül csak az RTL logó fogott ki rajta, de az nagyon...
-
Rosep
senior tag
válasz dgyuri0123 #8582 üzenetére
Én Harmony 300-at használok. PC-ről programozható pár kattintással, 4 eszköszt kezel, 5-6e Ft. Szerintem Best buy...
-
Tristis
őstag
Pár napja van nálam egy Panasonic TX-P42U30E plazma tv. Azt kell mondanom gyönyörű képe van és 110e Ft-t bőven megér, látva miket kapni ennyiért. Tegnap mutattam meg az asszonynak az Avatart rajta, és bizony én is csodálkoztam, hogy milyen szép volt. Persze a jót könnyű megszokni és fel sem tűnik az embernek, hogy amit lát attól első pillanatra még le volt esve az álla. Ilyen ez a popszakma. Köszönöm a tanácsokat, jöhet az NBA rájátszás!
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz tpeter77 #8499 üzenetére
UPC HD-m nem volt.
UPC SD : Digi SD = 10 : 7 (néhol 10 : 5) de hozzáteszem van olyan UPC SD adó, ami egy másik UPC SD-hez képest is ad ilyen arányokat (és kb. ugyanezek az arányok igazak az UPC SD és MindigTv SD adók közé is)
UPC HD : Digi HD = 10:10 v. 10:9 (csak elképzelni tudom.)
Most, hogy már három hónapja kb átváltottam UPC-ről Digire azt mondom, hogy az Eurosport HD-k hiányoznak az UPC-től (mivel, indul a Tour de France )
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Próbálom kideríteni, hogy a Pana P50G30-as plazma tv HDMI-CEC kompatibilis-e?
Tudtok erről valamit?Köszi a segítséget!
üdv:
C.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Kérdezni szeretném, van-e valakinek UPC-s Pace HD (DCR7111) mediabox és milyen a minősége?
Ez nem felvevős de állítólag öko és nem fogyaszt 40 Wattot, csak kb. 10-et.Kösz.
"csak a zene van"
-
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #8592 üzenetére
nekem ilyen van egy hónapja. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Sokkal jobb a képminőség, mint [ezzel volt]
igaz, az satelitről kapta a jelet. Olyan, mintha jobbra cseréltem volna az amúgy nagyon alap plazmámat. Fogyasztását nem mértem, de a menüjében van olyan beállítási lehetőség, hogy ECO, azt tapasztalom, hogy ha az bekapcsolva, akkor több idő, mire üzemkész. Nem azonnal, hanem kb 20sec.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
zsigus
őstag
válasz Ciripke #8593 üzenetére
Az USB-s CEC adapter csak PC-hez jó (kell hozzá szoftveres támogatás is) és ha az erősítő nem viszi át (márpedig gyanítom, hogy nem fogja) akkor nem fog működni.
Esetleg úg oldható meg a dolog, hogy a TV-be kötöd a HTPC-t, a hangot pedig optikán kötöd be az erősítőbe, bár így a HD hangsávoknak búcsút mondhatsz (alabból az XBMC sem támogatja őket ha jól tudom, csak kiegészítővel).
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #8597 üzenetére
akkor belinkelem ismét.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Leefty
csendes tag
Üdv!
Szerintetek a G30-hoz digitális kábeles v. a tányéros upc a jobb választás?
Ha digitális upc-t használok, kell hozzá set-top box, vagy esetleg conax modul? Vagy egyik sem?Kösziiii!!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #8598 üzenetére
Köszi, csak pont a G30 nincs a listán. Ez már az én bajom.
Elszomorít egy kicsit, mert a Német UPC honlap szerint a Pana G30-as nem kompatibilis ezzel a kártyával. A Holland viszont azt írja, hogy 0.309 fw vagy újabb az már jó. Ezek után van min agyalni, hogy mi a fene lesz.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest