- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autóhifi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz Mezga Aladár #7489 üzenetére
Az SPDIF-en mikor volt adatellenőrzés...? tudtommal soha. Egy SATA adatátvitel nem erről szól (néha előfordul, akkor jön ugyebár, hogy nem olvasható a file... silent data corruption előfordulhat - tehát amikor nem derül ki, hogy hibás az adat -, de azt így nem lehet megelőzni, hogy külön megy a táp...)
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz Mezga Aladár #7502 üzenetére
Van G30-am, van Popcornom és nincs CEC vezérlés a kettő közt. Ennél mit szeretnél bővebben...?
-
KTTech
veterán
válasz Mezga Aladár #7506 üzenetére
Nem tudom miért nem tudják egyébként megírni, hogy legyen... én már annak is örülnék, ha a Marantzom és a TV közt működne...
-
KTTech
veterán
válasz Mezga Aladár #7508 üzenetére
"Volt 1 régen amikor egyetlen egy funkció működött. Aztán jött egy CEC javítás, azóta se megy.
Ami működött az:? Ha a Tv-t kikapcsoltam, akkor a popcorn is kikapcsolt."Ez volt, amire gondolsz
-
Year
tag
Jajj srácok az lcd forúm pont olyan pocsék mint maga a teknológia
-
BBéci
legenda
válasz M@trixfan #7513 üzenetére
Ha szigorúan a mérhető paramétereket hasonlítjuk össze, akkor valóban sokmilliós vetítőre van szükség, de élményfaktorban már egy Epson TW9000 is agyonveri a VT30-at. Speciel arra céloztam az előzőben.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
Bocsánat, hogy egy kicsit off a kérdésem, de az összehasonlítás végett talán megis befér. Azt mondod ennyire rendben van a TW9000? Nem zavar az LCD-ssége? Én emiatt őrlődöm, hogy habár nagy megelégedéssel használom az LCD házimozi vetítőmet és tényleg egészen más az élmény mint TV-n, de a továbbfejlesztés szempontjából a plazma képe embertelen és a szobát sem tudom alárendelni teljes mértékben a vetítésnek. Vetítőből LCOS irányba mennék LCD után, számomra elérhető DLP gépek feketéje nem annyira kimagasló és az RBE-t legkisebb mértékben sem tudom elviselni. Tényleg ilyen frankó a TW9000?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
spiky03
veterán
Tudom, hogy nem ide tartozik, de melyik Blu-ray játékost ajánljátok?
LG BD570
Samsung BD-D5300 (vagy a 5500)
Sony BDP-S480A lényeg, hogy tudja jól kezelni a DLNA-t, mert nincs külső winyóm és a laptopom lenne megosztva, onnan mennének a filmek.
Jó legyen a feliratkezelése, mert pl haver LG BD550-e olyat csinál, hogy ha belső felirat van a filmhez, akkor néha lehagyja az utolsó sort, ha 3 soros a szöveg.
Valamint azért vigye az mkv-kat jól, akár 720p, akár 1080p-s.
Persze azért az avikkal is birkózzon meg. Tudom azt már nem illik nézni, de amíg nincs meg a plazmám addig a crt-n tökéletes az is, nah meg vannak olyan filmek, amik nem érdemlik meg a jó minőséget (lásd alkonyat ) legalábbis nekem.
Az sem hátrány ha viszi a vobot meg az m2ts fileokat.Köszi és bocsi, hogy ide írtam ezt, de úgy érzem itt is van pár szakember, aki vágja ezt a témát is.
Jah mondjuk a 3D nem olyan lényeg, mert az itthon úgy sem olyan élvezetes, mint a moziban (pláne IMAX-ben) de az új pana plazmák már úgy is csak 3D-ek lesznek így felkészülve a jövőre elfér.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
Egyetértek! Sajnos célszerűbb mindkét célra külön gépet választani, mert adott esetben a két gép együttes árából sem tudna az ember olyan all-in-one készüléket választani, ami mind a lemezes lejátszásra, mint a fájlos lejátszásra annyira alkalmas lenne, mint a két gép külön-külön.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz M@trixfan #7516 üzenetére
Abszolút DLP párti vagyok, de a TW9000 kellemes meglepetést okozott. A róla írt cikkem már olvasható, Balagee is dicsérte.
Az LCOS engem egyáltalán nem vonz, plazma pedig hétköznapi tévénézésre megfelel, ha filmet akarsz nézni, ereszd le elé a vásznat! Szerintem nem kell alárendelni a szobát, csupán a túl világos falakat kell néhány árnyalatnyival sötétebbre festeni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A DLP egyik előnye az LCD vetítőkkel szemben ugyanaz, mint a plazmatévéké, a sokkal jobb fekete szint és kontraszt. A dinamikus írisz ezen segít valamennyit, de már a DLP-k is alkalmazzák.
Számold ki a lámpa árából, hány forint egy órányi mozizás! Szerintem bőven megéri.
Hány filmet nézel meg hetente?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
250-300 euró egy lámpa az elérhető árú, 1 M alatti vetítőkbe. Heti 5 film az már hardcore használat, de csak 9-10 óra üzemelés. Gyors fejszámolással, 20-25 Ft/óra költséget jelent, szerintem elviselhető.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
Pedig szerintem ha pontosan megmérnéd vászonról ANSI sakktáblán a kontrasztot "akármilyen" (de nem kifejezetten sötét) falak közt, majd ideiglenesen lefedve mindent fekete anyaggal (akár ipari méretű szemeteszsákok ), akkor rögtön falfeketére szeretnéd mázoltatni a falaidat a projektoros szobában! (Még talán te magad sem ülnél elé fehér öltözetben.
(Már persze ha elég nagy a projektor lencséből mért kontrasztaránya...)
Még az sem mindegy (legalább is számszerűen, még ha azt már nem is veszi észre a közönség), hogy hány vészkijárat jel pislákol egy moziteremben.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #7526 üzenetére
Fájdalommal olvasom, hogy ennyire amatőrnek nézel. Már nem először fordul elő.
Ezzel tisztában vagyok, 2003-óta van a nappalimban vászon és többnyire vetítő is. Néha egyszerre kettő. Mostanában azért ritkábban, mert az utóbbi években folyton tévéket sóztak rám, de ezt megelégeltem.
Rengeteg dedikált moziszobáról írtam bemutató cikket, a Házimozi Stúdió honlapján olvasható néhány. Csütörtökön megyek a legközelebbi riport helyszínére, ahol LED-es Runco szolgáltatja a képet.
Teljes mértékben igaz, hogy a visszavert (és a szórt) fény brutálisan csökkentheti, szinte tizedelheti a kontrasztot. Én csak azt írtam, nem kell mindenáron a vetítésnek alárendelni a szobát, közepesen világos, (vagy sötét, ez nézőpont kérdése) falak és plafon esetében is lélegzetelállító élmény tud nyújtani a látvány. Természetesen nem olyat, mint töksötét felületek esetén.(#7527) Year
Aki naponta 8 órát "vetítőzik", azt elmegyógyintézetbe vagy pszichiátriára kell vitetni, addiktológiai osztályra.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A konklúzióval (avagy ilyen formán javaslatnak is felfogható) nem értek egyet.
Én, ha már milliókat költenék egy DLP chipekkel szerelt projektorra és egy ehhez illő vászonra, akkor már véletlenül sem hagynám veszni a kontrasztot azzal, hogy nem festek minden falat feketére. (Illetve javasolnám, hogy aki teheti, az igen is fesse feketére. Akkor is, ha az asszony nem akarja engedi még a dedikált projektor szobában sem!)
Akkor is, ha ebben a tartományban már nem olyan látványos a különbség és egyéb szempontokból is jobb a kép, mint bármilyen mai plazmán.Szerintem az szabály, hogy ha projektor, akkor fekete (na jó, nagyon sötét, szinte fekete...) falak. Nem pazaroljuk a kontrasztot, ha nem muszáj!
Ez szerintem nagyobb kérdés, mint hogy 20 vagy 200k-ért veszel HDMI kábelt.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Aki naponta 8 órát "vetítőzik", azt elmegyógyintézetbe vagy pszichiátriára kell vitetni, addiktológiai osztályra.
Miért?
Én simán el tudnám képzelni a (majdani) dolgozószobámat úgy, hogy több, viszonylag olcsó projektor vetít egy nem is olyan hatalmas és drága vászonra (jó a magas DPI is) egymás mellé egy összerakva NAGY felbontású képet, amin hatalmas a munkatér, és át lehet látni a nagy CAD rajzokat ahelyett, hogy folyton panolgatok és zoomolgatok.
Jobban hangzik, mint egymás nyakába tolt LCD-kből kifalazni a dolgot. (Főleg a kávák miatt.)
De tudom, engem már azért is hülyének néznek, hogy mikor itt van egy professzionális LCD monitor a szobában, akkor inkább a plazma TV-n rajzolgatok, mert nekem jobban esik így.
- Rajzolsz? Képleteket pötyögsz be? Akkor tessék csak belebújni a 24"-os LCD-be, azt úgy kell!
Még csak nem is azon akadnak ki, hogy órákig van kvázi-statikus képnek kitéve a plazma. (Ami köszöni jól van, csak néha kirakok rá 10-20 percre egy fehér képet, aztán volt IR, nincs IR.)
[ Szerkesztve ]
-
Year
tag
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #7530 üzenetére
Jártam olyan moziszobában, ami egyben normális nappali is és SIM2 C3X 1080 vetítő szolgáltatta a képet másfélmillás Stewart vászonra. A tulaj azt mondta, az adott környezetből akarja kihozni a legjobbat. Ő is tudja, nem kellett mondanunk, hogy nagyságrendekkel jobb lenne sötét falakkal, de nem rendeli alá a lakószobáját a szenvedélyének. Nem a felesége miatt. Ja, a falon egy KURO is volt.
Én idén fogom valamennyivel sötétebbre festeni a barackszínű falakat, aminél a plafon egy árnyalattal világosabb, azzal kezdem. De nem feketére!
A vetítőt használó emberek talán ötöde gondolkozik úgy, mint te. Ezért készülnek olyan projektorok, mint a SIM2 Crystal 35, ami relatív világos szobában is élvezhető képet ad. Erről is írtam bemutató cikket.(#7531) janos666
Nem munkáról, filmnézésről volt szó. Heti 56 óra az már kissé beteges. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ez most nem vicc, bár nem is ez a legnyomósabb érv, hogy miért esik jobban így, de mióta szoktam plazmán CAD-ezgetni, azóta idegesít ahogy csóváznak a vonalak az LCD-ken, mikor panolok/zoomolok. (Pedig volt idő, mikor PVA monitoron még játszottam is, nem hogy vonalakat lett volna fura blur mentén tologatni.)
-
Year
tag
válasz janos666 #7534 üzenetére
Nem rossz! De én akkor is csak filmezésre fogom használni a plazmát,a gyenge lcd-t vagy monitort meg rajzolgatni meg kínozni tv-vel,na meg játékra
De mivel beletapostam az lcd-sek lekébe a véleményemmel ott már nem fogok infót kapni,bár eddigse nagyon erölteték meg magukat
-
janos666
nagyúr
Nem egészen egyértelmű számomra a mondat, de a játékot inkább a plazmán űzd!
Még a kontraszt is számít játékokban is, de a mozgókép megjelenítés (főleg eleinte, ha LCD-ről váltasz) ég és föld különbségének érzetét adja.
Nem is csak a mozgókép felbontás, hanem maga az a képfrissítési jelleg, ami a folyamatosan világító LCD és a pulzáló PDP közt különbözik, és érződik. Ez a diszkrét időpillanatokra renderelt képeknél (mint a játékok) még jobban érződik, mint filmeknél, ahol rajta lehet egy-egy képkockán blur formájában az 1/24 másodpernyi mozgás.Például LCD-n nyugodtan eljátszottam attól, ha időnként leesett az FPS, de plazmán igénylem hogy fixen 60 legyen, mert rögtön érezni, ha kevesebb. Viszont mikor megvan a stabil 60, akkor nagyságrendileg jobb a játékélmény, mint LCD-n.
[ Szerkesztve ]
-
Year
tag
válasz janos666 #7536 üzenetére
Melyik mondant nem volt egyértelmü?
Igen ez jól hangzik,akkor a játéknak is jó lesz a plazma. Lcd-nek meg még nem tudom érdemes e beruházni tv-re vagy elég lenne egymonitor is. Bár ahogy láttam a sony régebbi modeljei 120 ezerért egész elfogadhatóak. Neked milyen monitorod van?
-
janos666
nagyúr
Hogy a játékot is az LCD-hez sorolod, vagy ott visszakanyarodik a kör a mondat elejére, hogy "ja és persze játék ... is a plazmán".
Nekem semmilyen, tesztelésre szoktam kapni mostanában mindenfélét. (Most épp egy NEC PA231W van itt.)
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Igen.
Amivel találkozni fogsz, az átmeneti panel inhomogenitás, amit az okoz, hogy a panel különböző sub-pixelei egymáshoz képest jelentősen eltérő ideig pulzálnak hosszú időn át.
Nyilván ha letekered a kontrasztot, akkor minden pixel rövidebb ideig pulzál (mj.: a plamán attól függ a fényerő, hogy hányszor sül ki a cella egy frissítés alatt), így ez a relatív hatás is kisebb elváltozást okoz.Ha parázol, akkor az első 200 órában csinálhatsz szintetikus bejáratást homogén képekkel. De nem fontos.
Azt viszont nem javaslom, hogy a szemedet kínozd!
Nem egy embert ismerek, akinek úgy romlott el a szeme, hogy este tompa kislámpa mellett próbált sokat írni/olvasni (egyetemi kollégisták, ahol valaki már aludni, más még tanulni próbált).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Nekem esztétikailag is tetszenek a fekete házimozi szobák.
Megvan a saját kis mozis hangulatuk.Egyszer láttam egy olyat, hogy: fekete fal itt-ott sötétszürke sávokkal díszítve, fekete bőrfotelek, kávézóasztalka fekete lábakkal füst-szürke üveggel. Sötétszürke műkő padló.
A tulaj is úgy gondolkodott, hogy a képnek is jót tesz és még hangulata is lesz.
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #7541 üzenetére
Igen, azok dedikált házimozik, nem lakószobák. A műkő viszont hatalmas hiba, mert a hangzást agyonvágja, akárcsak az üvegasztal. Mindkettő messziről kerülendő a házimozikban.
Több olyan moziszobáról írtam, amit a tulaj utólag építtetett a házához, mert nem volt elégedett a nappalijában lévő körülményekkel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
Az üveg nekem fel sem ötlött a műkő mellett. Arra én is rákérdeztem, hogy legalább rakott-e alá hanglágy anyagot.
A padlófűtés volt a kulcsszó, nyáron elvileg terített rá padlószőnyeget.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #7543 üzenetére
Létezik olyan üvegasztal, ami nem, vagy csak elenyésző mértékben szól bele a hangzásba, és a műkő mellett valóban eltörpül a jelentősége.
-
spiky03
veterán
Köszi mindenkinek, de nem akarok jelenleg két gépet erre a célra. Azért szeretnék BD lejátszót, mert ugye szeretnék vásárolni eredeti BD lemezeket, nah meg jó pár DVD-m is, amiket azért nem dobnék ki.
Havernak egy LG BD550-e van és ha azt tudja tudásban az általam leírt lejátszók valamelyike, akkor már nekem jó Mert neki viszi az mkv-at rendesen (eddig talán 1-2 olyan film volt, amit újra kellett muxulni, hogy menjen)
Az ISO lejátszás az nem izgat.
Nah mindegy, majd elmegyek valamelyik MM-be vagy Satrunba, ahol megtalálhatóak ezek a játékosok és letesztelem őket.
A BD fórumon a Sony-t ajánlották főleg, hogy van ahol 35ért megvehető, mert minőségben a Samsung meg az LG felett van, gondolok itt a képminőségre.
A szolgáltatásokban meg majd kiderülSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
krx21
nagyúr
Most hogy, elment az 55VT30-am, persze csak nagyobb TV-n töröm a fejem!
Szerintetek nagy visszalépés lenne képminőségileg egy Samsung 64D8000?
A tesztek alapján nem rossz készülék. Ráadásul nagyobb fényerővel rendelkezik mint a Panasonic! Most nagyon jó áron hozzá lehet jutni! Bár lehet, hogy ha az olcsóság is szempont, jobban járnék egy 65ST50-nel ami talán jobb mint a D8000 plazma...
Megy a keresgetés... -
ZEN1TH
őstag
Franko keszulek a D8000, de szerinem a VT utan gondod lenne a feketevel. De a legjobb az lenne ha meg tudnad nezni megfelelo korulmenyek kozott amire azonban nincs tul sok lehetoseg. Az ST-vel szerintem kissebb rizikot vallalnal.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest