-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz #40935168 #7197 üzenetére
Nem. Egyetlen TV-n sem láttam még kikapcsolhatóan... plazmáknál ugye elve ott az ABL, LCD-knél a dinamikus háttérvilágítás-szabályzás mára alapfunkció lett (a LED-es LCD-knél, mivel a CCFL-t nem lehetett ilyen szinten szabályozni).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Rosep
senior tag
Megint előjött a ghost téma. Ígértem egy beszámolót az LG 50PV350-ről. Főleg, hogy most írta valaki hogy venne talán 60PV250-et. (A 350-es ennek az utódja)
Nos. Igen érdekes eme típusnál a ghost. Megy a TV2 híradó. Ugye egy-egy riport 1-2-3 perces. Ilyenkor lent egy kb. 10 centis csíkban otthagynak egy mondatot. Mikor vége a riportnak, és a bemondó a stúdióban ül, akkor ezt leveszik. Na ennek a helye kicsit látszik, ha nagyon figyeli az ember. De ha elkapcsolok és megy bármi más a képernyőn, pár mp alatt eltűnik. Volt, hogy a gyerek 2-3 órát Minimaxot nézett (illetve nem nézte csak ment a TV). Másik csatornára átrakva pár percig látszódott a logó, ha éppen egy homogén tartalom volt a helyén. Igazából csak az átkapcsolás ideje alatt, amíg fekete volt a képernyő lehetett jobban látni.
Szóval kb. 2 hónapnyi használat után erről tudok beszámolni.
Én bejáratás címszóval levettem mindent 50%-ra, de most már jó lenne találni a neten egy rendes beállítást, mert úgyérzem többet is tudna a TV.
Akit még valami érdekel kérdezzen![ Szerkesztve ]
-
kalmanchris
tag
válasz #46372352 #7204 üzenetére
Nem csak árban, képminőségben is...
Ne ijedj meg a boltokban látható villódzástól. Próbáld ki normál otthoni fényviszonyok mellett.
Az én U20-as plazmámon csak akkor vehető észere a villogás, amikor elég világos szobában közepesnél jobban feltolt kontraszttal, bekapcsolt öko módban van. Ez ugye világosságtól függően még jobban rányomja a kontrasztot. -
spiky03
veterán
Én sem láttam havernál villódzást a G30-án.
Úgyhogy szerintem is plazmát vegyél, mert az jobb mint az LCD.
Én is pana plazmát veszek majd, ha össze jön rá a pénz, nah meg, ha megszülettek az első tesztek, beszámolók.
Ez is olyan szerintem, hogy valaki látja, valaki meg nem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gabor970
addikt
ez tuti? nekem menüben van mód a dinamikus kontraszt kikapcsolására. Természetesen ki is van kapcsolva, nem is éreztem soha, hogy fényerővel manipulálna a készülék világos/sötét jelenet váltáskor.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
válasz #40935168 #7197 üzenetére
Nem egészen.
Ezeken a plazmákon van egy kis gamma ingadozás az APL (a teljes megjelenő képkocka kiátlagolt fényereje) függvényében. És vágja a max fényerőt is (ez az ABL alapfunkciója, a gamma ingadozás csak mellékhatás).A Samu és Pana plazmák is túlnyúlnak kicsit az sRGB gamuton, de az AdobeRGB-től messze vannak. Pl. itt a Pana G30:
De a fent említett dinamikus ingadozások miatt nem szeretik a külső software-es korrekciókat, így többet ér hardware-esen sRGB-re állítani a gamutot és egy saját profilt rendelni hozzá.
Összehasonlításul még tudok adni egy-egy CIE dE2000 grafikont a Pana G30-ról és a Dell U2412-ről.
Bár vedd fiygelembe, hogy:
1: Kicsit változhatnak az értékek ha változtatom a kimért négyzetek méretét.
2: Itt a G30 már a kalibrációs célértékek, míg a Dell csak a saját profilja ellenében van tesztlve (ha az is Rec709-et emulálna, akkor kicsit magasabb lehetne).Saját használatra készült családi képek nézegetésére szerintem maradéktalanul alkalmas. Sőt, a magas kontraszt miatt nagyon jól néznek ki raja a fényképek.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BaLee
addikt
Imént hívtak a Panasonictól a felmérés miatt. Állítólag április végéig küldik ki a választott ajándékokat. Kíváncsian várom.
-
junkpod
veterán
félre lettem értve kicsinykét
most van egy hdd-s dvd recorderem (kb 1 db dvd-t írtam vele életében, a világ leghaszontalanabb funkciója a dvd író része az ilyen PVR-eknek...), de ez nem pana és csak analóg tunerrel rendelkezik. Amíg analóg tuneres tv-m volt addig tök jól működött a késleltetett tv nézés és a felveszem-hogy-később-megnézzem. (bár ezeknek is kb 20%-t néztem meg valóbanMost a csili-vili digit tuneres tv-vel nehezemre esik analóg adást felvenni-késleltetni.
Ehhez keresek olyan hdd-s PVR-t aminek van hdmi kimenet, dvb-c tunere és esetleg Panasonic (ez lenne a kánaán
Rossz esetben találok egy
-hdmi-s, dvb-c tuneres akármit viera nélkül
-hdmi-s panasonicot, vierával dvb-c nélkül
És más márkák között sem látok C tuneres hdd felvevőket.Na erre mi a megoldás?
Box's don't touch!
-
janos666
nagyúr
válasz #46372352 #7216 üzenetére
Én látom, de megvagyok vele. (Jobb, mint amit LCD-vel kéne elviselni.)
60Hz-el etetve nem érzem zavaró mértékűnek állóképen sem, 24Hz-el egy Windows asztal nagyon durva, viszont így csak 24 fps-os mozgóképre használom és azzal nem zavaró (mondjuk ha direkt berakok egy SinCity-t a homogén világos pacáival az más, de úgy általában semmi gáz a filmekkel).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, a tisztelt fórumozóktól!
Tv vásárlás előtt állok kb 170 körül lenne a keret, általános felhasználásra lesz, tvzés és szimpla dvd lejátszóról való filmezés semmi extra!
Plazma, lcd tv nincs megkötés, viszont jó lenne minél nagyobb tv ennyiért, mondhatnám, hogy a méret számítana
Mit tudnátok ajánlani, márka?
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
ZEN1TH
őstag
válasz olahmate1991 #7218 üzenetére
Pana 50u30 3 ev garival.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
TCr
veterán
-
ZEN1TH
őstag
válasz olahmate1991 #7223 üzenetére
A kovetkezo kepminoseg beli ugras mar az 50G30, de az 280k
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
M_AND_Ms
veterán
válasz junkpod #7215 üzenetére
Például az olcsóbbik megoldások
http://forgat-sat.hu/webshop/digitalis-kabeltv-vevo-c-67.htmlTapasztalatom az, hogy a hülye szoftverük miatt felvétel közben nem lehet a már felvett anyagot visszanézni, csak utána. (a hardver simán bírná)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BBéci
legenda
válasz junkpod #7215 üzenetére
Samsung D8900, DVB-T és C tunerekkel rendelkezik.
(#7216) dantre
A szemem, agyam nem érzékeny az ilyesmire, DLP szivárványt sem látok.
Nagyban befolyásolja a környezeti fény, szerintem otthon, töksötétben az arra érzékenyeket is kevésbé zavarja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
válasz #40935168 #7225 üzenetére
Attól függ.
Főleg az xVA-knak, de az IPS-eknek is van észrevehető utánhúzása, míg a PDP-k csak véletlenszerűen produkálnak ditherelési hibákat mozgás közben. (Állóképen nem gond.)
A kontrasztot meg ugye nem kell túlmagyarázni. Valós kontrasztban (dinamikus szabályzás nélkül) csak pár LCD rúg labdába, de az sem éri be a jobb PDP-ket.
A plazma tükröződik (ami sötétben nem gond), a VA paneleken viszont csúszik a gamma, az IPS-ek felfénylenek oldalról (annyira "oldalról", hogy néha már szemből nézve a sarkokat is, főleg nagyobb méretekben...).
LCD-nél több a homogenitási probléma. (Bár idén "kitett magáért" a Panasonic plazma ügyben a zöld pacáikkal, profi LCD moncsikon pedig van digitális kiegyenlítés...)
-
< CyberBob >
őstag
Azért még fussál pár kört a plazmával. Nekem alapvetően kevés volt a fényereje (G30) ezért kicsit feljebb volt tolva a kontraszt és normál mód volt beállítva (thx még esete is sötét volt). Meg kell nézni bemutató termekben kevésbé kivilágítva. Furcsa mód (legalábbis nekem) nappal jobban vibrált (ki volt kapcsolva az automata fényerőállítás) mint teljes sötétben. Esetleg várd meg az új modelleket hátha ezen a téren is fejlődtek. Még annyi, hogy melyiket nézted mert a G30 (neo pdp) sokkal jobban vibrál mint az olcsóbb panelesek.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
janos666
nagyúr
válasz olahmate1991 #7223 üzenetére
Nézz még rá a Samsung 51D550-re. (De az igényel egy kis extra melót, mire jó lesz.)
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #7229 üzenetére
"az IPS-ek felfénylenek oldalról (annyira "oldalról", hogy néha már szemből nézve a sarkokat is, főleg nagyobb méretekben...)."
Pontosan ezt tapasztaltam, másik topikban leírtam, a lökött LCD-sek meg jól felháborodtak.
Ha ketten ülnek a tévé előtt, ideális nézési távolságban, az átellenes széle már jelentősen kékesszürkül. Egyszerűen élvezhetetlenné válik.(#7232) olahmate1991
Próbáld meg magyarul![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
ZEN1TH
őstag
-
Gabor970
addikt
válasz olahmate1991 #7232 üzenetére
bocs, már szólt más.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
Hopsz, véletlenül kicsit régi hsz-re válaszoltam.
Ezek nem összelegózott kijelzők, egy darabban vágják le őket.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #7229 üzenetére
Én most egy Dell U2412M-et használok a PC-hez, ami egy fullHD e-IPS modell, LED-háttérrel. Alapvetően elégedett vagyok vele, színhűségben elég jó, kellően homogén is (szinte teljesen), a feketeszintje is meglepően jó: 0,13 cd/m2 (azért nyilván nem plazma-szint), a mozgásmegjelenítése kiváló. Ami nagyon furcsa és még mindig nem tudtam megszokni, az a fénye. Korábban fénycsöves Dell-em volt és nagyon más a fénye ennek az újnak. Hiába állítottam 90 cd/m2-re, még így is jóval bántóbb, mint a korábbi volt, ezt valahogy nem tudom megszokni, valahogy még így is vág, nem olyan kellemes, mint a korábbi volt. Ami mondjuk erősen mellette szól: olcsó volt és ahhoz képest szerintem igen sokat nyújt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #7241 üzenetére
Nem vettem észre olyat, hogy ne lenne piros. Szerintem nagyon szépen adja vissza. Mondom, nekem az egyetlen bajom a LED bántó fényével van. Amit nem lehet igazán leszabályozni. Én ezért sírom vissza a CCFL-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
Érdekes nekem pont a ccfl csövesek zavartak még 0 fényerőn is míg a te ledesed 40-es fényerőn már borús időben is jó volt. Sokan panaszkodtak a led vibrálására na azt nem vettem észre viszont az egyszínű színátmenetek sávosodtak míg a fénycsövesen nem volt ilyen gond. Viszont a feketélye tényleg nagyon jó és nem maszatolta a képet így játékra is egész használható (persze a Sony crt-t nem cserélném le rá )
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #7243 üzenetére
Nálam most 33-as fényerőértéken 75-ös kontraszt mellett hozza a 90 cd/m2-t és már ez is bántó. Igen, kifejezetten sokan ajánlják játékra is, tényleg jó is rá és még filmnézéshez is elmegy a feketeszint - bár én meg a plazmáét nem cserélném le erre.
A színátmeneteket csak nagyon kiélezett helyzetben látom, de mondjuk ez nem is csoda, eléggé alap e-IPS panelről beszélünk. Általános használatra szerintem tökéletes monitor, korrekt ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz < CyberBob > #7241 üzenetére
A piros az pont hogy pöccre ott van az U2412-n, ahol kell, a zöld és a kék egy picit túlszaturáltak (bár nem zavaró mértékben):
Noha abban igazad van, hogy a Rec709/sRGB gamutban a piros az inkább téglavörös, de erre vannak masterelve a filmek, úgyhogy ha wide gamuton nézed, abból más kevert színek jönnek ki rosszul...
Engem nem zavart a LED vibrálása, plazmához képest semmi.
Bár én is szívesebben nézem a CCFL-eseket (most pl. épp egy PA231W-t a LED-es Dell-ek után).(#7244) DM-Fan
Én 21/74-re állítottam, javaslom lentebb pöccinteni a Contrast-ot egyel.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #7246 üzenetére
Így mennyit mérsz rajta cd/m2-t tekintve? Kipróbálom!
A színkomponensek nálad hogy állnak a 21/74-nél? Nálam a 33-as fényerőhöz és 75-ös kontraszthoz:
R: 100
G: 83
B: 82Amúgy ezen értékeket U2412-re írod, vagy ami nekem van: U2412M-re? Profilod van esetleg?
A válasz nyugodtan jöhet priviben is, ne OFF-oljunk fölöslegesen!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Lassan átkopizom a plazma topicba a teljes Dell IPS '12 cikkem , de:
Black level = 0.08 cd/m^2
White level = 80.18 cd/m^2
Aprox. gamma = 2.19
Contrast ratio = 1020:1
White Correlated Daylight Temperature = 6524K, DE 2K to locus = 0.1TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #7248 üzenetére
Kipróbáltam, kellemesebbnek tűnik így elsőre, sokat számít az a -10 cd/m2 is. Nem nagyon akartam pedig 90 cd/m2 alá menni, de szerintem járatom most így pár napig és meglátom, mi lesz a hosszabb távú tapasztalat vele. Előre tényleg harmonikusabb egy hangyányit, mint az enyém volt, kellemesebb a szemnek, az előzőeknél volt egy olyan pici fényerő-többlet, ami nem tetszett. Mondjuk most sajnos pont nincs nálam semmilyen műszer, amivel tudnám ellenőrizni a színhűséget.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója