- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nem a 4-5 éves, hanem az utóbbi 1-2 napos erre irányuló tevékenységet értékeltem (és nem is csak téged, minden résztvevőjét).
Párttól függetlenül mindenki hibás, aki lovagol rajta, én is.
Newton-ba pedig tényleg azért kötöttem bele, hogy lásd, hogy bármibe bele lehet kötni, abba is, amit te vagy bárki más ír, mint ahogy te is ismét bele tudtál abba, amit én.
A topic pedig közben hízik és hízik az OFF-tól.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #6851 üzenetére
Igen, csak sok értelme nem volt belekötnöd: csak magadat minősíted azzal, ha azt állítod, mindegy, hogy Newton-nak, vagy Nyútony-nak nevezzük az illetőt és hogy ez csak külsőség. Ha a sarki fűszeres lenne, akkor is kutya kötelességed rendesen írni a nevét, nem még akkor, ha tudjuk, hogy kiről van szó. Ez nem külsőség, hanem alapvető tisztelet kérdése és ezen felül a helyes írás az intelligencia egyféle kivetülése. Persze, tudom, egyesekből mindkettő hiányzik.
A topic meg csak hízzon az OFF-tól, ha ez kell hozzá, hogy megtanulják a résztvevői, hogy mit hogyan írunk helyesen!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Fizika vizsgán szakmai szempontból szerintem mindegy. Történelmi szempontból nem, de fizika vizsgán az kevésbé fontos.
Valaki azt mondja hogy szép a képe az Avatár-nak kéksugárról a gyétéharmincon, azt mindenki megérti, max röhög egyet magában. Mikor valaki konkrétan hülyeséget mond, mint pl. itt lag helyett utánhúzás, abba én is rögtön belekötök.
Meg jó, legyen belekötve a Blue-Ray-be, de ha valaki makacs, véges időn belül rá kell hagyni, nem folytatni, mint két kisgyermek, hogy "nem, "de", "nem", "de", míg "nekünk okosaknak" lesz utolsó szava (két hét múlva, közben meg leégett a tűzhelyen a rántotta és mindenki kimenekül a szobából a füst miatt). Az okos embernek azt is tudnia kell hogy hol hagyja rá a hülyeséget is a másikra. (Én is ritkán tudom hogy ebben hol a határ, de azért próbálkozom.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #6853 üzenetére
Ha fizikavizsgán leírod, hogy Nyútony, ott sem fognak megdicsérni, hidd el!
Pont azért kell belekötni a helytelen írásmódba, hogy megtanulja az illető és legközelebb jól használja! Ha rászólsz, majd közli, hogy de ő szarik rá és annyiban hagyod, akkor majd legközelebb is szarik rá! Lényegtelen, hogy érjük-e, hogy miről van szó. Igénytelen!
Get Moded!
-
BBéci
legenda
A vitát kiváltó esetben az volt a legdurvább, hogy aki hibázott, annak állt feljebb, Ő oktatott ki minket. Én minden kommentár nélkül leírtam helyesen, ezt sem tudta elviselni. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pkaresz #6858 üzenetére
Nem is szabad annak akadnia, csak nem szabad 24p-re determinálni, ha egyszer nem az a forrás kadenciája, hanem 23,976.
A Popbox ezek szerint nem tudja az általam említett árnyalatterjedelmi módot, az A-210-esem beállításait írtam le. Alapesetben próbáld az sRGB 16-235-öt, szépen állítsd be hozzá a kontrasztot/fényerőt, mert alapból jóval világosabb képe lesz, mint ha 0-255 terjedelmet használnál!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
skoos
őstag
MindigTV ingyenes adásai (azon túl, hogy HD), milyen? Kicsit fura egy tetőantennával koaxon keresztül HD anyagot fogadni....nem? Vagy csak én érzem ezt távolinak pl. egy HDMItől?
-
janos666
nagyúr
árnyalatterjedelmi módot
Oké, hogy így van a "hivatalos Popcorn Hour féle magyar fordítás" és azért is emlegeted most így hogy megtaláljátok a Popcorn Hour magyar menüjében, de az YCbCr az nem "árnyalat terjedelmi mód", hanem egy színtér.
(Oké, van "terjedelme" a 3D-s színtérnek, de nem árnyalatokban, az inkább arra utalhatna, hogy milyen a precizitás, pl DeepColor...)OFF: Félek most emiatt beszólni, mert tudom hogy a Blue-Ray-re fogsz visszaugrani és azt mondod hogy csak tovább kötözködöm, de ez pont hogy az, mikor szakmailag is helytelen valami.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
-
janos666
nagyúr
Árnyalatokban végtelen a Rec709 színtér, mert végtelen precizitással bonthatod fel a 3D-s tested.
Csak chromaticitásban vannak határai, de ez a kapcsoló ahhoz nem nyúl.
Az a kapcsoló azt állítja, hogy RGB vagy YCbCr formátumú legyen-e a kimenet.
Itt nem a tartomány a lényeg, hanem hogy piros+zöld+kék vagy fényerő+chromaticitás formában vannak-e kódolva a színek.Csak azért mondom, hogy attól mert a Popcorn menüjében így nevezték el, még tudjunk róla, hogy az nem terjedelem, hanem formátum.
-
-
törölt tag
válasz Csabroncka #6863 üzenetére
Azt a 1080-at (FullHD) nem csak a TV konvertálja fel a 720-ból (HD)?
-
Gabor970
addikt
nézni milyen? Szerintem nagyon jó, amikor a forrás is az. Pl Duna Anzix, sport műsorok.
Jobb mint a UPC Direct HD adása, ami 720p ha jól tudom. Lényegesen jobb.
Én egy HD Ready PS50C430-as samsungot nézek. Gondolom jobban kijönne a minőségbeli plusz egy jobb készüléken.
Ha minden igaz -eljutok a UPC ügyfélszolgálatra- hétvégén már UPC digital gold HD lesz nálam is, majd megírom ahhoz képes milyen. Pár napja valaki írta, hogy annál nem jobb a MindigTV HD.Bevallom, egy olcsó noname 3m-es HDMI kábel van a STB és a TV közt. Amennyiben az új UPC kábeles digitális nem hoz javulást a jelenlegi UPC direct (műholdas) digitálishoz képest, akkor kezdhetek gyanakodni, hogy a HDMI kábel a leggyengébb láncszem nálam.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fjanos951 #6867 üzenetére
Tudod, vitatkozni ész érvekkel lehet. Na ilyet tőled még véletlenül sem láttunk, csak a süket trollkodást, hogy nem lényeg, hogy hibásan írsz és hogy fejezzük be. Vedd már észre, hogy olyan emberek KÉRTEK normális megnyilatkozásra, akik hosszú évek óta aktív tagjai a témának! Nem viccből történt. Ha ez nem tetszik, nem kötelező ide írnod! Az autópályás hasonlat jelen esetben pont rád illik. Részemről befejeztem a trolletetést.
Get Moded!
-
fjanos951
tag
Először is, én senkit nem helyeztem a marhák közé, másodszor pedig az, hogy valaki régebben fórumtag, nem jelenti azt, hogy lekezelhet akárkit. Ez különben nem egyedi eset, más fórumokon is vannak emberek, akik szeretik éljeneztetni magukat, mert elhiszik magukról, hogy ők a zsenik és az újak a bunkók. Itt erről van szó, ha nem vetted volna eddig észre. Sokszor kis macskajancsik akarják kioktatni a másik, esetleg tőle tízszer műveltebb és okosabb embereket. Mert azért nem csak TV van a világon és az általános műveltség nem áll meg ott, hogy nekem már régebben van plazmám és ezért jobban ismerem azt, így aztán a másik marha.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fjanos951 #6873 üzenetére
Értem. Nálad ugye az mutatja, hogy mennyire művelt vagy, hogy nem tudsz helyesen írni és felháborodsz, ha megkérnek, hogy írd jól, amit kell? Aha, értem. Jogos.
Amúgy sem arra utaltam, hogy ki mennyi ideje fórumtag, hanem hogy amióta tag, mennyit tett a topicért és a közösségért. A Téged helyes írásmódra felkérők ilyen tekintetben bizony előrébb vannak, mint egy újonnan betérő, akár tetszik, akár nem.
Azt meg nem tudom miből szűrted le, hogy bárki is zseninek tartja magát csak az alapján, hogy régebben van plazmája, azt meg végképp nem értem, hogy más műveltségére mi alapján következtetsz abból, hogy mit tud a plazmákról. A helyesírás ellenben valahol műveltségi és olvasottsági fokjelző. Na, a helyesírás az, amiben magad nem erősködtél.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DVlad
őstag
Off
Urak! Melyik nem plazma TV fog a legkevésbé kiborítani egy plazmához szokott, igényes szemet?
37-es méretben melyiket tartjátok a legjobbnak? Fõleg a ti tapasztalataitokra lennék kiváncsi, nem számokra, hivatkozásokra, stb. Azért is itt kérdezem, mert itt értik, hogy mirõl beszélek.
Elõre is THX! -
Year
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy pár éve vagyis jó pár éve figyeltem a plazmákat.Azt tervezek venni dea fényerő kicsit össze zavar, pár éve 1200-1500 cdm volt. Az lcd é pedig 500-550 cdm.
Nemrég olvastam egy pana plazmáról és a beállítások után 96 cdm volt a fényereje.
Most akkor melyik a valós?
-
ZEN1TH
őstag
A 96cd/m2 kb. reális egy kalibrált PDP-hez. Az LCD TV-k fényereje valóban magasabb, ha jól rémlik azok 120-130 cd/m2 körül szoktak lenni kalibráltan. Az idei Panákból már ki lehet hozni a száz feletti értéket. Az ezres értékek óriási baromságok és kizárólag marketing van mögöttük.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DM-Fan
Topikgazda
Az utóbbi érték lesz a reális, a korábbiak nagyon elvetemült értékek, valószínű marketing volt, amit láttál. Sokan szóvá tették a tavalyi Pana plazmák kapcsán, hogy csökkent a fényerejük a 2010-es modellekéhez képest, ez tény és való, de ettől függetlenül megfelelőek így is. A Pana ígérete szerint idén megint emelnek a fényerőn, de ne gondolj ilyen drasztikus emelésre, nincs is szükség arra, hogy kiégesse a szemed!
Get Moded!
-
Fernet
senior tag
Most hívtak a Panasonic-tól (VIP akcióval kapcsolatban). Nagyjából 10 perces kérdezz-felelek után a hölgy egyeztette velem, hogy akkor ugye a mikrohullámú sütőt szeretném ajándékba, megköszönte a válaszokat és elbúcsúztunk. Még mindig nehezen hiszem el, hogy ilyen értékű ajándékot adnak, valaki megkapta már?
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
2009-ben vett TX-P42G10e plazmakészüléket használt idáig a család,de sajnálatos módon az elmúlt héten tönkrement.Szerelő állítása szerint Processor (úgy tudom az A-board-al együtt van ) a 2 év gyártói garancia lejárt:alkatrész rendelve 94 ezer forint,szerelés nélkül . Ezt természetesen nem kértük,így új vásárlása mellett döntöttünk. Az új tv TX-P42G30e készülék lett.A g10-essel utóbbi időben nem voltam megelégedve az emelkedett fekete szint miatt, mikor az új a helyére került itthon az állunkat kerestük a különbség miatt. A Panasonic a 2009-es szériánál ezt elrontotta rendesen....
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fjanos951 #6868 üzenetére
Nem jelentéktelen és nem kötöttem bele, csupán leírtam helyesen.
Ha ez Neked nem tetszik, akkor ne látogasd ezt a topikot. A folyamatos trollkodásod miatt lassan eljutsz arra a szintre, ami kitiltást von maga után, ezért nem is lesz rá lehetőséged! Semmit nem teszel hozzá a topikhoz, csak rombolsz kötözködsz, kóstolgatod a többieket.
A szabálysértések miatt sem! 5 percen belül ne írj új hozzászólást, szerkeszd a meglévőt!
A legjobb lenne, ha nem írnál semmit![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Generalhu #6883 üzenetére
Igen, így van, a 2009-es szériákban még viszonylag jelentősen meg tudott emelkedni a feketeszint, mérésekkel is kimutathatóan, sőt, szabad szemmel láthatóan is érezhető volt a különbség 1.500 óra elteltével. A 42G30-cal már biztos, hogy nem lesz ilyen problémád, nálam az 50G20 már bőven túl van a 3000 üzemórán is és nem érzékelhető semmilyen feketeszint-emelkedés, úgyhogy nem kell tartanod hasonló jellegű problémáktól. Sajnos a meghibásodás ezúttal sem zárható ki, de azért a G30-at már gondolom jóval kedvezőbb áron sikerült megvenni, mint anno a G10-et. Ezért jó 5 éves garancia-akció keretén belül vásárolni, sajnos erre most nem volt lehetőséged.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Egy Logitech Harmony 600 tulajt kérnék, hogy priviben jelentkezzen tapasztalatcserére! Köszönöm!
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Mi ez a mikromizéria? Adnak mostanában egy mikrohullámú sütőt ha TV-t veszel?
A legjobb eddig az 5 literes napraforgó olaj volt, amit olcsó TV-k mellé láttam akcióban.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #6891 üzenetére
Választhatsz több készülék közül, pl. mikrohifi is van a kínálatban. Egy kérdőív kitöltéséért cserébe azért eléggé korrekt, hogy hozzád vágnak egy akár 40-50 eFt értékű cuccot, nem igazán egyenértékű egy 5 literes étolajjal - bár annak is elég magas az ára. Szerintem elég gáláns dolog a Panasonic-tól, a többi gyártónál legalábbis híre hamva sincs ilyesminek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Year
tag
ZEN1TH, DM köszönöm az okitást
Méganyilenne akérdésem,hogy mivel éjszaka szoktam filmezni főkként ezért talán a plazma jobb választás.De a tesztek nagyon emlegeték a beégéseket.már akkor is ha alul fel is meg van a fekete sáv nagy károkat okozhat a tv nek mint a dvd-nél van.
A pana pl mennyire viseli jól az igénybevételeket? gondolom állóképet rajta hagyni mindig nem lehet de pl ha nem teljes képernyős müsór megy az okoz valamit neki?Vagy a beégés mennyire veszélyes a 2011-es modelleknél?
-
DM-Fan
Topikgazda
A Panasonic modelljei még a leginkább toleránsak a tartós képelemekre a három gyártó készülékei közül. A filmeknél jelenlévő fekete sávoktól nem kell félned, ugyanis azok nincsenek olyan hatással a panelre, mint mondjuk egy tartósan jelenlévő, rikító fehér képelem (pl. brutál csatornalogó, vagy játék HUD-ja). Ilyenkor csak annyi történik, hogy a fekete sávok helyén minimális a panel igénybevétele, míg a "filmterületen" aktívabb. Ez okoz némi inhomogenitást, így egy szélesvásznú film befejezését követően látni a sávok helyét (picit mások ott a fényviszonyok, illetve a találkozási pontnál egy vékonyka csíkot felfedezhetsz közelről homogén felületen), de csak kb. 1-2 percig, utána teljes képernyős változó tartalom után újra teljesen homogénné válik a panel. Emiatt tehát ne fájjon a fejed! Amit lehetőség szerint kerülni kell, azok a tartós képelemek, hosszú időre a képernyőn hagyott, változatlan alakzatok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Mindenképp! Nézd meg mindkét technológiát személyesen is és az alapján dönts! Mondjuk a nagyáruházi mustra sokszor félrevezető: nem épp a legjobb tesztkörnyezet, de ha valamelyik márkaboltban körül tudsz nézni, az már megfelelőbb, ott már általában jobbak a fényviszonyok. Szóba jöhetnek a már plazma/LCD-tulaj ismerősök is.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ezért is javasoljuk mindenkinek, hogy aki csak teheti várjon, amíg 5 éves garancia-akció lesz, vagy ha ilyen épp nincs, akkor próbáljon vásárolni plusz garanciát. Sajnos a mai technológiák közel sem olyan tartósak és jó értelemben vetten igénytelenek, mint a CRT volt. Ha 5 év alatt bármi probléma van, akkor ingyen javítják a TV-det, ha meg nem javítható gazdaságosan, akkor a vásárláskori értéken választhatsz másikat, ami mondjuk 4 év múlva nyilván jóval jobb TV-t jelent. Ez azért nem mindegy! 5 év alatt azért már jó eséllyel "ledolgozza" a TV a vételárát.
Year: Nem, egyáltalán nem, csupán észlelési tapasztalat. A sajátom és másoké is. Plusz magam sem az első plazmámat "koptatom".
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs