Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BaLee #27754 üzenetére

    Csak azt felejtitek el emberek, hogy attól, hogy nektek adott esetben nem jó olyasmire, amire költenétek, attól még másnak igencsak jól jöhet 10.000 Ft mínusz egy olyan termék árából, amit amúgy is éppen meg akarna venni.

    Ne csak TV-ben gondolkodjatok: költhető digitális gépre, objektívre, stb. Most azt várjátok, hogy készpénzben adja oda nektek a Pana a 10.000 Ft-ot? Nyilván nem fogja, nem is érdeke. Neki az az érdeke, hogy ok, megvettél egy terméket, de vegyél másikat is tőlem, ezért ösztönözlek azzal, hogy 10.000 Ft-ot elengedek az árából. Az, hogy most neked pont nincs szükséged egy másik termékükre, az egyéni szoc. probléma. Ettől még ez egy gesztusértékű dolog és azt ne mondja senki, hogy ő nem ugyanezt csinálná, ha kereskedő volna és az lenne a célja, hogy a saját portékáját eladja.

    Tipikus magyar mentalitás érződik csomó emberen: semminek nem tudnak örülni, semmi nem jó úgy, ahogy van. Kapott az egyszeri vásárló egy grátisz 5 éves garanciát, meg 10.000 Ft-nyi kedvezményt egy esetlegesen megvásárlásra kerülő második termék árából, mindezt úgy, hogy az ár semmivel nem magasabb - sőt, esetünkben ugye jóval olcsóbb - mint korábban. Ha ezt lenyúlási kísérletnek vélik egyesek, az már az ő bajuk. Én viszont örülök a kapott kedvezményeknek, más gyártó még ennyit sem nyújt.

    Get Moded!

Aktív témák