Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz Monyesz #21046 üzenetére
Még van pár évük, aztán éhen fognak halni, mert csak az fog náluk vásárolni akit nem érdekel a pénz, olyan ember meg kevés van. Most még vannak páran aki bizalmatlanok a netes rendelésekkel műszaki cikknél, de nem hiszem, hogy bárki épeszű ember adna 260-at egy olyan 42G20-ért ami pár hónapja folyamatosan megy, ráadásul nálunk ugyanaz az adó megy az összes plazmán a jobb felső sarokban ugyanazzal a csatornajellel...
Ja és itt is 259900 a 42g20, de három hete roppant igényes módon át volt húzva egy filccel és alá volt írva, hogy 249900, de aztán kikerült egy új tábla és visszakerült a régi ár.
Nem élt senki a hihetetlen akcióval.Pedig továbbra is azt mondom, hogy ezek a nagy áruházak tudnának igazán akciózni, mert ha berendelnének egy kamionnyi készüléket akkor azt nyugodtan adhatnák akár a webshopok árain is, mert kapnának rá annyi kedvezményt, hogy így is maradjon rajt hasznuk. És lehet több lenne a sok kicsi, mint hogy ott áll a tv 3 hónapja mert aki egyszer is utána nézett az árának, ennyiért max mosolyog egyet rajt és megveszi máshol.
Persze értem én, hogy valahogy ki kell termelni a bérleti díjat, de így nehéz lesz...
-
Iceapo
csendes tag
válasz Gabor970 #20971 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Kérdésedre válaszolva, értem én hogy másnak lehet hogy fura hogy én miért akarok ennyi divx-es tartalmakat nézni az 50-es plazmán, a rövid válaszom hogy nem annyira akarok én, de nagyon sok filmem, régebbiek, ilyen tömörítésűek, ill. hát BRrippek még.
Mint említettem egy régebbi hsz.-omban, hogy elrepülök, hát elrepültem ma a madaras teskóba, de nem szaladok előre ennyire, előtte voltam egy másik boltba is, és ott megvizslattam a PS50C530-at, DVD ment rajta, koaxon, ahogy a többin tv-n is, persze különbséget nem igazán láttam, az összes tv-n sz*r volt a képminőség. Tudtam hogy a jellel van a baj, de azért egy kicsit elkeseredtem, még attól is elment a kedvem hogy megkérdezzem hogy nem e esetleg bedughatom a pendriveomat a tv-be, inkább megköszöntem hogy ott lehettem és elhúztam, gondoltam majd hátha a madarasba boltban jobb lesz. Meg is érkeztem, bemegyek, alig tudtam körbe sasolni a kínálatot, az eladó már ott is termett és segítőkészen megkérdezte hogy mi is a kívánságom. Azonnal már dugta is be pendriveját a PS50C530-ba, majd elkezdtünk nézni különböző divx-es tartalmakat, dvdrippet, brrippet. Kezdett tetszeni a dolog, ill. a képminőség. Majd mondtam neki hogy nekem is van pendriveom, már dugta is be a tv-be, sample-ket vittem magammal, mindenféle tömörítést, 1-2 lemezes dvd rippeket, brrippet, nem sokat csak annyit hogy ne feszítsem túl az idegeit az eladónak, de ő teljes nyugodt volt, azután jöttek az mkv-k, mondta hogy hát nem biztos hogy játszani fogja, mert már próbálták és hát, nem mind ment. Én csak 2 félét vittem, mindkettő "gyönyörűen" ment a veterán mp3-as pendriveomról, ill. meg-meg állva töltés miatt, de ment. Persze Avatar volt az egyik, az állam leesett, az enyémen is gyönyörű a kép, de ez, hát kész vagyok, azóta is a tv hatása alatt vagyok, természetesen azonnal megrendeltem a tv-t, talán szerdán meg is érkezik.
A lényeg hogy "tetszett" a DVD-s divx-es tartalom képminősége is, hát olyan amilyen volt, nézhető volt, és nem igazán látom rosszabbnak mint az 1024-es PS42A456-on, és ez csak az én véleményem! A BRrippek hibátlanok voltak, ahogy az 1024-es plazmán is azok.Szóval a lényeg hogy félelmem indokolatlan volt, a fullHD-s plazmán is nézhetőek a divx-es tartalmak. Még mindig az Avatar képminősége jár a fejembe, már nagyon várom a tv-t!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Iceapo #21052 üzenetére
Persze, nincs különösebb gond az SD-tartalmakkal fullHD panelen sem, bár azért legalább egy DVD-szintű anyaggal illik kiszolgálni ezt a panelt, pláne, ha 50"-osról beszélünk. Ezen túlmenően nem árt egy jó DVD/multimédia lejátszó, ami normálisan tud felskálázni. Nagyjából ezen múlik a dolog - no meg persze a TV-n és a képjavító algoritmuson. A C530 teljesen rendben van ilyen téren, ár/érték arányban a legjobb 50"-os fullHD plazma a belépő kategóriából. Ettől függetlenül az 50" HD-Ready-nek sem vitatható el a létjogosultsága, a DVD-felbontásához eső natív panelfelbontás miatt annál alkalmasabbat nem lehet találni DivX és DVD-tartalmak megjelenítésére, ez tény. A magasabb szintű fullHD plazmáknál viszont már olyan fejlett eljárásokkal is találkozhatunk, amelyek segítenek kompenzálni a nagyobb felbontás okozta képminőségromlást, plusz az általános képminőségük (színhűségük, kontrasztjuk, feketeszintjük) is jobb lehet, mint a HD-Ready-ké, ezért lehet érdemes elgondolkozni egy jobb fullHD-n, itt már csak a föntebb emlegetett ár tényező az, ami beárnyékolhatja ezen döntésünket. De a C530 attól függetlenül korrekt választás, hogy a belépő szintet képviseli.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
senior tag
Nekem van pár BD25 a HDD-n, Media Player Classic Home Cinemával nézem őket. Eleinte 1920×1080@60Hz-en játszottam a bluray streamet is a PC-n keresztül (DVI-HDMI), aztán a Halálos Iramban harmadik része előtt átállítottam 24 Hz-re. Ekkor én is akadást tapasztaltam, nem tudom miért. BD asztali lejátszóm nincs, így azzal nem tudtam kipróbálni, a PC-vel egyelőre visszaálltam 60 Hz-re.
Forza Ferrari!
-
Dorian
félisten
válasz Iceapo #21052 üzenetére
Én is úgy látom, hogy ez a "fulllHD-n rossz az SD" -dolog vihar a biliben. FullHD és HDready tévén nézve SD adást, a különbség elhanyagolható.
Sőt, én határozottan meglepődtem - mert pont az ellenkezőjére számítottam - hogy mennyivel szebbek a divixek az új 50"-os fullHD plazmán, mint a régi 32"-os LCD-n, ugyanolyan távolságból (Ami igaz, hogy csak LCD, de mégis majd fele akkora)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BaLee
addikt
válasz Dorian #21056 üzenetére
Szerintem ilyet nem nagyon állított senkit, hogy rossz az SD anyag fullHD-n. Illetve ami tényleg rossz az független attól, hogy HD vagy fullHD. Láttam már olyan "DVD rip"-nek csúfolt valamit, ami még a 19"-es monitoromon is sz@rul festett.
Mindössze annyi lett leírva, hogy ugyan az az SD tartalom HD readyn jobban mutathat, mivel kisebb a különbség a felbontások között, mintha 1080-ra skálázná a jelet.
Persze egy tesztet megérne a dolog én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ez mennyire látszik a gyakorlatban.
-
-
kola99
tag
Üdv
érdeklődnék véleményetek szerint melyik plazma tv-t lenne érdemesebb megvenni a 2 versenyző közül ?1 : Panasonic TX-P50V20E 446 e ft
http://digitalko.hu/index.php?id=895&kat=32 : Samsung PS58C6500 TW 515 e ft
http://digitalko.hu/index.php?id=1030&kat=3vagyis ér-e többet +8 col = + 20 centi képátmérő , mint amennyivel jobb minőségű a pana ?
, viszont a beépített média lejátszó a samsungban sok mindent lejátszik .+ nagyobb?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
"Szerintem ilyet nem nagyon állított senkit, hogy rossz az SD anyag fullHD-n. Illetve ami tényleg rossz az független attól, hogy HD vagy fullHD."
Így van, erről van szó. Csak mindig van valaki, aki félreértelmezi a leírtakat. Tudnék jópár olyan DVD-kiadványt levenni a polcomról, amiről még rutinos szeműek sem biztos, hogy megmondanák, hogy nem 720p.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21060 üzenetére
Az 50V20-nak fényévekkel jobb képe van, ráadásul olcsóbb is, igaz, kisebb, de ilyen szinten szerintem már sokkal fontosabb a képminőség, legalábbis ha közel fél millió forintot rászánnék, akkor nálam az volna az elsődleges. Ilyen kaliberű TV-nél én már nem alapoznék a beépített médialejátszóra. Amennyivel olcsóbb a Pana, annyiért bőven tudsz venni egy professzionális médialejátszót, ami oda-vissza szétkeni a Samsung beépített lejátszóját minden tekintetben. Szóval nálam egyértelműen az 50V20 + frankó külső lejátszó kombó lenne a nyerő, ha hajlandó lennék ennyi pénzt kiadni TV-re. Szerintem a V20 közel a legjobb plazma a piacon, ha nem maga a legjobb.
Abszolút privát vélemény: szerintem pazarlás ennyit kiadni egy TV-re, de mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Monyesz
aktív tag
Világos, nem is rendelnék neten, ha kicsi lenne az áreltérés. De azért 20% körül, ami itt 40-50ezerft van simán, már meggondolom. Plusz az MM csekély díj ellenében hozza el 10km-re a cuccot ekkora érték mellett, ami tényleg vicc.
Meg a kiállított és járatott darabot listaáron árulni, no az már pofátlanság. -
kola99
tag
válasz DM-Fan #21063 üzenetére
Köszi a választ.
akkor szerinted milyet érdemes venni ami nem pazarlás?
tehát ami jó befektetés ,nem évül el annyira hamar , de legalább 50 col , full HD ,és minőségi plazma ? + akkor külső lejátszóból melyiket ami minőségben hozzávaló ?
amit rá szánnék az 400e körül / de mennyitől számít jó vételnek ? /[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
válasz DM-Fan #21048 üzenetére
Ezzel a mást áron adnak dologgal nem tudok mit kezdeni, ha épp tv-t akarok venni és nem dvd-t ! Főleg hogy az egyik 200ezres, a másik mondjuk 10ezres kategória, tehát egyiken sokkal többet nyer, mint amit a másikon veszít...
És akkor nem beszéltem még a hozzánemértő eladók sokaságáról ! -
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #21064 üzenetére
Thx, visszaolvastam, alapvetően mindenkinek meggyőző volt az ár/teljesítmény aránya.. tehát szép kép az árához és a mérethez képest.
Egy baki nem tetszik, hogy gabi belefutott a képpont problémába. Ilyenkor cserés a TV? Vagy csak ha 3 napon belül jön ki?[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #21065 üzenetére
"Meg a kiállított és járatott darabot listaáron árulni, no az már pofátlanság."
Tényleg az. Itt, a helyi fukarban van 2 db 42X10-es már másfél éve kirakva demozni, 189e-ért.
Még májusban mondtam az eladónak, hogy engedjen az árból akkor érdekelne. Azt válaszolta nem lehet, mert..bla-bla-bla. O.K. Közben ugye vettem TV-t. Múlt héten megint bent voltam, újra kérdezősködtem kíváncsiságból: ugyan már mennyiért adná oda ezt a bemutató darabot? Válasz : 10e engedménnyel....179...kola99: mondjuk egy DUNE BD Prime.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #21026 üzenetére
Mindhárman sok olyat írtatok, amit elfogadok, mégis full HD-párti maradok. Magamat ismételgetem: fix nézési távolság nem létezik, ha úgy tetszik - kis túlzással karnyújtásnyiról nézem a tévét.
Diviksz filmjeim sosem voltak és nem is lesznek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Iceapo
csendes tag
válasz DM-Fan #21054 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
Annyit fűznék még esetleg hozzá, de már ezt is sokszor elmondtátok, ill. leírtátok, mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mit vesz meg, mennyi pénze van rá, hogy tetszik a próba nézés, és persze ha tud nézzen meg több tv-t is, hogy legyen hasonlítási alapja.
Egy plusz tapasztalat. A madaras boltban nagy volt a kontraszt, a C530 mellett pont az 500eFt-os most meg nem mondom milyen típusszámú új 3D-s Samsung plazma "virított", alapból mindkét tv-n az RTL analóg adása ment, először mondom az eladónak azon szebb a kép, azt mondta erre hogy ááá, dehogy jobb, állított egy kicsit a C530-on, és lőn csoda ugyanolyan lett a kép, ugyanolyan sz*r! Egy biztos eddig sem használtam a Plazmát tv nézésre, de valószínű ez után sem fogom.
Egyébként a fullHD plazma mellett még azért is döntöttem, azon kívül hogy levett a képminősége a lábamról, hogy volt tv-re 200e-em, ha csak 170-em lett volna akkor valószínű megvettem volna látatlanba a C450-et vagy a C430-at. Egyébként éppen most esett le hogy hát voltak Panák is kitéve és hát elfelejtettem őket alaposabban megnézni /Avatar bluray ment rajtuk, persze hogy szép volt a képminőségük! /, hát ja igen, azért mert konkrétan a C530-ra voltam kíváncsi és amikor megtaláltam leragadtam nála. Megtetszett, elvesztem. Tudjátok leszállt a köd effektus!
Még annyit szeretnék leírni, hogy sokat segített ez a fórum a döntésben ill. a tájékozódásban, jó hogy vagytok! Köszönöm! -
BBéci
legenda
-
szp1
addikt
válasz adamsz82 #21068 üzenetére
Sajnos ez sem cserealap, plazmánál nincs pixelgarancia ( pláne nem subpixel). Ahhoz nagyobb balhé kell, sor vagy oszlop failure.
Járatni kell 24/24 az első 3 napban, hogy kijöjjön ami ki akar.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
senior tag
válasz adamsz82 #21068 üzenetére
Hidd el, én örülök a legkevésbé hogy jelenleg én vagyok az "elrettentő példa", de a PS50C530-at az időközben előbújt pixelhiba ellenére is imádom, és a kb. 25 éves 72 cm-es Sony CRT-m után (rendszerváltás előtti német import) olyan, mintha évszázadokat utaztam volna az időben!
Forza Ferrari!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21066 üzenetére
Pont pár HSZ-szel följebb írtam le, hogy én 300 eFt-nál többet nem nagyon tartok reálisnak kiadni egy TV-ért. Ettől függetlenül a közeljövőben én is tervezem egy 50G20 megvásárlását - bízva abban, hogy ha nem is megy le 300 eFt-ra, de azért jóval közelebb kerül hozzá. Jövő év elejére (február - március) egyébként szerintem reális ennek bekövetkezte. A V20 persze ennél is jobb TV, de egyszerűen (számomra) irreálisan sokba kerül a saját értékrendemhez viszonyítva. Sokkal fontosabb problémák áthidalására kell jóval többet fordítanom, minthogy egy luxuscikket vegyek ennyiből. Ha van rá pénzed, akkor vedd meg a V20-at, tényleg nem fogod megbánni, Pioneer Kuro szintű TV. De ha rám hallgatsz és nem hajhászod a legjobbat, akkor vársz még picit és megmaradsz a G20-nál. Sokat spórolhatsz vele és nem feltétlen fog hiányozni a többlet, mivel már a G20 is osztályon felüli minőséget képvisel a többi modellhez képest.
Külső lejátszókat tekintve rengeteg lehetőség van, én is a Dune-t emelném ki, ha minőséget keresel, bár szerintem kicsit túlárazott termék.
A TV-vel kapcsolatban ugye nem gondoltad komolyan, hogy befektetésnek vennéd? Gondolom úgy értetted a kérdést, hogy melyik számít jó vételnek. Csakmert a TV már a megvásárlását követő évben nem fogja a felét sem érni, legyen az akár Samsung, Panasonic, vagy Pioneer.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Magamat ismételgetem: fix nézési távolság nem létezik, ha úgy tetszik - kis túlzással karnyújtásnyiról nézem a tévét."
Ez tény, de akár távol ülsz a fullHD paneltől, akár közel, azon sosem fog jobban mutatni az SD tartalom a HD-Ready-n produkálthoz képest, ezen szerintem kár is vitázni. Az viszont szerintem simán megszokható, hogy az 50" HD-Ready-hez nem ülsz 2 méternél közelebb és akkor bizony semmi gond nincs a HD-képével sem. Szerintem mondjuk közelebbről sem, pláne, ha eleve azt szokja meg az ember.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #21075 üzenetére
Teljesen mindegy. A Pana-nál is ugyanakkora eséllyel fordul elő hibás pixel, mint a Samsung-nál. Én már Kuro-n is láttam hibás pixelt. Ezt egyszerűen senki nem tudja neked garantálni. Mikor a jelenlegi Dell monitoromat vettem a forgalmazótól, akkor mondta az értékesítő, mikor átnéztem nála a panelt hardcore tesztekkel, hogy ő személy szerint nem látott olyan panelt még a Dell-től sem, amin ne lett volna minimum 1 szubpixel hiba. Nem akartam elhinni, ezért kibontattam többet (nagyon rendes volt), átnéztem nála 3 példányt abból a típusból, amit kinéztem és legnagyobb megdöbbenésemre mindegyiken találtam magam is. Elhoztam azt, amelyiken a legkevésbé feltűnő helyen volt, azóta se kerestem, nem is látom rajta, hétköznapi használatnál egyszerűen nem felfedezhető. Pedig a Dell nem a szar gyártók egyike. A plazmáknál sokkal ritkább a pixelhiba - ez nem is az LCD-knél klasszikus értelemben vett pixelhibával azonos jelenség. Az új TV-ken többnyire nincs is jelen, de a legtöbbön megjelenik az idő előrehaladtával. Nem lehet mit tenni ellene és a gyártó sem szavatolja ezt a dolgot. Legtöbb esetben 10 hibás pixel alatt hozzád se szólnak és az sem mindegy, hogy ezek hol helyezkednek el. Eltérőek a pixelhiba garanciák, de sajnos a plazmák tekintetében eléggé elnézőek. Ezzel nincs mit tenni, benne van a pakliban.
Get Moded!
-
Palika71
őstag
válasz kola99 #21066 üzenetére
Szerintem nézd össze a G20-at meg a V20-at.
Ha nem vagy érzékeny a V20 jobb kontrasztjára, akkor jó vétel a G20 is.
Ha meg bele vagy zúgva a képi finomságokba, akkor meg nehogy G20-at vegyél, mert jobban fogod bánni éveken keresztül azt, hogy megelégedtél a 2. legjobbal, mint örülni annak, hogy kevesebbet költöttél 60-70e ft-tal!
Na meg a V20 képe annyira jó, hogy annál már nagyon nem tudnak a következő 1-2 évben látványosan jobbat alkotni, inkább csak az olcsóbb plazmák minősége fogja közelíteni a V20 szintjét.
Ez SZVSZ értendő!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
kola99
tag
válasz DM-Fan #21077 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
Legkésőbb december első hetében meg kell venni valamelyket.
még egy dolog birizgálja a csőrömet :a Panasonic G20/V20-as modell, kép leírásánan ez áll : Deep Colour ( 10/12 - bit )
a Samsung C6500-as modell , kép leírásában ez áll : Natural True Color ( 18 - bit )tehát a 18 bitnek nem nagyobb színmélységnek kellene lennie?
/vagy is jobbnak mint a 12-nek ?
vagy ez csak parasztvakítás ? -
DM-Fan
nagyúr
válasz kola99 #21081 üzenetére
Szerintem ne a marketingdumának dőlj be, hanem nézd meg a teszteket és a mérési eredményeket/hisztogramokat, vagy csak simán nézd meg élőben egymás mellett a G20/V20-at és a C6500-at! Ordító különbséget fogsz tapasztalni a Panák javára. Mondjuk ezt már az árbeli többlet is hűen tükrözi. Félreértés ne essék: nagyon jó TV a C6500 is (ha korrekt árú, de kiváló Samsung fullHD-t kéne vennem, akkor ezt választanám), csak nem említeném egy lapon a G20-szal, a V20-szal meg pláne nem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Szerintem nem az a lényeg, hanem a sokat emlegetett skálázás. Nem mindegy, hogy hány képpontot kell "kitalálnia" a processzornak, hogy teljes képernyősre alakítsa a 720x576-os felbontású jeleket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #21078 üzenetére
Erre csak egy autós hasonlattal tudok válaszolni.
Mi a fenének veszünk olyan járgányokat, amik 130-nál gyorsabban képesek száguldani, amikor úgysem tudjuk (szabálytisztelők vagyunk) kihasználni???
Ha netán, egyszer, véletlenül elvetődnénk Németországba...
Ugye nem kell folytatnom?Ha a Dune szerinted túlárazott, mit mondasz erre? Niveus
Az ára kábé 10000 (tizezer) euró.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Továbbra is rettenetesen sarkosan gondolkozol - mondjuk nem is csodálom, aki ilyen szinten csak a high-end cuccok világában él, az nem feltétlen látja meg a kisebb értékeket. Ha csak autós példán keresztül érted, akkor válaszolok azzal: ha valaki tudja magáról, hogy életvitelszerűen magyarhonban él (ergo tele van SD anyaggal), munkához és családi célra használja (ergo fontos neki a jó ár/érték arány) az autót és tudja, hogy csak évente egyszer jut el Németországba (ergo jó ideig szeretné még nézni az SD-t és kevés kilátása van a HD-ra), akkor minek venne háromszoros áron egy bivalyerős, gyors autót? De ne is legyen háromszoros az ára, kerüljön ugyanannyiba, csak az egyik 5 litert eszik (HD-Ready anyaggal eteted és príma, amit látsz), a másik meg 15-öt (fullHD anyaggal célszerű etetni). Egyébként meg attól, hogy lőerőben kevesebb, egy középkategóriás autó is tud 200-at menni (értsd: a fullHD jól néz ki a HD-Ready-n is) és adott esetben még több szolgáltatást is nyújt és legfőképpen olcsóbb a fenntartása, mint egy sportkocsié. Egyébként ha meg száguldozni akarsz, akkor ne arra apellálj, hogy mikor jutsz ki Németországba, hanem végy eleve versenygépet és ha épp megőrülsz, akkor menj ki vele a versenypályára, ahogy a német is teszi. Ezt hívják ők hobbiautónak, a hétköznapival meg kulturáltan közlekednek.
A túlárazott termékkel kapcsolatban meg: attól, hogy linkelsz egy tízszeresen túlárazott terméket, attól még a kétszeresen túlárazott is túlárazott marad.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
Az aki sokat autózik tudja, hogy nem azért kell "nagyerős" autót venni, hogy száguldozzon vele hanem azért, hogy maradjon a segge alatt tartalék amikor olyan helyzetbe kerül. Valamint az sem mindegy, hogy a 130-as sebességnél mennyire erőlködik a gép.....Persze nem vagyunk egyformák, de aki száguldozni akar az egy 2-es golffal is megteheti, főleg városban, lehetőleg 30-as táblánál.
Az utóbbi 15 évben nem volt olyan autóm, ami ne tudott volna röhögve 180-at menni, de talán 2-3 alkalommal használtam ki ezt a tulajdonságukat. Viszont az nem mindegy, hogy kényelmes utazó tempónál félgőzzel sem megy a gép, amikor azonban menni kell ott a erő és nem fél percig előzöm a kamiont a kétsávoson.
Szerintem ez elég erőltetett párhuzam.Más:
Gondolom ehhez a médiaszerverhez már 500 eurós HDMI kábel is kötelező...nehogy torzuljanak az egyesek meg a nullák.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Santiagain
őstag
Nálam a milyet helyett, sokkal inkább a mikor került előtérbe. Próbáltam árdiagramokat keresni a neten, de igen keveset találtam. Ami adatom van megosztom veletek, hátha más is rendelkezik információkkal, és akkor már összejöhet egy normális viszonyítási alap.
2004: TH-42PX25 (HD) 6000$
2006: TH-42PX50 (HD) 3000$
2007 május: TH-42PY700 (full HD, G10 panel, 5000:1 kontrasz, 486W, 14cm vastagság) 2500 Euro
2008 április: TH-42PY700 411e HUF
2008 június: TH-42PY85P 380e HUF
2010 október: TX-P42S20 167e HUF
2010 október: TC-P42S2 570$2010 június: TX-P50G20 386e HUF
2010 október: TX-P50G20 361e HUF2010 október: TC-P50G25 1050$!!! (tudja vki., az USA-ban miért ennyivel olcsóbb?)
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
BaLee
addikt
Szerintem a Dune nem annyira túlárazott, ha valakinek szüksége van Blu-ray lejátszóra is. Ha nincs, akkor viszont felesleges megvenni annyiért, mert feléből, harmadából nagyon jó lejátszót kapni amibe tehetsz vinyót és BD-n kívül szinte mindent tud.
Képminőségek közti ordító különbségekbe nem nagyon hiszek, mivel a legtöbb HD mediaplayerben ugyanazokat a chipkészleteket használják.
-
Santiagain
őstag
Azóta találtam 997$-ért 50G25-öt:
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
BaLee
addikt
válasz anakonda #21095 üzenetére
Sigma chipsettel van szerelve nem?
Van ezen kívül még pár lejátszó ami ezzel a chipsettel van szerelve.
Bár elég sok véleményt olvasgattam és nem olvastam olyan véleményeket, hogy egetverően jobb lenne a Realtek chipsettel szerelt lejátszóknál.De aztán bármi előfordulhat...
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #21079 üzenetére
Hát.. érdekes amit írsz.. hogy a legtöbbön megjelenik az idő múltával pixel-subpixel hiba? Ez a plasma TV-kre vonatkozik?
A családban van két alap Samu LCD TV az egyik elmúlt 3 éves a másik 2 éves.. 0 pixelhiba, két TFT monitor (Samu 24, LG 21) 0 pixelhiba, két laptop 0 pixelhiba.. LCD-nél én azt tapasztalom, hogy ha már a vásárlásnál nem talál rajta az ember és pár napon belül nem jön ki akkor nem is lesz rajta pixelhiba..
(az más kérdés, hogy a DELL valóban nem gyenge TFT moncsikban.. ebből következik árban sem, eszembe nem jutna ezek után pixelhibás példányt elhozni, inkább más forrást keresnék.. )
A plazma tévéknél viszont az idő haladtával halódnak a képpontok? Fontos kérdés, mert ha ez így van leteszek a plazmáról.. ok szép a képe..főleg sötétben nem szürke a fekete.. de ugyan 2 gurigáért legyen már minimum 2-3 évig hibátlan az eszköz.. (természetesen járatást betartva és beégést elkerülve a használat során)
Többiek? Öregróka plazmások? Valóban normális ha előbukkan egy-egy képpont hiba a plazmán?
-
anakonda
csendes tag
Sigma igen...
Nekem volt samu blu ray,panasonic blu ray,majd vettem egy WD live-t is.
Aztan kiprobáltam a stream audionál a dunet,és láttam amit láttam,hallotam amit hallottam.
Én 58 coll plazmán nézek anyagokat,és igy jobban észrevehetőbb volt.
Részletgazdag szinek,valósághűbb..stb.
Van olyan filmem amin a WD is szaggatott itt ott..ennél semmi.Szoval nekem No'1
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest