- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos19881101
senior tag
válasz viktor82 #75300 üzenetére
I=U/R képlettel az ellenálláson átfolyó áramerősséged 5Ohm-os ellenállásnál és 12V tápfesznél 2.4A ami szerintem nem kevés.I=U/R képlettel az ellenálláson átfolyó áramerősséged 6Ohm-os ellenállásnál és 12V tápfesznél 2A ami szerintem nem kevés.
A teljesítmény viszont P=U.I ami esetedben 12V x 2A ami 24W. Az azért szerintem tud sütni.
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75305 üzenetére
Na most akkor 25w 8ohm-os ellenállás is kevés ezek szerint!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
atos19881101
senior tag
válasz viktor82 #75306 üzenetére
Azt kellene tudni, hogy mekkora áram folyik egy hagyományos izzón. Ezt egy multiméterrel egyszerűen meg lehet mérni. Ha ez megvan, akkor ehhez ki kell számolni egy ellenállást és bekötni (biztos nem 2A fog folyni egy sima kis égőn szvsz).
Esetleg ha tudod hány W-os az eredeti izzó abból is ki lehet számolni.
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75307 üzenetére
12V 21W az ami benne volt gyárilag
6ohm-nak birni kellene szerintem vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz viktor82 #75308 üzenetére
És mennyi W-os a mostani LED-es? (gondolom nem lesz ráírva)
Hát igen. Made in China
Le kellene akkor mérned egy multiméterrel mennyit fogyaszt. Ha ez megvan, akkor a 21W / 12V = 1.75A -ból ki kellene majd vonni az értéket, és a maradék áramerősséghez kiszámolni az ellenállást.
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75309 üzenetére
nincs bizony
Nézegetek led égöket 13ledes 10w akkor a 34led akkor 26w ,ha jól számolom![ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75312 üzenetére
Ebay-en találtam 30smd-et amire fel van tüntetve,hogy 4w akkor ez is kb annyi lehet!
-
atos19881101
senior tag
válasz viktor82 #75314 üzenetére
Ez már reálisabb. Nos akkor:
4W / 12V = 0.3333 .... A
1.75A - 0.3333 ... A = kerekítve 1.42 A - ezt kell "helyettesíteni"Szóval 1.42A = 12V / R
R = 12V / 1.42A = 8.45OhmÉs teljesítményben pedig: 12V x 1.42A = 17.04 - azaz olyan 25W-os vagy nagyobb (azért nagyobb, hogy ne égjen le véletlenül sem nagyobb fesz miatt) ellenállás kell.
bitpork
[ Szerkesztve ]
-
válasz atos19881101 #75316 üzenetére
Apage satan apage
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75316 üzenetére
Akkor ezek szerint még a 8ohm-os is éppen ,hogy csak birni fogja
Rendszámtábla megvilágitáshoz simán beköthetem az csak 3ledes![ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz viktor82 #75318 üzenetére
Rakhatsz 9Ohm-osat is. Nem az ohm-al van a baj, hanem az áramerősséggel amit "csalni" kell. Az áram meg fűteni fog neked. Azt kellene megtudni, mekkora áramerősséget figyel a vezérlő ... lehet kevesebbet mint 1.5A
Mármint az ellenállást? Azt ha bárhova kötöd sütni fog. Ott nem számít mi van "mögötte" (Max ha még egy annál is kisebb ellenállás )
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Mondjuk innen fölfelé. Nincs 1 gödör se, szinte új.
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75319 üzenetére
Hát nagyon érzékeny az biztos!
Meg megvárom a 8ohm-os ellenállást már megrendeltem kb 2hete ,ha az sem segit rendelek valami normális égöt!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
válasz atos19881101 #75323 üzenetére
Rendeltem be egy párat ,majd irók a fejleményekről,ha megérkezik!Köszi a segitséget
-
-
TaaT
nagyúr
-
zsolt19900
őstag
srácok, az mitől lehet, hogy csak a jobb oldali ablakon, és azon is csak lefelé akar menni a "komfort" mechanizmus? egyszer megbiggyesztem akkor lemegy magától a jobb, de fel már nem, és a bal egyáltalán nem
a bal azóta nem akar se le se felmenni automatikusan, mióta kicseréltem a fel-le biztosítékát
újra kellene tanítani? vagy mi lehet a baj? gondolok még itt kapcsoló kikopásra esetleg, de felcseréltem a csatlakozókat (balt bedugtam a jobboldaliba, ami ugye lefelé lemegy egy nyomásra) de a bal úgy sem akar lemenni egy nyomásra, azzal a kapcsolóval sem
mi lehet a baj? talán meg kellene nézetnem a komfortmodult, vagy hogy is híják azt
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
válasz zsolt19900 #75332 üzenetére
A tanítás csak pár pillanat, miért nem próbálod ki először?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Dr.Zoo
őstag
A Top Chop Lipu-val az élen, Magyarországra költözött... Porchesupra
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Cheesy
őstag
Belső (de nem üvegre ragasztható, hanem valahova beszerelhető) antennával van valakinek tapasztalata?
Muszáj lesz kiváltani a rossz vétel miatt valamivel a hátsó ablak fűtőszálait...www.vakbelmutet.hu
-
veterán
válasz Cheesy #75339 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, de nem vettem még.
Azonban: Mi a konkrét probléma - zavaros a vétel?
Októberben vettem az autómat, Golf 6. Eleinte kb. 2 hétig alig jött be a rádióvétel, gondoltam milyen gagyi a Golf rádiója, aztán egyszer csak megjavult. Tavasszal szerelték az 5. Ajtóban a mosóvezetéket, utána ismét elromlott a vétel, visszavittem oda az autot szervizre, kertem, hogy nézzék meg, miért nincs rádió? Mondják, hogy korrodáltak a csatlakozói az FM-zajszűrőnek (elázott a szakadt mosóvezetéket miatt); Mágus segített, megadta a cikkszámot 3 hete.
2 hete akartam is venni, de épp nem volt, utána nem tudtam foglalkozni vele. Múlt héten nyaralni voltunk, a rádió ismét megjavult. Ennyi az én sztorim, de hátha nálad is hasonló a probléma. -
HZoli87
veterán
-
zsolt19900
őstag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Cheesy #75348 üzenetére
Fantom tápot tettél az új rádiónak? Az antenna kábel közepében futó szálba kell 12V-ot vezetni, az táplálja az antenna erősítőjét. A gyári rádió eleve adja neki az áramot, de minden utólagos fejegységhez kell ez a táp. Ha a régivel sem volt jó a vétel, valszeg ez a táp ment el az eredeti rádióban is. Ezzel kezdeném, addig nem mókolnék utólagos antennával.
A hangszórókat nem cserélném, csak húznáék kábelt hozzá, vagy ami még egyszerűbb, simán bekötném a rádió erősítőnek fenntartott kimenetére a hátsókat. Milyen fejegységed van?
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #75347 üzenetére
e szerint próbáltam újratanítani, de nem lett belőle semmi
a jobb oldalát le le viszi, a balt nem, de viszont azt a kulcsos módszert is megpróbáltam, és csodák csodájára le is le viszi az ablakokat, ha nyitásnál ott tartom hosszan a kulcsot és zárásnál is felhúzza ha úgy tartom a kulcsot
mégis lehet, hogy a gombom lehet belül kikopva? de pl. akkusaru levétel előtt ment a bal oldala is az ablaknak lefele autómatán
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest