-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz Tikakukac #79849 üzenetére
"az egyik aki nem tudja használni"
Mondjuk volt olyan lány ismerősöm, aki az A zafirán az első-hátsó ködlámpa kapcsolót bal- és jobboldali külső tükörfűtésnke hitte . Ráadásul hiába próbáltam finoman jelezni, hogy ez orbitális f***ság, ragaszkodott hozzá (és nem lehetett több szavam, mert övék az autó)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #79851 üzenetére
Ismerős érzés. Csak nem értem, hogy miért nehéz nekik felfogni, hogy amivel játszanak az egy 1 és 2,5 tonna közötti vasdarab, amivel csúnya dolgokat lehet tenni másokban.
LaciCRM: Egyfelől marha szépen áll az Astrán tényleg, másfelől a dzsuva 80%-át megfogja.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ArthurShelby
addikt
válasz #81556480 #79850 üzenetére
Ebből a szögből nem látszik jól az autó számomra legszebb eleme, a visszapillantók.
Egyébként a B vectra nagy kedvencem, csak a belseje nem tetszik valahogy. (bár lehet hogy hozzászokás kérdése, ha az A zafirát is megszoktam, ez is olyan)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
válasz ArthurShelby #79853 üzenetére
Szinte minden napos a ködlámpával cirkáló "zseniális" , idén számomra a fő kedvenc, 100-as táblánál 65-el mozgó Fábiás ködlámpával.
És szegénykém közel majd egy kilométeres konvojt gyűjtött össze maga mögött, mert nagyon kanyargós résznél összeszűkült egy sávra az út és a kamionosok számával megegyezően lehetetlenné vált még az előzés fogalma is.Más: szerintem a kétezres évek legszebb belső tere a B Vecinek van, szebb mint egy G-nek és itt most félre értés ne essék távol álljon tőlem hogy ezzel bárkinek a lelkébe gázoljak.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ArthurShelby #79848 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, hogy a ködlámpa használata büntethető, most lusta vagyok utánanézni
Használni amúgy én sem tudom. Ha mocsok van, felkapcsolom, ha kiérek belőle, lekapcsolom, értelmét nem nagyon látom. Az elsőnek semmiképp, mert aki nem látja a tompítottat, az a ködlámpát sem látja, és eddig jobban nem láttam tőle.
Annak mindenesetre örülök, hogy a Fabiaval ellentétben az Astrában úgy látszik, hogy az első-hátsó lámpa külön kapcsolgatható, így ha beérek egy konvojt, lekapcsolhatom az elsőt úgy, hogy a hátsó megmaradItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz -=RelakS=- #79858 üzenetére
De a ködlámpa nem is azt a célt szolgálja hogy jobban láss.
Ha nem ,téged lássanak mások.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz #81556480 #79850 üzenetére
Jól néz ki de nem az én világom a dísztárcsa.
Majd nem most de az éven veszek alá gyári alufelnit és az lesz télinek. Valamiérta lemezt annyira nem szeretem.
(#79854) LaciCRM:
Én is hiányolok egy tisztességes pohártartót a caliból. A kesztyűtartó ajtaján van tény kettő de az nagyon gáz.Mondjuk evés nincs a kocsiban, ivás meg nagyon óvatosba csak is flakonos lötyivel álló helyzetben.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Luck Dragon #79859 üzenetére
A hátsó.
De mint mondtam, szerintem aki a tompítottat nem látja, az az első ködlámpát sem látja
Amúgy is, az első ködlámpa nem arra lenne jó, hogy a szemed síkjától messzebb világít, így kevésbé zavar? Más kérdés, hogy ahogy láttam, csak kb 3 méterre világítItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
MunezXBK
nagyúr
Ebben tévedsz.
A köd alá világít, hogy lásd hol van a sávod.
-
diegho
nagyúr
A hátsó igen.
-
Tikakukac
titán
Pedig az első annak idején arra készült. Nyilván amik fent vannak 1 méter magason azoknál ez a funkció repült.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Habár nekem is van elöl ,attól nem fogom jobban látni a sávomat. De lehet ez én vagyok. Csak annyi hogy az autó alatt plusz fény forrás van.
De számomra azért hasznos mert a szembe jövök esetében előbb észre venni egy távolabbi autót mint sima tompítottal.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz -=RelakS=- #79858 üzenetére
"...Ebben nem vagyok biztos, hogy a ködlámpa használata büntethető, most lusta vagyok utánanézni..."
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
Markizmark
addikt
válasz mohabá 007 #79867 üzenetére
Hál' istennek büntethető.
Engem igazoltattak hétfőn reggel munkába menet, első kérdés az volt, hogy elöl a ködlámpám ég-e, vagy az menetfény.
Mondom menetfény 50% fényerőn.
Azt mondta további jó utat.
Szerencsére van olyan rendőr aki szűri a ködfényszórós kö**ögöket.
Én a ködfényszórókba is emelt fényerejűt tettem, leginkább a nyomorultak miatt, szemből segítek nekik látni.A legirritálóbb, amikor esőben felkapcsolják és a csillogó aszfalt még a lefelé irányított ködfényszóró fényét is az arcomba küldi...
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #79862 üzenetére
Ennyi
Én se vagyok oda a dísztárcsáért. valami gyári alufelni kéne a téligumihoz. De most ez van, mint ahogy neked is csak nem tehetek a 17-esekre téligumit
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Astra G-ben kiégett az első lámpám helyzetjelző izzója.
Ki tudom otthoni körülmények között cserélni vagy szerelő kell hozzá?
Milyen izzót ajánlotok hozzá? ( vagy milyen kell hozzá? )Köszi előre is!
Walking Dead
-
Tikakukac
titán
válasz N.Ferry #79870 üzenetére
Ha tartós kell akkor mehet. Ha akkora kezed van, mint faternak, akkor kicsit szűkös lesz, ha akkora, mint nekem, akkor elég sima. Ha még kézügyesség is van akkor 2 perc.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem , Opel G Astra Kombi 200-s 1.6 16V . Nemrég meg lett csukva. az eleje cserélve lett zárhíd ,motorháztető, és vettem valami Depo vagy TYC lámákat ( fekete, én csak rendeltem ismerőstől és tesóm vitte a kasznishoz én nem láttam ) .A vezető felüli oldal felfele ver, próbáltam tekerni ami a lámpán van az imbuszkulcsos csavart de semmit sem csinál egyiken sem. Ez normális, annak nem az a szerepe hogy lelehessen állítani ha valami nem jó? Az állító motorokat ilyenkor ki kellene vennem ha tekerem az a csavart?
Zöldell jelöltem mennyik csavarra gondoltam, fehér szt hiszem 8-s imbuszkulcsos
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
185/66 azt jól látom?
BullKoxa: Majd most nekem is tekergetni kell majd, de maga a motor az alsó részbe kapaszkodik és ott tolja befele vagy húzza kintebb a kis pöckét ami az egész belső tükröt állítgatja így a felső forgásponton. A két csavar meg ahogy néztem ezt az alapbeállítást tudja mozgatni felül.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hát elég rendesen, mert 5-el maradék nélkül oszthatónak kéne lennie a magasságnak és szélességnek is. Kivétel a spéci esetek, amivel halandó nem találkozik. 185/65 az jó méret, szerintem G-k többsége így megy télen. Nyáron meg mehet az eggyel peresebb váltó R15 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sanki
addikt
válasz lsebestyen #79877 üzenetére
Akkor jó, megnyugodtam.
Amúgy nincs a kocsihoz nyári gumi és már most elkezdtem "nézelődni". Ezen lista alapján bármelyik méretet választhatom, ha vásárolni fogok? 2005-ös G Astra, 1.4, Twinport.(#79878) Tikakukac: "Nyáron meg mehet az eggyel peresebb" --> Ez mit jelentene egy nem hozzáértő számára?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha papás üzemmód van és R15, akkor marad ez nyárira. Ha kicsit szélesebbet akarsz esetleg másik szett alu nyárra, akkor felmehet egy 195/60 (vagy /65 az sokkal elterjedtebb méret, még a szalonban is azzal adták ki a miénket), vagányoknak meg R16 aztán kicsit zötyisebb lesz a menet 205/50 R16-al.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #TOTTI #79881 üzenetére
Ezért írtam zárójelben és mondjuk jogos, nem írtam le, de ezen spórol szerintem a fél világ G tulajoknál. Tűrésben még elfér, cserébe sokkal olcsóbb és nagyobb a választék ebben a méretben. Nálunk a plusz magasság segít is, első lökös pont átmegy így a szegélyeken és kevésbé veri le a sárfogókat is. És hát nem tudom, csak keleten ekkora spúrok, de már gyárilag is ezzel kaptuk meg a kocsit. A téli az jó volt default.
Sanki: Van a fizikai és emberi oldal. Nyilván a sima acél könnyebb, kevesebb a rugózatlan tömeged, könnyebb a kormány, olcsóbb a gumi, kevésbé lesz a futómű is zabálva. Ilyesmi. Kinézetre alu jobb, cserébe nehezebb, ha szélesebb is, akkor nehezebb a kormány könnyebben leszel űtfésű. Cserébe jól néz ki, meg nyilván szárazon jobban tapad.
Te tudod, nálunk van tervben 16", de amilyenek az utak, szerintem marad ami most van.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
778 vegyes km után kivillan a csóróságjelző, hát hol élünk???
Pontosan 5 liter maradt a tankban - 47 lityi ment rá.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
WZP
aktív tag
válasz BullKoxa #79872 üzenetére
A kép közepétől picit jobbra-fel van az a fekete géptető ütköző. Na azt kell kivenni, és ott a lyukon keresztül tudod állítani egy hosszú imbusszal. Javaslom hogy hozzáértőkkel csináltatsd. 5 perc alatt végeznek és általában egy ezredesért beállítják. Ahogy tudom sajnos a TYC és a DEPO időnként annyira nem méretpontos hogy nem lehet teljesen jól beállítani
Közben lassan nálam is épül szépül az autó
Megérkezett a lefújószelep és lassan beépítésre kerül.
DRL nálam is bekerült. 3in1 elvileg, ködlámpa, DRL, kanyarfény. Kicsit buta egyik másik funkció, pl nem kormányszöget figyel a kanyarfény... de a gyári ködlámpa helyére ment. Az a lényeg.
Fogyasztáshoz ennyit tudok hozzászólni 450 kilóméter eddig a rekordom egy tankkal.
Inter Arma Enim Silent Leges
-
-=RelakS=-
veterán
Az Astra K leírásában nemigen találok információt arról, hogy az otthon is szervizelhető izzók milyen típusúak. Erről lehet valahol információt találni?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
KrAt
veterán
válasz mohabá 007 #79889 üzenetére
Hát, az nagyon nagyon fura lenne, mert a magasságállító motor az általam elmített imbusz csavart állítja.. Ezer éve azzal állítom saját és apám autóján is a magasságot..
szerk: és ha belegondolsz, logikus is, hogy a lámpatest oldalán tudod állítani az oldalságot
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Opel Astra H
Teker az autó de a kocsi nem indul. Kettőstömegű lendkerék cseréje megoldja? Szerelő szerint az kell 300k-ért.
Tudom, hogy a kettőstömegű ráz csattog stb ha hibás de nem indul be a kocsi se?
Semmi hibát nem tapasztalt a tulaja eddig.[ Szerkesztve ]
-
motoflug
őstag
SZiasztok!
Az Autós topikba bedobtam, sokaknak új volt, de ez egy nagyon jó kis oldal, meg lehet nézni miféle földi jókkal lehetett kérni az Opeleket, modell szerint szűrve: [link].
@WZP, látom már mélygarázsban állsz, sokszor parkoltam már mellé/ a közelébe a cabrioval.
-
Markizmark
addikt
válasz raziel01 #79891 üzenetére
Azt a szerelőt felejtsd el.
A kettős tömegű lendkerék fogaskoszorúja a belső részen ("belső tömegen") van, ami csavaros kötéssel kapcsolódik a főtengelyhez. A "külső tömeg" kapcsolódik a kuplungoz, ami rugós kapcsolatban van a "belső tömeggel".
Tehát a motornak mindenképpen be kell indulnia. Olyan viszont van -velünk is megesett-, hogy elindul a motor, sebességben is van, de mégsem mozdul meg, mert megszűnt a kapcsolat a két tömeg között.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
KrAt
veterán
válasz mohabá 007 #79895 üzenetére
A B Vectra lámpáját szerintem ne keverjük ide, és igen, elképzelhető, hogy a kézikönyvet félrefordították..
Ha lesz pár percem, levideózom, hogy annak az állításával lehet állítani a lámpát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest