- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz mohabá 007 #80850 üzenetére
Ott max az alvázszám szerintem....
-
Wiz Khalifa
veterán
Lesz valami Opel találkozó majd?
Vagy ez lesz csak? 2018.03.31. Kiskunlacháza évadnyitó gyorsulási verseny és Opel találkozó
Smoke some weed nigga!
-
AMD Power
titán
Ez az uj termosztat... Az letezik,hogy az elozo szepen fokozatosan ment tonkre? Most ugy melegszik be az auto mint ahogy meg soha. Meg nyaron sem melegedett fel ilyen utemben. Pedig most Dobogokon voltunk ahol brutal hideg van es lejton gurultam vele. Lazan felmegy 95 fokra is.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80854 üzenetére
Van benne bosegesen. Ingazott a 90-95 fok kozott
-
törölt tag
15.000 forintos (aktív) bolti átalakító nélkül sikerült összekötni a multikormányt egy SONY fejegységgel B vectrába.
Ha valakit érdekel PIONEER-nél is működik. A kormányvezérlőben lévő létra elven kötött ellenállásokat ki kell forrasztani, és megfelelő értékűvel helyettesíteni.
itt fontos, hogy közvetlenül a rádióra kell testelni:
Értékek:
Sony vezérlőcsatlakozó:
segédeszköz:
-
törölt tag
válasz Tikakukac #80858 üzenetére
legelek:köszi
Honnan , hogyan jön meg annyiból ? még angol címem is vna ahová berendelhetem , és hazahozzák ingyen. De ennyiért nem találtam. magyarba legtöbb helyen 14-15.000ft, ritkán 9.000.
Egy linket dobhatnál ha van még. Egyébként ezek a bolti átalakítók ennél bonyolultabbak mint amit én csináltam. Egy PIC van benne, azaz aktív az átalakító, programozott elektronikával.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80854 üzenetére
Most reggel kivancsi leszek. -6 fojban milyen gyorsan fog melegedni varosi hasznalat mellett.
-
AMD Power
titán
-6 fok. 3km utan mar kijott a mutatona kek jelzesbol. 5km utan mar 90 fokon volt. Felment 95-ig majd visszaesett 90-re. Ami azt jelenti,hogy uzemmeleg a viz mar lazan. 7km volt mindossze azn egesz folyamat. Ebben 2db rovid lampa volt es 11-s ut szoval 70-80km/h mentem.
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #80862 üzenetére
Kiraly! Amikor meg "jo" volt a termosztat,ilyen gyorsan akkor sem melegedett be. Foleg nem ilyen hidegben!!
[ Szerkesztve ]
-
Gixer1000
újonc
Sziasztok!
A fotón látható törés keletkezett a váltóházon, egy utóléréses baleset során. A szerelő szerint a difi is el volt törve, váltócsere 200e.ft. Másnapra ugyan úgy áll az autó, csak repedés nélkül és kívül leakasztva a féltengelyek. A törött házú váltót már el is vitte, nem tudom megnézni. Meg tudok bizonyosodni valahogy arról, h valóban volt váltócsere, vagy csak ezt az alsó burkolatot cserélte ki százezrekért? -
Fkris
őstag
válasz AMD Power #80838 üzenetére
Nekünk most lett cserélve a gyári 12 év után, elöl-hátul.Az új Sachs.
Ég és föld a kettő!
Menetkomfort sokkal jobb, van nálunk egy hatalmas fekvőrendőr, az azon való átkelés teljesen más dimenzió.
Ajánlom a Sachs ot![ Szerkesztve ]
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Sanki
addikt
Ma reggel füstölő motortérrel értem munkába.
Felnyitás után pedig kiderült, hogy a nívópálca kijött a helyéről és szétverte az olajat a motortérben, emiatt volt a fehér füst (vagyis nagyon remélem).
Ilyenkor mi a teendő? Gondolom az olajat újra kell tölteni, plusz a motorteret ki kellene takarítani.Sérülhetett emiatt valami?
Illetve ezt vajon mi okozhatta?
Reggel egyből indult a kocsi ebben a - 11 fokban, indulás előtt kb 2 percig járt a motor, nem indultam el egyből.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
-
-
Szabó0922
tag
Sziasztok
Véleményeteket szeretném kikérni
Szeretnék venni egy 2005 opel vectra c GTS 1,9CDTI 150LE
-tipus hibái vannak?
-fogyasztás?
Válaszotokat előre is köszönöm -
Sanki
addikt
válasz molnarpeter #80871 üzenetére
Beszéltem két kollégával, ők is ezt mondják. És elvileg bármikor befagyhat.
-
_seth_
veterán
Akkumulátor két keskenyebbik oldala pupos, persze hulla, nem indít, amper is alig kóborol benne.
Mi okozhatja egy Varta Silver Dynamics E38 77 Ah kevesebb mint 1 éves akku ilyen jellegű meghibásodását? Tegnap autóval akartam menni dolgozni, de még a távirányítóra sem reagált. 6.7V van az akkuban. Előzőleg még gond nélkül indított, V értékek és töltés is rendben volt, pár napot állt az autó + közben bejött a hideg. Lámpa nem maradt úgy, egyetlen hiba amit mostanában észrevettem, hogy néha a fedélzeti számítógép kijelzője lefagyott és világítva maradt, de abban is smd led van már, nem energiazabáló led. Ugyanakkor ilyen mértékű lemerülést még egyszer sem tapasztaltam autós pályafutásom alatt, de púpos (megfagyott?!) akkut sem.
Ötlet? Garanciáztassam, vagy ennek annyi?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
Declare
őstag
válasz athomi #80877 üzenetére
A km töl nem nagyon kell felni szvsz ezekenel a szivo benzineseknel. Ha normalisan karban volt tartva es normalis üzemanyagot kepott, 2x-3x ennyit el kell mennie különösebb gond nelkül.
Ezek nem csak a gaz elvetelre, de a gaz adasra is lomhan reagalnak Nekem 2008 as 1,7 cdti van, annak is irto gaz a gazpedalja....csinalsz valamit aztan eltelik nehany masodperc es reagal valamit (jo ez persze kis tulzassal....de ha megszokod, utana mar nem annyira veszes)
(#80880) Luck Dragon nem ezeknel a motoroknal fordul elö gyakran, hogy eszegeti eleg szepen az olajat?
-
Szada85
aktív tag
válasz Szabó0922 #80874 üzenetére
A dízeleknél elö tud fordulni ez, meg az, szívósornál lehet hallani valami csappantyú és annak vezérlöjének gondjáról például, de részleteket nem tudok sajnos, én benzines vonalon mozgok.
Van a Fb Vectra klubban szinte mindenre megoldás, szóval nem végzetes gondok.A váltója a 150 lovasnak elvileg az F40-es szériás 6 sebességese, a gyengébbikben (120Le) került szintén F40, és M32, ez utóbbinak van híre, de az F40-röl kevés rosszat olvasni.
Automatákról szintén szokott néha hír lenni, itt fontos, hogy oda-vissza szépen, rángatásmentesen kapcsoljon.Ami C Vectra (úgy általánosságban) dolog elöfordulhat:
- A futómüben a spirálrugók törése (1-1,5 menet szokott letörni), ilyenkor értelemszerüen csere.
- CIM modul elöbb-utóbb rakoncátlankodni kezd. Ennek lehet tünete millió lehet, pl. semmilyen visszajelzésnek nincs hangja (index, övbekötés, stb.), vagy az ablaktörlö rakoncátlankodik, esetleg a Tempomat nem müködik megfelelöen. Van rá klubtag, aki a forrasztásokat javítja, az új CIM modul picit borsosabb.
- Digitklímavezérlönél a középsö, ventisebesség szabályzó tekerö egyben nyomógomb is (ezzel lépsz be a klíma menübe, ahol kompresszort tudsz kapcsolni, meg pár apróságot) ez lehet kontakthibás, nyomásra nem, vagy csak nehezen érzékel, ezt is tudják javítani.Alkatrésszel, utólagos extrákkal, ínyencségekkel dugig van a Fb csoport, a tagok segítökészek, szóval mindenre találnak megoldást.
-
-
MODERÁTOR
Ma reggelre köszönhetően a nagy fagyoknak és annak hogy nem állt garázsban a kocsi, indulást követően a benzines G Astrám kinyomta az összes motorolajat a motortérbe.
Az egyik szerelő szerint a kartegáz szűrő fagyott be és az miatt van/volt ez. Még a nívópálcát is kinyomta.
Nem is maradt szinte olaj az autóba.
Vettem bele olajat és feltöltöttem, de a felöntő nyílásnál ilyen sárgás színű trutyi mutatkozott.
Két szerelőt is megkérdeztem, az egyik szerint ki kell tisztítani, a másik szerint csak hajtsam egy 10-15 km-t az autót és magától elmegy belőle a víz (ha jól értettem)
Ki kell tisztítani ezt a szűrőt?
Ha éjszakára beállík egy garázsba reggel lehet megúszom és nem kell megint ezzel a problémával szembesülnöm?20 éve a Prohardveren
-
Tikakukac
titán
Ma ilyen G Astra olajkinyomó verseny van? Muter nem szólt, akkor mienk nyugton van, mondjuk ketyeg is az állófűtés hajnal 5-től.
-10 az annyira nem halálos, ott lehet szétnéznék mi a tök van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #80885 üzenetére
Oké köszi!
De most akkor kell szerelőhöz vinni tisztítani ezt a szűrőt vagy nem?
Illetve amíg ilyen hidegek vannak jobban teszem ha beállok a garázsba?,mert ma reggel nem tudtam ez miatt bemenni dolgozni se.
Vagy estére menjek vele egy 20-30Km-es kanyart hátha?
(bár tegnap délelőtt is mentem vele 40Km-et hosszabb távon szóval azért nem értem)20 éve a Prohardveren
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Gondolhatod nálunk is mi van. Nekem az összes motorburkolat meg állófűtésezés amiatt van, mert az a qrva trabi nem akar elkészülni és kint áll a kocsi.
De egy nem fűtött garázs is már csodát tesz. Takarítás miatt is.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Lista mindig van, én legutóbb néztem, hogy pont a fojtószelepnél a csövekből 3 cserés lesz, mert repedezettek. Kövi alkalomra ugrik ki az egész, plusz kezdjük beadagolni, hogy kellene lassan egy szívósor repair, meg vízpumpás vezérlés csere és lehet lekapnám a teknőt is kis blokkmosásra és betekintésre Ez így 150k instant
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Zabagep
csendes tag
C14NZ-nek nehéz a gyújtásán állítani, vagy szerelő kell hozzá? 3 henger gyertyái nem a száraz őzbarnák, hanem kicsit "retyós".
-
MODERÁTOR
-
Wiz Khalifa
veterán
Lehet hülyének néztek de én inkább lesétáltam ma is 1km-t a melóhelyig de ilyen hidegbe nem is ültem a kocsiba.
Smoke some weed nigga!
-
AMD Power
titán
válasz Wiz Khalifa #80898 üzenetére
Aki 1km miatt kocsiba ul az hulye is...
Ezekbol ti mit vennetek?
hátsó lengcsill/db
bilstein gáz 12225-40%=7335
alko gáz 10448-38%=6578
kayaba olaj 10598-40%=6359
monroe olaj 13741-40%=8245