- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
válasz Devid_81 #38302 üzenetére
Ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy csak a 4080 lenne olyan erős, mint a 3090Ti?
Egyébként szerintem ha sok az Ampere, akkor.azt kéne csinálni,.mint eddig.kijönni a 4070 (=3090Ti) kártyával $600 áron és fölétenni a 20-25%-kal gyorsabb 4080-at $800-ért.
Az Ampère 3090 és Ti-t el kell.felejteni, hanem 3080-ként árusítani tovább $500-ért. Ahhoz gondolom elég valami olcsóbb PCB, VRM és hütés is.Ebből a szempontból számomra nem érthető, hogy miért csak a 4090? Mármint ha az Ampère készlet a gond.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz gejala #38309 üzenetére
Igen ,ez lehetséges forgatókönyv.
A 4050- 4060 kérdéses valójában mit takar mert könnyen lehet hogy az egy Ampere átnevezés/áttervezés lesz.Meg a laposok fontos piac ,oda kell 4050.Petyke : A GTX 980 is csúnyán bebukott anno az 1060 megjelenésekor.Valószínűleg a 4070 = 3080 Ti,3090 azt hozná,hogy az emberek inkább várnának a 4060=3080 ra.
Nem biztos,hogy megvennék a 3080 kártyákat."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
csaba951
veterán
válasz gejala #38309 üzenetére
Ha csak a felhalmozott 30XX készleteket nézed, akkor teljes mértékben igazad van. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 40XX gyártósort korábban kellett lefoglalni. Azt mindenképpen ki kell fizetni. Mi lesz akkor? Hónapokig gyártják majd a chipeket a raktárnak, várva míg elfogy a 30XX készlet? Vagy kifizetik a gyártósort és nem gyártanak semmit? Így nem kell foglalkozni a raktározással, de iszonyat sok pénzbe kerül.
-
félisten
[Agresszív árcsökkentésre készül az Nvidia]
A ZOL beszámolója szerint az Nvidai augusztus vége felé egy nagyobb általános árcsökkentést hajthat végre egyes videokártyák esetében, ráadásul az árcsökkentés agresszívabb lesz, mint amire az AMD készül, ugyanis a rivális is az árak módosításával próbál szabadulni az aktuális generáció tagjaiból felhalmozott raktárkészletektől, hogy helyet csináljon az RDNA 3 alapú modelleknek.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
Érthető az álláspontod.A 3080 12 GB nekem tökéletes 1440P re egyelőre 280 ezerből megvolt. a 2070 meg elment jó áron, szóval 120K-t fizettem rá egy 2 év garis 3080 -ra szerintem jó deal volt. A következő genben is csak a 4070 Ti -4080 ra jósolnak ennél több ramot ami megint nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Nehéz helyzetbe hozzák a vásárlókat.
Egyébként érdekes, hogy a használt bányász cuccokkal kapcsolatban mennyire eltérő álláspont alakult ki.
- ne vedd meg, mert azzal azt az üzenetet küldöd a bányászoknak, hogy nyugodtan felvásárolhatják a készletet, nem fog végül rájuk ruhadni.
- vedd meg a használt cuccot, nehogy a boltit vedd, mert azzal azt üzennéd a boltoknak/gyártóknak, hogy tök rendben vannak az árak, semmi szükség árcsökkentésre.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Petykemano #38324 üzenetére
Miért hozzák nehéz helyzetbe?
Én nem félek a bányász cuccokhoz, ha hozzáértő emberkétől jön. akiktől vettem összesen 200, utoljára 45 RIG et bontott meg, 300 kártyát árult. Mind légkondis, szerver szobákból való volt, alulfeszelve, fix venti fordulaton mentek állandó hajtáson. max egy kis nyikorgás majd lehet előjön, ha egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz Busterftw #38323 üzenetére
nézd meg a pókit: 12GB kell neki, Resi 3 RT 2080-al 7.95GB-os beállítással kilép, igaz szólt előre (nem bosszankodtam), de belehet 13+ GB-ot is állítani. azt kipróbálni nem tudtam, de feltételezem az 12 GB-os kártyával ugyanúgy elhasal (nekem amúgy végül 5GB-os működött) és ez most van. ha veszek valamit az legyen jó 2-3 évig. szóval 16GB-ra mondom azt, hogy elegendő.
b.: igen és is azon kaptam magam, hogy ebből 4080 lesz és azt kell majd UV-ni. kár, hogy az idén már nem jön.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyan nagyon azért ne éljétek bele magatokat, hogy ennél több GB lesz az új VGA-kon. Többet lehetne rájuk rakni, de az elmúlt időszakban annyira odavágott az árcsökkenés a piacnak, hogy az első lépés a VRAM kapacitásának megfelezése volt, így spórolnak a gyártási költségeken.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz Petykemano #38324 üzenetére
Á ez csak a szokásos. Emberek alapvetően érzelmi alapú preferenciáikhoz keresnek racionalizálást. Az első bullet utálja a bányászokat, a második meg a boltokat.
Én azon a földhözragadt állásponton vagyok, hogy akkor kell vásárolni, amikor az ember saját elképzelései szerint megéri (vagy valamiért nagyon muszáj), és olyan terméket, amiben megbízik. Garancia nélkül használt cuccot nem vennék, bányászt meg pláne nem - de ymmv, van, aki 4-5 éves processzort vesz és boldogan használja még ugyanannyi ideig.
#38325 b.: a bányász cuccokban szerintem a mem overclock és az abból következő meghalás a legnagyobb kockázat, és ez sajnos a fentebb leírt esetben is bőven jelen van.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Segal
veterán
Na én meg pont a 4xxx szériával vagyok így. Eddig mindig epekedve vártam az új gen-t, (most is 3080Ti van a gépben és nem ez az első ampere...), de valahogy számomra annyira ellaposodott a játékfelhozatal (vagy csak öregszem ) hogy olyan jól elvagyok az olyan játékokkal amik mellett lényegében aludhat a 3080Ti, hogy egyetlen épkézláb okot sem tudok felsorolni ami a 4xxx széria felé terelne.
(Persze ha ma bejelentenek valami új Doom-ot vagy Quake-t ...)
Viccet félretéve ezek is tutira szépen elfutnának ezzel a kártyával, meg ugye ha valami új baszó vga jönne akkor a procit is cserélni kéne és akkor már az alaplapot is, memóriát is, tápot is, meg ha már ezek úgy is jönnének jönne más is
Szóval valószínűleg most nem az én pénzemből fog Jensen új konyhát csináltatni"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Busterftw
veterán
Tesztek alapjan 10+GB-ot ajanlanak RT-vel es ultra high.
Vagy te a 16GB "ajanlottat" nezed, ne vicceljunk mar, olyan mar van tobb eve, aztan a valos vram felhasznalas meg kanyarban sincs. A lefoglalt es hasznalt vramnal nagy a kulonbseg, szerencsere ez mar merheto. Van egy csomo ilyen teszt, ahol 9GB foglalt a vram, de a valos felhasznalt 6-7GB volt.
Nalam 1440p-ben 3080Ti 12GB vel siman megy a Pok Remastered. -
félisten
2 év garivan igazából egyelőre mindegy. Kb fél évet bányászott, ezt azért bőven ki kellene bírnia egy MSI Gamingnak akkora hűtéssel. Ezeken memórián és a VRM-felületén is van heatsink vagy Thermal pad. Persze kockázat van benne, érthető ha valaki nem vesz bányász kártyát.
De szerintem a 3080 12 GB lett a felső ház legjobb SKU-ja. teljesítményben szinte 3080 Ti de árban bőven alatta van.
ezt céloztam meg mikor bejelentették a gyártás szüneteltetését. Most meg vissza hozták, szerintem ezt fogják főleg megnyesni árban.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A probléma ott kezdődik, hogy új árszintre jött volna a friss generáció. De most már biztos, hogy azon az árszinten nem lenne elég nagy a kereslet. Ergo visszább kellett venni a komponenseket, hogy olcsóbban is kihozható legyen, és ennek áldozatul esett 100-200 wattnyi fogyasztás, az ebből adódó teljesítmény, illetve a VRAM fele. Ugye a lapkákon már nem tudnak változtatni, ezt a kőrt már le kell húzni túlhizlalt chipméretekkel, de ez nem akkora gond, mert a komponensköltségek is olyan jelentősek, hogy sokat lehet spórolni itt.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
veterán
-
félisten
-
Petykemano
veterán
> Miért hozzák nehéz helyzetbe?
Hát hogy érdemes-e megvenni a leakciózott lastgent, vagy érdemesebb -e várni a nextgenre, ami biztosan nagy ugrást ígér, de ki tudja, hogy jelen helyzetben továbbra is költségekre, inflációra hivatkozva magasabbra áraznák majd, vagy a chipeket érintő visszaesőben levő kereslet és a recessziós várakozások, hovatovább a kiéleződő versenyhelyzet miatt éppenhogy mérséklődik/normalizálódik az elmúlt években tapasztalt mohóság / vastagon fogó ceruza
És erre a dilemmára rátesz egy lapáttal, ha ráömlik a piacra a használt kártya. Nem azért, merthogy átvernek. Csak hogy megvegyem-e azt, vagy inkább hátha az új pár hét/hónap múlva olcsóbb lesz.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Peace
nagyúr
válasz Petykemano #38347 üzenetére
Szerintem érdemes megvárni a 4060 és 4070 megérkezését. Ha irreálisan drága vagy nem lehet beszerezni és létszükséglet az új kártya, akkor jó eséllyel még mindig lesz használtan 3080 Ti és 3090 legalább 2 év garival. Szvsz.
-
veterán
Ebben a várakozásban egy a probléma hogy egyesek pl. 2 éve mantrázzák ezt és ülnek igp elött
Természetesen helyzetfüggő, de most nagy akcióra készül mindkét gyártó elvileg, hátha beüt a merge szept 15 na akkor lesz használt cucc, és aki 4060-70 teljesitmény céloz az tud benni amperét nem is biztos hogy szarabbúl jár. -
Peace
nagyúr
Persze le lehet csapni a jó áras Amperre, de aki kivárna, annak is jut Ampere 2023 tavasz-nyáron. Csak max 2 év garival használtan, nem boltból 3 évvel. Én is iszonyatosan rá voltam pörögve, hogy úristen nekem kell egy 4080 vagy 470, mert 1 év garival jó lenne eladni a 2080S-t, de annyira nem jön semmi érdemleges játék, hogy lecsitultak a kedélyek. Ha egy Callisto Protocol-t még elvisz a masina 1440p High detailen, akkor jók vagyunk 2023-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs