- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
válasz Dorien #77648 üzenetére
Jó pár éve vagyok itt tag és gyönyörűen látszik, hogy minden olyan topikban, ahol nem kizárólag szakmaiság (értsd pl. Windows 10 topik) van jelen, hanem komolyabb értéket képviselő akármiről (értsd pl. hifi, telefon, stb.) esik szó, ott előbb-utóbb megjelenik a f@szméregetés. Ez régen nem volt így.
Nem tudom leírni, hogy mennyire elismerem azokat a hozzá értő fórumozókat, akik nem állnak bele ebbe a sorba. Tényleg kedvelem ezt a topikot is, még ha leginkább read-only módban is vagyok, igazán klassz lenne, ha maradna a nyers szakmaiság, szubjektív véleménnyel megfűszerezve.
Még egy gondolat. Lehet, hogy valaki megengedhetne magának akármilyen fejhallgatót, de neki "30 ezres" füle vagy rendszere van, magyarul az, ami ennél jobb hangot ad, azt a füle, vagy a rendszere már nem adja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz access_denied #77651 üzenetére
Szerintem bőven elég lenne az is, ha elfogadnánk hogy különböző vélemények vannak, de még itt sem tartunk sajnos.
-
alphamooncam
őstag
válasz Spíler #77656 üzenetére
Mindekinek !
Lehet nem csak nyers szakmaiságú fülestalálkozó lenne jó (gyakrabban), hanem mondjuk össze lehetne kötni egy kis lazulással ( sörözéssel, borozással stb. kinek mi ) is.
Mit gondoltok?
Vélemények?
Megvalósíthatósági "tanulmány" esetleg?[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Yofej75
aktív tag
válasz alphamooncam #77657 üzenetére
Az ötlet nem elvetendő.
Én pl csongrádi vagyok de mobilis (az első pár pohárig).Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
emiki6
veterán
válasz alphamooncam #77657 üzenetére
Sőt, fejhallgatós tábor! Ott legalább lenne idő hallgatni is, beszélgetni is, nem csak kapkodnánk, mint buzi a gőzben...
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
MPeter87
őstag
sziasztok, vennék egy ad900x-et. Magdiról lenne hajtva, usából veszem, mer' onnan jó, meg soudblasterről. Tuti jó páros, nincs is jobb, de milyen hangja van?
Mi folyik itt, emberek?
-
Bodz
nagyúr
Találkozót/tábort a megfelelő topikban beszéljétek meg! A tábor amúgy nem semmi ötlet.
Érdekes volt az AD900 szál is minden adalékával, pláne a regisztráció óta eltelt idővel, de most már legyen kedves szedje össze magát mindenki és próbáljon valamivel konstruktívabban fórumozni!
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
KOSS UR40-et be merte már vállalni valaki? A Zejosz jókat mondott róla. Mondjuk ő mostanában túl sok mindenről mond jókat, úgyhogy kezdi kicsit elveszíteni a hitelét nálam, ahogy az a clavinetjunkie arcnak már teljesen sikerült tavaly (neki mondjuk pont nem ezért).
-
Spíler
őstag
válasz Fitzgerald #77666 üzenetére
Nekem kicsit csalódás volt a hangja,pedig szeretem a Koss fejesek hangját(Porta Pro,KTX/Pro1,Pro3AA).Kb.abban az időben vettem egyet amikor még megvoltak a SLX 330,660,TS671,UR55 stb,nem bánkódtam amikor elvitték.Százszor inkább a Beyer DTX910 ha nyitott kell abban az árban.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
válasz Fitzgerald #77668 üzenetére
Igen,nem láttam értelmét foglalkozni vele.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Sinesol
veterán
Ehh, pedig már azon gondolkoztam beszállok én is.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz Spíler #77669 üzenetére
Azt a Beyer-t hallottam vagy 6-7 éve még MM-ban, nekem annyira nem jött be a hangja. Elvileg ugyanaz a driver van az UR40-ben mint a Porta Pro-ban meg a többi 60 Ohm-os KOSS-ban, aztán reménykedtem hogy valami olcsó gyöngyszem lesz, ebay-en 8 rongy körül van. Aztán megint rámtört a "van egy kis plusz pénzem, vegyünk néhány óccsó fejest is"-láz.
De akkor nem erőltetem.[ Szerkesztve ]
-
elprimo
tag
Zárt és nyitott ETHER féláron [link]
-
milkabrams
őstag
Gondolkodtam egy olyan fejesen, ami az ath a900x-nél kevésbé csal, megfelelő lehet egy hd58x? A forrás nagyrészt egy oppo ha2 lenne.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
-
elprimo
tag
válasz milkabrams #77673 üzenetére
Objektíven nézve jobb fejes az 58x , meg lesz dögösebb mély hangod is, biztos fog tetszeni. Szerintem sima
-
aerosmith
őstag
válasz Dorien #77674 üzenetére
Igen azt tudom hogy open pont azért kérdezerm hogy az elvileg nagyobb téren kívül lenne-e más fejlődés az ATHhoz képest.
Nem fizetek kábel modért, el.műszerész vagyok, arra lennék kiváncsi hogy már valaki csinálta-e és mekkora feladat illetve van-e valakinek alkatrészlistája hozzá. -
milkabrams
őstag
válasz elprimo #77675 üzenetére
Az is egy opció, hogy kuporgatok még és veszek egy hifiman he560-at, viszont oda boztosan kevés az oppo vagy chord mojo és úgy kb. minden mobilhoz is használható dac/amp. Nekem tetszett a sennheiser hangja, igaz kissé soknak találtam a mélyeit az ath után.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
elprimo
tag
válasz milkabrams #77677 üzenetére
Ha Hifiman hang felé kacsintgatsz ,akkor Sundarát venném , de ezek hangszeres zenékkel fog jól szólni ,más műfajjal nem igen. Ha cserélsz úgy is fejest, meg forrást, akkor erősen ajánlom az amiron + Mojo párosítást , utána már nem igen fogsz szerintem nézelődni ,csak zenét hallgatni de olvastam több helyen a sundara + Mojo is nagyon jó együtt . De ugye nem csak hangról beszélünk ezen a szinten, hanem kényelemről, össze építési minőségről , felhasznált anyagokról , amiben az amiron jóval jobb mint Sundara nekem unalmas és vékony volt, mélyben kevés volt. De ez már a szubjektív oldal.
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz Dorien #77616 üzenetére
Nem baj ha kihallatszik, az is jó ha meghallom ha jönne valaki hozzám. Csengő, telefon stb. Fejhallgató erősítőm nincs csak rendes erősítő denon , de közvetlen a gépre gondoltam csatlakoztatni a fejhallgatót . Ezek szerint nem jó ötlet, 15 körül lehet venni BEHRINGER HA400 pl ez? Amúgy más fejhallgató is érdekelhet 35-40 között. Mikrofont is tudnátok ajánlani az a topic kicsit kihalt, lényeg a tiszta érhető beszédem kB 80 cm rol hogy ne kelljen állvány én a blue ice snowballra gondoltam.
-
milkabrams
őstag
válasz elprimo #77678 üzenetére
Hifimanokat csak ötlet szintjén vetettem fel, mert jókat olvastam róluk, még több hónap mire sor kerülhet erre a cserére, addig valahogy meghallgatom őket. Amiron és mojo is vonz, viszont érdekel, hogy mit tudhat egy jobb planar fejes. Persze mint írtam a mobilis/mobilos eszközöknek szerintem túl sok, oda már asztali cuccok kellenének. A sennheiserben az ára ami nagyon vonzó, a 2 másik fejes jóval drágább,.
-
-
Brett001
aktív tag
válasz milkabrams #77681 üzenetére
Ha Hifiman akkor én is a Sundarát ajánlom, kb. 1 éve vettem és nagyon jó fejes. Anno én is az Amironnal hasonlítottam össze, az Amiron jobb volt mélyben, de a tere, stereo színpadja a Sundarának sokkal jobb, valamint a középtartomány is tisztább. Amiben még jobb az Amiron az a viselési komfort.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
fericske
addikt
A Quad planár egy mobiltelóról is jól zenél.....
-
Sinesol
veterán
Gondolom azt, hogy nincsenek benne nagyobb kiemelések, kiegyenlítettebb a frekimenete, nagyobb a felbontása, alacsonyabb a torzítása, tonálisan nagyon el van találva. Egyébként nem csoda, végülis 100k körül mérik azt a szériát, míg az AD900x olyan 40-50k körülre van belőve.
A felbontás, részletesség egyébként külön érdekes, elsőre nekem a HD650 elég unalmasnak, mosottnak tűnt, viszont miután adtam neki pár hetet, rájöttem, hogy sokkal többet mutat a zenéből, mint az elsőre részletesebbnek tűnő magaskiemelős fejesek. Csak annyi a különbség, hogy a természetességével nem ugrik azonnal az ember arcába, nem akar villogni és emiatt sokan hajlamosak rögtön leírni.
[ Szerkesztve ]
-
elprimo
tag
Értem , akkor szintet akarsz lépni úgy néz ki , nem csak jobbra vagy balra . Érdemes rá spórolni szerintem. Mert az 58x csak egy jobbra lépés 900x hez képest. Annak nincs idegesítő hibái , de nem fog elkápráztatni 900x után. Egy Sundara vagy Amiron már szintlépés, de akkora,hogy utána nem biztos hogy fogsz gondolkodni ,hogy neked más kell. Mindkettő Mojo val nagyon jó , csak mert látom hordozhatót preferálod. Én aszerint választanék hogy mit hallgatsz, kell-e filmezésre hasonlók . Az Amiron mindenes (nem csak rá van mondva,mint itt sok fejesre), sundara inkább hangszeres zenéknél teljesít jól. Pl ha 80-20 arányban hallgatsz hangszerest akkor sundarat érdemes első körben ha fordítva akkor Amiron . De ezek alá Mojo kelleni fog hogy megmutassák mit tudnak, az Oppo kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz elprimo #77689 üzenetére
Metált hallgatok, ebbe beletartozik a Trees of Eternity és Marduk is. Ha tehetem meghallgatom a sundarát, he560-at és amiront is
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz szakibá... #77682 üzenetére
Lemaradt a vessző tehát 15 körül van e megfelelő., igen az csak 8 itthon.
De akkor úgy kérdezem melyik a legolcsobb ami elfogadható lenne. -
-
Dorien
veterán
válasz Sinesol #77686 üzenetére
Majd a kolléga kifejti - ha akarja. Én továbbra is úgy látom, hogy nagy mellénnyel mondja a tutit mindenkinek, holott a hi-finél, zenehallgatásnál kevés dolgot lehet találni, ami szubjektívebb téma. Saját véleményt lehet mondani, de ne állítsuk azt be objektív, kollektív realitásnak.
Amúgy most A900X-ről volt szó, nem AD900X-ről. A HD58X-et és ennek az utódját, az A990Z-t is 65-70k körül lehet beszerezni újonnan külföldről. Aprón 50-55k körül mennek el.
Wherever you go - go with all your heart.
-
milkabrams
őstag
válasz #56474624 #77694 üzenetére
Hallottam az 58x-et, nem rossz, de nem kápráztatott el. igaz, hogy talán kevésbé csalt. mellesleg tényleg feljebb akarok lépni, idővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest