- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz alphamooncam #77600 üzenetére
Pontosan hogy nem kell szó szerint értelmezni, lásd. #77599 elprimo vagy #77597 Ba cy lus. Nem feltételes szerkezet volt. Az pedig hogy kromatika nem volt ott a fejes talin, semmit nem von le #77581 tartalmából, nemcsak fejes talin lehet tapasztalatot szerezni, ámbár ott a legkönnyebb szerintem.
Hallgatott ő már elég DAC+AMP+fejes kombót hogy megfelelően tudjon véleményt alkotni[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Exodius
őstag
Érik nagyon egy új fejes tali.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt még továbbra sem értem, hogy kerül ide Kromatika véleménye, és én vagyok a hülye, ha hagyom magam ilyen irányba terelődjön a beszélgetés.
Ha a meleg ,simítós,lágy,nyugodt hangú r2r11-el is jelen van az idegesítő közép magas emelés
ad900x+r2r11-gyel kapcsolatban kromatika írt. Nem én kevertem ide, erre reagálva folyt a beszélgetés. Nem pedig egy teljesen légből kapott feltételezés volt, mint ahogy te
tereltélírtad.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Profi zenész nem azt keresi a zenében, amit te. Ami szerinte jó, az sokak szerint szar lehet.
Nem személynek szól a véleményem, hanem altalanossagban.
Ahogy az is szembetűnő volt, hogy komoly fejesek voltak gyenge láncok végére aggatva a fejestalin. Ilyenkor jön az hogy mufajtol fuggoen szól a cucc. Neha kiadja, néha nem. És jönnek az ellentétes vélemények.
eladó topping dac
-
Gzula[HUN]
őstag
"Profi zenész véleményével eszem ágában sincs vitatkozni"
[Ha Hetfieldnek jó az M50X, akkor nekem is ]
A művész is ember, nem biztos, hogy azt kell keresni, ami neki jó. Csak ő pontosan tudja, hogy neki miért jó az, ami.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gzula[HUN] #77609 üzenetére
Azért az nagyon nem mindegy szerintem, hogy metál/rockzenészről beszélünk vagy klasszikus/jazz zenészről.
Amúgy sem ízlésről volt szó, hanem hogy hogyan (nem "jól/rosszul", hanem milyen tónussal) szól egy adott kombó. Azért ezt még talán el tudja dönteni egy klasszikus/jazz zenész, aki akusztikus hangszerek hangjával kel-fekszik, és már némi hifis tapasztalata is van.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz #56474624 #77610 üzenetére
Ez nyilvánvalóan igaz.
Én nem audiofil oldalról közelítem meg a fejhallgató témát. Nagyjából 7 éve ilyen napi legalább 3 órát "kell" a fejemen legyen, de ez akár 7 is lehet, és ez nem költői túlzás. Tehát én elsősorban arról az oldalról közelítem meg a témát, hogy kényelmes legyen, és 29 fokos szobában se rohadjon le a fejemről. És a kényelem "mellé" keresek egy általam felállított kerethez mérten egy kellemes hangot, amivel kapcsoalatban TI adtátok/adjátok a segítséget. Kalocsai vagyok, a legközelebbi hely, ahol fejeset lehet kipróbálni a szegedi Media Markt. Szóval azért nem egyszerű új hangot találni.
Persze kísérletezni, új hangot kipróbálni én is szeretek.
Meg a haveroktól tarhált gagyi fejeseket forrasztani, hogy meghallgassam a szörnyű végredményt. De itt meg nem a végállomás a cél, hanem maga az út.
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Zene hallgatashoz illetve számítógépes játékokhoz ezek közül melyik a legjobb?
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/fn:termekek-osszehasonlitasa:sennheiser-hd-569-506829-p347093936,audio-technica-ath-m40x-p220796590,akg-k612pro-p178966755,sennheiser-hd-280-pro-p12155000,sennheiser-momentum-aei-m2-p348160344,akg-k141-mkii-p36881359,denon-hp1100-p332727321,audio-technica-ath-sr5-p333055791,pioneer-hrm-5-p337174180/ -
mcs
veterán
Volt szerencsém kipróbálni a Sony MDR-1A-t.
Az 1AM2 teljes mértékben a finomítása felépítésben és hangzásban is. Az 1A-t se vélem gyengének, de számomra az 1AM2 nyíltabb, közvetlenebb és részletesebb produkciója sokkal lenyűgözőbb. Az 1A basszusa valóban ömlegősebb a kelleténél, és ezt az 1AM2ben határozottan javították. -
sarkadifeca
tag
Sziasztok!
Megadta magát Superlux HD681 EVO-m. Valami kábelszakadás lehet ahol csatlakozik a jack. Elővettem egy 5ezer forintos sz*rt a fiókból, hát nagyon rossz. Gondoltam veszek egy ugyanilyet amit 3 éve vettem(semmi bajom nem volt eddig vele, nagyon szerettem, film, zene, játékra használtam semmi komoly dolog)
Esetleg tudnátok ajánlani ebben az ársávban 10e Ft, valamit ami esetleg jobb, vagy újabb vagy bestbuy?
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthol asztali gépnél
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? film, zene, játékra
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 10e Ft
Új vagy használt? ÚJ
Circumaural vagy supraaural? circumaural
Zárt vagy nyitott? mindegy
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Honnan vásárolnál? mindegy
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? ASUS XONAR DGX PCI-E hangkártyaTudom, nem nagy összeg 10e Ft egy fejhallgatóért de Én megvoltam elégedve a Superlux-al.
Vagy inkább vegyek egy ugyanolyat?
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
Dorien
veterán
válasz pruzsi #77612 üzenetére
AKG K612 Pro - csakis otthonra (mert erősen kihallatszik), egy jó fejhallgató erősítővel. Ha zárt kell és nincs büdzsé erősítőre, akkor ATH-M40x.
sarkadifeca: Én inkább az Omnitronic SHP-600 felé terelnélek, az sokkal tovább fogja bírni és röhejes áron adják. [link] Egy -8-10dB-es EQ vágás nem árt a felső tartományoknak (7000-11000Hz), akkor sokkal kiegyenlítettebb és hosszabban hallgatható lesz a hangja.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz sarkadifeca #77617 üzenetére
Szerintem nem fogsz benne csalódni, ez egy minőségi ugrás a 681 EVO után, csak tényleg ne felejtsd el EQ-zni, mert alapból fülb@szóan sok benne a magas.
-
OPiiPO
veterán
válasz alphamooncam #77604 üzenetére
Neki már nem kell válaszolni ebben a témában, leírt mindent bőven - #77581.
Idéztük is párszor, kár hogy elkerülte a figyelmed sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz elprimo #77585 üzenetére
"Ha a meleg ,simítós,lágy,nyugodt hangú r2r11-el is jelen van az idegesítő közép magas emelés, akkor elég nagy bajok vannak az ad900x el."
Csak az a baj, hogy ez nem mindig így működik. Mivel az AD900X-et és a DT880 Edition 600 ohm-ot megszelídítette a Starting Point DAC 3, de a nyitott AKG Q701, K712-t meg kb. semennyire. Azoknál továbbra is ott maradt a bántó kiemelés a hangban. Szóval tippelgetésre jó az, ha tudjuk minek milyen karaktere van, de a valós próba sokszor meghökkentően más eredményt hoz.
Exodius: Nem vagyok mazochista, hogy egy bántó hangú fejest hagyjak meg otthoni mindenesnek. Erről a láncról elég hasonló összképet ad az AD900X és a Focal Spirit Professional. Az AD900X azért színesebb, hallható a finom emelés a középmagasokon, de ezt kompenzálja a meglepően ütős basszus. A Focal neutrális hangzásáról meg sok helyen lehet olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
Van egy Tronsmart Arc BT-fejesem, aminek egy év után elkezdtek leválni a fülpárna-borításai ily módon:
[Kép]Tudnátok esetleg ajánlani olyan borítást/covert rá, amivel nem kell szétszedni, de mégis esztétikus állapotúra tudnám kihozni, hogy még tudjam normálisan használni? Kínai rendelés is tökéletes. A hivatalos forgalmazó sajnos nem tud vele mit kezdeni. Köszi!
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
elprimo
tag
válasz Dorien #77621 üzenetére
Néha azért felesleges megosztani egymással a hallottakat ,mert ugyan azok a szavak teljesen mást jelentenek az embereknek hol kisebb , hol nagyobb mértékben eltérően ,még “hifisták” körében is. Mert mindenkinek más a tapasztalata,másról hallotta, így más a mérce is .Példa okáért “ütős basszusú ad900x” . Nem tudom mit mondanál egy lcd2 vagy lcd3 ra ha beraknának rajta egy technót úgy komolyabb hangerővel. Rögtön tudnád mi az ütős basszus fogalma És ezt követően ,az lenne a mérce már. Aztán utána már úgy jellemzed az ad900x et is hogy vékony ,erőtlen .
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz alphamooncam #77604 üzenetére
Szia.Természetesen válaszolok szívesen újra.Én le írtam a tapasztalatom,hogy AD900X + R2R-11 -el,nem szólt rosszul,de számomra jelen volt úgy is a közép magas ki emelés.Ezt azért írtam,mert előtte el hangzott,hogy ki egyenlített hangú füles az AD900X. Ami szerintem nem így van. (AT vonalon az R70X jobban az)Azt is le írtam,hogy van akinek ez be jön,nincs evvel semmi baj. HD 600-at azért írtam példának,ami sokak véleménye szerint kiegyenlített közeli füles.Na már most ha annál nem érződik a közép magas ki emelés,de AD900X nél meg igen,akkor valami nem stim,a kiegyenlített jelzővel.(evvel sincs gond,sokan nem is szeretik ezt a hangot) "Ez egy feltételezés" Nem Egy értelmű számomra,hogy ha egy meleg,analogos,simítós,lágy,nyugodt hangú cuccal így hallom,akkor fölösleges lenne olyan DAC+AMP -al hallgatnom ami,kiegyenlített,vagy ne tán kissé magasba húzó cucc.Mert még jobban előtérbe kerülne a ki emelés.(Ahhoz hogy ezt hogy tudjam,nem kell fejes talira menni,) bajnokpityu:" Profi zenész nem azt keresi a zenében, amit te." Ez nálam nem így van. És általánosságban sem biztos.Az tény hogy "nekünk" fontos,hogy az akusztikus hangszerek,hasonló hang karakterűek,tónusúak legyenek mint a valóságban,(pl hegedű ne legyen túl mély hangú mint egy brácsa,vagy nagy bőgő ne legyen olyan vékony karakter mint a cselló,halható maradjon a saxi természetes levegős fémes hangja,stb..) mert ha nem így van akkor az nagyon zavaró.És ott van az is,hogy fontosak a részletek,hogy hallhatóak legyenek a felvétel,illetve az előadó nyűasznyi részletei is.Hiszen ezek döntenek pl hogy mennyire jól vagy rosszul játszik stb...(ezért elég fontosak,hogy jók legyenek a közepek) DE ez nem veheti el a zene élvezetét,mert az "nekünk" is fontos. Nem csak azért hallgatok én sem zenét,és más zenészek sem hogy elemezzenek,ha nem az élvezetért is,de ehhez hozzá tartozik ,lehet egy kicsit jobban , a fent le írtak.Pl egy zenész haveromnak sem hiszem hogy tetszene,egy száraz ,vékonyka hang,hiába tárja fel a részleteket.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Gzula[HUN] #77609 üzenetére
Itt egy elektronikus gitár van használva M50X el. Bármely elektronikus hangszer, fejes valós hangjának meghatározásban nem játszik Mert a hangszer tónusát bármely irányba ,tetszés szerint módosíthatod az elektronikával.Igen jelentősen. Pl csak egy mozdulat a gitár keverőjén,és már basszus túl súlynak nyoma sincs,még az M50X esetében is.
-
Dorien
veterán
válasz elprimo #77623 üzenetére
Hallottam már vagy 100+ fejest különböző forrásokról, ebből volt a tulajdonomban kb. 40 szóval van összehasonlítási alapom, köszi. Tudom mi az az ütős basszus, azt is hogy mi a nekem kellemesen ütős és mi a fájdalmasan ütős fajta.
2013 óta vagyok itt aktív, te 54 napja, de úgy osztod az észt, mintha fordítva lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorien #77621 üzenetére
Az AD900X azért színesebb, hallható a finom emelés a középmagasokon, de ezt kompenzálja a meglepően ütős basszus.
Csak nem mindenkit lehet lekenyerezni a méllyel.
Általánosságban eleve nem tartom célravezetőnek, hogy valaki becéloz egy hangképet/tónust, aztán vesz egy fejest, amivel 5 lépésre van tőle, majd nagy nehezen talál hozzá egy DAC-ot/erősítőt, amivel már sikerül 4 lépésre lenni az áhított hangtól. A fejhallgató cseréjével lehet a legnagyobbat elmozdulni. Lehet persze széllel szembe pisilni, de hosszú távon van értelme?
Persze ismerem én is az érzést, mikor sikerül elmozdulni kicsit a megfelelő irányba, az ember örül, de ilyenkor viszonyítási alap nélkül hajlamos becsapni a hallása az elmozdulás valós mértékét illetően: már azt hiszi, hogy úgy szól, mint az izé, aztán meghallgatja az izét, és rájön, hogy hoppá, még mindig majdnem ugyanolyan messze van. Szóval én rég nem hiszek ebben, hogy érdemes a "szart" pofozgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
törölt tag
válasz Dorien #77629 üzenetére
Azt ugyan nem tudom, hogy jött a kommentemre ez válaszul, de annyit elárulhatok, hogy a fülem által hallottak számítanak kizárólag. És nincs semmiféle előítéletem se régi, se új, se DIY, se olcsó, se drága stb. cuccokkal szemben. Így lehet érdemi következtetéseket levonni, nem pedig előítéleteken alapuló megállapításokat tenni. És az itt nem szempont, hogy volt tapasztalatod ilyen-olyan vintage cuccal, mert nem az "ilyen-olyan" számít, hanem a jó (és rendesen kiszolgálva). Legalábbis, ha az érdekel, mi volt egyáltalán lehetséges 40-50 éve. Pl. hogy mit tud egy "ósdi" elektrosztatikus fejhallgató. Illetve régen is voltak planárok/orthodinamikusok, aki hallotta őket, azt mondja, nem rosszabbak, mint a maiak.
Az ízlés az megint egy más kérdés, hogy kinek milyen preferenciái vannak a kedvelt hangképet illetően. Azt nem kéne idekeverni. Hangzáshűség szempontjából nem cél pl. egy hangdoboznál, hogy kiemelje a mélyeket. Szubjektív igény lehet, de objektív értelemben a hangzáshűséget/torzítatlanságot szem előtt tartva ez éppen hogy elvesz a hangzásminőségből, nem kívánatos jelenség.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz bajnokpityu #77632 üzenetére
csak arra próbáltam reflektálni hogy a regisztráció óta eltelt idő nem biztos hogy jó alap eldönteni kinek van igaza
-
Tim82
félisten
válasz OPiiPO #77631 üzenetére
3863 napja regisztráltam, akkor innentől kezdve nekem van igazam mindenben?
Nem, gondold át újra az érvet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
válasz OPiiPO #77633 üzenetére
Ha elfogytak az érvek, akkor igen.
Mondjuk nem teljesen értem a legutóbbi kirohanását sem a vintage cuccok vélt elavultságát illetően, miközben az általa nagy elégedettséggel használt és ajánlott Starting Point DAC3 a 28 éves TDA1543 köré épül. Azért ez így elég nagy öngól.
-
-
OPiiPO
veterán
válasz bajnokpityu #77638 üzenetére
Mester
-
access_denied
senior tag
Klassz olvasgatni az értelmes szakmai hozzászólásokat de ezek a farokméregető cicaharcok szvsz nem ide valók.
-
elprimo
tag
válasz access_denied #77646 üzenetére
Igen , én is így làtom már
-
Dorien
veterán
válasz access_denied #77646 üzenetére
Persze, hogy nem.
De az olyan hozzászólásokkal nem lehet mit kezdeni, hogy "én ilyennek hallottam az adott fejhallgatót egy adott forrásról (azt se írja le, hogy miről) és nem hiszem, hogy másképp is szólhat". Hát pedig szólhat sokféleképpen egy fejhallgató és sokszor nagyon nem mindegy milyen DAC és erősítő van előtte.
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
Szerintem nem kis különbség van a két mondat között.
Az egyik általánosságban a hangforrások fejhallgatók hangképére gyakorolt hatásáról szól a másik egy konkrét esetről.Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest