Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodius

    őstag

    Szóval megjött pár napja az AD900X Németországból. Licittel nyertem és 44-ért itt volt. Szerencsém volt, hogy nem verték feljebb. Annyira új volt, hogy még egy hajszálat sem láttam a párnán. Bőven best buy.

    Egy Denon DA-300USB volt a fő forrás + JRiver 24.

    A hangról: tisztább, pontosabb némileg teltebb. Mindenképpen előrelépés az 500X-hez képest. Mosolyogtam is rajta, mikor felcsendültek az ismert dallamok, csak másképp. Olyan érettebben. Azt hiszem sokan ismerjük azt az érzést, amikor elkezdünk mosolyogni egy fejesen, mert úgy szól. Ez pont azt váltotta ki. Nevettem is magamon. :)

    Aztán jöttek a kritikus magas hangok. Ezekből valamit jól, valamit kevésbé jól mutatott. Bizonyos zeneknél kifejezetten karcolta a dobhártyámat a magas tartomány, szóval az nem teljesen az erőssége, de erre még visszatérek később. Vannak ott zavaró dolgok és nem tudom miért. Mintha nem bírna el vele néha. :U

    Megnéztem a Brainwavz fülpárnával is, ami az 500X-nek megváltás volt, az itt inkább volt kontraproduktív. Más karakter, értelemszerűen a párna is máshogy tesz hozzá vagy épp vesz el. Itt nem lett még jobb.
    Kevésbé éreztem annyira pontosnak és részletesnek, és a basszusai sem voltak olyan fókuszáltak és pontosak, mint az eredeti párnával. Inkább kissé ömlengett. Kényelmesebb, de a fülpárna-csere miatt mintha az egész hangtartományra rátelepedett volna valami. Mintha egy színes fényképre rátennék egy szépia filtert. A 6 éves 500X-nek a széthasznált párnája helyére kifejezetten jót-tett az új Brainwavz, de itt nem. Hiába vastagabb és puhább a Brain ha közben meg eltűnik sok-minden. Az eredeti párna amúgy is keményebb, mint a Brain-é, olyasmi fog kelleni majd….egyszer. De arra elég később is gondolnom.

    A kábelnek örültem, hogy egy fokkal jobb anyagból készült, mint az 500X-é volt, de azért örültem volna, ha cserélhető, de minimum normálisan harisnyázott. Bár képeket láttam róla, szóval nem ért meglepetés. Tényleg nem tudom mi az a szint, aminál már nem ezen spórolnak az Audio-Technikánál. Ha már a románok erre figyeltek a Classic-nál, ami hasonló árkategória, akkor a japánok meg….nah mindegy.

    Apropó Meze 99 Classics. Mi sem jelzi jobban, hogy mennyire nem jött be az a fejes, minthogy mennyire örültem, hogy megszabadultam tőle. De a 900X-től….hét attól nem szívesen válnék meg. Konkrétan lemészárolja azt a fejest a 900X, még az apró hibái ellenére is. Itt volt mosoly-faktor, amott nem. :(

    Volt itt arról szó a fórumban, hogy Sennheiser HD650/6xx/660S fejesekkel ez rokonságban áll, és sok a hasonlóság. Valamiért az a gyanúm, hogy pár éven belül valamelyik kegyetlenül el fogja csavarni a fejem, mint ahogy most a 900X. Annyira benne van, annyira érzem, hogy ott is akad egy szerelem, talán nagyobb is mint most. De addig még sok miden változhat. Viszont kegyetlenül összehallgatnám őket. Úgy tűnik ahogy csúszok bele a 30-ba egyre inkább arra fogok vágyni, hogy egy fejes ne hazudjon, hanem legyen lineáris, részletes, mutaassa azt ami van…..de kicsit legyen fun-os is azért. :) Nem tudom.

    Visszatérve a magasakra, meg az ebből fakadó fejes erősítő-kérdésre: kell alá valami! Bizonyos, hogy kell alá valami, ami nem nyúl bele, csak ügyesen finomít/kiegészít, de azt kegyetlenül jól csinálja. Nem karcosítja a magasakat, ad még neki egy kis teret meg részletességet, de alapvetően nem változtat rajta nagyon. Létezik ilyen? Mit kellene alá pakolni? Vagy rosszul érzékelem? :U :F

    Ti miket hallottatok, miket tapasztaltatok a fejessel? :)

Új hozzászólás Aktív témák