Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Sziasztok!

    Eljött az ideje, hogy karácsonyra meglepjem magam egy új fejhallgatóval. Már szűkítettem a listámat, de némileg bizonytalan vagyok, hátha egyes típusokra nem gondoltam, ezért kíváncsi lennék néhány véleményre, esetleg ajánlásra.

    Alapvetően otthoni használatra keresek, a számítógépemre kötött asus xonar u7-es dac - füles erősítőre lesz rádugva. Ebből következik, hogy zenén kívül, film, néha játék kerül a palettára, de minőségben a zenéhez igazítanám a hangzásvilágot.
    Hangzásban azt szeretem, ha a magasak lágyak, szellősek, nem szeretem a kemény magasakat. Valamint alul kedvelem az erős száraz basszust, amiből nem akarok engedni, de ne legyen mindig nagyon tolakodó csak amikor a műfaj megkívánja, akkor akár kicsit el is túlozhatja és legyen nagy terhelhetőségű. Az énekhangnál elvárnám, hogy érthetően és nagy dinamikával adja vissza az énekhangot. Zenei ízlésem elég sokrétű az elektronikus zenétől a tiszta hangzású akusztikus hangszereket felvonulható műfajokig.
    Lehetőleg egy kényelmesen viselhető és zárt fejhallgatóra vágyom, hogy a családot ne zavarjam és ők se engem, amikor használom.

    Azt látom a piacon, hogy mostanában a zárt fülesek szinte mind a hordozhatóság jegyében kerülnek. Ettől ezek még alkalmasak otthoni használatra?
    Ezen a vonalon a kalapban van a Sennheiser Momentum 2.0, és a Sony MDR-1A (árban ez az olcsó megoldás).
    Feljebb kacsintva pedig még látóhatáron lehet a Sony MDR-Z7 (most jóárasítva a sony centerekben), illetve a sennheiser hd 650 is izgatja a fantáziámat. Ezen utóbbi esetében probléma, hogy nyitott.

    Vajon ezek közül melyik felelhet meg legjobban az elvárásomnak?
    Tud-e pl a z7 annyival többet az 1a-nál minit az ára?
    Ezek a hordozós kábellel csomagold típusok zavaróak-e otthon?
    Egyéb látókörömből kiesett típust ajánlani? Nem feltétlen akarom a legdrágábbat venni.

Új hozzászólás Aktív témák