- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz watchfun #33700 üzenetére
És ide is csak az ír akinek meghalt már a zár, így ez a statisztika is inkább pesszimista adatokat közöl.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Soká
senior tag
válasz _seth_ #33701 üzenetére
Biztos, hogy csak az ír?
Mert én azt látom, hogy az "alive" jóval több mint a "dead"Kíváncsiságból megnéztem mi a helyzet a 350d-vel és nem tudom, nem elírás-e a:
Average number of actuations after which shutter died: 278,060.9 -
Warton
őstag
Adott egy 70D wi-fi-n keresztül tudok vele kommunikálni az iPhone-ommal (Camera connect appal). Általában a képeket szoktam vele leszedni és átteni instára, face-re meg ilyenek. Na most szeretném, ha egy másik telefonnal is tudna kommunikálni. De egyáltalán nem sikerült, csak úgy, ha az iPhone-os profilt töröltem és csináltam egy újat, de akkor meg az iphone-nal nem tudtam a kamerához csatlakozni.Lehet ezzel valamit kezdeni? Egyáltalán van itt valaki aki használja a wi-fi opciót?
Kompromisszummentes linux gaming.
-
*Ropi*
félisten
válasz Warton #33705 üzenetére
Úgy értem, hogy egyszerre csak egyet tud megjegyezni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
veterán
Amennyivel drágább a 750D érdemes megfontolni inkább egy jó YONGNUO vakut, amelynek forgatható a feje. És akkor szép derített képeket lőhetsz beltérben kevés fény mellett is. Többet ér, mint a 18 kontra 24Mp.
Most jött meg az Aliexpressről a YONGNUO YN565EXII vakum.
Szerencsére vámot nem kellett utána fizetni, így 24 ezer forintért kaptam egy nagyon pöpec vakut. 58-as kulcsszámú, 2 irányban forgatható a feje, teljesen ETTL kompatibilis, van beépített fehér fényterelője és prizmás széleslátószögű adaptere, adtak hozzá egy kétoldalas (fehér és alu) külső fényterelőt meg 12 különböző színű előtétfóliát.
Picit kevesebbet tud, mint egy új Canon Speedlite vaku, de ennyi pénzért egy ilyen tudású vaku ajándék
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Soká
senior tag
válasz Donki Hóte #33710 üzenetére
Én akkor vettem ilyet (vagyis az 568-ast) amikor a Canon vakum már harmadszor adta meg magát ugyanazzal a hibával
A tartósságáról nem tudok nyilatkozni, de működik rendesen. Az egyetlen, ami nem tetszik, hogy hangosan tölt. -
vlevi
nagyúr
Nekem 468-as van, és csak annyi nyűgöm van vele, hogy a Canon 450D-vel nem igazán tudom úgy beállitani (lehet, én vagyok béla, vagy a vaku nem tudja), hogy normalisan exponaljon. Mindíg kell egy elővillantást csinalni, mert, ha nem villantok, akkor nagyon alul, vagy tulexponalt lesz a kép.
E-TTL-re van állitva a vaku, a vázon majdnemmmindegy, milyen módot állitok be, elővillantás nélkül soxor rosszul exponál. -
Pelican
őstag
Voltak nekem is mindenféle vakujaim 540EZ-től kezdve, 550EX, 580EX, a régebbi Yongnuok (565, 568) is beváltak, meg vakuvezérlőim, de mióta megvan a 600EX RT rendszer, azóta minden más megoldás nagyon fapadosnak tűnik (könnyű a jót megszokni ). Ha valaki távolról akar elsütni esetleg több vakut, csak ajánlani tudom, valamivel drágább az egyéb Yongnuoknál (a távirányító (YN-E3-RT) is hasznos hozzá), de jóval a Canon ára alatt..
A Yongnuotól nem kell félni, hogy kínai, minőségben vetekszik a Canonnal (pár funkcióban jobbak is), évek óta használom őket probléma nélkül, vegyesen a Canonokkal, a legtöbb ember észre sem veszi, hogy nem mind Canon.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Pelican
őstag
-
veterán
válasz Pelican #33713 üzenetére
A Yongnuotól nem kell félni, hogy kínai, minőségben vetekszik a Canonnal
Nekem is az volt a kézbevétel után az első benyomásom, hogy nagyon minőségi a vaku. Mind az összerakás, mind az anyagok, mind a felületkidolgozás nagyon precíz.
Az elemtartó fedelének a záródása, a vakufej mozgása forgatás közben csak alátámasztja ezt a jó minőség-érzetet. Remélem, hogy a hosszú távú megbízhatósága is arányos lesz a kidolgozás jó minőségével
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Pelican
őstag
Szabad szemmel elég nehezen látszik külön a két villanás, mert nagyon kevés idő van köztük, nem biztos, hogy észreveszed, akkor sem ha villan.
Ropi: Csak annyi biztos, hogy kéne villannia, de nem biztos, hogy villan is, mivel nem működik jól.
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
vlevi
nagyúr
válasz *Ropi* #33721 üzenetére
De az a feltételezés, higy nem villan. Mert, ha lenne előpvillantás, és ezzel mérne egy fényt, akkor valószínűleg helyesen exponálna. De ez is csak feltételezés részemről.
Próbalttam úgy vakuzni, hogy nem a tárgyra irányitottam közvetlenül, hanem a plafonra. Nos, ilyenkor garantált az alexpó, mert így a távolság többszöröse, mintha direkt rávakuznék, ráadásul a plafonról, falról visszavert fény is csak töredéke annak, amit direktbe vakuzásnál érné a képet.U.i.: ikyen az én formám. Próbáltam lőni pár tesztképet, de nem sikerül. Illetve sikerült, és ez a baj, mert most meg akárhogy forgattam a vakut, egyforma lett az expó. Iso 400, manual mód, f8, 1/125-el lőttem pár képet a szobában, de egyforman exponalta a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
ateszm
senior tag
-
Du-Pi
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy kell a dslr controllert frissiteni? Van új verziója, de csak törölni vagy telepiteni lehet az appot, frissiteni nem. Ha letörlöm akkor újból meg kell vennem kétezerpárszáz forintért? Ez jó üzlet akkor, frissitéseknél mindig újból kifizetni Androidosra vettem meg anno. -
veterán
-
Soká
senior tag
Miben tud többet mint a Canon sajátja? Én egyszer próbáltam, tk. jópofa.
-
copass
veterán
én asztali gépen jobban szeretem vezérelni a vázat, pöttyet több a lehetőség!
pölö a digicamcontrol ami egy valag vázat támogat bitang jó funkciókkal és opensource. jah és magyar gyártmány!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Soká
senior tag
válasz copass #33739 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy sz.gépről könnyebb. Én csak a napokban jöttem rá, hogy van ez a telefonos vezérlési lehetőség, amikor magamról szerettem volna segítség nélkül összehozni egy önarcképet.
Erről jut eszembe, kérdeznék valamit, ami lehet, hogy elég amatőr kérdés lesz. Kizárva ezt a távirányítós lehetőséget, az megoldható, hogy állványra rakom a gépet, 10mp-es késleltetést választok, exponálok, a kamera elé állok és a gép rám fókuszál exponálás előtt és nem a háttérre, ami a gomb lenyomása pillanatában még logikusnak tűnt.[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz copass #33741 üzenetére
nem tudom az "igen" mire vonatkozik, de vagy én vagyok nagyon lámer (amire van esély) vagy még nem próbáltad lefotózni magadat
Mert nekem még nem sikerült rávennem a gépet arra, semelyik af módban sem, hogy a késleltetés végén, közvetlenül az exponálás előtt fókuszáljon. Így aztán mindig bűvészkedek, ha nagy ritkán magamat akarom lefotózni és nincs segítségem. Belógatok valamit, amire élességet állíthatok, aztán igyekszem a belógatott tárgy helyére varázsolni nemes burámat. És ez hol sikerül, hol nem...Azért gondolom, hogy valamit nagyon elrontok, mert ezt az önarckép problémát elég életszerű opciónak gondolnám a szelfik korában.
-
ateszm
senior tag
-
-
Soká
senior tag
Oké, értem én, hogy megoldható a probléma távirányítóval, meg ügyeskedhetek a MF-szal és, hogy tudom-e a becses fejemet az élesség láthatatlan síkjába helyezni, de azt nem értem, hogy ha már ezeken a nyomorult vázakon van külön Portré mód, meg van külön Éjszakai portré mód, akkor miért nincs úgymond Szelfi mód? Magyarul, hogy időzített kioldásnál miért nem működtethető az AI SERVO élességállítás?
Mert ez lenne a legegyszerűbb, nem? Időzítővel exponálok, leülök a gép elé, a gép kegyeskedik exponálás előtt felismerni, hogy hoppá, a kép közepére odakerült valami, ami jó lenne ha éles lenne, élesítene és exponálna. Uram bocsá, esetleg még az arcfelismerő is működne és arra élesítene.A kérdés egyébként az 500D fényképezőgépemből ered, amelyet legfeljebb a saját távirányítójával lehetne vezérelni távolról, de olyanom nem volt hozzá, tehát marad az ügyeskedés az elképzelt élesség síkjával.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest